Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
Teraz, C1REX napisał:

Mi się filimik mega podobał, bo mówił o etyce firm. Jak sony kłamie. Jak m$ zawiodło wielu przy xbox one i antykonsumenckich praktykach zaraz po tym, jak sony przy ps3 jadąc na sukcesie ps2.

Jest analiza aktualnej sytuacji i jak Sony jedzie na sukcesie ps4, kiedy xbox robi wszystko, by zaleczyć rany. 

Jest analiza aktualnych kłamstw sony i ich aroganckiego zachowania. 

Ta ale koleś się napompował jakby teraz sprzedaż x do ps miałaby być tak z 10 do 1. 

• Odpowiedzi 35,2 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
  • Autor

Micro$oft oczywiście też ma swoje za uszami jeśli chodzi o komunikację z graczami, mówienie półprawd i klamstw, ale to prawda, że na tle Sony ostatnio wypada wyraźnie lepiej wizerunkowo i ma bardziej przejrzysty przekaz.

Opublikowano

@lpcl - Ja tego tak nie odebrałem. Bardziej zawód względem $ony i analiza historii jak podobne zachowania szkodziły firmom.
Nie widzę też za dużo ludzi twierdzących, że M$ wygra w tej generacji. Bardziej analiza tego, czy M$ i $ony będą miały bardziej wyrównaną walkę.

Dla nas graczy najbardziej korzystnie by było, jakby play, xbox, switch i PC rywalizowały równo ze sobą. Wtedy każdy musi się bardziej liczyć z klientem. 

Opublikowano
  • Autor

Xbox Series S odpali wybrane gry z oryginalnego xboxa, Xboxa 360 i Xboxa One w 1440p, automatycznie doda HDR, przyspieszy loadingi,  poprawi jakość tekstur i podwoi framerate, czyli gry w 30fpsach będą działać w 60, a te w 60 będą miały 120 fpsow.

Czyli GPU Series S radzi sobie lepiej niż szescioterafankowe GPU KOXa i wszystkie gry z Xboxa 360 i oryginalnego xboxa, które dostały ulepszenie pod KOXa, na Series S mają chodzić w 1440p i niektóre z nich dwa razy plynniej, jeśli dobrze rozumiem. Koniecznie musi to @Jakim przeczytać

Edytowane przez ASX

Opublikowano
W dniu 17.09.2020 o 22:55, lpcl napisał:

Tak. 

No to mnie ostatecznie przekonuje,że kupię nowego Xboxa na premierę, jeszcze się waham, czy S, czy jednak nie pójść na całość, jak już porzucam Sony:) Możliwość zagrania w Lost Odyssey? MGSy? gry od Rare? Nawet nie wiem jak mocarny exclusive za 350 zł miałby przebić to, że za parę groszy nadrobię kawał świetnej historii gamingu, przełączając sobie w locie z Cyberpunkiem:)

Edytowane przez izon

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał:

Xbox Series S odpali wybrane gry z oryginalnego xboxa, Xboxa 360 i Xboxa One w 1440p, automatycznie doda HDR, przyspieszy loadingi,  poprawi jakość tekstur i podwoi framerate, czyli gry w 30fpsach będą działać w 60, a te w 60 będą miały 120 fpsow.

Czyli GPU Series S radzi sobie lepiej niż szescioterafankowe GPU KOXa i wszystkie gry z Xboxa 360 i oryginalnego xboxa, które dostały ulepszenie pod KOXa, na Series S mają chodzić w 1440p i dwa razy plynniej, jeśli dobrze rozumiem. Koniecznie musi to @Jakim przeczytać

Jak np. z 30 fps do 60 to klasa ale to musieli coś grzebać w kodzie tych gier, bo jak były robione pod 30 to nie jest takie hop siup, żeby podwoić framate, w każdym razie szacun dla ms.

Opublikowano

Beka trochę bo na co komu Series S do wstecznej jak płyt nie czyta. Znowu mam kupować te 30 gier co mam na płytach? XD

Świetne gry które są we wstecznej z Xboxa 360 można dostać po 10zł na allegro, a cyfrowo dużo drożej lub nie ma ich już w sklepie online w ogóle. Ten Series S to jak dla mnie bezużyteczny plastik.

Edytowane przez devilbot

Opublikowano

Imo idealny zestaw dla świeżych niedzielnych graczy, co nigdy konsoli nie mieli do tego gejmpassik. Dla takiego np rodzica deal w sam raz, co nie rozumie cyferek a i tak mu nie zrobi różnicy co tam podepnie, bo nie ma 4K. 

Opublikowano

No może dla takiego rodzica to tak ale my przecież jesteśmy świadomymi graczami.

Opublikowano

:dynia: swiadomy gracz sie znalazł. Cyfrowe gry z 360 to za ok. 15zl mozna kupic na promocjach

Opublikowano

Pracowałem chwilę w sklepie i serio jest dużo ludzi, którym nie powiesz nic o korzyściach Sexa natomiast tańszy wariant Ooo Halyna kwik pacz jaki tani do tego ten germpas i gówniaki będą zadowolone hrumf. Klient zadowolony, sklep zadowolony, Microsoft zadowolony :wub:

Opublikowano
  • Autor

- dla rodziców którzy chcą kupić dziecku tanią konsole nowej generacji

- dla nastolatków którzy pracują dorywczo żeby zarobić na pierwszą w życiu konsole

- dla studentów którzy żyją na zupkach chińskich z biedronki

- dla tych którym nie zależy na rozdzielczości 4k i po prostu chcą grać w nowe gry

- dla tych którzy mają już PlayStation 5 lub Switcha i chcą tanio kupić dopełniającą konsole

- ostatecznie dla tych którzy po prostu nie chcą wydawać ponad 2000zł na konsole i 350zl na każdą gre

Myślę że target tej konsoli może być całkiem spory i Series S będzie znacznie większym hitem, niż super highendowy, dwunastoterafankowy Xbox Series X

Edytowane przez ASX

Opublikowano
9 minut temu, devilbot napisał:

No może dla takiego rodzica to tak ale my przecież jesteśmy świadomymi graczami.

No i my kupujemy xsx. 

Opublikowano
4 minuty temu, 20inchDT napisał:

:dynia: swiadomy gracz sie znalazł. Cyfrowe gry z 360 to za ok. 15zl mozna kupic na promocjach

Tak masz rację np CoD WaW z 360 przeceniony jest z 99 na 74zł. W pudle za 10-15zł lata. Beka z ciebie.

Opublikowano
30 minut temu, devilbot napisał:

Beka trochę bo na co komu Series S do wstecznej jak płyt nie czyta. Znowu mam kupować te 30 gier co mam na płytach? XD

Świetne gry które są we wstecznej z Xboxa 360 można dostać po 10zł na allegro, a cyfrowo dużo drożej lub nie ma ich już w sklepie online w ogóle. Ten Series S to jak dla mnie bezużyteczny plastik.

No w marktetingu to by Cię nie zatrudnili.. A zapomniałeś o graczach co mają PC,Switcha, docelowo będą kupować PS5, a póki co chcą nadrobić sporo bibliotekę gier z Xboxa w gamepassie i mieć dostęp do nowości? I nie róbmy jaj, patrzę na ceny tych kilku starszych gier, które mnie interesują ze sklepu M$ i nie są wcale wygórówane. Wolę już kupić cyfrę niż szukać na allegro używek..Przecież z tego co widzę w gamepassie jest naprawdę sporo gier udostępnionych, których nie trzeba dodatkowo kupować..

Edytowane przez izon

Opublikowano

Ważne, żeby ze świadomością przechodzić na zieloną stronę, brawo @izon.

Opublikowano
48 minut temu, devilbot napisał:

Pamiętaj, że wiele z tych gier będzie w gamepassie po prostu 

Opublikowano

Fajnie jakby dark souls 3 dostalo takiego boosta do fps. XoX nawet nie dostał patcha jak ps4pro, ktory odblokowuje klatki ;(

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał:

Czyli GPU Series S radzi sobie lepiej niż szescioterafankowe GPU KOXa i wszystkie gry z Xboxa 360 i oryginalnego xboxa, które dostały ulepszenie pod KOXa, na Series S mają chodzić w 1440p i niektóre z nich dwa razy plynniej, jeśli dobrze rozumiem. Koniecznie musi to @Jakim przeczytać

no i spoko, wsteczna na S to to samo co na X tylko 1440p skalowane do 4K

Opublikowano

Podobno series X ma możliwość wyświetlania obrazu w 8K.
Wie ktoś może, czy to dotyczy również materiałów video?

Opublikowano
4 hours ago, creatinfreak said:

Raczej przede wszystkim. Gier obsługujących tą rozdzielczość będzie jeszcze mniej jak gier w 120fps.

Niekoniecznie. Ps4pro obsługuje 4k, ale nie 4k bluray.