Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Jedynie co się wydarzy to być może niektóre gry będą czasowo ekskluzywne i tyle. I tak to powinno wyglądać wszędzie z mojej perspektywy. Gracze mają swój "powód" do kupienia konsoli, developerzy mają więcej kasy.

Przecież nie możesz być czterdziestoletnim gościem i mówić że "jednak te dwie gry nie wychodzą gdzie indziej i to magicznie sprawia że moje pudełko jest fajniejsze".

Też wychowałem się na PlayStation, x360 itp miałem chyba możliwie wszystkie sprzęty. Na tą chwilę posiadam 3 konsole ale kurwa oczywiste jest dla mnie że wolałbym musieć kupić tylko jedną.

Smutne PC? Konsolowy od lat przyjmują tylko podwyżki, bajki o market conditions, gry ekskluzywne nie przesuwające żadnych granic.

Mam wrażenie że ludzie to te PlayStation traktują jak jakiś ruski mir i cieszą się że zabierają zabawki z PC bo teraz ich sprzęt nabierze wartości xd

A tak naprawdę chodzi tylko o kontrolę użytkownika, po co rywalizować na tym samym podwórku co Steam Machine? Lepiej stwórzmy iluzje że tu jest wyjątkowo ;)

Helix to najważniejsze żeby był fajnym sprzętem z grami

Edytowane przez drozdu7

• Odpowiedzi 37,9 tys.
  • Wyświetleń 3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
1 hour ago, drozdu7 said:

Najważniejsze, żeby nie miał Windows update co chwilę i integracji z Office365 i Copilotem. A zapewne mieć będzie. Mam nadzieję, że po porażce jaką będzie ten twór Microsoft wróci kiedyś do konsol i stworzy godnego następce XSX.

Opublikowano

Kup se PC, bo widać, ze klimat wokół konsol gdzie zawsze liczyła się zawartość ekskluzywna zawartość bez jakiegoś wielkiego zwracania na ceny już nie jest dla ciebie.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Najważniejsze, żeby nie miał Windows update co chwilę i integracji z Office365 i Copilotem. A zapewne mieć będzie.

Kolega przegapił chyba te informacje:

Dzisiejsze konsole to i tak PCty z zablokowanym dostępem dla pecetowych funkcji, co dobrze pokazuje Linux zainstalowany na PS5. Wiec czym w zasadzie Helixy będą się różnić od tzw. "zwykłych" konsol?

Opublikowano

Ile za posta asax? Podobno za Phila płacili więcej.

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

Jedynie co się wydarzy to być może niektóre gry będą czasowo ekskluzywne i tyle. I tak to powinno wyglądać wszędzie z mojej perspektywy. Gracze mają swój "powód" do kupienia konsoli, developerzy mają więcej kasy.

Przecież nie możesz być czterdziestoletnim gościem i mówić że "jednak te dwie gry nie wychodzą gdzie indziej i to magicznie sprawia że moje pudełko jest fajniejsze".

Też wychowałem się na PlayStation, x360 itp miałem chyba możliwie wszystkie sprzęty. Na tą chwilę posiadam 3 konsole ale kurwa oczywiste jest dla mnie że wolałbym musieć kupić tylko jedną.

Smutne PC? Konsolowy od lat przyjmują tylko podwyżki, bajki o market conditions, gry ekskluzywne nie przesuwające żadnych granic.

Mam wrażenie że ludzie to te PlayStation traktują jak jakiś ruski mir i cieszą się że zabierają zabawki z PC bo teraz ich sprzęt nabierze wartości xd

A tak naprawdę chodzi tylko o kontrolę użytkownika, po co rywalizować na tym samym podwórku co Steam Machine? Lepiej stwórzmy iluzje że tu jest wyjątkowo ;)

Gry komputerowe to ogólnie jest iluzja, po co w ogóle wymyślili konsole, jak można było wrzucić wszystko na PC od razu?

Wszystkie historie przerabiania tej branży na zwykłego zielonego excela z domieszką chamskiego AI kończą się źle, jednak trzeba tworzyć iluzję, żeby robić w tej branży.

Według mnie Asha w te 12 miesięcy musi zrobić wszystko, by była iluzja i ten cały Helix różnił się od Windows PC jak najmocniej.

Wyjebać integracje ze Steam, pozbyć się Copilota.

images?q=tbn:ANd9GcSMp62aMIygmBheMl2mHq1

Opublikowano
12 minutes ago, ASX said:

Kolega przegapił chyba te informacje:

Dzisiejsze konsole to i tak PCty z zablokowanym dostępem dla pecetowych funkcji, co dobrze pokazuje Linux zainstalowany na PS5. Wiec czym w zasadzie Helixy będą się różnić od tzw. "zwykłych" konsol?

No no, już Dreamcast był pecetem z windowsem z zablokowanymi funkcjami desktop. Niczym się nie różni od Project Helix albo ASUS ROG XBOX Ally xD

Opublikowano
3 minutes ago, drozdu7 said:

Przecież napisał że dzisiejsze konsole

No ale Dreamcast przecież też był. Pierdolenie, to, że obecne konsole bazują na takiej a nie innej architekturze nie znaczą, że nie są konsolami takimi jak było PS2 czy PS3 z customową architekturą. To nadal konsole, a Project Helix konsolą już nie będzie tak samo jak nie będzie nią Steam Machine i nie ma co zaginać rzeczywistości swoimi mądrościami z dupy.

Opublikowano

Jeśli Helix będzie miał buildy gier specjalnie robione pod niego to jak najbardziej będzie konsola, jeśli wszystkie nowe gry to będą po prostu wersje PCtowe to to PCet, tyle filozofii.

Opublikowano
  • Autor

No to co sprawia że jakiś sprzęt jest konsolą, a co sprawia że nią nie jest? Wytłumacz mi na czym polega różnica.

Ludzie w w internecie będą się produkować się jak to Helix nie jest prawdziwą konsolą, a przeciętny człowiek pójdzie pewnie do sklepu, zobaczy nowego Xboxa, zapyta się czy może na nim grać w swoje konsolowe gry z xboxa i tyle go pewnie będzie interesowalo, że ktoś w interncie uważa że nie jest to prawdziwa konsola i że nie ma mitycznej "duszy"

Opublikowano

Ustalcie w końcu czym będzie ten helix

Bo jedyne co wiem to że będzie martwym na start gównem

Opublikowano

Nie wiem czym będzie, ale drozdu i asax będą nieźle dostarczać contentu, to jest pewniaczek fsg

Opublikowano
  • Autor

7 minut temu, łom napisał(a):

Jeśli Helix będzie miał buildy gier specjalnie robione pod niego to jak najbardziej będzie konsola, jeśli wszystkie nowe gry to będą po prostu wersje PCtowe to to PCet, tyle filozofii.

a co jeśli będzie uruchamiać i jedno i drugie tak jak np. PS5? Musicie ustalić jakąś spójną definicje.

Opublikowano
5 minut temu, Pupcio napisał(a):

Nie wiem czym będzie, ale drozdu i asax będą nieźle dostarczać contentu, to jest pewniaczek fsg

Drozdu to chociaż raz w miesiącu widzę że włączy konsole ale asax od lat już gra tylko na pc, jest tak bezczelny

Opublikowano
6 minut temu, Pupcio napisał(a):

Plus wpływać na sprzedaż sprzętu.

Opublikowano
10 minutes ago, ASX said:

No to co sprawia że jakiś sprzęt jest konsolą, a co sprawia że nią nie jest? Wytłumacz mi na czym polega różnica.

Ludzie w w internecie będą się produkować się jak to Helix nie jest prawdziwą konsolą, a przeciętny człowiek pójdzie pewnie do sklepu, zobaczy nowego Xboxa, zapyta się czy może na nim grać w swoje konsolowe gry z xboxa i tyle go pewnie będzie interesowalo, że ktoś w interncie uważa że nie jest to prawdziwa konsola i że nie ma mitycznej "duszy"

Zobacz jaka zajebista konsola GAM3R.

image.png

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Czoperrr napisał(a):

Zobacz jaka zajebista konsola GAM3R.

image.png

ale już ustaliliśmy że konsola jest wtedy kiedy sprzęt odpala buildy gier robione specjalne pod niego. Czy istnieją specjalne buildy gier robione pod G4M3R HERO R7?

Opublikowano

Jak się będzie dało odpalić padem to konsola, jak nie to pc. Tyle filozofii.

Opublikowano
34 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Gry komputerowe to ogólnie jest iluzja, po co w ogóle wymyślili konsole, jak można było wrzucić wszystko na PC od razu?

Bo kiedyś PC było "przykręcone śrubkami" do biurka, a ludzie chcieli siedzieć wygodnie w salonie na kanapie i grać na TV.

Opublikowano

Haha jak magicznie zespawnowało pupciaka i messera xd co tam poszło info na serwerze?

Opublikowano

Codziennie dostarczasz, więc oczywiste, że poszło info )

Opublikowano
16 minut temu, ASX napisał(a):

a co jeśli będzie uruchamiać i jedno i drugie tak jak np. PS5? Musicie ustalić jakąś spójną definicje.

Nadal konsola bo jest zrobiony build nowych gier pod nią, bez zbędnych opcji, z ograniczoną ilością konfiguracji, korzystający z optymalizacji pod jeden konkretny sprzęt. Tak jak PS5 (już nie mówiąc że Linux nie jest ogólnie dostępny) gdzie z testów wynika że wersje Linuxowe działają gorzej niż natywne szczególnie w kwestii zarządzania pamięcią.

Opublikowano
19 minutes ago, ASX said:

ale już ustaliliśmy że konsola jest wtedy kiedy sprzęt odpala buildy gier robione specjalne pod niego. Czy istnieją specjalne buildy gier robione pod G4M3R HERO R7?

No na Project Helix nie będzie specjalnych buildów tylko wersje pecetowe. Tak samo jak nie ma specjalnych buildów pod ASUS ROG XBOX Ally. Nie pisz o wstecznej kompatybilności bo nikt nie będzie kupował takiego sprzętu zeby grać w emulowane wersje gier z X360.