Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Ekipa Fortnite | Miesięczna subskrypcja – Fortnite

to te gówno ma miesięczną subskrypcję?

Ale to jest chujnia, w dupie mam tego Fortnite, dlaczego mam nadpłacać za GPU tylko dlatego że dorzucili tam jakiś abonament dla dzieciarni. Może niech za pół roku znowu podwyższą cenę do 40$ bo tym razem dorzucą Battlepassa do Call of Duty.

• Odpowiedzi 35,5 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
  • Autor

Dla mnie o wiele lepszym rozwiązaniem był ten stary game pass. Płacisz za dostep do gier i nowości na premiere i tyle.

Potem wywalili gry na premierę i przebrandowali go na standard (teraz zmienili nazwę na premium xd). Do ultimate który pierwotnie oferował tylko GP i haracz online dorzucili ea play, granie w chmurze z którego nie korzystam, jakieś zbędne perki i cena wzrosła. Teraz jeszcze dorzucili jakieś abonament do forcika w którego nie gram i abonament ubisoftu którego nikt nie kupuje i myślą że mogą sobie usprawiedliwić podwyżkę o kolejne 50% xD

Opublikowano
8 minut temu, MaZZeo napisał(a):

Ekipa Fortnite | Miesięczna subskrypcja – Fortnite

to te gówno ma miesięczną subskrypcję?

Ale to jest chujnia, w dupie mam tego Fortnite, dlaczego mam nadpłacać za GPU tylko dlatego że dorzucili tam jakiś abonament dla dzieciarni. Może niech za pół roku znowu podwyższą cenę do 40$ bo tym razem dorzucą Battlepassa do Call of Duty.

za ten fortnajtowy abonament musieli mocno zapłacić (bo jest mega popularny)... nie rozumiem finansowego sensu. Zaczynam podejrzewać że Nadella wszystkie decyzje zostawia copilotowi, którego tak chwali.

Opublikowano

Jest spora szansa, że po tych dzisiejszych podwyżkach, tak to się może skończyć dla MS i Xboxa

k2ftKusqPCxKdoh1.gif

Opublikowano
1 minutę temu, drozdu7 napisał(a):

@ASX i co dalej z tym bezpłatnym online na kolejnej konsoli/PC?

Ten, który wprowadzi abonament za online na PC będzie tym, który niedługo potem będzie musiał się z tego wycofywać rakiem a i tak każdy na niego chuj położy xd

Opublikowano
  • Autor

Nikt nie zmusi pecetowcow to placenia haraczu za online mają oni swój rozum i godność czlowieka.

Dlatego moim zdaniem jeśli następny sprzet MS nie będzie zamkniętym systemem jak typowa konsola to haracz za online tam nie przejdzie.

Opublikowano
10 minut temu, wojtas011 napisał(a):

akurat teraz xbox idealna konola dla ciebie bo lubisz przepłacać

ale nie mają butów

Opublikowano

To jeszcze fajnie jakby ktoś potrafił wytłumaczyć co zyskałem ja, posiadacz XsX od czasu "just four games". Co się zmieniło, na czym wyszedłem lepiej?

Bo przecież kiedy wszyscy graja to wszyscy wygrywamy? Więc kurwa co wyszło lepiej?

Oni sprzedali 3mln Forzy Horizon 5 na Ps5. Czy FH5 na Xboxie chociaż trochę potaniała dla użytkowników Xboxa? Oczywiście ;)

Zwykli jebani oszuści i tyle

Opublikowano

MS zdecydował się przyjąć cały ten hejt i ponieść ogromne koszty/straty finansowe już teraz, bo są przekonani, że w obliczu trendów w branży, lepiej zawczasu te zmiany wprowadzić, żeby tym razem być pierwszym w tej nowej rzeczywistości, wyprzedzić konkurencję, rządzić jako prekursor, kiedy inni będą musieli nadganiać wszystko to, co oni uważają za przyszłość (o ile przyszłość będzie wyglądać tak, jak się MS wydaje).

Typowy MS, który zawsze wie lepiej, czego chcą jego klienci, co będzie dla nich lepsze, który nie może się powstrzymać przed wprowadzaniem drastycznych rozwiązań w czymś, co działa, daje stabilne pieniędze, bo te pieniądze w ich głowach zawsze można podwoić, czy potroić, więc idą na całość na podstawie jakichś statystyk i trendów (które za kilka lat mogą być zupełnie inne, pecety też wiecznie umierały), ale pomijając przy tym zdrowy rozsądek. Albo hajsu i klientów przynajmniej na równi z Sony, bo przecież bycie za nimi to upokorzenie nie do przełknięcia i nie da się koegzystować jako ten drugi (czy trzeci, jak kto woli, ale Nintendo nie ma tej samej oferty i nie dla każdego jest opcją inną niż dodatkową ze względu na multiplatformy), albo najwyżej znowu się wywalimy na głupi ryj i zaczniemy od zera. Gorzej, jak się okaże, że te zmiany nie przyjmą się tak gładko jak myślą i Sony wciąż z tym swoim przestarzałym modelem konsolowym będzie sobie radzić dobrze jak nigdy, bez tych wszystkich ogromnych kosztów poniesionych przez MS w ramach przepoczwarzania.

Opublikowano

Wypuścili nowy trailer Ultimate:

image.png

Piękne zachęcanie ludzi hazardem, sekunda z Balatro akurat przy tym haśle żeby co poniektórzy myśleli że można hajs w karty wygrać xd

Opublikowano
5 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

przestarzałym modelem konsolowym

Ale przestarzały model konsolowy to ma pewnie z 300 mln użytkowników

Opublikowano

mam do marca 2026 gp i niestety ale nowych gearsow nie ogram juz w abo. Sprzedam konsolę i będę exy ms'u kupował u niebieskich. Dla indorów i niektórych ciekawych mniejszych gier to 120 zł to za dużo, a trzymać konsolę by raz na ruski rok wykupić miesiąc gp to też mija się z celem. Od poprzedniej generacji zawsze kupowałem obie konsole, ale teraz chyba juz playstation zostaje na placu boju no i nintendo ale to coś zupełnie innsgo :)

Opublikowano
10 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

MS zdecydował się przyjąć cały ten hejt i ponieść ogromne koszty/straty finansowe już teraz, bo są przekonani, że w obliczu trendów w branży, lepiej zawczasu te zmiany wprowadzić, żeby tym razem być pierwszym w tej nowej rzeczywistości, wyprzedzić konkurencję, rządzić jako prekursor, kiedy inni będą musieli nadganiać wszystko to, co oni uważają za przyszłość (o ile przyszłość będzie wyglądać tak, jak się MS wydaje).

jaki w tym sens? lepiej być ostatnim w dokonywaniu takich negatywnych zmian.

Opublikowano
12 minut temu, drozdu7 napisał(a):

To jeszcze fajnie jakby ktoś potrafił wytłumaczyć co zyskałem ja, posiadacz XsX od czasu "just four games". Co się zmieniło, na czym wyszedłem lepiej?

Bo przecież kiedy wszyscy graja to wszyscy wygrywamy? Więc kurwa co wyszło lepiej?

Oni sprzedali 3mln Forzy Horizon 5 na Ps5. Czy FH5 na Xboxie chociaż trochę potaniała dla użytkowników Xboxa? Oczywiście ;)

Zwykli jebani oszuści i tyle

Chcą byś zaczął gry kupować, a nie że tylko niebiescy będą ratować ich budżet 😀

Opublikowano

Pudełka na xboxie uśmiercone przez gamepassa w cenie paczki czipsów, teraz gamepass za miliony monet, to pozostaje płacić, kupować cyfrę za 3 bomby albo czekać na promki. banderas

Opublikowano

nie wiem, po prostu nie mieści mi się w głowie jak można tkwić w tym bagnie zamiast pójść w sonkę+nintendo. Niektórzy chyba po prostu lubią jak boli, a że boli coraz bardziej i częściej to i frajdy mają więcej

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze żeby Sonka czy Nintendo faktycznie były jakąś lepszą alternatywą, ale tam wcale nie jest lepiej

Opublikowano

To może idź do swojego bagienka i tam rozkminiaj sępie

Opublikowano

1 minutę temu, jimmy napisał(a):

nie wiem, po prostu nie mieści mi się w głowie jak można tkwić w tym bagnie zamiast pójść w sonkę+nintendo. Niektórzy chyba po prostu lubią jak boli, a że boli coraz bardziej i częściej to i frajdy mają więcej

Nooo frajda to jest gownoabonament i jedna gra 1st party rocznie.

kekw

BOGACTWO CZĘŚĆ GŁÓWNA SKURHWYSYNY

Opublikowano
3 hours ago, MaZZeo said:

Dla mnie to nadal najlepsza usługa w gamingu, ale na ten moment to już nie przestaje być opcja na kupowanie ultimate na cały rok tylko raczej sporadycznie. Od kiedy Netflix podniósł ceny to zagłosowałem portfelem i przestałem go odnawiać co miesiąc, kupuję raz na jakiś czas, tutaj zrobię podobnie, chyba że znowu wymyślą jakąś cebulę. Bywają miesiące że i tak w nic nie gram z game passa więc tym razem świadomie będę kupował abonament wtedy kiedy rzeczywiście jest coś co mnie interesuje.

Yep, ja już tak robię, od kiedy skończył mi się GPU z dawnej cebuli. I tak dzielę czas grania między XSX, PS5 i Switcha 2. Na żadnej z konsol nie mam na stałe żadnego abonamentu.

Jeśli chcę pograć online lub w grę dostępną w jakiejś subskrypcji, to porównuję sobie oferty i biorę na miesiąc najtańszą możliwą, a później daję tej subskrypcji wygasnąć.

A tak jak wcześniej ktoś pisał, XSX planuję sobie zostawić nawet kiedy trafi na emeryturę w pudle, zawsze może się przydać do powrotu do starszej xboxowej gierki.

Opublikowano
Teraz, Mustang napisał(a):

Jeśli chcę pograć online lub w grę dostępną w jakiejś subskrypcji, to porównuję sobie oferty i biorę na miesiąc najtańszą możliwą, a później daję tej subskrypcji wygasnąć.

czemu granie coraz bardziej przypomina pracę