Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 4 Remake

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 234,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Omg 

• Koniec, zrobione absolutnie wszystko co się dało w tej grze. Jak już się wie co i jak, to przez Pro leci się dosyć szybko nawet będąc "golasem". Może za jakiś czas rzucę się na run bez save'ów. 

• Niestety ale nie jest to efekt wow jaki miałem przy RE2R. Przeszedłem wioskę i dalej mi się w sumie nie chce. Oryginał nigdy nie zginie. Jednak wolę klepać tego expa w Tibii, w świecie gier video już

Opublikowano

Ja PIERDOLE miałem ochotę zamordować te grę. 

Spoiler

Grałem i zdobywałem trofea na PS5 będąc offline, zdobyłem już 50%. Trofea wpadały bez problemu. Dziś włączam PS5, robię update systemu. Sprawdzam dziś postęp w grze i 36%, zdobytych pucharków 18/40, nie mam żadnego za znalezione skarby, za zabicie Verdugo. Za zniszczenie wszystkich Castelanów, za przejazdy wagonikiem i skuterem bez ich uszkodzeń.

A jak sprawdzam Media Gallery i zakładkę w której są zdjęcia i filmiki nagrane podczas zdobywania trofeów to mam nagrane jak trofea są zaliczone. I w sumie to choy. nie wiem co robić dalej :facepalm:

0f3.png

No ale uruchomiłem grę, wszedłem do postępów i tam wszystko było tak jak trzeba, sprawdziłem pucharki z poziomu uruchomionej gry i nagle pokazało mi 50 % i zaktualizowało listę. :obama: Stresik jak w walce z Salazarem na PRO 

Dziś spróbuję przelecieć grę nożem i pistoletem bez kupowania niczego u kupca i leczenia się. Zobaczę jak daleko zalecę :) Fingers Crossed

Opublikowano
1 godzinę temu, darkos napisał:

Dziś spróbuję przelecieć grę nożem i pistoletem bez kupowania niczego u kupca i leczenia się. Zobaczę jak daleko zalecę :) Fingers Crossed

Grę da się przejść w jeden dzień? W dodatku walcząc tylko nożem?

To na ile ona jest godzin? Z tego co zapamiętałem, to było tam trochę zabawy.

Opublikowano

Jak już masz obcykane co i jak? Rozwiązania zagadek, omijanie przeciwników, zbieranie po drodze tylko tego co istotne? Powiedzmy, że 4 godzinki, nawet z nożem.

A tak btw, to nie radzę łączyć przejścia no healing z samym nożem i pistoletem. W sensie, że tak też można, ale przygotuj się na bardzo dużo powtórzeń, zwłaszcza przy bossach.

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Ale te mercenaries są kozackie.
Wiocha jak z demka tabuny wrogów i akcja pompująca krew w żyły.
Można robić cuda, ustawiać ich pod beczki popuerdalac po dachu, zrzucać drabiny itd.
Kombinacji jest masa a co chwilę wjeżdża więcej i coraz trudniejszych wrogów.
S sobię wbiłem za 2 razem, nie wiem ile trzeba mieć na S+ ale chyba to nie będzie problem.
Ale to by było miodne w co op ....

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

S++ to żaden problem, Hunkiem to bez trudu można zrobić za pierwszym razem.  Dla mnie na ten moment ranking postaci wygląda tak Hunk>Leon>Krauser>Luis

Opublikowano

Luis z tym swoim specjalem i Re9 wydaje się mocno OP. 

Opublikowano

Luis jest op w Chuj xD 

Stawiasz sobie dynamit pod dupe i w niego strzelasz tak 5x Zabijasz cala mape xD

Piekna historia mialem slaby czas przed Verdugo I martwilem sie ze nie zrobie 5:30 wiec odpalilem kolejne NG... Nie moge wyjsc z wioski tzn raz wyszedlem nie zrobilem Save i mnie Magicarp zajebal xD

Opublikowano
55 minut temu, Josh napisał:

Luis z tym swoim specjalem i Re9 wydaje się mocno OP. 

Czuję, że jak dodadzą Weskera, to szybko skończy się temat kto rządzi w Mercenaries. 

Opublikowano

4 hours ago, Josh said:

Jak już masz obcykane co i jak? Rozwiązania zagadek, omijanie przeciwników, zbieranie po drodze tylko tego co istotne? Powiedzmy, że 4 godzinki, nawet z nożem.

A tak btw, to nie radzę łączyć przejścia no healing z samym nożem i pistoletem. W sensie, że tak też można, ale przygotuj się na bardzo dużo powtórzeń, zwłaszcza przy bossach.

To jest przejście na NG+ z maksymalnie dopakowanym RED9 i Infinite knife więc bardziej biegnę niż cokolwiek zabijam. A co do wymagań to mogli by to nazwać Pistol Only bo głównie strzelam z RED9 i jest bez problemów :) Pewnie w jakieś 5 do 6 godzin przejdę. Gra automatycznie leczy wiec nie martwię się jeszcze o bossów w zamku.

3 godziny równo pękły i jestem przed walką z dwoma Garrador. Mam dość na dziś. Będę kończyć po świętach z nową energią. Czuje że wpadnie też czwarte trofeum za przejście poniżej 8 godzin bo tego jeszcze nie mam. Więc fajnie byłoby zgarnąć upierdliwą czwórkę za jedno podejście. :banderas:

• Knife only
  • No Merchant
  • No Healing Items
  • Finish game under 8 hours 
Opublikowano
8 godzin temu, darkos napisał:

Ja PIERDOLE miałem ochotę zamordować te grę. 

Pokaż ukrytą zawartość

Grałem i zdobywałem trofea na PS5 będąc offline, zdobyłem już 50%. Trofea wpadały bez problemu. Dziś włączam PS5, robię update systemu. Sprawdzam dziś postęp w grze i 36%, zdobytych pucharków 18/40, nie mam żadnego za znalezione skarby, za zabicie Verdugo. Za zniszczenie wszystkich Castelanów, za przejazdy wagonikiem i skuterem bez ich uszkodzeń.

A jak sprawdzam Media Gallery i zakładkę w której są zdjęcia i filmiki nagrane podczas zdobywania trofeów to mam nagrane jak trofea są zaliczone. I w sumie to choy. nie wiem co robić dalej :facepalm:

0f3.png

No ale uruchomiłem grę, wszedłem do postępów i tam wszystko było tak jak trzeba, sprawdziłem pucharki z poziomu uruchomionej gry i nagle pokazało mi 50 % i zaktualizowało listę. :obama: Stresik jak w walce z Salazarem na PRO 

Powiem tak, to samo zrobiłem z nożem i pistoletem, pamiętaj tylko że w trybie assisted trochę życia ci się odnawia ale i tak będziesz na 2,3 hity bosów (jak ci wcześniej ktoś zdejmie trochę życia) natomiast na innym raczej bym się nie porywał. Skończyłem ale stresik był ;) jak coś pisz

aha z Sadlerem miałem zabawę bo zjechał mi pasek życia do zera i 4 powtórzenia mialem

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Speedrunowanie nabralo nowego znaczenia. Savey sie kumuluja teraz i wszystko jest liczone w profilu.

Teraz grajac aby powiedzmy sobie pocwiczyc i wymasterowac sciezke do kolejnego rozdzialu nie ma juz sensu, poniewaz kiedy siegamy po zapias poprzedni, czas sie nie cofa do momentu z przed poprzedniego zapisu, tylko leci dalej.  Nie naprawimy popelnionych bledow. Licza sie jedynie cale przejscia od A do Z. Prawdziwi hardcororzy w koncu beda zadowoleni bo cheatowanie poszlo do lamusa. Zastaly tylko glitche ale te pewnie zaraz usuna. Nie ma lekko.

Czekaj.. chyba myle to z ogolnym czasem na zapisie, juz sam nie wiem. W pauzie pokazuje normalnie.

Opublikowano
2 godziny temu, Whisker napisał:

Powiem tak, to samo zrobiłem z nożem i pistoletem, pamiętaj tylko że w trybie assisted trochę życia ci się odnawia ale i tak będziesz na 2,3 hity bosów (jak ci wcześniej ktoś zdejmie trochę życia) natomiast na innym raczej bym się nie porywał. Skończyłem ale stresik był ;) jak coś pisz

aha z Sadlerem miałem zabawę bo zjechał mi pasek życia do zera i 4 powtórzenia mialem

A to trzeba NG czy NG plus może być na takie runy na trofiki

Opublikowano

Robię 5 przejście i gra jest z każdym kolejnym coraz lepsza - magia serii i gier Capcomu :wub:

Opublikowano
W dniu 8.04.2023 o 11:23, Josh napisał:

W dniu 8.04.2023 o 16:02, darkos napisał:

To jest przejście na NG+ z maksymalnie dopakowanym RED9 i Infinite knife więc bardziej biegnę niż cokolwiek zabijam. A co do wymagań to mogli by to nazwać Pistol Only bo głównie strzelam z RED9 i jest bez problemów :) Pewnie w jakieś 5 do 6 godzin przejdę. Gra automatycznie leczy wiec nie martwię się jeszcze o bossów w zamku.

3 godziny równo pękły i jestem przed walką z dwoma Garrador.

Dzięki za info, w takim razie gra będzie musiała jeszcze sporo stanieć zanim się na nią skuszę ;P Kilka tematów obok jechano po The Quarry, że gra na 5-6 godzin co mi trochę też przeszkadzało ale wiadomo, to inny typ niż RE. Jakoś inaczej zapamiętałem przygodę z tą częścią. Grałem w to z kolegą kilka lat temu na PC bez pada albo z jakimś gównem i zajęło nam to parę dobrych wieczorów. Fajnie wracało się do niej.

Opublikowano

No dobrze ale żeby przejść re4 w 3 godziny to trzeba mieć ją dobrze opanowaną i znać praktycznie na pamięć (albo grać z rpgiem :wujaszek:) normalne przejście to okolice 15h a nieśpiesznym krokiem nawet i 20

Opublikowano

Bez kitu, ktoś robi speedrun i na tej podstawie oceniać, że gra jest krótka? :beka:

Opublikowano

Zależy też kto czego oczekuje od residenta. Jeśli przejść na speedzie i sprzedać to pewnie warto poczekać na promke jak przy każdej grze na planecie ale ta gra ma niesamowite replayability i pojebane ilości rzeczy do odblokowania jak na gre z dzisiejszych czasów o merceranies i przyszłym możliwym dodatku nie wspominając

Opublikowano
Godzinę temu, Elitesse napisał:

Dzięki za info, w takim razie gra będzie musiała jeszcze sporo stanieć zanim się na nią skuszę ;P Kilka tematów obok jechano po The Quarry, że gra na 5-6 godzin co mi trochę też przeszkadzało ale wiadomo, to inny typ niż RE. Jakoś inaczej zapamiętałem przygodę z tą częścią. Grałem w to z kolegą kilka lat temu na PC bez pada albo z jakimś gównem i zajęło nam to parę dobrych wieczorów. Fajnie wracało się do niej.

Moje 1 przejście z lizaniem skał zajęło mi łącznie 28 godz 48 min. Dzisiaj skończyłem trzeci raz na professional i wyszło około 5 godzin. Wnioski wyciągnij sam. Dla mnie gra warta każdych pieniędzy.

Opublikowano

Lizanie ścian a LIZANIE ścian to też różnica.
No i nie sądzę że krul ez pokusił się o hardcore a standard vs hardcore to niebo a ziemia.
Coś jak 8 vs 28.

Niezłe cod tu wjechało w 15 ch ....
Eh aż mi się przypomniał ten gówniany re6 za którego dałem 27zl w promo a i tak twierdzę że nie warto.