Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spider-Man Miles Morales

Featured Replies

Opublikowano

dla graczy wysoka sprzedaż to też ma znaczenie bo oznacza to że powstanie kontynuacja i więcej gier w tym stylu. 

• Odpowiedzi 837
  • Wyświetleń 103,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No wiem, co, ale co z tego?, Spider-man to 2 letnia gra( przy której wykonano dodatkową pracę), czego się spodziewaliście? Remaster Spider-mana wychodzi tyle ile kosztuje obecnie edycja GOTY i jest pr

• dobrze, dobrze, przestan juz plakac, ze ci zmienili twarz chlopaczka w grze xd

Opublikowano
5 godzin temu, Homelander napisał:

Ja bym dorzucił tutaj Big Mac, VW Garbusy i scyzoryki Victorinox, pewnie też powyżej 20 milionów poszły i tyle samo mają wspólnego z grami na Playstation co Breath of the Wild

sam pisałeś o multiplatformach, chyba że COD na samym PS4/5 robi więcej niż 20 milionów - tego nie wiem, jeśli tak jest to sorry 

Opublikowano
34 minutes ago, funditto said:

sam pisałeś o multiplatformach, chyba że COD na samym PS4/5 robi więcej niż 20 milionów - tego nie wiem, jeśli tak jest to sorry 

Właściwie to masz rację, a ja zachowałem się jak dupek. Nie doczytałem do końca i faktycznie, na samym Playstation najlepiej sprzedający się CoD zaliczył 15 baniek. GTA V za to prawie 40 licząc PS3 i PS4 (prawie po połowie się podzielili). Także to ja mówię sorry

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Popykałem wczoraj trochę i stary dobry Spider wrócił tylko faktycznie ładniej wygląda na PS5 :)

Opublikowano

Wpadło do ps extra to i ja zacząłem, dobrze, że po dłuższej przerwie od podstawki bo fajnie weszło. Latanie po mapie to dalej czysta przyjemność, a i dodali trochę rzeczy dla Moralesa względem Petera. Insomniac to niesamowite studio, gra za grą, do tego świetne wsparcie i sporo trybów graficznych. Opcja najlepszej grafiki z vrr działa cudownie i naprawdę szkoda, że tak niewielu deweloperów z tego korzysta, taka forza aż się prosi aby otrzymać np. 40 klatek.

Opublikowano

Sam teraz pykam i gra się zacnie, ale jednak nie jest to pełna gra jak dla mnie, teraz mam pewnie z 6-7 godzin sporo tej dodatkowej aktywności i mam 40% gry więc od Spider-Mana  będzie sporo krótsza, ale zabawa jest przednia.

Opublikowano

Muszę zwrócić jednak honor bo 3 dni sporo pograne ostatnio o dalej jest koło 45% więc na trochę godzin jest, będzie krótsza niż Spider ale jest ok. Ale bujanie na pajęczynie, kozackie, bez ekranów ładowania, płynnie i ładnie no przyjemność z grania jest duża :)

Opublikowano

Tak dlatego wcześniej zwlekałem, a teraz miło na prawdę ograć takie pozycje.

Opublikowano

Wczoraj skończyłem gierkę na 100% wszystkie aktywności za mną. Bardzo fajna gierka. Po prostu więcej dobrego Spider-Mana. Graficznie ładnie, śmiga to na PS5 jak złoto, brak loadingów robi robotę.
Brakowało mi w tej części trochę bossów, ale całokształt na prawdę świetny.
Szkoda tylko, że pora dnia się nie zmienia w trakcie rozgrywki to byłoby fajne urozmaicenie.
Polecam każdemu kto jeszcze nie miał okazji ograć.

Pajęczek ograny to teraz powrót do Returnal :)

Edytowane przez mario10

Opublikowano
41 minut temu, Pawel24 napisał:

Zeby wbic platyne trzeba gre przejsc 2 razy?

Trzeba bo nie ulepszysz gadżetów do końca, chyba też nie da się odblokować za pierwszym runem wszystkich strojów. Ale z tego co patrzyłem po trofkach nie będzie ta platyna szczególni trudna, ale dwa razy trzeba machnąć.

Opublikowano

Stroje czy skille to wpadną same, masz dosłownie trofik za przejście NG+ który jest wymagany do platyny. Niby można zrobić speedruna w kilka godzin, ale i tak niepotrzebne to jest mocno.

Opublikowano

No to taka gierka, że ta platynka powinna wpadać sama tak na prawdę. Z racji, że nie zależy mi na tym to może kiedyś jak wrócę i ogram drugi raz to dla przyjemności dobiję te trofki. Szkoda marnować czasu jak tyle dobroci do ogrania czeka :)

Opublikowano

ale ten drugi raz to juz szybki rush po main story ze skipowaniem cutscenek, chwila moment 

Opublikowano

No czyli bez sensu trofik. Po czasie jak dodają tryb NG+ to rozumiem, ale domyślne dla platyny, gdzie ten tryb nie wprowadza nic nowego no to niepotrzebne jest.

Opublikowano
13 minut temu, Square napisał:

No czyli bez sensu trofik. Po czasie jak dodają tryb NG+ to rozumiem, ale domyślne dla platyny, gdzie ten tryb nie wprowadza nic nowego no to niepotrzebne jest.

No to tak, z tym się zgodzę. 

Opublikowano
11 minut temu, Pawel24 napisał:

a poziom trudnosci wymagany?

Nie, możesz na najniższym lecieć jak chcesz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio odnoszę wrażenie, że z uruchamianiem i pozyskiwaniem gier na nowych konsolach są większe problemy, niż na PC, także jeśli chodzi o uzyskanie oczekiwanej jakości graficznej...

Ale tak poważnie, wkopałem się trochę ze Spider-manem, bo okazało się, że wydanie Remastered na PS5 jest tylko i wyłącznie częścią Miles Moralesa w wersji Ultimate. No bo nie może być tak, że Sony pójdzie konsumentom na rękę i zrobi coś dla nich korzystnego, np. pozwalając zrobić upgrade wersji PS4, albo po prostu kupić grę samodzielnie. Nie, to by było zbyt logiczne...

Dwa pytania w związku z tym. Ile kosztuje upgrade Moralesa do wersji Ultimate w PLN, oraz czy kupując Moralesa w wersji pudełkowej z innego regionu EU (np. Francji lub Niemiec), nadal będę mógł dokonać ulepszenia w rodzimym PS Store? Nie zależy mi na języku polskim, tylko angielskim, ale wolę uniknąć sytuacji, że jeszcze mnie jakaś blokada regionalna w dupę kopnie po zakupie. ;)

No chyba, że poczekam na jakieś naprawdę duże promo i wezmę wersję cyfrową z PSS.

Opublikowano

Remaster kosztuje 90zł. Jak MM będzie na ten sam region co twoje konto to powinieneś być w stanie go kupić (FR albo GER na 100% nie potwierdzę czy przejdzie z kontem PL). Inny region jak US-PL nie będzie działał, sklep wyświetli pustą stronę.

Remaster po zakupie nie wymaga MM i będzie na stałe dostepny z biblioteki, więc jeżeli masz Plusa Extra to odpal MM i kup Remaster, a jak nie masz to aktywuj darmowy tydzień i wtedy kup.

Opublikowano

Plusa już nie mam, ani triala. Zostaje kupić pudło i zrobić upgrade. Na Amazon.pl jest Morales wersja PS5 za niewiele ponad stówę, ale w wydaniu Francuskim. Niby region EU, ale z tego co czytam to i tutaj były jakieś podziały na wersje językowe (PL nie będzie w tym wydaniu dostępne) i nie wiem właśnie, czy będzie to grało z naszym sklepem, czy nie.

Jakiegoś szczególnego ciśnienia generalnie nie mam, ale jak już zacząłem się zaopatrywać w gry PS5 do przejścia, to ten pająk nie będzie mi dawał spokoju. Będzie trzeba polować na okazje.

Opublikowano

Jest darmowy upgrade do wersji PS5 więc może szukaj u nas wersji PS4.