Opublikowano 8 marca 20223 l To dobrze, że występuje na mapie, bo wiem, że niektóre maszyny występują tylko w misjach fabularnych. Zeskanować go zeskanowałem, tylko nie mam go w statystykach zabitych maszyn, co jest chyba jakimś bugiem?
Opublikowano 8 marca 20223 l 12 minut temu, Square napisał: Tak, jest dostępny na mapie. Ze skanowaniem jest ten myk, że jeżeli zginiesz przed kolejnym checkpointem to trzeba skanować na nowo. Behemoth mimo skanowania w misji z tym wnuczkiem babci kogut nie trafił do mojego pokedexa 4 razy skanowałem, nawet dostałem jakiś puchar za zniszczenie robotów transportowych.
Opublikowano 8 marca 20223 l Nie zginąłeś po skanowaniu? Jak nie wiesz gdzie są Behemoty to na pustyni przy Vegas jest często konwój, możesz tam spróbować.
Opublikowano 8 marca 20223 l Bugi w grze są przepyszne. Te znikające elementy otoczenia boskie. Ale dzięki temu, krokodyl alpha się zawiesił w wodzie i mogłem go bezkarnie torturować. Zwoje w milionach ale różnice w stylu tu 6 a tam 8% robią śmietnisko i przestaje się na to zwracać uwagę. Te wyzwania na arenach też super, na mapie combosy wchodzą jak z płatka, wejdź na arenę to Aloy zapomina jak trzy razy uderzyć z R1. Nie na moje nerwy to.... Edytowane 8 marca 20223 l przez addhoc
Opublikowano 8 marca 20223 l Myślałem, że przy lataniu ptaszorem będzie momentami większy pop-up niż na ziemi, ale nie. Zaś samo fruwanie jest mega przyjemne i czemu nie można bardziej oddalić kamery w trybie foto? Wtedy by widoki można było łapać. No i ułatwia to dostawanie się na żyrafy czy inne miejsca, choć czasem Aloszka lubi zeskoczyć z niego nie tam gdzie chcemy. Edytowane 8 marca 20223 l przez PiotrekP
Opublikowano 9 marca 20223 l Jak ktoś sprawdzi to dajcie znać czy faktycznie już tak AA nie bije po oczach w performance mode na roślinności
Opublikowano 9 marca 20223 l Jaki był problem dać kilka zakładek kółek wyboru broni? Czy to jednak ficzer, którego nie ogarniam?
Opublikowano 9 marca 20223 l Dziś same poboczne misje zaliczyłem, każde z pomysłem zrobione. Często w trakcie podróży po Zakazanym Zachodzie podnoszę kamerę do góry by podziwiać krajobrazy, zwłaszcza górskie są fantastyczne.
Opublikowano 9 marca 20223 l Dzisiejszy patch poprawił wskaźnik procentowy ukończenia gry, ale 100% dalej się nie da wbić.
Opublikowano 10 marca 20223 l Trafiłem na pierwszego "transa" w grze i to jeszcze u tych twardych, indiańskich Tenakhtów, żeby kontrast był wyraźniejszy Spoiler W jednym z zadań pobocznych Aloy trafia na obozowisko i jak gdyby nigdy nic sama do siebie mówi "This person seems to be in charge. I should talk to them.". Na początku nie zwróciłem na to uwagi, ale chwilę później stało się jasne, że nasza bohaterka jest biegle przeszkolona w stosowaniu odpowiednich zaimków - w czasach bez facebooków i twitterów - niesamowita dziewczyna
Opublikowano 10 marca 20223 l Wczoraj łupałem 7h bez przerwy, przez 5h próbowałem dojść do misji Posejdona, po drodze niestety zawsze odbijałem do znaków zapytania i miast i jak nie wyścigi, szukanie źródła fal to ratowanie zalanej wioski. A jak już popływałem sobie w masce to kopara opadła. A procenty progresu lecą jak smarki z nosa, co mnie jednak cieszy. Ledwo pół mapy odkryte. Musze przyznać że pierwszy raz widzę taką animację twarzy jak w przypadku Aloy, przez te gałki oczne nie można oderwać swoich od cut-scenek. Dla mnie to prawdziwy next-gen. Wspomnę też że walki są znacznie trudniejsze w tej części, nie dość że maszyny są piekielnie szybkie to często biorą na strzałą. Teraz, Wredny napisał: Trafiłem na pierwszego "transa" w grze i to jeszcze u tych twardych, indiańskich Tenakhtów, żeby kontrast był wyraźniejszy Pokaż ukrytą zawartość W jednym z zadań pobocznych Aloy trafia na obozowisko i jak gdyby nigdy nic sama do siebie mówi "This person seems to be in charge. I should talk to them.". Na początku nie zwróciłem na to uwagi, ale chwilę później stało się jasne, że nasza bohaterka jest biegle przeszkolona w stosowaniu odpowiednich zaimków - w czasach bez facebooków i twitterów - niesamowita dziewczyna Ma dostęp do zapisków przedwiecznych, możliwe że w 2035-2060 ludzie przestali żywić nienawiść do lgbt, a może i lgbt przestało być śmieszne,
Opublikowano 10 marca 20223 l To tak nieźle musiałeś zboczyć z drogi skoro idąc na południe skończyłeś na północy. No wstawki są cudowne i żałuję, że już wszystkie zrobiłem.
Opublikowano 10 marca 20223 l Teraz, Square napisał: To tak nieźle musiałeś zboczyć z drogi skoro idąc na południe skończyłeś na północy. No wstawki są cudowne i żałuję, że już wszystkie zrobiłem. Bo kliknąłem teleport do ogniska przy laboratorium max. na północ, nie kojarzyłęm co to za miejsce ukryte całe za mgłą. Jak skojarzyłem że to ze scenki z zeniciarką to stwierdziłem że idę pieszo na południe, a tam to wiadomo, zalana wioska, itd. itp. ;] No i ten najdłuższy lot po zdobyciu sygnału na górze. Potęga.
Opublikowano 10 marca 20223 l 39 minut temu, Wredny napisał: Trafiłem na pierwszego "transa" w grze i to jeszcze u tych twardych, indiańskich Tenakhtów, żeby kontrast był wyraźniejszy Pokaż ukrytą zawartość W jednym z zadań pobocznych Aloy trafia na obozowisko i jak gdyby nigdy nic sama do siebie mówi "This person seems to be in charge. I should talk to them.". Na początku nie zwróciłem na to uwagi, ale chwilę później stało się jasne, że nasza bohaterka jest biegle przeszkolona w stosowaniu odpowiednich zaimków - w czasach bez facebooków i twitterów - niesamowita dziewczyna W ogóle cały ten quest to jedno wielkie Brokeback Mountain i już nawet pomijając fakt, że chodzi o wspinaczkę na górę właśnie
Opublikowano 10 marca 20223 l A ile silnych kobiet , juz tych pobocznych mi się nawet nie chce robić, są tak miałkie i słabo napisane. Główny wątek trzyma tę grę na powierzchni.
Opublikowano 10 marca 20223 l A ja dziś znowu poboczne i aktywności, kontrakty na złom ( salvage) no i trafiłem na ścianę, czyli bardzo nieprzyjemny przeciwnik, no nic jutro pokrece się gdzie indziej.
Opublikowano 10 marca 20223 l Przechodzi ktoś te tereny łowieckie albo arenę na hardzie wzwyż? No albo poziom trudności w nich i czasówki są wyjebane pod sam kosmos (jak ten z mamutem i kłami) albo już naprawdę jestem pysda w gry. W ogóle już pomijam kwestie łowow czy areny to na hardziej uważam te gre za zajebiście ciężka. 3/4 maszyn ma nas na 3 strzały, większość jest jak naćpana z trybem walki ustawionym nonstop na rage i atakowanie. No naprawdę czuję się tutaj jak zaszczute babsko gdzie byłe czujka chce mnie dosłownie rozjebac o posadzkę. @devilbot raz sie wysil i skrobnij coś skąd te wszytskie emotki zdziwienia się biorą bo już któryś raz się zastanawiam i nie mogę rozgrysc. Jedyne co przychodzi do głowy to że limit na granie się znowu skończył i nie masz co robić w życiu a stara nad uchem jazgocze bo jeszcze jakbyś choć 5 minut zagrał to wiedziałbym że jestes pro a ja pysda w tej grze, a tak to nie wiem.
Opublikowano 10 marca 20223 l Bo co chwilę przeżywasz i dziwisz się, że gra na hard jest trudna. Są emotki to korzystam.
Opublikowano 10 marca 20223 l Od tego jest chyba ten temat. Przepraszam Cię za to, że cokolwiek pisze.
Opublikowano 10 marca 20223 l Pisz pisz, dobrze wiedzieć że inni też mają źle ;] Ja zrobiłem na razie 2 areny (walki wręcz z ludźmi) i dwie serie łowów na złoto, te pierwsze raz były trudne (dwóch na jedną) ale łowy na razie spoko były. Najwięcej na razie ginę od niszczycieli, strasznego mają berserkera, w zasadzie strzały nie można czasami przeładować bo już atakują. Na pewno gromoszczęk ma z 3 razy dłuższą serię tych min z powietrza, no nie ma zmiłuj. Edytowane 10 marca 20223 l przez Rtooj
Opublikowano 10 marca 20223 l Godzinę temu, GSPdibbler napisał: A ile silnych kobiet Oj tak - co ważniejsze stanowisko to baba - oczywiście najtwardsza i z największym posłuchem. Mogliby to jakoś wypośrodkować, bo groteskowo to wygląda, gdy zawsze baba hersztem, a facet to przeważnie nieudacznik, albo menda. Uwielbiam tę grę i nawet na przytoczone przez Ciebie poboczne złego słowa nie powiem, ale męczy mnie to upychanie "diversity and inclusion" w każdy aspekt życia.
Opublikowano 10 marca 20223 l 2 minuty temu, Wredny napisał: Oj tak - co ważniejsze stanowisko to baba - oczywiście najtwardsza i z największym posłuchem. Mogliby to jakoś wypośrodkować, bo groteskowo to wygląda, gdy zawsze baba hersztem, a facet to przeważnie nieudacznik, albo menda. Uwielbiam tę grę i nawet na przytoczone przez Ciebie poboczne złego słowa nie powiem, ale męczy mnie to upychanie "diversity and inclusion" w każdy aspekt życia. Bzdura, w misji posejdon masz trzech chłopa na jedną Aloy, w bazie masz po równo, większość plemion to w zarządzie mają raczej facetów. Bez przesady. W świecie gdzie na każdym rogu są maszyny które mogą zabić podejrzewam że jest inny model rodziny niż facet z maczugą a kobieta w kuchni. Edytowane 10 marca 20223 l przez Rtooj
Opublikowano 10 marca 20223 l Ja to widzę zupełnie na odwrót, ale gry jeszcze nie przeszedłem. Dodatkowo robię sporo pobocznych i to może przez to taka perspektywa - ocenię całość, jak będzie 100%.
Opublikowano 11 marca 20223 l 20 godzin temu, Wredny napisał: Oj tak - co ważniejsze stanowisko to baba - oczywiście najtwardsza i z największym posłuchem. No np. Hekarro się kłania, btw w angielskiej wersji aktor głosowy jest wręcz kosmiczny. Edit - w USA gra na pierwszym miejscu sprzedażowym w kategorii PlayStation, Elden Ring pokonany komercyjnie Edytowane 11 marca 20223 l przez aph
Opublikowano 11 marca 20223 l Hekkaro spoko, ale i tak na dzień dobry poznajemy tę poharataną MILFę z irokezem i to ona po pierwszym spotkaniu (bo tylko to za mną póki co) wygląda na bardziej charakterną w ich kwaterze głównej.