Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Wczoraj skończyłem. Przyjemna, nie za długa gra z dość emocjonalna i w sumie smutną historią. Jak na nowe IP myślę, że całkiem spoko im to wyszło.

• Odpowiedzi 308
  • Wyświetleń 19 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak, fabuła i ogólnie świat gry to bieda z nędzą jak narazie to nie widze tutaj potencjału na serie no ale nie z takiego fabularnego gówna firmy robiły marke (horizon) xD Co do relacji Hugh i Diany s

• devilbot
    devilbot

Wywalić dziecko z pleców, łamigłówki podczas strzelania, dodać system osłon i wtedy możemy rozmawiać panie Capcom.

• Po blisko 10h jak dla mnie jest to gierka o której można by książkę napisać. Zero znużenia (o które ktoś tutaj pytał wcześniej), non-stop świeże wątki, zabawki i ścieżki. Całość jest skonstruowana abs

Opublikowano
2 godziny temu, Qbon napisał(a):

Przyjemna, nie za długa gra z dość emocjonalna i w sumie smutną historią.

Może takie być, ale niekoniecznie dla każdego. ;)

Zakończenie

Jest drugi ending.

Edytowane przez Kuba0101

Opublikowano

Pograłbym na poziomie Kosmicznym, ale naprawdę zwalili z NG+, że nie można tego poziomu wybrać. Przecież to jakiś absurd. Nie po to latałem za ulepszeniami, żeby grać od zera.

Opublikowano

Po przejściu, nadal uważam, że gra jest fajna, wciągająca, aczkolwiek jak ktoś nie zagra, to jego życie się nie zmieni wiele.

Ostatni akt gry jest imo raczej słabszy - podobała mi się bezpretensjonalność i oparcie na rozgrywce, więc niezbyt mi spasiły te sceny rodem z zachodniego standardu, że chodzisz, są poważne teksty, genesisy, gadki... Zwłaszcza, że naprawdę nie ma tam nic świeżego czy ciekawego czy dobrze napisanego. To nadal naiwna giereczka, tylko nagle wolniejsza i poważniejsza. Ogólnie kulminacji nie poczułem.

No, może kulminacją jest ostatni trial, który jest dość wymagający (główna kampania to kompletny lajcik, i w sensie walk i zagadek i wszystkiego). Pozostałe zrobiłem na perfect, ale tutaj przeszedłem go od razu, ale nie wiem, czy mi się chce klepać na czas. Zrobiłbym, na pewno, ale długi jest. Świadomość, że już ogólnie zdobyłem ulepszenia i wiele się już nie zmieni w rozwoju postaci, trochę mnie ostudziła. Ten rozwój mnie nakręcał.

Ostatni mechanizm rozgrywki - spoiler alert, atak który trzeba charge'ować trzymając przycisk - też nie wnosi wiele do tej radosnej mieszanki, jaka była wcześniej.

Capcom pokazał przede wszystkim, że potrafi dopracować do perfekcji każdy pomysł, zrobić tak, by ciągle było grywalnie i do przodu, bez wad. Nie jest to jednocześnie gra, która zainspiruje kolejne pokolenie do jakiegoś nowego rodzaju gier. Niby "nowe IP", ale też sporo w tym znanych starych IP, z głównym twistem rozwiniętym na tyle, by nie wchodził w drogę wszelkim standardom.

Opublikowano

Napisy końcowe, 9/10, lepsze dla mnie niż szalenie nierówny RE9, Capcom powinien postawić na promocję tej gry więcej, ale najważniejsze, że dobrze wyszedł sam szpil. Drugi raz nie będe ogrywał raczej, a do platyny trzeba, ale bardzo bardzo udana produkcja. Tak, fani scifi w tym roku mają jazdę bez trzymanki. Zaraz Sarosik boży <3.

Opublikowano

Oki wiem już.

Giereczka takie 7,5. Przyjemna, ale dawkować musiałem. Drugi raz mi sie nie chce grać i maxować, bo za bardzo monotematyczne lokacje.

Opublikowano
Godzinę temu, Donatello1991 napisał(a):

Giereczka takie 7,5. Przyjemna, ale dawkować musiałem. Drugi raz mi sie nie chce grać i maxować, bo za bardzo monotematyczne lokacje.

No właśnie też zauważyłem, że tak mam.
Dobra gra, ale musiałem robić przerwy, porzucałem, a później nie chciało mi się wracać i trochę na siłę odpalałem, a teraz przerwałem tuż pod sam koniec i nie chce mi się odpalać, mimo że pewnie za rogiem jest ostatni boss i napisy.
Coś tu nie do końca zagrało tak jak powinno, ale nie potrafię wskazać dokładnie co - możliwe, że te monotonne lokacje i generyczne robociki jakoś niezbyt sprzyjają zaangażowaniu na dłuższą metę, a prosta historyjka (i tak dobrze, że pod koniec są jakieś emocje) też nie pomaga w pielęgnowaniu chęci stawienia czoła tej designerskiej nijakości.