Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

God of War: Ragnarok

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 255 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• W sumie standardowo: do tematu w Graczpospolitej nie każdy zagląda, a może kogoś zainteresuje.   God of War: Ragnarok [PS5] Mocno ogólnie, bez Spoilerów, nawet screeny z początku przygo

• U mnie jeszcze więcej

• tak czytam w swoim zeszyciku walenia w chu ja w robocie i widze, ze dawno nie bylo sraczki.   rano za telefon do szefa i lecimy do midgardu.

Opublikowano

Digital foundry weekly. Polecam obejrzeć. Kilka zdań o preview ragnarok... 

W wielkim skrócie super fabuła, ale nie ma co się spodziewać rewolucji. Czuć że to ta sama gra ( jak to niektórzy opisywali że DLC) 

Ja czekam z wywieszonym jęzorem :P

Edytowane przez Plackus

Opublikowano

Pewnie że każdy wie co dostanie ;)

Jeszcze w kontekście grafiki, mówili że horizon pokazywał większą różnice grafiki ps4/ps5 , niż gow 

Opublikowano

No czytałem gdzieś o tej grafice. Wystarczy, że będzie ładniejsza ( a będzie) od gow 2018 i już zrobi duże wrażenie. Zresztą kamera bez cięć znowu odegra w tej kwestii pierwszoplanowa rolę. Sztosik nadchodzi. Nie ma co do tego wątpliwości.

Opublikowano

Fajnie by było jakby zrobili dopakowaną grę god of war na sterydach, coś w stylu doom eternal, gdzie po tej grze nie ma się ochoty wracać do poprzedniej części. No ale zobaczymy, urlop wypisany przy premierze i jestem gotowy na wpierdol na najwyższym poziomie trudności :kratoswoke:.

Opublikowano
1 godzinę temu, Plackus napisał:

Digital foundry weekly. Polecam obejrzeć. Kilka zdań o preview ragnarok... 

W wielkim skrócie super fabuła, ale nie ma co się spodziewać rewolucji. Czuć że to ta sama gra ( jak to niektórzy opisywali że DLC) 

Ja czekam z wywieszonym jęzorem :P

Dlatego posypią się jutro 8/10 i 9/10. Dla mnie i tak to nie ma znaczenia, ale sporo recenzentów wrzuci to jako minus. Zmian jest bardzo niewiele w stosunku do oryginału. Nie będzie to w żadnym wypadku przeskok jak przy grze poprzedniej generacji The Last of Us Part II. Średnia ważona powinna być w granicach 90, na pewno powyżej Forbidden West i Rift Apart, najwyzej ocenianym grom AAA Sony nie będącymi remakami od czasu wydania PS5.

Opublikowano

Jeśli za elden recykling walili także oceny to i tu będą same 9/10 i 10/10.

Więcej będzie 6/10 jak już, bo już zacierają niektórzy rączki na kontrowersje.

Edytowane przez Donatello1991

Opublikowano

Patrząc po ostatnich hands-onach i entuzjazmie dziennikarzy na Twitterze, stawiam że posypią się w większości 10tki, a średnia wyniesie 95%. Nikt tutaj za to, że to w miarę bezpieczny sequel nie będzie wystawiał niskich ocen, lol.

SqdX47Y.gif

Edytowane przez Bigby

Opublikowano

6/10 raczej nikt nie wystawi ale parę 8/10 może wskoczyć. Z tej rozmowy DF wynika że gra jest bardzo dopracowana i nie powinno być sytuacji z czekaniem na patche po premierze bo coś się sypie albo nie wygląda tak jak trzeba.

Opublikowano

Jak ma to tylko trochę lepiej wyglądać niż jedynka to w to mi graj :tokar:przypomne jedyneczke.

20221102_222139.jpg

20221102_222150.jpg

Opublikowano

No panowie, dzisiaj o 17 schodzi embargo. GoW z 2018 na meta jest na poziomie 94. Jak obstawiacie z Ragnarokiem? 

Z jednej strony, to już nie ten świeży powiew, a raczej bezpieczna kontynuacja. Z drugiej, wszystko wskazuje na to, że naprawili większość błędów i bolączek ostatniej części. 

Dla mnie i tak day one, bez względu na oceny, ale obstawiam 92.  

Opublikowano

ciekawe jakie różnice po za rozdzielczością i FPS między tymi trybami na PS5

W sensie czym o ile jeśli będą różnic się od siebie oprócz rozdziałki i FPS np takie tryby jak:
Favor Performance + HFR VS Favor Quality + HFR

Coś ucierpi w teksturach itd itp w tym FP + HFR[emoji848]

Dowiemy się pewnie dopiero od DF.
Opublikowano
2 minuty temu, elvis004 napisał:

Dowiemy się pewnie dopiero od DF.

w ostatnim podcaście mówili że praktycznie się grafiką nie różnią i co dziwne są miejsca gdzie tryb wydajności wygląda lepiej niż jakości

Opublikowano

Od groma trybów na premierę, wszyscy powinni być zadowoleni. Jeszcze niech tylko usprawniło co kulało w poprzedniczce i będzie git 

Opublikowano

Każdy znajdzie tryb dla siebie

Opublikowano
2 godziny temu, Pix napisał:

No panowie, dzisiaj o 17 schodzi embargo. GoW z 2018 na meta jest na poziomie 94. Jak obstawiacie z Ragnarokiem? 

Z jednej strony, to już nie ten świeży powiew, a raczej bezpieczna kontynuacja. Z drugiej, wszystko wskazuje na to, że naprawili większość błędów i bolączek ostatniej części. 

Dla mnie i tak day one, bez względu na oceny, ale obstawiam 92.  

jak już wspominałem, 91-92 to max. 

Opublikowano

imo ta dyskusja nie ma sensu, bo czym realnie gra ze średnią 92 na metacritic różni się od tej na 94 czy 96? W zasadzie niczym, wszystkie 3 to bardzo dobrze oceniane produkcje i czy cyferka jest o 2 punkty wyższa lub niższa często zależy od opinii pojedynczego recenzenta.

Nie ma sensu zaprzątać sobie tym głowy i poświęcać temu zbyt dużej uwagi, bo czasami ludzie za bardzo się fiksują na tych cyferkach. Pamiętam jak na reseterze czy neogafie, ukazał się temat z ocenami gier z najnowszego numeru Edge i God of War dostał tam bardzo dobrą ocenę 8 (Edge ocenia zasadniczo gry dosyć surowo), przez co średnia na meta spadła z 95 na 94 i ludzie tam dostali takiego szału pizdy, że moderacja musiała zamknąć temat i posprzątać syf.