Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano

Lepiej poczekać do PS7!

Tak piszą ludzie po 30 na forum dla GRACZY, niech mnie chooy. Kupno Pro teraz było najlepszym ruchem, co za pojebana generacja i pojebane czasy.

• Odpowiedzi 10,4 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-pro-ea-sports-fc-25-gra-ps5    Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie  

• Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć si

Opublikowano
2 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

Czyli już na pewno GTA6 w listopadzie.

Bundle GTA VI + Pro + Portal 6k kolego.

bez napędu xD

Opublikowano
17 minut temu, Rozi napisał(a):

Lepiej poczekać do PS7!

Tak piszą ludzie po 30 na forum dla GRACZY, niech mnie chooy. Kupno Pro teraz było najlepszym ruchem, co za pojebana generacja i pojebane czasy.

Najlepsze będzie, jak się okaże po czasie, że oni faktycznie to PS6 wypuszczą w 2027. I jak tak będzie to ten prosiak miał sens przez niecałe 2 lata. Bo imho przed wypuszczeniem PSSR 2.0 to był taki mocno średni deal.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
4 minuty temu, Kangus napisał(a):

Najlepsze będzie, jak się okaże po czasie, że oni faktycznie to PS6 wypuszczą w 2027. I jak tak będzie to ten prosiak miał sens przez niecałe 2 lata. Bo imho przed wypuszczeniem PSSR 2.0 to był taki mocno średni deal.

To sobie sprzedasz, Kowalskiego nie będzie stać na PS6 w dniu premiery, a rat 0% nie będzie.

Opublikowano
49 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Nieważne, można poczekać chwilę i na pewno stanieje. Cell

Tak jak PS5 albo XSX? Obecnie nowe sprzęty najlepiej brać na premierę.

Opublikowano
1 minutę temu, Square napisał(a):

Tak jak PS5 albo XSX? Obecnie nowe sprzęty najlepiej brać na premierę.

Chciałem się pośmiać z kolegów, co od 6 lat czekają na dobry moment :D.

Ogólnie bardzo łatwo było przewidzieć od 2021 roku co się stanie z cenami, konsole zawsze są na końcu, najpierw drożeją komponenty.

Opublikowano
57 minutes ago, Patapon said:

Mnie bardziej ciekawi co się jeszcze odjebie na świecie w przeciągu tych dwóch lat, bo jak się myśli, że gorzej już nie będzie to odpierdala się coś nowego na świecie.

Odjebie się to co zawszę,pieniądze stracą na wartości a korporacje nie będą dokładać do biznesu i podniosą ceny.

Oczywiści, jak co roku będzie wielkie zaskoczenie i zawsze się znajdzie jakiś typ,który napiszę,że już miał kupić,ale my cenę podnieśli.

Ktoś po nim napisze,ze w sumie lepiej poczekać,bo w 2028 szykują się grube bomby i są przecieki co do nowej konsoli.

I znowu chłop prześpi rok i już miał kupić i nagle...

Co roku to samo Xd

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Kupowanie pastgena w tej cenie nie ma żadnego sensu. OK, można ograć demo gta 6 i sam po to trzymam konsolę.

Ale za 5,5k masz nową 5080, a oba sprzęty dzieli przepaść grafiki i klatkażu.
Jak porównałem Miles Morales z PC i Spider-Mana 2 na ps5 to dynia

I dotychczas cena była jeszcze dobrym argumentem za zakupem konsoli, to teraz chyba tylko fanboye pobiegną do sklepów.

900 EURO XD

Znając nasz rynek to Mediasy będą wystawiać po 5K ze starą fifą albo destiny 2

Opublikowano

Typy myślą, że są nieśmiertelni i czas stoi w miejscu jak sobie tak czekają xD

This is waiting.

Opublikowano

ci pecetowcy to chyba nigdy nie przestaną rozśmieszać

Opublikowano
2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Nieważne, można poczekać chwilę i na pewno stanieje. Cell

Jak to się mówiło kiedyś, preorderzy, to frajerzy )

PS5 jak ze złotem, mieszkaniem, bitcoinami, gdyby tylko człowiek wiedział w dniu premiery. Niesamowita konsola.

kaz

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Kupiłby człowiek PS5 ale świadomość, że połowa użytkowników jest taka jak ten wyżej to się odechciewa xd

Opublikowano

Mam PS5 od premiery i poza Astro i Ratchetem(którego od biedy mogłem też ograć na PC), to bym nie żałował ze jej nie miałem. 5 kurna lat! Co ja się nagrałem gier w takim okresie na PS3 i PS2(swojego PSX nie miałem)... i tak wtedy też miałem sensowny PC i X360 później nawet...

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Yebać podwyżki, premierowy grubas pociągnie u mnie do premiery PS6, o ile nie wyzionie ducha wcześniej (odpukać). Jeśli nie goni sie za kazdym nowym sprzętem na premierę to te podwyżki o 400-500 zl aż tak nie bolą.

A, i jeszcze tak dla przypomnienia - 2199 zl na premierę, oczywiscie wersja z napędem. Deal życia, zaraz po mieszkaniu w kredycie. ;)

Edytowane przez LeifErikson

Opublikowano
2 godziny temu, Kosmos napisał(a):

Ale za 5,5k masz nową 5080, a oba sprzęty dzieli przepaść grafiki i klatkażu.

Za 5,5k to ja mam PS5 Pro z napędem, Switcha 2 i jakąś grę za dwie stówki, a Tobie jeszcze brakuje płyty głównej, procesora, RAMu, zasilacza, dysku i obudowy.

Opublikowano

Za 900 euro masz przepłaconą konsolę, która po prostu nie nadąża za dzisiejszymi standardami w zakresie technologii.

Switcha nie porównuje, bo on w tym wyścigu nie startuje. Ale sonka, sądząc po nowej cenie sili się na sprzęt premium, którego nigdy nie dogoni.

3 godziny temu, jimmy napisał(a):

ci pecetowcy to chyba nigdy nie przestaną rozśmieszać

typie, grywam na wszystkim.

Opublikowano
23 minuty temu, Kosmos napisał(a):

Za 900 euro masz przepłaconą konsolę, która po prostu nie nadąża za dzisiejszymi standardami w zakresie technologii.

Wydawało mi sie ze konsole sie kupowało zawsze do grania, a nie ścigania z technologiami. dunno

Opublikowano

Zaraz pewnie nadejdzie podwyzka gier, bo przeciez ceny transportu rosna. Moze beda tansze wersje w cyfrowej dystrybucji dzieki temu, a nie zaraz…

Moga mnie w tylek pocalowac te korporacje. Bedzie czas na granie w wiecej starych tytulow i nadrabianie zaleglosci. Uzywki beda mialy nowe czasy swietnosci - to juz pewne. Na obecnym sprzecie dociagne do konca 2028 spokojnie. Ciekawe jak tam Valve i ich Steam Machine.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

44 minuty temu, Kosmos napisał(a):

A PC nie przepłacony? Jak jestem PCtowcem(w zasadzie to multisprzętowcem bo jestem powalony ;) ) z 5080 pod maską i rozumiem, że jest przepaść wielkości generacji w niektórych grach, ale jednak w tych czasach za kompa, który faktycznie taką jakość zapewni trzeba dać z 10k w górę. Jeszcze nie tak dawno dałoby się pewnie za ok 7-8 ogarnąć. No to sorry jednak jest przepaść w koszcie nawet po podwyżkach. Jak wychodziło Pro to hejtowałem, bo w cenie ok. 4000 dało się złożyć lepszego PCta niż ta konsola, która wtedy stała po 3500. Zwykle to konsole oferowały dużo lepszy współczynnik mocy do ceny. Ale czasy się zmieniły i się już takiego kompa za te same pieniądze nie złoży, koszt PC wzrósł niewspółmiernie wyżej niż wychodzi podwyżka prosiaka.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Wczoraj jeszcze było promo w media markt na prosiaka za 2997zł, jak to jest przepłacony sprzęt, to ile kosztuje pecet który pociągnie residenta czy crimson desert w takiej jakosci?

Opublikowano

Tu nie chodzi o ściganie z technologiami, tylko adekwatność ceny do jakości.

4 godziny temu, LeifErikson napisał(a):

A, i jeszcze tak dla przypomnienia - 2199 zl na premierę, oczywiscie wersja z napędem. Deal życia, zaraz po mieszkaniu w kredycie. ;)

No tylko potem się wszystko pojebało i w praktyce przynajmniej do 2022 ceny były dużo wyższe, skalperzy rządzili "rynkiem", a rodzime sklepy jeszcze dokładały swoje 3 grosze. Ja dałem w 2023 roku za nówkę z napędem 1999zł, tylko taki drobny szczegół, że zarabiałem prawie 2x tyle, co pod koniec 2020. W żaden sposób to jednak nie umniejsza skali patologii, jaką były i w sumie są te ceny. Faktem jest, że dla wielkich korpo wszelkie kryzysy to idealna okazja do podbicia cen, a ile procent z tej podwyżki to realistyczne odbicie większych kosztów, a ile to napompowanie marży, to można się tylko domyślać (spoiler: nie robią tego, żeby po prostu wyjść na zero). Koniec końców jebany jest końcowy odbiorca. A w międzyczasie znowu przeczytamy o wyższych rok do roku zyskach producentów sprzętu. I tak to się żyje.

Opublikowano
38 minut temu, LeifErikson napisał(a):

Wydawało mi sie ze konsole sie kupowało zawsze do grania, a nie ścigania z technologiami. dunno

Gdzie była ta energia przy aktualizacji PSSR? Nie oszukujmy się, ludzie wydają trochę kasy to chcą dostać coś fajnego w zamian, konsole to po prostu kompromis ceny do możliwości. Jak ktoś jest nastawiony na absolutnie najwyższą jakość grafiki to tylko mocny PC i nawet to nie podlega dyskusji, ale tu już wchodzi do gry budżet o który konsole nawet nie śmią się ocierać.