Skocz do zawartości

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano

Pisałeś, że dużo mniej, chyba 100-150, czy coś takiego, ale na tym polega gotowanie żaby. Niedługo nawet ci się spodoba 500+ w wypożyczalni na czas nieokreślony, i bez żadnej alternatywy.

Będą wychodzić dopóki będą z tego pieniądze, a póki co, nadal są, może w niedojebanej formie podebranej z xboxa, czy wkrótce ze swticha pro, czyli sam plastik, ale na razie bez ekstra pomysłu donka z jednorazówką jak mu się marzyło na one. No i to jeszcze sprawia, że mają nad sobą bat, później można tylko robić smutne minki, i jak do tego doszło, przecież wygodnie i bez żonglowania, a jakie procenty i statystyki, gówno gierka o majonezie wyszła w cyfrze za pięć centów, której nie ma w pudełku. Pa jaka różnica 0% vs 100%. Cyfra wygrała. Widzicie gracze, wasza wina. Chłopy się tutaj martwią, że za większy nośnik, czy za kilka takowych korpo musi wybecelować więcej, dlatego można im wybaczyć. No to martwcie się dalej, może wam coś skapnie z tego tytułu. Nie to, żeby w czasach szaraka były gry na 4-ech cd, albo na 360 na 4-ech dvd, bo był bez bluraya. Jak się nie da, to się nie da.

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Wyświetleń 855,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-pro-ea-sports-fc-25-gra-ps5    Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie  

• Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć si

Opublikowano
2 minuty temu, SlimShady napisał(a):

Pisałeś, że dużo mniej, chyba 100-150, czy coś takiego, ale na tym polega gotowanie żaby. Niedługo nawet ci się spodoba 500+ w wypożyczalni na czas nieokreślony, i bez żadnej alternatywy.

Dla mnie alternatywą jest GamePass albo PC gdzie gry tanieją dzięki innym sklepom. Najwięcej za grę cyfrową wydałem 2.5 stówy, dwukrotnie - raz za Returnala GOTG i Mario jebane w dupę Kart 8 które piecze mnie po dziś dzień chociaż rok temu sprzedałem Switcha. Wiadomo, że jak będzie tylko cyfra to kombinować będę jak ograć najtaniej, ale grał będę dalej, bo dalej będą wychodziły dobre gry. Cały ten dyskurs wziął się z tego, że bawi mnie robienie z Sony jakiegoś dobrego wujka pomimo twardych faktów pokazujących, że cyfra dominuje nad wydaniami fizycznymi.

Przypomnę tylko, że mówimy o tym samym Sony które względem PS4 zaprzestało wydawania swoich remasterów na nośnikach fizycznych, dodawania ich do swoich edycji kolekcjonerskich, a także nie zapewniło odpowiedniej ilości napędów aby pokryć zapotrzebowanie na PS5Slim i Pro pomimo tego, że docelowo stanowią one jedynie ok. 20% sprzedanych konsol (jako konsole Digital). Można wręcz powiedzieć, że Sony uskutecznia tzw.

9 minut temu, SlimShady napisał(a):

gotowanie żaby

Opublikowano

Niestety pudełka chylą się ku upadkowi powoli to następuje i to widać. Nawet jak ps6 będzie mieć opcjonalny napęd to sony też może sterować jego dostępnością i niejako naciskać na szybsze przejście w full cyfra. Korpo sobie nie da krzywdy zrobić. A za rok wyjdzie najważniejsza gra generacji i jak GTAVI ustali nowy standard cenowy to wszyscy pójdą za nimi o ile to się nie stanie wcześniej. Ceny w psn zabójcze więc później jakaś kolaboracja Xboxa z pc może wyjść na dobre ogólnie graczom. Złożenie przyzwoitego kompa to stosunkowo do konsoli droga sprawa ale granie na nim jest najtańsze.

Opublikowano

Jeśłi komuś faktycznie przeszkadza to gotowanie żaby to polecam PC. Gdzie są różne sklepy, przede wszystkim GOG z grami na własność .

Na konsoli zawsze będziecie na smyczy Sony, które może sobie dyktować ceny, wypuszczać płyty bez gier czy konsole bez napędu i powoli gotować was jak żabę, bo nie macie żadnej alternatywy.

Opublikowano

Tam to już od ponad 20 lat nawet nie ma czego gotować, ale widocznie nie każdemu to przeszkadza.

Opublikowano

Co do wydań fizycznych i cyfrowych, to mam spore przeczucie, że GTA VI wyjdzie tylko w wersji cyfrowej na PS5/XS, zaś po 3 miesiącach wydadzą pudełka. Tak było z nieszczęsną trylogią GTA, tak było z RDR1, więc dlaczego nie mieliby tego zrobić z GTA VI? To jeszcze bardziej doleje oliwy do ognia, a Sony wyjdzie za 3 lata i powie - premierowe PS6 tylko w wersji cyfrowej, możecie sobie dokupić napęd za +- 100 euro - oczywiście z poprzedniej generacji będzie niekompatybilny. Pokażą statystyki, że 90% osób kupuje tylko w cyfrze, nawet nowe tytuły i tyle zostanie z tematu.

Pudełka zostaną jako ciekawostka, lecz bez płyty - do dzisiaj są wydania kolekcjonerskie gier na PC z kodem na Steam. Sony poszło 3 lata temu tą samą drogą patrząc na kolekcjonerki Ragnaroka, Spider-Mana 2 i Ghost of Yotei.

Opublikowano
2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Sprzedaż konsol z napędem góruje nad konsolami digital, ale 78% sprzedanych w US gier na PS to były wersje cyfrowe. Wiadomo, że wybór lepiej mieć niż go nie mieć, ale liczenie, że Sony nie postawi na digital to niezła ułuda.

Jeśli Sony chce iść drogą Microcieńkich to droga wolna ale na razie wygląda to tak

Screenshots_2025-05-06-15-54-53.png