Skocz do zawartości

Marvel Cinematic Universe (seriale) - Disney+

Featured Replies

Opublikowano

Muszą czymś nakręcać portfolio D+, a najłatwiej zawsze podpiąć się pod rozpoznawalną markę niż, o zgrozo, spróbować stworzyć coś od podstaw.

• Odpowiedzi 337
  • Wyświetleń 37,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Lepiej znaleźć drugą pracę niż oglądać te gówna. Dość tych bab wszędzie nasranych.    Coś się bardziej pucowata wydaje niż w Hawkeyu. Cały projekt wokół niej robią, nie wiem po co, i nawet w

• Szkoda, że zamiast zrobić kolejny sezon tego sztosa, to robią jakąś nową serie. Cliffhanger jakim zakonczyli produkcje, prześladuje mnie do dziś.  

Opublikowano
5 godzin temu, Sedrak napisał(a):

Ja w ogóle nie ogarniam, kto wpadł na pomysł robić o niej serial? Tak ja ta cała Echo i reszta ferajny. Dosłownie jak najbardziej tandetne seriale CW.

Jak to kto. Managerowie wyższego szczebla, którzy jak zobaczyli, że się zrobiła wrzawa na twitterku że Agatha taka super i świetna postać itp. to chcąc doić podnieconych fanów postawili na serial o niej. A że przy okazji zapomnieli o fabule, logice, czy celowości tego zabiegu to nic nowego. 

Opublikowano

,,To Zawsze Agatha"... Nawet nie pamiętam, żeby w MCU miało się coś takowego pojawić. Hue hue...:nosacz3: Szczerze... wątpię abym to obejrzał w ciągu najbliższych kilku miesięcy; wątpię również, żeby ,,Agatha" miała/o mieć głęboki czy jakikolwiek w ogóle wpływ na Multiversum, i to w taki sposób aby zatrząść w nim w posadach. Hmmm...

Wy oglądacie ,,Agathę... coś tam", a ja niedawno po raz 4-ty w ogóle w przypadku tego filmu obejrzałem: "Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz". I mimo iż na tle budowy całego tyglu fabularnego MCU przeznaczonego dla starcia herosów z Thanosem w "Endgame", ten film nie wyróżniał się czymś bardzo znaczącym, to i tak ten jego dynamizm, sensacja, polityka i szpiegostwo, ta mega przemyślana sekwencja akcji w całym filmie, te zaskoczenia, te walki ,,Capa" z Ex-Buckym! Dla mnie ten tytuł zyskuje ocenę: 9/10... nieprzerwanie od 4 seansów. :) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie oceniaj książki po okładce... po raz kolejny przejechałem się na tym, aby częściowo sugerować się opiniami innych i mieć w ten sposób inne nastawienie na coś do czego powinienem podejść na luzie, z własnej (a nie cudzej!) perspektywy... Aż kurłaaa zacytuję siebie.... Hue hue. 

W dniu 20.09.2024 o 21:30, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):

,,To Zawsze Agatha"... Nawet nie pamiętam, żeby w MCU miało się coś takowego pojawić. Hue hue...:nosacz3: Szczerze... wątpię abym to obejrzał w ciągu najbliższych kilku miesięcy; wątpię również, żeby ,,Agatha" miała/o mieć głęboki czy jakikolwiek w ogóle wpływ na Multiversum, i to w taki sposób aby zatrząść w nim w posadach. Hmmm...

Czas pokaże. Kto wie, czy serial o Agacie Harkness nie jest jednym z najlepszych seriali tzw. oryginalnych z MCU,  dedykowanych na platformę Disney+. Dopiero jeden sezon za nami, za mną 8 odcinków tejże serii, a finał zostawiam sobie na deserek, czyli seansik za kilka dni. Podejrzewam, że za 2 góra 3 lata ,,To Zawsze Agatha" wciąż będzie pamiętane jako bardzo dobra produkcja. Z mojej perspektywy serial nieźle punktuje w każdym aspekcie: baśniowo-fantastyczno-mroczne intensywne efekty specjalne - od scenografii aż po stroje, efekty komputerowe, pracę kamery, ekspozycje światło-cień etc; istotne są w tym względzie również świetnie odegrane role, które pochłaniają swymi kreacjami niesamowicie. Fabuła, wątek magii w świecie nazwijmy to przesyconym ,,superbohaterszczyzną" - prawie perfekcyjnie, bo troszku chaosu nazbierało się pod koniec sezonu (no a finał przede mną!); i jaka historia rodu Maximoff! Szykują nam się w MCU naprawdę postaci o poziomu mocy Omega albo i wyżej, w zależności o którym Świecie w Multiversum MCU mówimy. Aktualna ocena ,,Agathy" przed finałem s01, to ode mnie: 8,5/10...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czekam.

Mam nadzieję że ten serial dowiezie

Opublikowano

Nooo, ciareczki. Apetyt zaostrzony odpowiednio. Bullseye <3 

Opublikowano

Brutalnie, krew i otwarte zlamania, mam nadzieje tylko, ze to nie jedyne ostre sceny z serialu bo Echo tez mial byc brutalny a wszystkie mocne sceny byly w trailerze. Kurde 7 lat minelo od ostatniego sezonu daredevila :o

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kolejny serial niepotrzebny nikomu.

Opublikowano

Wywalone na podróbką Irona, ale The Hooda dobrali do dupy...

Edytowane przez Badus

Opublikowano

Szkoda, że Hooda zmarnowali na to gówno którego nawet nie włączę, jeszcze jakiś meksykański lamus go gra

Przechwytywanie.JPG