Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
15 minut temu, łom napisał:

Tak, pierwszy loading w RE8 (ten do cutscenki zaczynającej się od książeczki) trwa na Series X 4 sekundy a na PS5 jest zerowy, od razu się wgrywa. Więc tak jak pisałem trzeba porównywać loadingi w tych samych miejscach a nie w losowych i wybierać najlepsze/najgorsze wyniki dla jakiejś platformy.

Tutaj doświadczenie z demka:

image.thumb.png.c20aee67f2d02436a0143ddad82aa3ff.png

PS5 2s

XSX 5.5s

Przy początkowej scence masz ok. 4s do jakiś 1-1.5s. Rozumiesz, jest różnica 2.5s. To jest pstryknięcie palcem, a mówimy o multiplatformie która musi równać w dół, a sam XSX dopiero zaczyna rozwijać swój potencjał sprzętowy. Realnie będą to pewnie różnice pokroju 1s do 3s, nieistotne. Nie mówiąc już o quick resume na XSX. Oczywiście, że SSD w Sonce może robić wrażenie, ale na PS5 w RE8 oszczędzasz jakąś minutę czasu z 10h? Śmiech na sali. 

Za to dropy na PS5 już pokazują, że Sony na początku generacji niedomaga przed rywalem który nawet na dobrą sprawę nie pokazał jeszcze swojego potencjału zapowiada, że różnice w grafice będą znacznie większe niż zapowiadałyby to 2 tflops-y.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 933,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Trzeba przyznać że sony wytresowalo swoich kultystów niesamowicie, są na drugim miejscu po applowcach moim zdaniem. Słabsza konsola? Nie ma problemu jest super szybki ssd, game changer. Gry po 369? Nowa jakość za którą trzeba płacić żeby korpo nie przymierało głodem, rogaliki przy nowej cenie są teraz grami aaa. Wibracje w padzie? Kamień milowy w historii gamingu, prawdziwy next gen. Dźwięk przestrzenny? Rewolucja "mati obczaj jak coś się dzieje z lewej strony ekranu to gra lewa słuchawka a jak z prawej to prawa. Jak ci magicy z sony to zrobili?!" no ta firma naprawdę nie musi się starać bo i po co skoro wyznawcy będą bronić każdej ich decyzji jak lwica młodych xD

Opublikowano

Jak już betoniarze musza bronić konsoli udowadniając że czas ładowania nie jest 8s a 4s, to wiedz że z tą konsolą jest źle.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

PS5 2s

XSX 5.5s

Przy początkowej scence masz ok. 4s to jakiś 1-1.5s. Rozumiesz, jest różnica 2.5s. To jest pstryknięcie palcem, a mówimy o multiplatformie która musi równać w dół, a sam XSX dopiero zaczyna rozwijać swój potencjał sprzętowy. Realnie będą to pewnie różnice pokroju 1s do 3s, nieistotne. Nie mówiąc już o quick resume na XSX. Oczywiście, że SSD w Sonce może robić wrażenie, ale na PS5 w RE8 oszczędzasz jakąś minutę czasu z 10h? Śmiech na sali. 

Za to dropy na PS5 już pokazują, że Sony na początku generacji niedomaga przed rywalem który nawet na dobrą sprawę nie pokazał jeszcze swojego potencjału zapowiada, że różnice w grafice będą znacznie większe niż zapowiadałyby to 2 tflops-y.

Panie a czy ja gdziekolwiek pisałem o tym że te szybsze loadingi są jakimś game changerem w RE8? Wiadomo że lepiej mieć więcej FPSów, pisałem nawet o tym że w RE8 w trybie RT powinni trochę obniżyć rozdzielczość żeby było stałe 60fps w każdym momencie. Jedyne o czym pisałem to to że specjaliści z twittera wyszukują najgorsze/najlepsze przypadki dla jednej czy drugiej platformy. Równie dobrze mogą porównać drop na PS5 w momencie A do 50 FPSów do momentu B na Xie gdzie jest 60 FPS.

Opublikowano

Nie mówiłem konkretnie o tobie, pisałem ogólnie. Trzeba niestety karakanom tłumaczyć, że loadingi nie wszędzie na plejaku są natychmiastowe, a nie wszędzie na Xboxie wynoszą 8s. Niestety trzeba do tych durnych pał powtarzać bez tołku, bo potem rozpowiada jeden z drugimt takie gównoprawdy.

Opublikowano

Rzecz w tym, że w wojenkach dotyczących poprzedniej generacji  (PS4 vs One) YETI w co najmniej 189-ciu swoich postach utrzymywał, że gry na One to guvno rozmazane i różnica generacji. No to w tej generacyjce jest centralnie i o 180 st. odwrotnie. To gry na PS5 są gównem rozmazanym, i jeszcze niepłynnym, więc zatwardzonym jak szajs po węglu leczniczym i kilogramie zjedzonej gorzkiej czekolady na dodatek. Czysta brudna prawda, od której nie da się uciec:dunno:

Opublikowano

Podziwiam ludzi, którzy jeszcze mają cierpliwość dyskutować z niebieską sektą na fakty i argumenty.

Równie dobrze możecie iść do zoo i dyskutować z pawianem gwinejskim o fizyce kwantowej. Może i zniszczycie go argumentami, ale małpa na koniec i tak obrzuca was swoimi odchodami i zadowolona podrapie się po tyłku.

Dlatego klaperstwo trzeba yebać jak te psy, bo to jedyny język jaki dociera do ich upośledzonych łbów :xboss:

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał:

Jeszcze kilka miesięcy temu do głowy by mi nie przyszło że ludzie będą wojować sekundami w czasach wczytywania lokacji. 

No zawsze się wojowało grami exclusywnymi ale tych na Xboxie nie ma a CW musi trwać.

Opublikowano
25 minut temu, dee napisał:

trzeba yebać jak te psy, 

Ja i niebiescy raczej wolimy sex z osobnikami ludzkimi ale jesteśmy tolerancyjni nawet dla betoniarzy. Biorąc pod uwagę fakt że gier na macie, zwyrodnialce zielone to musicie sobie jakoś czas zapełniać. Szkoda tylko tych psów.:/

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Tutaj doświadczenie z demka:

image.thumb.png.c20aee67f2d02436a0143ddad82aa3ff.png

PS5 2s

XSX 5.5s

Przy początkowej scence masz ok. 4s do jakiś 1-1.5s. Rozumiesz, jest różnica 2.5s. To jest pstryknięcie palcem, a mówimy o multiplatformie która musi równać w dół, a sam XSX dopiero zaczyna rozwijać swój potencjał sprzętowy. Realnie będą to pewnie różnice pokroju 1s do 3s, nieistotne. Nie mówiąc już o quick resume na XSX. Oczywiście, że SSD w Sonce może robić wrażenie, ale na PS5 w RE8 oszczędzasz jakąś minutę czasu z 10h? Śmiech na sali. 

Nie wiem czy zauważyłeś ale dropy pojawiają się w tych samych miejscach na klocku więc i ta konsola nie domaga już na starcie. Medium przemilczę.

A rozdzialka i rt na obu konsolach są takie same więc nie bardzo rozumiem pierdolenie o lepszej wersji :O 

Opublikowano
27 minut temu, dee napisał:

Podziwiam ludzi, którzy jeszcze mają cierpliwość dyskutować z zieloną sektą na fakty i argumenty.

Równie dobrze możecie iść do zoo i dyskutować z pawianem gwinejskim o fizyce kwantowej. Może i zniszczycie go argumentami, ale małpa na koniec i tak obrzuca was swoimi odchodami i zadowolona podrapie się po tyłku.

Dlatego bociarstwo trzeba yebać jak te psy, bo to jedyny język jaki dociera do ich upośledzonych łbów :xboss:

fix'd

Opublikowano
1 godzinę temu, LiŚciu napisał:

Przykra sprawa. Jebane Sony zamiast zajmować się tworzeniem nowych światów i wydawaniem nowych exów i nowych IP z prędkością spierdalajacego krasnala w halo, powinni dopracować takie coś. Te przypadłości wieku dziecięcego nie powinny mieć miejsca. Wole żeby to szybko naprawili niż nowe tytuły wydawali. Szkoda ze maja takie podejście. 

Opublikowano
1 godzinę temu, oFi napisał:

Podsumujmy ten screen:

- rogalik na pare godzin

- pokazówka

- dlc 

- xddd

- kotlet

- kotlet

- raczet dla dzieci

Z czym Yeti do cw wyskakujesz :yao:

Podsumujmy ten post:

- bezguść

Opublikowano
26 minut temu, Jakim napisał:

Nie wiem czy zauważyłeś ale dropy pojawiają się w tych samych miejscach na klocku więc i ta konsola nie domaga już na starcie. Medium przemilczę.

A rozdzialka i rt na obu konsolach są takie same więc nie bardzo rozumiem pierdolenie o lepszej wersji :O 

vrr, dropy rzadsze i mniejsze 

LEPSZA WERSJA 

Opublikowano
7 minut temu, Mendrek napisał:

Podsumujmy ten post:

- bezguść

Podsumujmy ten post:

AIG2898682.jpg

Opublikowano

Podniecanie się loadingami w dobie QR gdzie w 5-7 sekund przenosisz się  z dashboardu do wlaściwego gameplayu....:reggie:

Opublikowano

Zabawnie czyta sie komenty niebieskich błaznów którzy całe życie oglądali kilkuminutowe loadingi na niebieskiej gówno konsoli, a teraz udają wielce wyczulonych purystów i 3s krótsze czasy ładowania podnoszą do rangi gamechangera :dynia:

Opublikowano

Ej, jak gra jest crossgenem, to na serio trzeba najpierw zainstalowac/sciagnac wersje na ps4, a dopiero potem mozna tę na ps5?

Opublikowano

Jak kupisz gre na ps4 to dociągasz upddate na ps5. Jak kupisz gre na ps5 to grasz w gre na nextgena. 

Opublikowano
35 minut temu, 20inchDT napisał:

Ej, jak gra jest crossgenem, to na serio trzeba najpierw zainstalowac/sciagnac wersje na ps4, a dopiero potem mozna tę na ps5?

Można od razu na PS5.

Opublikowano
2 godziny temu, 20inchDT napisał:

No trzeba ściągnąć update do wersji na PS5. Gorzej jak gra jest z nieodpowiedniego regionu, wtedy trzeba konto zakładać przykładowo na Turcję xDDDDDDDDDD

Pożyczyłem Roziemu Miles’a i trochę miał z tym gimnastyki, bo kopia, którą mam pochodzi chuj wie z jakiego kraju. :kaz:

Opublikowano

Kwintesencja pierdostacji 5, problem z sejwami, problemy z odpalaniem gier, co jeszcze? XD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.