Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Zajrzyjmy na Top 50 Polygona

https://www.polygon.com/c/22796149/50-best-video-games-of-2021-polygon-goty

Co tam widzimy? Halo Infinite na podium, Psychonauts 2 na 9, a FH5 na 12 miejscu.

Tymczasem w klaperskim bagnie?

Ratchet 20 xDDD

Returnal 33 XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

DOMINACJA JAK ZA CZASÓW X360 :xboxssie:

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 931,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Dominacja jak za x360? No jak się zaczną rrody bo z grami nextgenowymi zadymiona kurwa nie da rady to będzie dominacja w serwisie XDDDDDDD

Kabaret widze w piątek bardzo popularny. 

Opublikowano

Czasem się zastanawiam, czy ludzie tak świetnie potrafią się tu bawić i wczuć w rolę, czy wręcz odwrotnie, nie potrafią forumka i im dupa pęka. :philosoraptor:

Opublikowano

Nie no ale z tym Hellblade II to musi być jakiś trolling :yao:
Przecież tam nie ma ani gameplayu, ani graficzki (OK, woda i odbicia płomieni w niej wyglądają fajnie).
Tyle lat siedzieli nad tym fragmentem, żeby znad ogniska przenieść akcję do tej pobliskiej jaskini, w której napierd@lają jakiegoś kalekę biednego i to w 97% wszystko cut-scenka i pewnie "press A to dzida" ze trzy razy się pojawia.
Graficznie to mi się od razu The Order 1886 przypomniało (jeszcze te pasy), tyle że tam był jakiś gameplay, a tutaj to póki co wygląda jak ta pierwsza, ch#jowa część, tyle że ciut ładniej.
I proszę mi tego szajsu nie porównywać do trzecioosobowych gier akcji od Sony, bo tym to możecie jedynie z Everybody's Gone to the Rapture czy innym symulatorem chodzenia konkurować.
I żeby było jasne - to nawet nie jest CW, bo przecież mam XSX i sprawdzę to sobie day-one w GP, ale stawiać to do walki z czymkolwiek to już trzeba godności nie mieć :reggie:

Opublikowano

Ale kurwa naprawdę miło patrzeć na Xboxa w tym momencie. Nawet zeszłoroczny fail Halo Infinite naprawiony pięknie, no i doceniony przez graczy. Teraz gameplay Hellblade 2, całkiem miły. A co dopiero jak będą się pojawiać gameplaye ze Starfielda, Awoved, Everwild czy Fable. 

Szczerze to na początku człowiek się zastanawiał czy może nie kupić na początku Ps5 (w sensie odjebac jak Wezyr), ale dziś? Jestem więcej niż zadowolony ze sprzętu, usług i tego w którą stronę to zmierza. 

A klapom życzę wesołych świąt i nie zapomnijcie wysłać screenów z Morelasa albo Astrobota

Opublikowano

Najzabawniejsze jest to, że klapy myslą że ludzie zapamiętają fail z zeszłoroczną prezentacją. XDDD

POBUDKA

Gra okazała się wielkim sukcesem i jedyne co będzie Wam przypominało o pierwszym zwiastunie to co palące uczucie w dupie, że jednak nie wyszła kasza na którą, w obliczu posuchy wydawniczej Sony, tak bardzo liczyliście.

Także morda i na kolana przez potęgą BeastBoxa!

Opublikowano

Tak na marginesie... neogaf niegdyś zwany sonygafem... teraz panuje tam jakiś program ochrony uciśnionych botów. Widać po tematach gier xboxowych, że dużo postów z niepochlebnymi opiniami na temat jakiejś gry jest zaraz raportowany przez boty i kasowany.

Ja w temacie o trailerze  Hellblade 2 napisałem tylko, że wygląda bardzo ładnie ale widać wyraźnie downgrade w porównaniu do trailera sprzed roku i, że "gameplay"... 

Post został skasowany po kilkunastu minutach :turned:

Opublikowano

Pominę na chwilę konkretne tytuły, ale podoba mi się kierunek w jakim idzie Xbox. 

Gry od m$ mają mega klimat. Gry na serio, gdzie nawet starzy wyjadacze mogą się dobrze bawić. Sporo mrocznych i brutalnych gier, które pewnie dostaną czerwony znaczek "18" na pudełku. 

A co Sony? Coś im chyba odjebało, bo nawet autonomiczne maszyny śmierci w Forbidden West mają kolorystykę mario64. No kurwa :whyyy:

Opublikowano

HAHAH BARDZO DOBRZE. Moderacja w koncu trzyma klapow za morde. Wspaniale czasy.

Zaraz sie zerknie na historie banow i zobaczy nicka emota i co tam wypisywal

Opublikowano
17 minutes ago, 20inchDT said:

HAHAH BARDZO DOBRZE. Moderacja w koncu trzyma klapow za morde. Wspaniale czasy.

Zaraz sie zerknie na historie banow i zobaczy nicka emota i co tam wypisywal

EDIT: . 

Ja bym nie wyolbrzymiał. Moderacja pewnie pilnuje, by ludzie z  siebie dałnów nie robili. 

Edytowane przez C1REX

Opublikowano
6 godzin temu, C1REX napisał:

Sony nie ma czym konkurować. 

Myślę że kilka argumentów się znajdzie, ale z jednym muszę się zgodzić- szykuje się wyrównana, a więc ciekawa generacja.

Natomiast co do The Game Awards, to nagroda dla It Takes Two i brak jakiejkolwiek nagrody dla CP2077 to najlepsza z najlepszych decyzji jakie jury mogło podjąć. Sony przekładając H FW samo oddało pole innym.

Opublikowano
Godzinę temu, Emet napisał:

Ja w temacie o trailerze  Hellblade 2 napisałem tylko, że wygląda bardzo ładnie ale widać wyraźnie downgrade w porównaniu do trailera sprzed roku i, że "gameplay"... 

A przy Horizon West nie widzisz downgrade'u ? Słabiutko to wygląda na tym dzisiejszym trailerze.

Opublikowano
1 minute ago, aph said:

Sony przekładając H FW samo oddało pole innym.

Sony ma bardzo trudne decyzje do podjęcia i przekładane premiery są zrozumiałe. 

Myślę, że masa graczy jest w podobnej sytuacji do mojej. Chcę zagrać w Alochę, ale nie ma PS5 w sklepach. Mam niby ps4pro, ale nie chcę grać w gorszą wersję gry i wolę poczekać. Z drugiej strony mam PC, gdzie te gra i tak pewnie trafi w najlepszej wersji. Tym bardziej poczekam. 

Jeśli inni gracze też wolą poczekać na PS5, to Sony będzie miało przejebane. Nie wiem jak zła jest ich sytuacja, ale brak konsol na święta to raczej nic dobrego. Tym czasem series S jest w sklepach w cenie PS4 FAT.

Opublikowano

Ja jak tak patrzę na H FW to tak jak zauważył Cirex, zrobił się on niebezpiecznie kolorowy. Jak widzę dużo fioletowego itp to niedobrze mi się robi. 

Tymczasem Ragnarok chyba nawet bardziej surowy bedzie jesli chodzi o klimat i jakoś bardziej bym liczył na GoW 

Opublikowano

Horizona West zdecydowanie lepiej ograć na PC, a nie meczyć sie w ojebaną z detali wersje na potatostation 4,5 po downgrejdzie. Widać po tych urywkach gameplayu w najnowszym trailerku że wygląda to jak z PS4Pro tylko w wyższej rozdzielczości. Ale pewnie ze dwóch niebieskich bambusów z tego forum kupi. Nawet mi ich nie żal.

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
33 minuty temu, drozdu7 napisał:

Tymczasem Ragnarok chyba nawet bardziej surowy bedzie jesli chodzi o klimat

Tzw "surowy" klimat graficzny to po prostu oszczędzanie przed twórców mocy obliczeniowej sprzętu. Czyli plejsmieicara5 już nie wyrabia technicznie i trzeba stosować sztuczki, żeby gry na tym złomie w ogóle działały.

2022 rok to bedzie cudowne pasmo klęsk najgorszej stacjonarnej konsoli XXI wieku :shieeet:

Opublikowano
Godzinę temu, PIOTR8642 napisał:

A przy Horizon West nie widzisz downgrade'u ? Słabiutko to wygląda na tym dzisiejszym trailerze.

Nawet jeśli jest downgrade i nawet jeśli zejdą do poziomu pierwszej części to i tak wciągną DUPOM tego szaroburego Hellblade II.

Przepiękny, zróżnicowany open world vs korytarzyk i tech demo UE5 bez gameplayu :pawel:

Dominacja jak za czasów PS2 :banderas:

(z dedykacją dla Paolo)

17 minut temu, dee napisał:

Tzw "surowy" klimat graficzny to po prostu oszczędzanie przed twórców mocy obliczeniowej sprzętu. Czyli plejsmieicara5 już nie wyrabia technicznie i trzeba stosować sztuczki, żeby gry na tym złomie w ogóle działały.

To k#rwa co w takim razie napisać o korytarzyku z gameplayem typu "press X to Jason", który dostał paletę barw godną VGA i zamiast czarnego z niebieskim (jak w jedynce) będzie teraz czarny z brązowym :yao:

Serio, jest HALO i tego się trzymajcie, bo wojowanie Hellblade II to jakaś nowa odmiana autyzmu.

Opublikowano
Godzinę temu, 20inchDT napisał:

Lecz się. Żadnych tematów nie zakładam (jako nowy user nawet nie mogę...). Serio słabo z psychiką u bociarskich, że muszą latać po internecie żeby szukać pocieszenia, a i to im nie wychodzi  :turned:

Opublikowano

Straszne ten typ ma smutne życie że biega po innych forach i wyciąga jakieś syfy. Nieźle go dupa piecze.

Grinch, zjedz 5 kanapek drwala w maku bo gwiazdorzysz świnio xd

Opublikowano
17 minut temu, Emet napisał:

Lecz się. Żadnych tematów nie zakładam (jako nowy user nawet nie mogę...). Serio słabo z psychiką u bociarskich, że muszą latać po internecie żeby szukać pocieszenia, a i to im nie wychodzi  :turned:

Płakałes, ze cie zbanowali za hellblade 2. Dzis dostały bana 3 osoby, a placzacą o niesprawiedliwe banowanie za opinie o h2 była własnie ta osoba. Przestan kłamać. Żałosny typ XDD

Opublikowano

Microsoft odcina się od nazwy Xbox :shieeet: A tak duma rozpierała. E K O S Y S T E M mówili. A tu decydenci do Spermcera: Spierdalaj z tą nazwą do tego swojego #xboxnikogo, bo interes psujesz. :kaz:

Opublikowano

na Xboksie tyle gier, a ten biega za nim po internecie i szuka jego postów na innym forum, żeby go OŚMIESZYĆ w console wars

XDD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.