Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, bebbop napisał:

Hitman 3:

XSX:

Rozdzialka: 3840x2160 (4K)

Tekstury: Ultra

Cienie: Wysokie

PS5:

Rozdzialka: 3200x1800 (1800p)

Tekstury: Ultra

Cienie: Srednie

Wczytywanie:

PS5:

7:08 sek.

XSX:

7:53 sek.

Różnica generacji  :banderas:

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 929,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
1 godzinę temu, Whisker napisał:

Nawet tak masywne spadki do 40-50 fps przy betononowym 60 na PS5, Sony robisz to dobrze!

55C2EC0E-1148-44A2-A02E-F6A26DEE161C.jpeg

Dobra teraz to już serio masakra! Spadki do 40!

B845CA7B-A93F-4117-B41A-7A03DFFB8BF0.jpeg

HAHAHA, co za x-śmieć, 2021 a te pajace ze spadkami do 40fps. Dobrze że jest Nadkosola 5 i sztywniutkie 60fps :banderas:

Opublikowano

Czyli tradycyjnie PS5<XSX, Xboty powiedzą poczekajcie z pół roku, jak się rozkręci. Nie mogę już z tego MS i ich xszrotów. Zero pojęcia o gamingu.

Opublikowano

Ale wczytuje szybciej i chodzi betonowo 60fps a na Xa każda gra rwie i zjeżdża o połowę klatkarz to wybór prosty. Druga sprawa nie wiem po co Wam 4K jak 70% użytkowników tutaj nie ma nawet telewizorów do odbioru tego sygnału 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
24 minuty temu, Dr.Czekolada napisał:

Jak to obliczyłeś? Chyba że wyszedłeś z założenia iż sam nie masz to większość musi nie mieć.

Po tylu wklejanych zdjęciach chyba każdy zauważył jaki mam tv :D 

ps. czasem mi 8K wskakuje jak się najebie

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Wersją na Xboxa nie dość że ma 40% więcej pikseli i lepsze detale, to przez 99,9% chodzi w betonowych 60fpsach, spadki jak samo DF zauważyło zdarzają się po wejściu w kwiatki na jednym levelu i przy strzelaniu że snajperki na jednym levelu.

Co prawdopobnie jest zwykłym błędem, bo jak wspomnieli poza tymi dwiema sytuacjami gra trzyma betonowe 60 fps niezależnie od tego ile dzieje się na ekranie. 

Ale nie dowiecie się tego z tego tematu bo klapy uprawiają propagandę jakby to wersja PS5 była lepsza.

Opublikowano
5 godzin temu, Donatello1991 napisał:

Czyli tradycyjnie PS5<XSX, Xboty powiedzą poczekajcie z pół roku, jak się rozkręci. Nie mogę już z tego MS i ich xszrotów. Zero pojęcia o gamingu.

Spoko, oni sobie nawet wmawiają że gry 10/10 to szroty i świadomie omijają najlepsze gry generacji No to jacy z nich gracze? Od indyków tylko

Opublikowano
7 godzin temu, Mendrek napisał:

Nie wierzę, że to przeczytałem. Ale wy boty macie zrytą banię. Zamiast pomstować na Spencera, to godzicie się jak was dymają. Spadki klatek to największe zło, bo psują immersję.

Kolejne CW powinno mieć nazwę: "Plują na was. a wy się cieszycie: Remastered Edition".

Spoko oni czekają na „NARZĘDZIA” :D

Opublikowano
5 godzin temu, Donatello1991 napisał:

Czyli tradycyjnie PS5<XSX

klapy jakie pijane już w środku tygodnia 

Opublikowano

Czekam, aż pod koniec generacji Sony da pacza do PS5 z VRR (choć wtedy to niektórych czeka niemiła niespodzianka, bo będzie to wiązać się z wymianą PS5 READY TV, który tej funkcji nie obsłuży) i sonkowcy w alkoholowym amoku odkryją ten ficzer, przypinając chińczykom-wyrobnikom łatkę pionierów najnowocześniejszych technologii.

Opublikowano
56 minut temu, Whisker napisał:

Spoko oni czekają na „NARZĘDZIA” :D

Te z seks shopu chyba.

Nie no, granie w Hitmana na Xboxie w technice animacji poklatkowej, to jest w tym jakiś heroizm.

Ironia losu znowu wpada w bociarnie na pełnej. Pamiętam, jak skakali z radości gdy w Bayonetta na PS3 coś tam parę klatek chrupnęło. Teraz chrupie im o 20 fps, ale spoko luz da się grać :)

Idźcie boty pograć w Hitman Go, tam też są przerwy między poruszaniem się ;)

Opublikowano

Wy macie spadki iq do tego samego poziomu, a rodzina was jakos akceptuje

Opublikowano

W ogóle sytuacja jest dość kuriozalna: kiedy na PS4 rządziło 1080p/20-30 klapy klaskały uszami, że się nie da przecież patrzeć na 900p puszczone na 32" ekranie FHD. Teraz XSX oferuje 44% więcej pikseli na ekranie (a nie martwcie się, to widać na dużych przekątnych) przy sporadycznych spadkach animacji to nagle nie da patrzeć się na chrupanie animacji i rozdzielczość się nie liczy. :yao: 

Opublikowano

Opublikowano

Mnie ciekawi co z ta prawie 2x wieksza przepustowoscia na PS5. Jakas sciema, czy ponownie tylko wewnetrzne studia to ogarna. 

Opublikowano

Kuriozalna to jest podnieta tą ilością pixeli, ktorej żaden bot nawet by nie zauważył gdyby puszczono mu te dwie gry na dwóch ekranach obok siebie. 

Skąd to wiem?

Nie widzą, że ich ruchają kolejną generację a pixele będą widzieć.

Opublikowano

Klapy jakie uradowane, bo gra ma stałe 60 fps przy ustawieniach graficznych z poprzedniej generacji.

Opublikowano

Jakie wyparcie u klapów. Nawet te chłopy z df mówią, że wersja xsx najlepsza, że obraz najczystszy i że nawet te sporadyczne spadki tego nie zmieniają. A nawet linneman powiedział, że nie zrezygnowałby z pełnego 4k w tej grze na rzecz tych kilku klatek. I co wy na to? Kolejne naginanie faktów i wojowanie 0.5 sek loadingami. Buhahahahaha haha. 

Opublikowano

No właśnie wy xboty słuchacie spencerów i linemanów jak świnia grzmotów. Zamiast samemu zacząć myśleć. Każdy normalny człowiek jak może szybciej wejść do gry i cieszyć się 100% 60fps wybierze to, niż jakieś pełne 4k gdzie różnicy nie zauważy między konsolami. Zauważy natomiast spadki i wolniejsze loadingi. Wam to xboty nie przeszkadza, bo loading to także motyw przewodni każdej xszrotowej generacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.