Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
9 minut temu, Emet napisał:

Póki co wiadomo, że na XSS Watch Dogs będzie chodzić w "up to 1080p".

faktycznie, jeszcze ze 2 dni temu czytałem że będzie w stałym natywnie w 1080p.

Coś czuje ze Series S będzie miał sporo 720p gier, bo twórcy będą szli na łatwizne zjeżdżając tylko na rozdzielczości.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 925,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

9 minut temu, eX4cT_PL napisał:

Coś czuje ze Series S będzie miał sporo 720p gier, bo twórcy będą szli na łatwizne zjeżdżając tylko na rozdzielczości.

Wiadomo ,że konsola ma trochę inną grupę docelową ale i tak lipa. 

Opublikowano

A Wy dalej z tym swoim 720p, które nigdzie nie jest w żadnym stopniu potwierdzone. Spodziewam się, że 1080p będzie standardem teraz i w przyszłości. Kiedy gry cross-genowe (dodatkowo obecnie robione pod jakieś 8 platform) były wyznacznikiem tego, co będzie za 2-3 czy 4 lata kiedy pojawią się w pełni next-genowe tytuły wykorzystujące zalety architektury RDNA2, dysków SSD i szybkiego CPU?

Czasami mam wrażenie, że gdyby nie Digital Foundry i tym podobne, to większość po prostu by grała i nawet nie zauważyła, że na XSX coś jest w dynamicznym 4K, coś innego w 1800p albo 1440p, a na XSS 1080p.

Tylko czemu ja się dziwię. Nawet gdyby 100 startowych tytułów było w 1440p60, a jeden czy dwa w 1080p ze spadkami, to już każdy obiera swoją własną, pesymistyczną narrację.

Edytowane przez Bigby

Opublikowano
Cytat

According to the latest information that our editorial staff received, directly from Sony, PS5 won't support native resolution of 1440p, a resolution that seems pretty irrelevant for most gamers, but that should end up costing a lot to PC players.

https://it.ign.com/ps5/175513/news/ps5-brutte-notizie-per-i-pc-gamer-la-nuova-console-non-supportera-la-risoluzione-a-1440p

czy ten yebany śmieć cokolwiek robi dobrze?

aha zapomniałem, haptyczne triggery żeby sie masturbować do Demon Souls

Opublikowano
9 minut temu, Bigby napisał:

Tylko czemu ja się dziwię. Nawet gdyby 100 startowych tytułów było w 1440p60, a jeden czy dwa w 1080p ze spadkami, to już każdy obiera swoją własną, pesymistyczną narrację.

Nie zapominaj w jakim temacie jesteś :shieeet:

Każde odchylenie zostanie wykorzystane do ataku :)

Opublikowano

Wiem, chciałem to dodać. Po prostu nie lubię głupiej dezinformacji, niezależnie od platformy i od tego czy to CW czy oficjalne tematy. :)

Opublikowano
2 godziny temu, easye napisał:

O czym Ty chłopie (pipi)isz.

Gość trochę racji ma, bo kiepska rozdzielczość obrazu ruchomego, to jedna z najwiekszych wad LCD. 

Po przesiadce z kineskopów i plazm wlasnie to rozmazanie ruchomego obrazu najbardziej rzucało się w oczy. 

Opublikowano

@Bigby - dobrze piszesz właśnie i warto prostować mega bzdury. CW już dawno rozlało się na całe forum.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano
8 minut temu, MaZZeo napisał:

https://it.ign.com/ps5/175513/news/ps5-brutte-notizie-per-i-pc-gamer-la-nuova-console-non-supportera-la-risoluzione-a-1440p

czy ten yebany śmieć cokolwiek robi dobrze?

aha zapomniałem, haptyczne triggery żeby sie masturbować do Demon Souls

Sam jesteś haptyczne triggery pacanie, wibracje jak już xD

Opublikowano

Wydają demonsy w 1440, a konsola nawet nie obsluguje natywnie tej rozdzialki. Fajny sprzęt.

Opublikowano
7 minutes ago, 20inchDT said:

Wydają demonsy w 1440, a konsola nawet nie obsluguje natywnie tej rozdzialki. Fajny sprzęt.

Większość gier tak ma. 

Series X ma natywnie obsługiwać 4K, 1440p i 1080p. 

To oznacza, że gry z dynamicznym 4K nie będą w natywnej rozdziałce przez większość czasu i konsola będzie skalować do tego, co jest ustawione w opcjach systemu.

ps5 będzie skalować do 1080p lub 4K.

Natywne 1440p przydaje się dla posiadaczy monitorów z taką rozdziałką. TV nie ma takich.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano
5 godzin temu, 20inchDT napisał:

Ofi zabrales kase ze skarbonki synkowi, ze teraz o rtx myslisz? Myslalem, ze skladasz tego super gurwa wypas pc za 2k z uzywanych czesci.

PC z second handu zjada dupom nadchodzącą generacje. No nie wiem co tak suabo :/ 

Edytowane przez oFi

Opublikowano

Też mam peceta, ale ta blacharska propaganda ofiego jest nieznosna

Opublikowano

Klapy jak zwierzeta się klucą o sprzedaż preorderow Ehhh. A u zielonych braci wspólna walka o tańszy gejpas i szybki odbiór konsolki 10.11.2020 najlepiej tak o 9

Opublikowano

Ktoś moglby założyć konto na jakims portalu gejowski z numerem pipcia. To by go nauczylo, zeby nie brac ps5 na sprzedaz!

Opublikowano

Hmm, 1440p PS5 nie obsłuży, w sumie to tam i tak uj, większość przesiaduje w telewizorach i będą w tych 2160p ogrywać - tutaj tylko bolesne będzie dla posiadaczy monitorów 1440 xd, po prostu to im zeskaluje do FHD 1080p. Co raz, nowe rzeczy się dowiaduję w tych nowych generacjach XD

Opublikowano
3 godziny temu, Michał102 napisał:

Gość trochę racji ma, bo kiepska rozdzielczość obrazu ruchomego, to jedna z najwiekszych wad LCD. 

Po przesiadce z kineskopów i plazm wlasnie to rozmazanie ruchomego obrazu najbardziej rzucało się w oczy

W którym roku? 2006? Bo teraz nawet telewizory że sredniejnpolki 4k 100hz nie mają z tym większego problemu.

Opublikowano
34 minutes ago, easye said:

W którym roku? 2006? Bo teraz nawet telewizory że sredniejnpolki 4k 100hz nie mają z tym większego problemu.

Jaki TV ze średniej półki ma 4K 100Hz?

Jeszcze raz przyjrzyj się temu obrazkowi. Cięzarówka jedzie wolno. Samochód za nią szybciej.

Przechwytywanie.png

1 hour ago, Faka said:

Hmm, 1440p PS5 nie obsłuży, w sumie to tam i tak uj, większość przesiaduje w telewizorach i będą w tych 2160p ogrywać - tutaj tylko bolesne będzie dla posiadaczy monitorów 1440 xd, po prostu to im zeskaluje do FHD 1080p. Co raz, nowe rzeczy się dowiaduję w tych nowych generacjach XD

Zeskaluje z 4K do 1440p, chyba że w opcjach konsoli wymusisz 1080p.

Opublikowano

No prawie każdy tv za 3 kola jest już 100hz to raz, dwa Ty ciągle wrzucasz filmik z materiału gdzie gość testuje HDMI 2.1 na materiale 4k 120 fps. Wiemy że prawie nigdzie to nie działa, telewizory mają z tym problem, karty graficzne, amplitunery, chyba narazie to tylko na oledzie działa ok, w którym skolei są inne problemy z VRR, ale co to ma wspólnego z grami 4k w 60 fpsach np? No ewidentnie producenci się pospieszyli, ale ile gier na konsolach będzie dzialac w 4k i 120 fpsach?

Opublikowano
7 minut temu, easye napisał:

No prawie każdy tv za 3 kola jest już 100hz to raz, dwa Ty ciągle wrzucasz filmik z materiału gdzie gość testuje HDMI 2.1 na materiale 4k 120 fps. Wiemy że prawie nigdzie to nie działa, telewizory mają z tym problem, karty graficzne, amplitunery, chyba narazie to tylko na oledzie działa ok, w którym skolei są inne problemy z VRR, ale co to ma wspólnego z grami 4k w 60 fpsach np? No ewidentnie producenci się pospieszyli, ale ile gier na konsolach będzie dzialac w 4k i 120 fpsach?

Z tv 4K nie jest do końca tak prosto jak z monitorami jeśli chodzi o odświeżanie. Producenci robią marketingowe wygibasy żeby sprzedać TV jako 120hz a w rzeczywistości ekran ma 60hz.

Polecam zapoznać się z tym artykułem żeby nie dać się nabrać https://www.cnet.com/news/ultra-hd-4k-tv-refresh-rates/

Opublikowano

Tutaj fajnie widać różnicę technologii. 

LCD długo trzyma klatkę. Obraz nie mruga jak przy CRT, ale jest ghosting, bo poprzednia klatka lub dwie zostawiają ślad na aktualnej.

Linus pokazuje top end monitor do gier. Przy TV to jest wielokrotnie gorzej.

Na PC dobrze widać, jak się cokolwiek z napisami rusza po ekranie. Tak rozmywa, że trudno rozczytać. 

Na TV można se dowlną grę odpalić i poruszać kamerą.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

ale skończ już tą krucjate cirex i idź z tym do tv wars

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.