Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Właśnie porzuciłem...

Featured Replies

Opublikowano

Rok temu ukończyłem F4, jedna z najbardziej bezdusznych gier w jakie grałem. Myślę że teraz najgorszy system AI jest w stanie napisać ciekawsze postacie i dialogi.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 580
  • Wyświetleń 82,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Homelander
    Homelander

Jednak Day's Gone   Dałem tytułowi uczciwą szansę, bardzo chciałem żeby mi się spodobał i nie dało rady. Pomimo dobrego początku. Przeszkadza mi to jak bardzo Day's Gone krzyczy: jestem grą

• Nier Automata Z plusów wskazać mogę na pewno ciekawy klimat, muzykę i ładne widoki (nie, nie mam na myśli dupska). Natomiast sam gameplay, z bossfightami na czele i schizofrenicznymi zmianami per

• Porzuciłem po 35 godzinach demo stellar blade, nie wciągnęło mnie.

Opublikowano

ESO. Tak ostatecznie. I już wyjaśniam dlaczego.

20250728_005603.jpg

1.Oszuści i cheaterzy w grze: pierwszy lepszy przykład na screenshocie z gidliowego polskiego discorda jak typ się chwali jak wbija kod i przechodzi solo triale na poziomie veteran. Zauważyłem że nie on jeden tak gra, namnożyło się ludzi, którzy sprzedają skórki, tytuły z dungeonów i triali robionych solo na vet. Widać to na ogłoszeniach i u guild traderów, ludzie nawet się z tym zbytnio nie kryją że handlują skórkami, expem i tytułami z trudnych wyzwań, które robione są solo na kodziku.

19702b3ba3a74-screenshotUrl.jpg

1950a8ccb6817-screenshotUrl.jpg

2. Scammerzy i farmerzy na mapach. Na startowych mapach pełno jest biegających niskolevelowych postaci, które biegają w tę i nazad zbierając materiały respiące się w tych samych miejscach. Albo multiplikowane konta biegające tą samą ścieżką i farmiące kraby i rośliny. Zgłaszanie nic nie daje bo w miejsce zgłoszonych wciąż przybywają nowe.

3. Częste wywalanie z gry. Samych lagów w czasie gry jest mało ale za to częściej są sytuacje że wogóle się nie można zalogować bo jest LOGIN FAILED, z niewiadomego powodu przez kilka godzin. No i ESO+ płatne co miesiąc bez którego gra nie ma większego sensu bo brak nielimitowanego crafting baga boli i to bardzo.

4. Poza tym poczucie tego że to gra online, na nic nie masz wpływu, biegasz według czyjegoś widzimisię po ich piaskownicy stworzonej dla graczy i nabijasz gnojom kabzę. A tak naprawdę wszystko ci mogą zabrać, znerfić gdy tylko zechcą zatem granie w online nie ma wogóle sensu i celu. Ale musiało zlecieć kilka tys godzin abym się o tym przekonał, zmądrzał (mam nadzieję) i nie dał sobą manipulować. Czuję że byłem lekko uzależniony od ESO i postanowiłem się od tego odciąć.

Przyznam że było nawet fajnie ale do czasu gdy zaobserwowałem cheaterów i farmerów. Szkoda mi czasu na grę always online (bo w końcu jest to online) pełną kombinatorów. Całkowicie zabiło to moją chęć do tej gry choć samo lore i mechaniki walki są całkiem fajne, to Zenimaxowi przyznam.

Reasumując: jebać gry online a także te always online. Czas powrócić do jedynie słusznych gier single player (z opcjonalnym multi, które nie ma wpływu na grę solo). Jak ktoś chce się bawić w always online to niech potem nie płacze że mu serwery wyłączyli i gierka nie działa.

Opublikowano
5 godzin temu, SebaSan1981 napisał(a):

musiało zlecieć kilka tys godzin abym się o tym przekonał, zmądrzał (mam nadzieję) i nie dał sobą manipulować

Kilka tysi godzin w grze, recenzja: "no nie polecam" nosacz3

Opublikowano
10 minut temu, Bzduras napisał(a):

Kilka tysi godzin w grze, recenzja: "no nie polecam" nosacz3

Też czegoś takiego doświadczyłem a człowiek się orientuje po czasie dlatego, że na początku jesteś mega wciągnięty w samo core rogrywki a wszystko zaczyna się sypać po czasie jak zauważasz jak bardzo rynek i cała ekonomia na serwerze jest zjebana przez multikonta i dopiero wtedy dociera do ciebie ciemna strona takich gier. Ale to jak ktoś gra kompetetywnie, każualom nie powinno przeszkadzać chociaż ja jestem zdania, że rywalizacja w grach MMO zaczyna się już od założenia konta.

edit: takie gry mają sens jak na serwie jest GM Shop i minimalny element farmingu a cała reszta oparta jest o PvP no i jest to w miarę świeża gra bez zbyt starej fanbazy

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Dokładnie było tak jak Gir napisał powyżej. Gra mnie wciągnęła i grałem na poważnie i angażując się aby wyciągnąć z gameplayu jak najwięcej. Poza wbiciem Emperora na pvp (byłem pierwszy w rankingu, zabrakło mi ok godziny gry i zdobycia trzech z sześciu zamków) zrobiłem praktycznie cały dostępny content wliczając w to triale, dungeony, crafting i questy fabularne. No i przez większość czasu wszystko wydawało się okej, ale faktem jest że przymykałem oczy na niektóre aspekty albo po prostu nie chciałem widzieć wad. Z ESO miałem trochę jak.. w związku z poprzednią babą! To było bardzo polaryzujące doświadczenie.

Zabrzmi to paradoksalnie ale uwielbiałem tę grę choć jednocześnie mnie wkurwiała co jakiś czas. I tak grałem sobie zawieszony pomiędzy fascynacją i irytacją. Aż do czasu gdy nadeszło kilka red flagów w postaci cheaterów, oszustów, błędów w logowaniu oraz odzyskaniu świadomości że granie w to coś nie ma sensu bo służy jed6nie napychaniu konta korporacji.

Skończyło się ostatecznym rozstaniem i bardzo dobrze się stało bo mam wreszcie chęci do nadrobienia backloga i nie wydawania kasy na jakieś durne subskrybcje itp bzdety.