łom 1 958 Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Oj T7 to część od której najbardziej się odbiłem (nawet bardziej niż od T6), bo oprócz oprawy, wprowadzone zmiany w systemie walki i nowe postacie (już debiutanci w T6 byli 'dziwni') spowodowały że dla mnie Tekken zatracił swoją tożsamość. Niestety w przypadku głośnych tytułów to trochę wygląda tak, jak by skala ocen mieściła się między 7 a 10. Może w przypadku gier którym recenzent chce wystawić ocenę 9 lub wyżej, ocena ta powinna być przedyskutowana z innymi osobami które też pograły parę godzin w ten tytuł (rozumiem że ciężko by było żeby pół redakcji ograło grę na 50h, ale myślę że po 10h rozgrywki czuć czy dana gierka to 9 czy 10)?. Bo moim zdaniem gry od 8+ wzwyż to powinny być tytuły które trzeba ograć a 9 i 10, to gierki nie tylko dopracowane, ale też w jakiś sposób 'świeże'/innowacyjne. Pamiętam że za czasów Ściery oceny były rewidowane (mało co dostawało 10) i jednak waga tej 9tki czy 10tki była o wiele większa. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 9 godzin temu, Alastor84 napisał: Zdecydowanie łatwiej jest dać niską ocenę mało znanej/"indyczej"/"taniej" grze niż "głośnej"/AAA. Kiedyś HIV dał pewnej grze 8-, to do dziś mu to wypominają. To było odważne, ale wtedy chyba jeszcze gierki zdobywali na własna rękę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 I bardzo dobrze, że dał chińskiej bajce o komandosie walczącym z człowiekiem piorunem. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 958 Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 1 godzinę temu, grzybiarz napisał: Kiedyś HIV dał pewnej grze 8-, to do dziś mu to wypominają. To było odważne, ale wtedy chyba jeszcze gierki zdobywali na własna rękę. Kiedyś już to pisałem, 8- to o wiele bardziej odpowiednia ocena niż 10. Szczególnie porównując do MGS1 i MGS3. Ehh a demo dodawane do Zone of the Enders (ograne chyba z 40 razy) zapowiadało dychę. Cytuj Odnośnik do komentarza
emwusc 95 Opublikowano 14 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 (edytowane) . Edytowane 27 Lipca 2021 przez emwusc 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Saunter 3 Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Śmieszne jest to jak się człowiek starzeje. Dawniej cały Hardkor był dla mnie strefą wyklętą. Felietony czymś do pominięcia. Dziś zaczynam lekturę od felietonu Kosa, Rogera i Walkiewicza. Jedno co się nie zmienia, to sentyment do Listów HIVa. To naprawdę jeden z ostatnich pomostów między moją 32-tką i moim nastolecieństwem. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Ja od dawna już kupuje dla publicystki i felietonów. Pixela też, ostatnio z tego samego powodu kupiłem nawet CDA i o dziwo tam też jest całkiem niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jontek80 234 Opublikowano 18 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 W dniu 13.02.2021 o 14:22, marbel007 napisał: No ja mam tego od zaj...ania. Mam X1X i PS4Pro plus WiiU. I gram na tym od lat. Backloga mam kosmicznego, ale często są to duże gry, a ja lubię być zaskakiwany konwencją, klimatem czy czymś innym co nie jest powszechne. Na celu mam Return of the Obra Dinn - pewnie będzie tak, że jak kupię to pojawi się w XGP. Teraz na nintendo direct oglosili cos bardzo ciekawego. Taki nowy final fantasy tactics z grafika w stylu octopath traveler (triangle strategy i juz jest demo). Tak poza tym to raczej mainstreamowo podazam z grami. Gralem w crosscode ale taki sredni. Jakos duzo indykow nie ogrywam i cenie sobie gry w pudelkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Czyli 283 numer też przeniesiony na początek marca? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Numer pachnie tak intensywnie farbą drukarską że jak zostawiłem po zakupie w małym pokoju i wszedłem po jakimś czasie to musiałem się przez chwilę zastanowić skąd ten zapach. Ale mi to jak najbardziej odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza
Mihau_ALU 82 Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 W dniu 22.02.2021 o 09:58, PiotrekP napisał: Czyli 283 numer też przeniesiony na początek marca? Kiedyś w ciągu roku było 13 numerów, teraz będzie 11 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 508 Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Miesiąc wcześniej kalendarz z datami kiedy wychodzi nowy numer, gdzie za miesiąc nic już się nie zgadza Wiem - nikt na to nie zwraca uwagi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milupl 615 Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Nowy numer powinien wyjść jutro, pojutrze, a nie ma nawet zapowiedzi. Pewnie znowu obsuwa Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 (edytowane) Gdzie nowy numer, gdzie zapowiedź, co się stało się? Pokażcie chociaż okładkę. Edytowane 25 Lutego 2021 przez aux Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Perez juz nie jest adminem wiec moze nie wchodzi juz w zakres jego obowiazkow postowanie z nowym numerem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Z tego co widzę, to zapki nie ma nigdzie jeszcze, więc musicie jeszcze być trochę cierpliwi na oficjalną zapowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 676 Opublikowano 25 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Godzinę temu, Mejm napisał: Perez juz nie jest adminem wiec moze nie wchodzi juz w zakres jego obowiazkow postowanie z nowym numerem. Si, u mnie emerytura :). No ale na tyle co ogarniam, to kolejny numer 4 marca z racji tego, aby nie skrócić sprzedaży aktualnego wydania. Potem najpewniej kolejne wydanie 1 kwietnia (znowu aby było 4 tygodnie) i na normalne tory cykl wydawniczy powinien wrócić od 29 kwietnia. Tak że najpewniej zapowiedź powinna wpaść jakoś jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Perez miał już dość narzekań na brak prenumerat na czas. Czyli nowy numer kupi się razem z Pixelem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 545 Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Ooo, jak Perez emerytura, to teraz już tylko droga w dół. Cieszmy się forum i pismem, póki możemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Nikt nas juz nie obroni przed wyciagnieciem wtyczki ;( Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 101 Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 42 minuty temu, Perez napisał: Si, u mnie emerytura :). To co teraz z Głosem Ludu? Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Chce jeszcze przeżyć moment jak Perez tu wbija i opierdala następcę za brak prenumeraty w skrzynce na czas 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Perez 1 676 Opublikowano 25 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 42 minuty temu, Kmiot napisał: Ooo, jak Perez emerytura, to teraz już tylko droga w dół. Cieszmy się forum i pismem, póki możemy. Nieee, spokojnie :). Już ten numer marcowy, który się zamknął we wtorek, chłopaki ogarniali beze mnie i poszło bezproblemowo. Ja jedynie siedziałem wygodnie w fotelu i ich wkurzałem, wskazując jakieś kosmetyczne błędy na pdfach :). 34 minuty temu, LeifErikson napisał: To co teraz z Głosem Ludu? No tu akurat trafiłeś z chyba jedyną odczuwalną zmianą dla Czytelników (bo reszta mojej roboty to były głównie zakulisowe tematy typu kontakty z drukarnią, sprawdzenie stron itp.) - Głosu od tego numeru nie będzie. Aczkolwiek nie wiem, może Roger dostanie tysiące maili i Głos wróci ;). 5 minut temu, dee napisał: Chce jeszcze przeżyć moment jak Perez tu wbija i opierdala następcę za brak prenumeraty w skrzynce na czas Szczerze - po tym, jak widzisz 10x niektóre strony w trakcie składu czy potem na pdfach, to nie pamiętam, kiedy ostatnio spędziłem z wydaniem papierowym dłużej niż kilkanaście minut w celu przekartkowania, czy w druku nic nie wywaliło. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 29 minut temu, Perez napisał: Głosu od tego numeru nie będzie. szkoda, bo to była strona tak naprawdę dla forumowiczy. A z innej beczki, parę dni przeczytałem ostatni numer, w całości w PDFie. Lekki programik (Sumatra PDF), odpowiedni zoom i do kawki wchodzi jak znalazł, a przecież na forum, czy fejsie dziennie czytam tyle bzdur*, to jaki problem stoi, by odpalić PDFa w tle? Mam prenumeratę pdf + papier, ale myślę, że skoro nawet ja przemogłem się do "cyfry", to z printem w 2021 za wesoło nie jest. * w sensie nie że w PE są bzdury Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 7 minut temu, grzybiarz napisał: szkoda, bo to była strona tak naprawdę dla forumowiczy. A z innej beczki, parę dni przeczytałem ostatni numer, w całości w PDFie. Lekki programik (Sumatra PDF), odpowiedni zoom i do kawki wchodzi jak znalazł, a przecież na forum, czy fejsie dziennie czytam tyle bzdur*, to jaki problem stoi, by odpalić PDFa w tle? Mam prenumeratę pdf + papier, ale myślę, że skoro nawet ja przemogłem się do "cyfry", to z printem w 2021 za wesoło nie jest. * w sensie nie że w PE są bzdury Dlaczego? Ja ostatnio odnowiłem, bo jak ktoś już pisał te 180 zeta to niewielki pieniądz. A i tak czytam tylko PDFy. Ostatnia gazetka o konsolach nie może tak po prostu paść na mordę. Mimo, że też mam jakieś tam uwagi np. do tego jak redaktorzy podchodzą do aspektów technicznych recenzowanych gierek. W czasie jak są materiały na df to czy tak trudno poświęcić chwilę, żeby obejrzeć i potem nie pisać głupot o rozdziałce czy klatkach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi