Opublikowano 19 lutego 20214 l Na stronie blizzarda można już kupować na pc, w szczegółach info, że gra ukaże się najpóźniej w grudniu 2021
Opublikowano 19 lutego 20214 l Autor I tak dobrze, że w ogóle w tym roku. Czekam na możliwość kupna na Xa. ; )
Opublikowano 20 lutego 20214 l Biorę z miejsca, tu nie ma co się zastanawiać nawet. Pytanie tylko, na jaką platformę.
Opublikowano 20 lutego 20214 l 1 hour ago, ornit said: Oby nie skończyło się jak z Warcraftem 3 Z wypowiedzi wynika, że chcą uniknąć wszystkich błędów z w3. Czyli stare D2 zostaje wraz ze wszystkimi modami. A nowa część to tak na prawdę będzie tylko przeniesienie gry w 3D, wyższa rozdziałów etc, ale silnik pozostaje ten sam. Ma być też możliwość przenoszenia postaci między pc i konsolami, jeśli konsola da taka możliwość. Ogólnie to będzie grane, ale na pewno nie na premierę.
Opublikowano 20 lutego 20214 l @Bzduras Ale widzisz co odpierd.ala ostatnio Blizzard ?widziałeś co się stało z w3 reforged? Mam ci poważnie tłumaczyć teraz jak preorder negatywnie wpływa na tą całą branżę ?
Opublikowano 20 lutego 20214 l Biorę day one na Switcha. Ciekawi mnie tylko jak to ogarną w kwestii gry na padzie, bo bez szybkiego przełączania miedzy skillami i jednoczesnego szybkiego podświetlania i zbierania Itemów, gra np hammerem czy soso mf będzie niemożliwa.
Opublikowano 20 lutego 20214 l 29 minut temu, BieŃ napisał: Ale widzisz co odpierd.ala ostatnio Blizzard ?widziałeś co się stało z w3 reforged? Tak, widziałem, no trochę chujnia. Liczę, że wyciągnęli wnioski. 30 minut temu, BieŃ napisał: Mam ci poważnie tłumaczyć teraz jak preorder negatywnie wpływa na tą całą branżę ? A to akurat mi wytłumacz, bo zawsze kisnę z tego stwierdzenia, że "preordery negatywnie wpływają na branżę". W sensie co, mój hajs im przeszkadza w robieniu gierki?
Opublikowano 20 lutego 20214 l Meh, wolalbym remaster jedynki. Dwojka byla dla mnie przytlaczajaca w kwestii drzewka rozwoju i zawsze mialem poczucie, ze zle rozkladam statsy a nie mialem tyle czasu zeby przechodzic gre 50 razy i probowac nowych ustawien. Niemniej rozumiem kultowosc.
Opublikowano 20 lutego 20214 l 26 minut temu, second napisał: Biorę day one na Switcha. Ciekawi mnie tylko jak to ogarną w kwestii gry na padzie, bo bez szybkiego przełączania miedzy skillami i jednoczesnego szybkiego podświetlania i zbierania Itemów, gra np hammerem czy soso mf będzie niemożliwa. Pewnie dodadzą spowolnienia xd
Opublikowano 20 lutego 20214 l Może w koncu ogram porządnie. Kiedyś próbowałem na PC, ale już to wszystko było zbyt archaiczne dla mnie. A poza tym nie znosze grać w takie gry na klawiaturze i myszce, wolę pada
Opublikowano 20 lutego 20214 l Nigdy nie skończyłem Piekła. Mój rekord, to końcówka 2 aktu piekła i 77 poziom postaci (Amazonka). Problemem okazał się ekwipunek: zdecydowanie za słaba broń. No nic spróbuje się ponownie
Opublikowano 20 lutego 20214 l Jak wyjdzie i będzie git to sobie kupię. W og dwojke grałem że dwa akty i rzuciłem w kat.
Opublikowano 20 lutego 20214 l 18 minut temu, Mejm napisał: Meh, wolalbym remaster jedynki. Dwojka byla dla mnie przytlaczajaca w kwestii drzewka rozwoju i zawsze mialem poczucie, ze zle rozkladam statsy a nie mialem tyle czasu zeby przechodzic gre 50 razy i probowac nowych ustawien. Niemniej rozumiem kultowosc. Z całym szacunkiem do jedynki, która zrewolucjonizowała gatunek, to obecnie jest dość biedna i trochę archaiczna. Łazisz po katakumbach, niewiele jest rodzajów stworów, brakuje biegania, a klasom brak drzewek skillów. Dopiero dwójka dodała w zasadzie zróżnicowane środowisko na otwartej przestrzeni, gdzie zdolności obszarowe nabrały rumieńców. Jasne, dwójka była okrutna dla casuali, na bossów trzeba było kombinatoryki (Duriel i to bieganie czarodziejką z Pozogą) i nie było respeca, więc zły wybór skilli zostawał z nami permanentnie. Może to właśnie sprawia, że ta gra jest dziś nadal popularna? Ta właśnie surowość, nie tylko klimatu, ale właśnie rozgrywki. Coś co charakteryzowało staroszkolne crpg-i, ale jednocześnie nie było siermieżne w gameplay'u. Też jestem ciekaw jak zrobią sterowanie na konsolach, ale pewnie pójdą na łatwiznę jak w Torchlight 2 i po prostu wrzucą na jana, byleby rdzeń rozgrywki był zachowany
Opublikowano 20 lutego 20214 l Dobrze, że to nie będzie taka debilna gra jak D3 i z tymi zautomazytowwanymi statsami, wreszcie będziesz mógł sobie układać samemu build i rozkładać wszystko na czynniki pierwsze. Brakowało tego w ciul w D3. To samo czeka w D4, koniec gier dla typowego debila, co by tylko chciał mieć wszystko podane na tacy.
Opublikowano 20 lutego 20214 l Day one wleci tylko pytanie jaka platforma. PC najbezpieczniejsza opcja ale kusi też wersja na Switcha tylko boje się sterowania padem w tej gierce. Może kupię PCtową i konsolową Tylko tak patrząc na tą rozgrywkę, nie widzę krwi wypadającej z wrogów, obcięli to czy będzie w opcjach? Edytowane 20 lutego 20214 l przez Ukukuki
Opublikowano 20 lutego 20214 l Wygląda zajebiście, będzie grane na najpotężniejszej konsoli na świecie
Opublikowano 20 lutego 20214 l 24 minuty temu, Faka napisał: Dobrze, że to nie będzie taka debilna gra jak D3 i z tymi zautomazytowwanymi statsami, wreszcie będziesz mógł sobie układać samemu build i rozkładać wszystko na czynniki pierwsze. Wszyscy i tak będą brać buildy z neta. Kogo próbujesz oszukać takimi postami. Oby w 4 nie było statów, bo to i tak żadnej głębi nie dodaje, a łatwo udupić postać.