Opublikowano 24 kwietnia 20241 r https://www.playstation.com/en-gb/support/hardware/ps5/system-software-info/To jest changelog. Ogólnie jeśli wyrazisz zgodę i jakaś gra będzie to wspierać, to jak Ty wykonasz jakieś zadanie czy trofeum to filmik zostanie automatycznie przesłany do weryfikacji i może służyć potem innym za pomoc. Chcą zapewne rozbudować tą opcję z kartami pomocy jak były w niektórych grach, gdzie były filmiki od twórców z poradnikami do niektórych rzeczy. Po aktualizacji softu jest to domyślnie wyłączone, więc trzeba samemu włączyć jeśli chcemy brać udział.
Opublikowano 4 maja 20241 r Czy to przez update czy wcześniej też było tak, że mając wolne 270gb dostaje komunikat, że nie mogę nagrywać rozgrywki bo mam za mało miejsca na dysku?
Opublikowano 4 maja 20241 r To raczej coś u ciebie. Sam odpalasz nagrywanie czy zapisujesz ostatnie xx minut?
Opublikowano 5 maja 20241 r 15 godzin temu, Square napisał: To raczej coś u ciebie. Sam odpalasz nagrywanie czy zapisujesz ostatnie xx minut? Odpalam nagrywanie normalnie "selectem". No coś musi być na rzeczy bo gry (Robocopa) też nie mogłem zainstalować i przy 270gb wolnego miejsca wyskoczył brak miejsca na dysku. Spróbuję odbudowę bazy danych. Zobaczymy.
Opublikowano 5 maja 20241 r Ale masz tyle wolnego dla gier czy ogólnie? Bo może galeria zajmuje za dużo, szczególnie jak nagrywasz w 4k z HDR.
Opublikowano 6 maja 20241 r 16 godzin temu, Patricko napisał: Ale masz tyle wolnego dla gier czy ogólnie? Bo może galeria zajmuje za dużo, szczególnie jak nagrywasz w 4k z HDR. Ogólnie wolne 270gb. Żadnego 4k, jedynie FullHD. W galerii było raptem 32gb zapisanych filmów.
Opublikowano 12 września 20241 r No i się zaczyna dzielenie funkcjonalności konsoli po modelach https://blog.playstation.com/2024/09/12/ps5-system-update-adds-welcome-hub-party-share-personalized-3d-audio-profiles-adaptive-controller-charging-and-more/?sf274610269=1 Cytat Adaptive charging for your controllers (available for the slimmer PS5 model and PS5 Pro when it’s available)
Opublikowano 12 września 20241 r 1 minutę temu, Szermac napisał(a): Welcome Hub spoczko opcja. I wreszcie można zmieniać tła.
Opublikowano 12 września 20241 r 1 minutę temu, Figuś napisał(a): szkoda że nie na dynamiczne jak na ps4 i ps3 Może na Pro będą Spoiler
Opublikowano 12 września 20241 r A nie można dwa kolory tła biały i czarny? Wystarcza też przecież xd
Opublikowano 12 września 20241 r Tylko będą regionami wprowadzać, EU na końcu, więc pewnie w PL za 3 miesiące dostaniemy[emoji846]
Opublikowano 12 września 20241 r 2 godziny temu, elvis004 napisał(a): Tylko będą regionami wprowadzać, EU na końcu, więc pewnie w PL za 3 miesiące dostaniemy Raczej nie bo ja właśnie odpaliłem konsolę i już mi ściąga oprogramowanie systemu 1,293 GB
Opublikowano 12 września 20241 r No aktualizacja jest, ale Ci odpalą Welcome Hub a/b testami dopiero za 1-2 miesiące, bo wtedy w EU mają to odpalić
Opublikowano 12 września 20241 r Raczej nie bo ja właśnie odpaliłem konsolę i już mi ściąga oprogramowanie systemu 1,293 GB [emoji4] Aktualizacja tak ale na Welcome Hub jeszcze poczekamy
Opublikowano 12 września 20241 r Aktualizacja pewnie wejdzie wszystkim i wszędzie i to w ekspresowym tempie, bo na dniach odkryto krytyczny eksploit kernela FreeBSD, który otwiera furtkę hakerom.
Opublikowano 12 września 20241 r Możliwe bo dopiero się okażę jak skończę. Na razie pobrało ale pewnie jest tak jak piszecie
Opublikowano 22 października 202422 paź No i jest Welcome Hub. Brat miał jakieś dwa tygodnie wcześniej, ale on ma niemieckie konto. Ale dlaczego jest tylko jedno tło z gry
Opublikowano 15 marca15 mar Witam, czy na ekranie głównym, można mieć max 10 kafelek z grami? Mam około 20 pozycji, i reszta 10 jest w zakładce biblioteka. Można mieć wszystko na głównym? Pamiętam była taka opcja na ps4, tu nie mogę wyszukać.