Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Grałeś w czwórkę ostatnio? Ja tak i ten model jazdy wysysa całą radochę z grania w ten tytuł

Co do IV i modelu jazdy zdania są podzielone, najlepiej jakby zrobili coś pośrodku w VI.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 234,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kara za dojenie Online i brak nowego GTA przez prawie 10 lat 

• Nie no najlepiej od razu narzekać jak stara kurwa

• Pewnie będzie to napakowana córka jakiegoś NPCa, którego rozjechaliśmy przypadkiem w GTA5.

Opublikowano
17 minutes ago, KrYcHu_89 said:

Co do IV i modelu jazdy zdania są podzielone, najlepiej jakby zrobili coś pośrodku w VI.

Nie przeszkadzał mi model jazdy w czwórce jak grałem w okolicach premiery na X360. Ale teraz jak grałem kilka tygodni temu to jest mordęga. Praktycznie nie da się normalnie jeździć, skręcać, hamować. No i z realizmem nie ma to absolutnie nic wspólnego. 

Opublikowano
Godzinę temu, Rozi napisał(a):

XDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Jeździłeś kiedyś samochodem w prawdziwym życiu?

Może powtórzę "w miarę realistyczny" a nie uber pro symulacyjny. Chociaż w porównaniu do kartonów z V to jest realistyczny.

@Homelander Szczerze to dawno, ale po premierze 5 odpalalem 4 i na pewno jest dużo lepszy. Z ciekawości spróbuję dziś odpalić PS3 i GTA IV więc sobie przypomne.

Opublikowano

Ma się dobrze skręcać 8 latkowi jego latającym motorem z rakietami w gta online więc bardziej oczekujcie więcej tego samego

Opublikowano
34 minuty temu, Homelander napisał(a):

Praktycznie nie da się normalnie jeździć, skręcać, hamować.

No już może bez przesady :)

Opublikowano

Z jazda w IV chodzi moim zdaniem bardziej o samą fizykę zniszczeń niż jazdę sama w sobie. Tak realistycznych uszkodzeń nie widziałem nigdzie indziej (poza Beam). 

Opublikowano
9 minut temu, jimmy napisał(a):

No już może bez przesady :)

Na deszczu serio nie da się jeździć, tak samo motorki w podstawce to samobójstwo. Ale już dodatki miały idealny model jazdy. Co do zniszczeń to w piątce wjechał taki downgorad że aż płakać się chciało

Opublikowano

Właśnie pograłem w IV i aż miód się leje wiadrami z samej jazdy. Jedyne co to praca kamery, która zbyt luźno podąża za zmianą kierunku jazdy (no i oczywiście framerate na PS3 ;) ). Pierwszy raz od jakichś 7 czy 8 lat odpaliłem GTA IV i z marszu z całą powagą stwierdzam, że fizyka i model jazdy są zajebiste (do tego oczywiście model zniszczeń).

W GTA V odechciewało mi się grać mimo dużej mapy właśnie przez to, że jazda samochodami nie sprawia tam żadnej przyjemności, a jazdy jest w GTA jednam sporo.

Może droga hamowania mogłaby być skrócona o jakieś 20% i zawieszenia sztywnejsze też o jakieś 20% ale poza tym takie coś w GTA VI z tą dużą mapą to marzenie.... które niestety się nie ziści :/

Ogólnie byłbym zadowoloby przynajmniej z czegoś między IV a V... aby nie te kartony z V.

Opublikowano
3 godziny temu, Emet napisał(a):

Właśnie pograłem w IV i aż miód się leje wiadrami z samej jazdy. Jedyne co to praca kamery, która zbyt luźno podąża za zmianą kierunku jazdy (no i oczywiście framerate na PS3 ). Pierwszy raz od jakichś 7 czy 8 lat odpaliłem GTA IV i z marszu z całą powagą stwierdzam, że fizyka i model jazdy są zajebiste (do tego oczywiście model zniszczeń).

W GTA V odechciewało mi się grać mimo dużej mapy właśnie przez to, że jazda samochodami nie sprawia tam żadnej przyjemności, a jazdy jest w GTA jednam sporo.

Może droga hamowania mogłaby być skrócona o jakieś 20% i zawieszenia sztywnejsze też o jakieś 20% ale poza tym takie coś w GTA VI z tą dużą mapą to marzenie.... które niestety się nie ziści

Ogólnie byłbym zadowoloby przynajmniej z czegoś między IV a V... aby nie te kartony z V.

IV top, V flop 

Opublikowano

Model jazdy w IV był do singla świetny, ale już w multi bywał strasznie wkurwiający, więc biorąc pod uwagę średni wiek gracza GTA:O w okolicach 10 lat to wiadomo jak będzie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bartg napisał(a):

Model jazdy w IV był do singla świetny, ale już w multi bywał strasznie wkurwiający, więc biorąc pod uwagę średni wiek gracza GTA:O w okolicach 10 lat to wiadomo jak będzie.

Średni wiek gracza GTAO to bardziej 15-20 niż 10 lat. Grają i 10-latkowie i 30-latkowie.

Opublikowano
5 godzin temu, Bartg napisał(a):

Nigdy nie grałem w multi w wyścigi a w IV przez ten model jazdy spędziłem w online w trybie wyścigowym chyba z dobre 50 godzin tak dobrze mi się z tymi ogórami ścigało co się wypierdalali na pierwszych dwóch zakrętach :kekw:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gta 5 grałem na 18ke A 6ke na 30stke:szopenhauer:

Opublikowano
52 minuty temu, Square napisał(a):

Ale to przeciągają.

Ale jak już wyjdzie to jebnie pewnie wszystkimi rekordami sprzedaży w historii.

Swoją drogą, może za niedługo wrzucą jakieś screenshoty, bo w przypadku GTA V i RDR 2 dali chyba po 8 miesiącach od pierwszego trailera. No ale to R*, więc tutaj nigdy nie ma nic pewnego. 

Opublikowano

Liczę na to, że szóstka przywróci mi emocje, które jakby mi minęły z wiekiem i doświadczeniem gracza. Chce się jarać tak, jak kiedyś jarałem się odpalając po raz pierwszy San Andreas czy GTA 4. Zobaczymy czy to się uda. 

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Wiadomo, że nie będą przesuwać jak do "oficjalnej" premiery ponad rok (choć już raz to zrobili XD). Wiosną 2025 kilka tygodni po pokazaniu trailera #2 będzie news o spring 2026.

Opublikowano

A to nie miała byś wiosna 2025? Czy mi juz sie całkiem we łbie pierdzieli.

Opublikowano

W ogóle tak mi naszła myśl, czy będzie temperatura ciała jak w RDR2, gdzie ubrania miały sens. 

Opublikowano
44 minuty temu, Faka napisał(a):

W ogóle tak mi naszła myśl, czy będzie temperatura ciała jak w RDR2, gdzie ubrania miały sens. 

Wątpię. W gta chodzi głównie o rozpierdol. Nie oczekiwałbym aż takiego przywiązania do detali. Aczkolwiek na pewno czymś zaskoczą w tej kwestii.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No to jeszcze dwa lata do GTA 6:kekw:  MS pewnie pokombinuje z nową konsolą na 2026 i spróbuje się wybić na premierze. Będą chcieli z rok wcześniej wystartować od Sonki.