Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tomb Raider (UE5)

Featured Replies

Opublikowano

Chciałbym coś takiego jak Tomb Raider II Remake robione przez fanów. Grałem już demko i jest niesamowite. No ale to wiadome że jeśli ktoś robi coś z pasji i nie za kasę i nie dla kasy to wychodzi niesamowicie. 

maxresdefault.jpg

• Odpowiedzi 51
  • Wyświetleń 5,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Fajnie jakby jej tym razem nie dorzucili przydupasow do towarzystwa jak tego grubasa 

• Chciałbym coś takiego jak Tomb Raider II Remake robione przez fanów. Grałem już demko i jest niesamowite. No ale to wiadome że jeśli ktoś robi coś z pasji i nie za kasę i nie dla kasy to wychodzi nies

• ekhmm

Opublikowano

Jeśli będzie kolejny reboot, to poproszę bardziej "mityczne" przygody. Dinożarły, potwory z mitologii, wyjebać crafting i łuk oraz pożal się boże postacie poboczne. Egipt był i jest dobrym punktem wyjścia. No i fajnie by było gdyby Lara nie była wkurwiająca, jak w ostatniej części. 

Edytowane przez Shankor

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nikt chyba nie powiedział, że chodzi o tę samą skalę.

Opublikowano

Oni chcą zrobić film, serial i serial animowany - trochę chyba przeceniają siłę tej marki :reggie:

Opublikowano

Jak Lara będzie lpg+/- to się sprzeda ale gracze będą będą oburzeni.

Opublikowano

SE studia zachodnie i ip sprzedało za ile embracerowi? 300 baniek?

To kurwa interes w chuj zrobili XD

Opublikowano

No póki co nie podali w jakiej walucie to 600 milionów.

Kocham Larę, ale oby nie przejechali się na rozbudowie uniwersum. Wątpię czy Lara obecnie będzie miała taką siłę przebycia by te wszystkie gry, filmy i seriale były wielkimi hitami.

Opublikowano

TR? Ostatnia fajna odsłona to Anniversary. Legend, Underworld i te pozal się thorze rebooty to albo niedopracowane buble, albo animacje serii.

TR1-5: trudny platforming, zagadki

TR rebooty: automatyczny platforming, strzelanie

Niech ogarną dupy i zrobią jedna dobra grę, która szanuje markę jakkolwiek. Jakoś RE2, RE7 i 8, DMC5, Doom 4 i Eternal, Crash Bandicoot 4 pokazały, że można przywrócić marki po latach w glorii i chwale robiąc to w sposób świeży, ale jednocześnie nie zapominając o filarach serii. 

Opublikowano

Underworld to był bardzo fajny do połowy, ale im bliżej końca tym był słabszy 

Opublikowano
10 godzin temu, Wredny napisał:

To se ne vrati. A tak w ogóle to dla mnie Underworld jest jedną z lepszych odsłon :wub:

Chyba najlepszy z tych trzech co wyszedl na ps360, chociaż Lara miała troche fizykę skopaną to czuć było klimat starych tombow. No i Lara miała charakter fajne miejscówki gdzie miała fajne wdzianka :psclassic:

No i te firmowe kocie ruchy, z których została wykastrowana w ostatnich tombach :wujaszek:

lara-croft-games-time-Tomb-Raider-1497254.gif

Edytowane przez oFi

Opublikowano

Co? Przecież Legend był bardzo spoko. W Underworld grałem tylko demo ale nie zachęcało + pamiętam jak Psx Extreme trochę posmarował po gierce, że nie jest już taka fajna jak Uncharted. Zabawne przez pryzmat czasu :kekw:

Opublikowano

W Underworld podobała mi się struktura niektórych poziomów - na koniec wracało się do początku. Etap z nurkowaniem był zdecydowanie moim ulubionym.

A później ta mokra Lara tak pięknie się brudziła :wub:

Opublikowano

Z trylogii PS360 to Anniversary >>>> Legend >> Underworld. W Underworld najbardziej bolała koślawa animacja Lary w porównaniu do poprzednich części (szczególnie wspinanie się po ściankach i walka wręcz) i dziwne rozwiązana kwestia broni, wszystkie miało się od początku. Poziomy faktycznie były ciekawe i rozbudowane ale jednak bardziej pasowały mi w poprzedniczkach, nadal jednak prędzej bym wrócił do Underworld niż do np. RotR. A co do nowej części z chęcią bym zobaczył powrót starej rozgrywki ale patrząc na to jak olali 25lecie TRa to marna szansa.

Może przynajmniej kiedyś dadzą jakieś sensowne (w stylu Shadowmana) remastery TRów 1-3.

Opublikowano
2 minuty temu, łom napisał:

Z trylogii PS360 to Anniversary >>>> Legend >> Underworld. W Underworld najbardziej bolała koślawa animacja Lary w porównaniu do poprzednich części (szczególnie wspinanie się po ściankach i walka wręcz) i dziwne rozwiązana kwestia broni, wszystkie miało się od początku. Poziomy faktycznie były ciekawe i rozbudowane ale jednak bardziej pasowały mi w poprzedniczkach, nadal jednak prędzej bym wrócił do Underworld niż do np. RotR. A co do nowej części z chęcią bym zobaczył powrót starej rozgrywki ale patrząc na to jak olali 25lecie TRa to marna szansa.

Może przynajmniej kiedyś dadzą jakieś sensowne (w stylu Shadowmana) remastery TRów 1-3.

Kusi kusi by wrócić do Underworld i wbic tą platyne, pozwiedzać, powspominać jak to kiedyś było a dzisiaj nie ma :gigabeta:

Opublikowano

Też dobrze wspominałem Underworld z 2008. Powrót do tej gry jest bardzo bolesny. Po pierwsze ta gra działa tragicznie, ma chyba z 20-30 szarpiących klatek, a po drugie... to jedna z najbardziej zabugowanych gier jakie znam. Do przejścia samej gry trzeba nastawić się na mnóstwo śmierci przez bugi, a do splatynowania na mnóstwo robienia sejwow na bieżąco i wczytywania ich w kółko. Ta gra się po prostu psuje i nie pozwala w kilku momentach przejść dalej, albo uniemożliwia zebranie artefaktu. Platforming strasznie ssie, bo Lara też nagle skacze w inną stronę. To mógł być najlepszy TR, to widać, ale brakło tak z 15 lat developingu xd

Opublikowano

Patrze troche przez różowe okulary na to. Przydałby się reboot serii ale z Larą, która wszyscy kochali :/

Opublikowano

A mi się podobały i stare tomb raidery i nowe robione na mix uncharted. 

Ale raczej nie czekam na reboot, coś czuję że mocno machną ją pędzlem obecnej ideologii 

Opublikowano

@Nyu, dwukrotnie platynowałem Underworld i nie pamiętam większych problemów.

Chyba sobie sprawię na X360 i odświeżę w innym ekosystemie.

Opublikowano
1 minutę temu, Wredny napisał:

@Nyu, dwukrotnie platynowałem Underworld i nie pamiętam większych problemów.

Chyba sobie sprawię na X360 i odświeżę w innym ekosystemie.

Jest np. słynny bug w Meksyku. Jak się przytrafi, a przytrafia się często i gęsto, to trzeba wczytać save, a jak się nie ma, to zacząć grę od początku. Albo inny z tym, że gra nie wczytuje zapadniętej półki po śmierci i trzeba się ostro nakombinowac, żeby złamać zasady gry i przejść jakoś dalej nad przepaściami. ta gra, przynajmniej na PS3, jest w okropnym stanie i przejscie, albo platynowania, potrafi być bardzo uciążliwe. Jeśli masz inne doświadczenia, to się ciesz, bo Underworld bez tego syfu jest naprawdę spoko i IMO z gier post-TR5 jest obok Anniversary jedyny warty uwagi. 

Opublikowano

Dobry Tomb Raider to trudny Tomb Raider. Taki, gdzie można się zgubić i zaciąć, albo źle skoczyć i skręcić kark. Ja bym najchętniej widział coś będącego odpowiednikiem soulsów dla action-adventure, gdzie trzeba stale uważać, aby coś nie zaciukało, oceniać każdy skok, grać rozważnie, a nie byle przed siebie i na pałę. Granie na pałę to bym wręcz karał, choćby przez odpowiednio oddalone od siebie save pointy, śmiertelne pułapki, bolesne upadki z wysokości. Gdyby w takim kierunku poszło CD, czego oczywiście nigdy nie zrobi, to byłbym w niebie.