Opublikowano wtorek o 21:441 dzień O kurde, jednak ta magia w końcu zaczyna być fajna. Wbiłem na 4 krąg i ta burza ognia potrafi ładnie zdemolować. Wielkiego trolla zabiłem dwiema ognistymi burzami. Jeszcze sprawiłem sobie w końcu lodową strzałę i w końcu bez problemu niszczę ogniste jaszczurki na odległość. Nawet trolla nią zamroziłem po rzuceniu pierwszej burzy, żeby łyknąć eliksir many, by rzucić drugą burzę.
Opublikowano wczoraj o 08:17 1 dzień 10 godzin temu, Butt napisał(a):O kurde, jednak ta magia w końcu zaczyna być fajna. Wbiłem na 4 krąg i ta burza ognia potrafi ładnie zdemolować. Wielkiego trolla zabiłem dwiema ognistymi burzami. Jeszcze sprawiłem sobie w końcu lodową strzałę i w końcu bez problemu niszczę ogniste jaszczurki na odległość. Nawet trolla nią zamroziłem po rzuceniu pierwszej burzy, żeby łyknąć eliksir many, by rzucić drugą burzę.Ja leciałem tylko zwoje całą grę, ale mega przydatne i sporo można ich było kupić/wycraftować.
Opublikowano wczoraj o 08:38 1 dzień Też sporo używałem i nadal czasami używam, bo sporo się znajduje/dostaje, więc korzystam. Szczególnie z tych mocniejszych, których run jeszcze nie mogę używać, jak deszcz ognia. No, ale jak poszedłem w magię to wolę sobie kupić runy i mieć z głowy. Chociaż część run dostałem/znalazłem, więc nawet nie musiałem kupować. Zwoje dalej robię, ale właściwie tylko do przemiany w stworki. Może potem będę robił jakieś lepsze jak się nauczę. Na razie jestem na początku 4 rozdziału. Także jeszcze trochę nauki i odkrywania przede mną.
Opublikowano wczoraj o 09:37 1 dzień Ile się namęczyłem szukając zioła potrzebnego do ujeżdżania scierwojada, aż musiałem zaglądnąć w internety, co robię niechętnie i okazało się że błąd w nazwie i miałem je na stanie. Mogli to załatać wcześniej.
Opublikowano wczoraj o 09:44 1 dzień Zamotałem się z tym pierwszym zadaniem związanym z Miltenem. Trzeba znaleźć obóz goblinów niedaleko mostu i wodospadu na zachód od starego obozu na drodze do świrów z sekty. No to znalazłem taką lokalizację, jednak coś mi się trudno wydawało, w jednej jaskini pełno zębaczy, prawie cały zapas strzał zużyłem, wskoczyłem dwa poziomy wyżej xd Nie ma goblinów. Idę w stronę jakiejś wierzy, z wodospadu widać faktycznie jaskinię i mignął mi goblin ale nie da się tam doskoczyć. Z wieży widać skarpę, budowle goblinów i same gobliny (tam gdzie są rozbite statki). No to mamy to. Jednak w tunelach pełno szkieletów, jakoś je wybiłem pojedynczo ale nie ma przebicia do tej jaskini goblinów. Jeszcze nekromanta w jaskini który jest mega silny i po wielu próbach sobie odpuściłem. Jakoś po tych skałach w końcu zeskoczyłem do tej jaskini z goblinami. Najsłabsze gobliny za 60 expa, jestem w domu. A tu na końcu jaskini arena z trollem :/ no i myślę sobie, że nie ma takiej możliwości, że gra wymaga ode mnie na początku głównego wątku w rozdziale drugim abym położył nekromantę czy trolla. No i wróciłem do mapy i dziennika i okazało się, że chodzi o inny most nad wodospadem i inną jaskinię i drogę do świrów Zajebiście się gra bez tych znaczników, strzałek i tak dalej :D brakuje mi takich gier które nie prowadzą nas za rękę.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Autor 10 godzin temu, Ukukuki napisał(a):No i wróciłem do mapy i dziennika i okazało się, że chodzi o inny most nad wodospadem i inną jaskinię i drogę do świrów Przypuszczam, że może chodzić o miejscówkę naprzeciwko Starej Kopalni - tam jest własnie taki wodospad i nad nim most.Dziś tam sobie z ciekawości poszedłem, faktycznie w jaskiniach są gobliny, a po dalszej wspinaczce w górę trafiłem na ich czarną odmianę i mnie zajebały - pojedynczo bym sobie poradził, ale mi gangbang zrobiły.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Kurde te nowe misje super. W og to praktycznie robiło się wszytskie subquesty w pierwszym, może troszkę jeszcze w drugim rozdziale i koniec - fabuła aż do samego końca. Tutaj co rozdział ktoś nowy zaczepia i daje misję - misja w czwartym rozdziałem z podróżą do nowych górskich regionów na północnym zachodzie, no pięknie. I te rozwinięcia misji i lokacji z oryginalnej wersji, zmiana miejscami Diego z Miltenem w misji z kamieniami - fajne, małe zmiany które na twarzy fana jedynki dają uśmiech.Co jeszcze zajebiste i uwielbiam jak gra na to odpowiednio reaguje - musiałem pójść na nową misję i pomoc pysdzie od magów wody na plaży. Od pierwszej scenki było czuć, że coś jest nie tak, aż do finału gdzie miałem przy sobie odpowiednią rzecz bo wcześniej odwiedziłem odpowiednie miejsce i stąd te zmiany dialogów i scenek. Lubię takie szczegóły.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 47 minut temu, Wredny napisał(a):Przypuszczam, że może chodzić o miejscówkę naprzeciwko Starej Kopalni - tam jest własnie taki wodospad i nad nim most.Dziś tam sobie z ciekawości poszedłem, faktycznie w jaskiniach są gobliny, a po dalszej wspinaczce w górę trafiłem na ich czarną odmianę i mnie zajebały - pojedynczo bym sobie poradził, ale mi gangbang zrobiły.Też nie, to jest przy najkrótszej drodze do bagien, ta droga obok dużej zawalonej chaty do której nie da się wejść. Jest nawet mini boss. @XM. Jest wiele rzeczy zmienionych ale z sensem. Czuć miłość do oryginału.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Autor 1 minutę temu, Ukukuki napisał(a):Też nie, to jest przy najkrótszej drodze do bagien, ta droga obok dużej zawalonej chaty do której nie da się wejść.Ta chata zaraz obok południowej bramy Starego Obozu?Jak coś to da się do niej wejść przez dziurę w drzwiach, jeśli masz scrolla przemiany w Meatbuga
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 2 minuty temu, Wredny napisał(a):Ta chata zaraz obok południowej bramy Starego Obozu?Jak coś to da się do niej wejść przez dziurę w drzwiach, jeśli masz scrolla przemiany w MeatbugaTak ta, wiem nawet pisałem stronę wcześniej o tym xd ale mam jeden zwój który znalazłem w jaskini z zębaczami i na razie trzymam.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. W sumie do 2030/31 mogliby się wyrobić z drugą odsłoną. Mają gotowy system walki, assety, Kolonia Górnicza pojawia się też w drugiej odsłonie, więc dość długi etap gry ma już praktycznie gotową mapę, którą trzeba by było trochę przearanżować. Fajnie tylko jakby dwója wyszła od razu z nocą kruka, ale pewnie będą chcieli to zmonetyzować i wrzucą jako płatne dlc po jakimś czasie od premiery podstawki.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Chciałbym, żeby zapowiadane rimejki BG1/2 dostały tyle miłości co ten Gothic.Za chwilę chyba będzie jakis pokaz THQ Nordic, mogliby jakiś teaser G2R zarzucić, ja tam się nie zdziwię, jak pracę nad dwójką już od jakiegoś czasu trwają.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Nie ma na to szans, może jakaś firma im robi trailer ale moim zdaniem skoncentrowali się do samego końca na jedynce. A możliwe, że dalej koncentrują się na jedynce. Jednak też uważam za realne wydanie dwójki w 2030. Mają już wszystko gotowe teraz tylko przenosić grę. Co do Nocy Kruka, ja bym wolał jednak aby wydali to jako dodatek. Lubię klimat gołej dwójki xd
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 7 godzin temu, Czokosz napisał(a):W sumie do 2030/31 mogliby się wyrobić z drugą odsłoną. Mają gotowy system walki, assety, Kolonia Górnicza pojawia się też w drugiej odsłonie, więc dość długi etap gry ma już praktycznie gotową mapę, którą trzeba by było trochę przearanżować. Fajnie tylko jakby dwója wyszła od razu z nocą kruka, ale pewnie będą chcieli to zmonetyzować i wrzucą jako płatne dlc po jakimś czasie od premiery podstawki.Nie no bez szans, że tak późno - jedynkę robiłi od zera w 7 lat - mnóstwo czasu przepaliłi na system walki i wplecenie gothicowych rozwiązań do cyklu postaci. Na spokojnie jakby teraz usiedli to 2029 możliwy - spodziewać się rozrostu firmy o 15-20 osób co da 70 i pójdzie gładko.A Noc Kruka imo wpleca w główna ośkę jako większą część wątku.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 10 godzin temu, Wredny napisał(a):Ta chata zaraz obok południowej bramy Starego Obozu?Jak coś to da się do niej wejść przez dziurę w drzwiach, jeśli masz scrolla przemiany w MeatbugaDo tej chatki da się jeszcze wejść od strony zamku przez podziemia. Nawet fabuła później nas tamtędy poprowadzi ;) Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):Za chwilę chyba będzie jakis pokaz THQ Nordic, mogliby jakiś teaser G2R zarzucić, ja tam się nie zdziwię, jak pracę nad dwójką już od jakiegoś czasu trwają.Godzinę temu, Ukukuki napisał(a):Co do Nocy Kruka, ja bym wolał jednak aby wydali to jako dodatek. Lubię klimat gołej dwójki xdNie wiem czy mimo wszystko nie poczekają aż excel będzie się zgadzać zanim ruszą palcem w kierunku robienia remake drugiej części. Choć oczywiście sam bym sobie życzył aby już nad nią dłubali, a gra wyszła nawet przed 2030 r. Też wydaje mi się, że wydadzą w wersji z dodatkiem od razu, tak jak te porty teraz wydająna konsole to od razu NK. Wydanie później dlc byłoby w sumie ciekawym zabiegiem, jeszcze jakby je sporo rozbudowali, to w sumie spoko. Tylko zastanawiam się czy gra (lub seria) w dzisiejszych czasach miałaby też taki potencjał do regrywalności i czy wielu graczy uznałoby, że znowu chce grać w to samo kiedy na rynku jest tak duża konkurencja. Jak te ponad 2 dekady temu ogrywałem oryginały to wracałem do nich wielokrotnie ale to nie tylko dlatego, że to dobre gry ale też dlatego, że nie miałem dostęu do zbyt dużej liczby innych tytułów. Choć patrząc na to z drugiej strony żadna gra mnie już tak dawno nie wciągnęła jak ten remake.