Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Death Stranding 2 On The Beach

Featured Replies

Opublikowano

Za powtarzanie tych samych dostaw w kółko dostaje się małe ilości lajków. Wyfiltrujcie sobie na mapie wszystkie dostępne zlecenia dla danego odbiorcy i róbcie te jeszcze nigdy nie wykonane, one dają dużo punktów za pierwszym razem.

Ryzykant i tych dwóch pajacy idzie najgorzej bo dla nich jest najmniej zleceń.

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 138,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szacunek dla Kojimy za kreatywność i po prostu za to, że próbuje zrobić coś innego. Szkoda, że tym czymś innym jest najnudniejszy gameplay w grach wideo od czasu powstania walking simulatorów. Spokojn

• Niech każdy wydaje na co chce swoje pieniądze, ale moim zdaniem płacenie prawie stówy za to, żeby zagrać w giereczkę dla dzieci 2 dni wcześniej to kolejny rak branży. Rockstar obserwuje na ile pozwala

• Przeczytałem w końcu relację z 4-dniowego "obozu Death Stranding", zorganizowanego w siedzibie w Shinagawie (której wystrój jest mocno inspirowany "Odyseją kosmiczną"). Kurde, nawet to było częścią PR

Opublikowano

Właściwie to kiedy się odświeżają zlecenia, jest tu jakiś licznik czasu? W którymś momencie pojawiło mi się "nawet 6 godzin" (chyba przy anulowaniu jakiegoś zlecenia). Zakładam, że chodzi o czas rzeczywisty. Oczywiście ulepszenia APAS umożliwiają skrócenie tego czasu, tylko o ile? Irytuje mnie już, że muszę jeszcze czekać nie wiadomo ile. Zrobiłem sobie z nudów tournee po mapie i poczyściłem obozy bandytówD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawe co on tam edytuje, oby tylko cos świeżego ohboy

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na pewno wezmę, ale nie na premierę - nie zmieszczę jej w kalendarz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Do tego wraz z premierą wersji PC wleci też łatka dla PS5, parę nowości dorzucili:

• New harder difficulty mode - 'To The Wilder'

• Replayable boss fights including Neil

• New items

• New live action cutscenes that were originally cut

• 21:9 ultrawide mode on PS5

New footage, including new nightmares for Sam

• Added a Chiral Cat to Sam's room

• Various gameplay adjustments based on player data

• And more

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No wyjebista gierka po 15h na razie, jedynka na sterydach banderas

Opublikowano

Trzeci, robię sobie zlecenia dla funu bo przyjemnie się chodzi po tych górach. Jedynkę bardzo lubiłem i nie inaczej jest z dwójką.

Opublikowano

No najwięcej frajdy dostarcza właśnie piesza wędrówka, a niestety w niektórych miejscach najlepiej punktowane są ciężkie dostawy samochodem.

Opublikowano

To może niech ktoś kto skończył się wypowie, ale mam wrażenie, że jest więcej możliwości zwłaszcza przy podejściu z bronią palną.

Opublikowano

Tak, walka jest o wiele lepsza. Gra się jak w MGS6.

Post z "właśnie ukończyłem"

Death Stranding 2 (PS5) - nie byłem jakimś wielkim fanem DS1 ale jako że nadarzyła się okazja to ograłem dwójkę. Można napisać że jest to bardzo bezpieczny sequel, tylko że dla mnie jest duża różnica między kontynuacją tytułu który w swojej konstrukcji jest dopracowany, a grą gdzie było dużo rzeczy do poprawy. DS2 zalicza się do tego drugiego grona, bo jedynka podstawy miała dobre ale po czasie mocno wkradała się monotonia i frustracja koślawymi elementami. Cały gameplay loop dostał kopa, latanie po menusach jest szybsze, lepiej czuć fizykę postaci, mamy o wiele więcej akcji a mniej melancholijnych wędrówek, system strzelania/walki został rozbudowany. Część osób może to odrzucić bo to już nie jest historia o podróży z dawką horroru tylko film akcji, mi ta zmiana się podoba. Wielka szkoda że poruszanie się pojazdami nadal jest kijowe, zatrzymywanie się na kamykach, losowe zwalnianie do 1km/h tylko po to aby pół sekundy później przyspieszyć do 20, brak konsekwencji w 'obrażeniach' spowodowanych upadkiem itd.

DS2 to też obok nowych Zeld najlepszy reprezentant dużych sandboksów. To ile daje ta gra możliwości w kwestii konstrukcji, przemierzania świata i (dla mnie) najważniejsze podejścia do celu to jest kosmos. Oprócz paru wyreżyserowanych akcji mamy pełną dowolność a co najważniejsze z każdą godziną, upgradem, ekwipunkiem, przeciwnikiem zmienia się rozgrywka. U mnie pierwsze godziny to skradanka, później Twisted Metal, strzelanina, a na końcu John Wick połączony z Matrixem i Godzillą. Gry Rockstara pod tym względem są dosłownie dwie generacje z tyłu (bo już MGS5 dawał masę możliwości).

W przypadku fabuły Kojima mocno odpłynął i obok mega epickich scen walki, sympatycznych postaci i momentów które swoją prostą symboliką/fanservicem uderzają w gracza są też takie mocno żenujące (taaa wiem jak by rozkminiać niektóre to tam jest jakiś głębszy sens) i ... odrzucające? Design niektórych postaci jest na siłę dziwny a część plot twistów głupich. Tyle dobrego że główna ekipa jest w miarę normalna a wątki Fragile i nowego 'Snake'a' poprowadzone całkiem sprawnie. Szkoda że w tym wszystkim zabrakło trochę horroru i cięższego klimatu jedynki. Kojima nie miał umiaru ze swoimi głupotami podobnie jak w MGS4.

Oprawa wymiata, o ile sam open world mimo że przepiękny to wielkiego wrażenia nie zrobił (bo jest RDR2) tak liniowe lokacje i cutscenki to klasa i wyglądają o generację do przodu. Aha odpaliłem też DS1 na PC i jest duża różnica na korzyść DS2. Muzyka za to mi nie podeszła, jest za dużo zamulaczy. Do powolnego truchtania pasuje ale jak pod koniec ganiałem sprintem to przydało by się coś żywszego, w playliście zostawiłem dosłownie 10 kawałków.

Standardowo największą wadą jest rozwleczenie i powtarzalność. O ile główny wątek na ~40h jest w sam raz, tak gra mocno premiuje maksowanie a co za tym idzie mimo progresu robi się powtarzalna. Baardzo brakuje misji jak ostatniej dla Mr. Impossible. Zamiast ~10 'dostaw' dla obiektu wystarczyło by 4, każda z innym celem, motywem i poziomem trudności. No i mimo że to jest świetny sequel to trochę boli że trzeba było czekać aż 6 lat na przeskok który kiedyś był robiony w 2-3 lata. 9=/10

Opublikowano

Z tym że gra jest banalnie prostą a sztuczna inteligencja wroga to xd.

W związku z czym na luzaku wjeżdżasz na rambo zbierasz na klatę i radośnie wybijasz tabuny wrogów.

No chyba że robisz zadanie i chcesz wbić Ske to wtedy trzeba to robić na spokojnie żeby nie zbierać dmg.

Opublikowano

Możliwości do zabawy jest sporo, no tylko że właśnie nie ma to zbyt sensu. Można się pobawić snajperką a potem wjeżdżać na pełnej żeby sobie np. odblokować trasę na późniejsze dostawy.