Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Serio Mega Drive był popularny w Polsce? Nie znałem nikogo kto by miał, po pegazusie przesiadka na psx była, ci bogatsi mieli jeszcze snesa wczesniej.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. 7 minut temu, Shen napisał(a):Serio Mega Drive był popularny w Polsce? Nie znałem nikogo kto by miał, po pegazusie przesiadka na psx była, ci bogatsi mieli jeszcze snesa wczesniej.W mojej małej miejscowości (okolo 14k mieszkańców) było na tyle popularne, że w jednym sklepie było można je wymieniać za opłatą. Prawie zawsze typ miał dwa takie podłużne koszyki z cartami i ciągle coś się zmieniało wiec nawet na takim zadupiu trochę ludzi MD miało. W większych miejscowościach pewnie było jeszcze lepiej (chociaż to PSX na pewno sie nie zbliżyło). Za to SNESa absolutnie nie miał wśród znajomych nikt. Ja wiem, że to nie wyznacznik ale mimo wszystko MD jest w pamięci sporej ilości ludzi z którymi mogę gadać o growym "kiedyś to było".
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. U mnie w mieście była jedna duża wypozyczalnia, zaczynali od pegazusa jakos chyba w połowie lat 90, potem snes z gameboyem, pozniej jeszcze próbowali z szarakiem, mieli oficjalnie do wypozyczenia oryginały, a pod ladą katalog, mówiłeś co chcesz, na drugi dzien nagrane piraty czekały na odbiór. Mega drive nigdy na oczy nie widziałem.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Po pegazie przeskakiwało się na psone, ewentualnie n64, chociaż tu cięższa sprawa, bo piratów nie było, a ceny gier były kosmiczne. Ewentualnie można było coś wypożyczyć. Przez całą karierę posiadacza N64 kartridży uzbierałem łącznie siedem.Nikt u mnie w latach dziewięćdziesiątych nie słyszał o mega drive.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Miałem Mega Drive. Kupiłem od kolegi z podwórka za 80 złotych ze stertą gier, w których miałem nawet kupsztala Rise of the robots.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Po rewolucji 3d nie było już odwrotu, ale jak widać, gdzieś tam jeszcze płomyk 2d się jarzył.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Tylko nie psone. Juz wole tego MDE, moze sie dowiem czegos ciekawego. bo faktycznie konsola byla w latach 90 nisza nisz. Przynajmniej w moim srodowisku.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Godzinę temu, Shen napisał(a):Serio Mega Drive był popularny w Polsce? Nie znałem nikogo kto by miał, po pegazusie przesiadka na psx była, ci bogatsi mieli jeszcze snesa wczesniej.Mega Drive miał dystrybucję w Polsce, SNES nie. Sam dostałem MD od taty na urodziny z nówką Rise of The Robots. Uzbierałem na to z 20 gier do otrzymania pierwszego kompa, normalnie kupowane w sklepie z grami w mieście powiatowym 60k.46 minut temu, Mari4n napisał(a):Miałem Mega Drive. Kupiłem od kolegi z podwórka za 80 złotych ze stertą gier, w których miałem nawet kupsztala Rise of the robots.Tego Rise of The Robots to chyba sporo w tej Polsce było. U mnie w klasie kumpel też to miał xd Szkoda ,że gra to crap z super grafiką.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Przypomnijmy sobie też nacisk reklamowany na Saturna w PL. Kto nie pamięta tych reklam w Kaczorze Donaldzie.Sega miała przez moment wiatr w żaglach, ale przejebali.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 4 minuty temu, Ukukuki napisał(a):Mega Drive miał dystrybucję w Polsce, SNES nie. Sam dostałem MD od taty na urodziny z nówką Rise of The Robots. Uzbierałem na to z 20 gier do otrzymania pierwszego kompa, normalnie kupowane w sklepie z grami w mieście powiatowym 60k.Tego Rise of The Robots to chyba sporo w tej Polsce było. U mnie w klasie kumpel też to miał xd Szkoda ,że gra to crap z super grafiką.SNES miał dystrybucję, zajmowało się tym kilka firm, piszemy o tym w SNES Extreme, trochę pokopaliśmy. Ale faktem jest, że Mega Drive był w PL bardziej popularny, sam miałem MD, był normalnie w sklepach z elektroniką. W Warszawie pod Megasamem w weekendy wpadali ludzie i wymieniali się nawet kartridżami. To był krótki epizod między Pegasusem i Amigą a pierwszym PlayStation, ale podobne doświadczenia z MD miał Koso, który w Poznaniu też złapał się z grupką osób, które grały na MD. Znałem z 7-8 osób które miały MD, a tylko jedną ze SNESem. Edytowane 13 godzin temu13 godz. przez Roger
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 9 minut temu, Roger napisał(a):SNES miał dystrybucję, zajmowało się tym kilka firm, piszemy o tym w SNES Extreme, trochę pokopaliśmy. Ale faktem jest, że Mega Drive był w PL bardziej popularny, sam miałem MD, był normalnie w sklepach z elektroniką. W Warszawie pod Megasamem w weekendy wpadali ludzie i wymieniali się nawet kartridżami. To był krótki epizod między Pegasusem i Amigą a pierwszym PlayStation, ale podobne doświadczenia z MD miał Koso, który w Poznaniu też złapał się z grupką osób, które grały na MD. Znałem z 7-8 osób które miały MD, a tylko jedną ze SNESem.O to z tym SNESem ciekawe, chętnie poczytam. Ja MD dostałem w lutym 1995 roku i wtedy był nawet spory wybór jeśli chodzi o gry.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 11 godzin temu, Grześ napisał(a):Kolejne Nintendo jak dla mnie albo łączony GameBoy albo łączony DS/3DS. W przyszłości, jeśli chodzi o łączenia, to może ewentualnie PSP i Vita, bo nie wiem czy jest tyle materiału, żeby robić osobny specjal o Vicie.Vita spokojnie "wybroniłaby się" jako osobny specjal, tak samo jak PSP - niekoniecznie sprzedażowo, ale merytorycznie jak najbardziej bo gier nań nie brakowało, tyle tylko że w odróżnieniu od PSP kładła większy nacisk na indory, a nie "duże" produkcje.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 26 minut temu, Neon49 napisał(a):Czy jest planowane wydanie nowego numeru PS2 Extreme?Takich planów nie ma. Jeśli już to dodruk tego, który był, ale i tutaj na razie nie jest to priorytetem.