Opublikowano 11 lutego11 lut Magia Nintendo, pragnął tej konsoli zanim nawet jeszcze ją zapowiedzieli
Opublikowano 11 lutego11 lut 7 godzin temu, LeifErikson napisał(a):Póki co na szczycie GameCube, PSP, N64 i roczniki. Tego sie nie spodziewałem. Ciekawe jak w pozaforumkowej ankiecie?Ja głosowałem na konsole Nintendo, a moja pierwsza od nich to switch 2. Po prostu ominęły mnie ich konsole i chcę o nich czytać żeby poszerzyć wiedzę. O psach i xboxach wiem o wiele więcej, więc mniej mi się chce o nich czytać. Oprócz tego platformówki, indie, przygodowe i rpg.
Opublikowano 11 lutego11 lut Godzinę temu, czapa napisał(a):Z tym że n64 wyszło jakieś 2 lata po PSX.ja mialem psxa dopiero w 1998, a reklamy/katalogi z n64 widzialo sie jeszcze z czasów "kaczora donalda".to było niezłe: styczen 1998 czytanie kaczora donalda, 1999 czytanie psx extreme i komiksów ktomaczasu
Opublikowano 11 lutego11 lut Ja pamiętam jak jeździliśmy z rodzicami na wakacje samochodem do Hiszpanii czy innych Włoch to jadąc przez Niemcy nazbierałem pełno katalogów i ulotek o n64, tam było tego pełno a u nas nic nie kojarzę. Szkoda że już nie mam tych katalogów
Opublikowano 11 lutego11 lut Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pozostało nam wtedy czytać takie komiksy![foty z moich starych uploadow ma forum, widze wszystko sie zachowało i pewnie forum czasem muli, skoro służy za imageshack]
Opublikowano 11 lutego11 lut Fajne, ale to nie było to co u niemca, tam mieli katalogi od nintendo, przynajmniej tak zapamiętałem...
Opublikowano 15 lutego15 lut @Perez Pewnie już wiele więcej głosów nie wpadnie więc może jakieś podsumowanie?
Opublikowano 15 lutego15 lut On 2/11/2026 at 10:55 PM, czapa said:Fajne, ale to nie było to co u niemca, tam mieli katalogi od nintendo, przynajmniej tak zapamiętałem...Tak i czasopismo Nintendo Club. Wysłałem tam zgłoszenie z karty co dostałem od Niemca wraz z Super Nintendo jakoś w 1997/1998 roku i mi wysłali jeden numer do Polski. Mam gdzieś go do dziś.
Opublikowano 15 lutego15 lut Jak dla mnie to wynika, że jedziemy dalej ze specjalami o starych konsolach + ewentualnie roczniki. Eh no mam nadzieje ze jednak roczniki zaczną się ponawiać jak sprzęt się skonczy.
Opublikowano 15 lutego15 lut Tylko w rocznikach znowu się zacznie powtarzanie gierek i sprzętów, ale to nieuniknione. Póki co chyba lepiej iść dalej specjałami o sprzętach plus 2 książki o grach rocznie.
Opublikowano 15 lutego15 lut 3 godziny temu, łom napisał(a):@Perez Pewnie już wiele więcej głosów nie wpadnie więc może jakieś podsumowanie?Wiele w sumie się nie zmieniło od tego poprzedniego info poza wzrostem proporcjonalnym. Na teraz wynik ładny, bo 70 głosów forum + ponad 780 ankieta, więc jakieś 850. Bardzo spoko PSP i o dziwo też Vita, co skłania do tego, że może się jednak zrobi osobne numery. Drugie miejsce PC#2, zaraz potem roczniki. W czołówce również PS one, N64, GameCube, X360, GBA i jako jedyny przedstawiciel gatunków - RPG. Mniejsze zainteresowanie 3DS i dalej DS, z Wii podobnie - samo Wii nawet ciut mniej niż SMD i C64, a Wii U to już w ogóle średnio, więc tu specjal Wii + Wii U jako jeden dość realny. Tak że w zasadzie jakiś tam nasz plan znalazł potwierdzenie, bo chcieliśmy robić kontynuację z X360 i GBA, w planach było PS one, N64, PSP. Gatunkowe specjale raczej marne zainteresowanie, roczniki natomiast ciekawy pomysł do przemyślenia jak to ugryźć, ale chyba faktycznie póki co na 2026 i 2027 zostaniemy przy tym zestawie 4 specjale konsolowe i 2 książki growe. Nawet już całkiem sensowny plan się ułożył i już prace ruszyły nad specjalami na wrzesień, grudzień, marzec i czerwiec :)
Opublikowano 15 lutego15 lut 2 godziny temu, friedrich napisał(a):Patrząc na rezultaty ankiety: wynika z nich że nic nie wynika Trochę tak, trochę nie - powiedzmy, że tak jak mieliśmy jakieś swoje rozkminy, co i kiedy publikować, ale nie byliśmy pewni, tak ankieta w niektórych przypadkach pomogła postawić kropkę nad i. Plus pojawił się ciekawy temat roczników, a jednocześnie wiemy, że specjale gatunkowe no to raczej nie jest dla was żaden must have. Tak że ogólnie serdeczne dzięki, bo sporo więcej wiemy i działamy!
Opublikowano 15 lutego15 lut 2 godziny temu, Perez napisał(a):Tak że w zasadzie jakiś tam nasz plan znalazł potwierdzenie, bo chcieliśmy robić kontynuację z X360 i GBA, w planach było PS one, N64, PSP. Gatunkowe specjale raczej marne zainteresowanie, roczniki natomiast ciekawy pomysł do przemyślenia jak to ugryźć, ale chyba faktycznie póki co na 2026 i 2027 zostaniemy przy tym zestawie 4 specjale konsolowe i 2 książki growe. Nawet już całkiem sensowny plan się ułożył i już prace ruszyły nad specjalami na wrzesień, grudzień, marzec i czerwiec :)Moim zdaniem najlepiej by wyglądały 2 roczniki, 2 specjale konsolowe, 2 książki rocznie. Przy 4 specjalach konsolowych rocznie odczuwa się już lekkie zmęczenie materiału (przynajmniej ja tak mam) a tak byłby przekładaniec i większa szansa że ktoś zainteresowany tylko rocznikami/książkami/specjalami kupi też inną pozycję.
Opublikowano 16 lutego16 lut Po remasterach gier nadszedł czas na remastery czasopism. Stagnacja na rynku!
Opublikowano 16 lutego16 lut Oddałem głos na sprzęt:PSP i Vita jako jeden numer. Nie wiem ile materiału wyjdzie, ale ciężko będzie ożenić Advance, DS i 3DS. DS i 3DS razem. Ale Advance jako jeden średnio. Aczkolwiek sporo gierek było. Duże konsole- każda jeden numer. 360, GC czy N64. Psone już bym zostawił. Temat PSX wymęczony- książka jest. Pomiędzy można przegryzać numerami poświęconymi konkretnym gatunkom.
Opublikowano 16 lutego16 lut Perez Extreme - o codziennym życiu Potężnego Pana Wydawcy i rekina biznesu.
Opublikowano 16 lutego16 lut Na koniec zostanie "Konkurencja Extreme" - "Zobacz jakie inne pisma o grach były kiedyś i dlaczego upadły, a PSX przetrwał jako jedyny!"
Opublikowano 16 lutego16 lut Od razu można zrobić kącik WC, co nadaje się do czytania a co do podcierania.
Opublikowano 16 lutego16 lut 2 godziny temu, Pix napisał(a):Perez Extreme - o codziennym życiu Potężnego Pana Wydawcy i rekina biznesu.To już jest... Nawet grę specjalnie dla mnie zrobili!
Opublikowano 16 lutego16 lut 2 godziny temu, PiotrekP napisał(a):Na koniec zostanie "Konkurencja Extreme" - "Zobacz jakie inne pisma o grach były kiedyś i dlaczego upadły, a PSX przetrwał jako jedyny!"A to juz sie podobne pomysły przewijaly - taka Branżunia Extreme ze wszystkimi brudami i anegdotami. Sprzedałyby sie pewnie ze 2 egzemplarze (kupiłbym ja i Grzybiarz), ale byloby ciekawe.
Opublikowano 16 lutego16 lut To jeszcze jeden oddzielny o targach gier od powstania do upadku. Tylko pewnie zdjęcia z hostessami by nie przeszły. Edytowane 16 lutego16 lut przez BRY@N
Opublikowano 16 lutego16 lut 2 godziny temu, Perez napisał(a):To już jest... Nawet grę specjalnie dla mnie zrobili!Niech wydadzą to w końcu na konsolach ;[
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 minutę temu, Pupcio napisał(a):Perez draniu gdzie zapowiedź residenta??Jutro wieczorkiem. Jeszcze ostatnie szlify, a z racji dostawy numeru dzisiaj, po prostu nie wyrobiłem ze wszystkim. Nie tak miały wyglądać niedziele magnata prasowego, że końca roboty nie widać!