Skocz do zawartości

Star Ocean: The Second Story R

Featured Replies

• Odpowiedzi 179
  • Wyświetleń 18,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie no astronomiczne zmiany jak to oglądam, to te demo to namiastka tego co będzie potem.   Będzie mesjasz dla kogoś kto kocha jrpg ery psx

• Ukończone- fantastyczna gra, dałbym 9/10.    Całość zajęła 30h, taki sweep spot dla jRPGów.    Co do poziomu trudności to u mnie była trochę sinosouda na Galaxy: od bardzo łatwo do

• Ukończyłem z 4 razy i tak, to jest bardzo dobra gra. Nie poziom najlepszych gier Squaresoftu z tamtych latach ale mi podobała się bardziej niż np. Suikoden 2. Bardzo fajny system walki, sensowna ilość

Opublikowano

Przegruba zapowiedź, świetna gra, jeszcze dostanie najlepszy engine do takich odswiezen w remake'u

Serio to ex lub tam time ex jak octo, bravely2 czy triangle?

Opublikowano
  • Autor

Pewnie czasowy jak live a live i octo

Opublikowano

Myślałem że zrobią remake w stylu First Departure R, HD-2D się nie spodziewałem. Walki i mapa świata wyglądają o wiele lepiej, miejscówki podczas eksploracji nie do końca mi się podobają, trochę zostały wyprane z charakteru. Fajnie że odświeżają bo Second Story to dla mnie top 5 jRPGów na PS1.

Opublikowano

Grafika bardzo ładna, ale sprite'y mi się nieszczególnie podobają. Tj. nie do końca pasują do otoczenia. W poprzednich grach okraszonych tego typu stylem graficznym jak Live A Live czy Octo wyglądało to o wiele lepiej, nie gryzło się ze sobą.

Przeszedłem oba Star Ocean wydane na PSP i prawdę mówiąc to właściwie wszystko, co z nich pamiętam... Tj. że grałem. Swego czasu mi się jak najbardziej podobały, ale wiele nie utkwiło mi w pamięci. Może to świadczyć zarówno o grze, jak i mojej pamięci... ;)

Pewnie tylko czasowy exclusive na Switcha. Gdybym miał zagrać, to na czymś innym, bo już na zwiastunie chrupie.

Opublikowano

Można przenosić, day one będzie też na pc i PS4/ps5

Opublikowano

Star ocean? Dla mnie to zawsze była druga liga jrpg, typowe sredniaki. Jak recki beda pozytywne to sie pomysli.

Opublikowano

Styl graficzny wyglada jak na trening przed remakiem Xenogearsow xD. 

Opublikowano

Chryste Panie jakby xenogears odnowili na 2d-hd, chrono triggera też by mogli 

Btw na Steamie preorder za 209pln

Opublikowano

Wychodzi 2 listopada?

Listopad miesiącem jRPGów. 

36 minut temu, Daffy napisał:

Chryste Panie jakby xenogears odnowili na 2d-hd, chrono triggera też by mogli 

Btw na Steamie preorder za 209pln

Czyli równo ze Switchem i dużymi konsolami, nie jest to czasowy ex. 

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieję, że dożyje takiego remaku xenogears, a potem xenosagi.

Opublikowano
8 godzin temu, Suavek napisał:

Przeszedłem oba Star Ocean wydane na PSP i prawdę mówiąc to właściwie wszystko, co z nich pamiętam... Tj. że grałem. Swego czasu mi się jak najbardziej podobały, ale wiele nie utkwiło mi w pamięci. Może to świadczyć zarówno o grze, jak i mojej pamięci... ;)

Pewnie tylko czasowy exclusive na Switcha. Gdybym miał zagrać, to na czymś innym, bo już na zwiastunie chrupie.

No fabuła i postacie zapierdalały w jedynce. Nie było w tej grze w ogóle czasu na ekspozycje czegokolwiek i kogokolwiek. Z jednej strony to było nawet przyjemne, bo gra jak na jrpg była stosunkowo krótka i nie zdążyła nużyć, z drugiej właściwie to niemal nic nie utkwiło w pamięci poza podróżą.

Opublikowano

Rejestrowałem Finala na koncie Square a tutaj takie piękne screeny 

Vol1_p17_%E8%A1%972-mxky7lbxw.jpg?qualit

Vol1_p16_%E3%82%A2%E3%83%BC%E3%83%AA%E3%

vol1_p19_%E3%83%8F%E3%82%99%E3%83%88%E3%

Vol1_p18_%E3%82%BF%E3%82%99%E3%83%B3%E3%

BTW gra wychodzi na wszystkim, proszę o przeniesienie do działu RPG...

Opublikowano
15 godzin temu, Daffy napisał:

Można przenosić, day one będzie też na pc i PS4/ps5

Opublikowano

No bardzo ładne, gdyby nie sprite'y. :/ Nie pasują. Albo niech robią styl pixelowy, albo jeśli już stawiają na detale, to niech dopracują również postacie.

Poprzednie gry wyglądały lepiej o tyle, że nawet jak się patrzyło na screeny, to przypominały one klasyki ze SNESa. Tutaj tła są śliczne i pełne detali, a postacie piksele na pół ekranu.

Opublikowano

Patrząc na screeny, to silnik jest już gotowy na remake Xenogears.

Czekam Panie SE.

Opublikowano

Z tego co pamiętam oryginał był na 2 płytach? I chyba tak do połowy gry doszedłem.

Opublikowano

Tak 2cd

Tak wystarczy podmienić na Fei i ekipę sprity i masz wypisz wymaluj xenogears

Tak uważam że lepiej 2d-hd radzi sobie z płaskimi jrpg jak octo niż takimi w pseudo pełnym 3d

Opublikowano
17 minut temu, Daffy napisał:

Tak 2cd

Tak wystarczy podmienić na Fei i ekipę sprity i masz wypisz wymaluj xenogears

Tak uważam że lepiej 2d-hd radzi sobie z płaskimi jrpg jak octo niż takimi w pseudo pełnym 3d

Tak, co nie znaczy, że to co tutaj widzimy wygląda źle. Ogólnie ja jestem mega fanem tego silniczka, zarówno z tłem 3D, jak i 2D, "it just works".

Opublikowano

No cudowny jest i cały czas go podkręcają, ewolucja co tytuł 

Opublikowano
  • Autor

To tym bardziej tylko szkoda, że remaster chrono takie gówno.

Opublikowano
20 godzin temu, XM. napisał:

To tym bardziej tylko szkoda, że remaster chrono takie gówno.

To co wyszło na PC Steam to uważasz, że był remaster :D? 

Ja bym to uznał za port co najwyżej. 

// EDit nvm pewnie mówiłeś o Chrono Cross....

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano

Czemu temat jest w dziale switcha a nie rpg/multiplatformach?

Opublikowano
1 minutę temu, Shen napisał:

Czemu temat jest w dziale switcha a nie rpg/multiplatformach?

Już z @Daffy zadaliśmy to pytanie. Gra powinna być w dziale RPG, prosimy o przeniesienie :).