Opublikowano 15 sierpnia 20231 r Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Przypinamy link do świątecznej zbiórki: https://pomagam.pl/e67h94 Siema, zamierzam zorganizować małą zbiórkę dla dzieci z domu dziecka. Poznałem fajne wesołe dzieciaki, bawią się i grają w piłkę z moim dwuletnim synem na pobliskim korcie. Postanowiłem zarazić ich moim hobby i umilić im trochę życie. Z tego co wiem to mają tam jakąś starą PS3. Pomyślałem, że zrobię im mały upgrade i kupię Xboxa one z jakimiś gierkami. Sam ostatnio nie śmierdzę groszem i tu właśnie liczę na pomoc forumka. Ma ktoś z Was na sprzedaż tanio Xboxa one? Może być grubas nawet bez padów (mam dwa nieużywane to im oddam) aby miał zasilacz i działał. No i może zalegają Wam jakieś gierki, stare, nieużywane, aby były singlówki nie potrzebujące golda i neta (bo nie wiem jak tam u nich z internetem)? W tygodniu idę do dyrektorki placówki zapytać jak to prawnie tam wygląda i czy będzie potrzebna do tego jakaś biurokracja itd. Dam znać. Za wszelką pomoc dzieciaki na pewno z całego serca podziękują tak samo jak i ja.
Opublikowano 15 sierpnia 20231 r Zarzuć jakiś numer konta albo coś, łatwiej będzie się dorzucić do sprawy.
Opublikowano 15 sierpnia 20231 r No właśnie, jak nie będzie nikogo z zalegającym X1, to zawsze można zrobić tutaj zrzutkę i z dodatkowym groszem łatwiej Ci będzie kupić gdzieś poza forum.
Opublikowano 15 sierpnia 20231 r Mogę dać z 5 gier typu jakies wyścigi need fot speed, pixark (podróba minecraft), czy jakaś fife 20. Jakieś gadżety może się znajda. Mam chyba jeszcze nowe magnesy deadpool, czy przybory szkolne PlayStation Ile tam tych dzieciaków i od jakiego wieku? Kurde, takie dwulatki tez trafiają?:/
Opublikowano 15 sierpnia 20231 r Autor 24 minuty temu, Bzduras napisał: Zarzuć jakiś numer konta albo coś, łatwiej będzie się dorzucić do sprawy. 14 minut temu, Kmiot napisał: No właśnie, jak nie będzie nikogo z zalegającym X1, to zawsze można zrobić tutaj zrzutkę i z dodatkowym groszem łatwiej Ci będzie kupić gdzieś poza forum. Najpierw musze się dowiedzieć jak to formalnie wygląda z darowizną do domu dziecka. Dam znać w najbliższym czasie jak już pogadam z dyrektorką. Nie chciałbym też pieniędzy bo jeszcze ktoś może się przyjebać, że wyłudzam kasę. Wolałbym fanty w postaci gier, może dodatkowych padów do fify. Xboxa postaram się kupić sam, ale może ma ktoś na sprzedaż tanio a może i komuś zalega konsola i chce wspomóc akcje. Zobaczymy jak już będzie dogadanie i czy ktoś jeszcze będzie chciał dołożyć cegiełkę. Miło, że jest jakiś odzew. 4 minuty temu, grzybiarz napisał: Mogę dać z 5 gier typu jakies wyścigi need fot speed, pixark (podróba minecraft), czy jakaś fife 20. Jakieś gadżety może się znajda. Mam chyba jeszcze nowe magnesy deadpool, czy przybory szkolne PlayStation Ile tam tych dzieciaków i od jakiego wieku? Kurde, takie dwulatki tez trafiają?:/ Tam starsze dzieciaki, nawet już nastolatki, ale tacy mili, że grają z moim synkiem. Dlatego chciałbym jakoś im pomóc. Super, że chcesz oddać gierki. Będziemy w kontakcie. Edytowane 15 sierpnia 20231 r przez creatinfreak
Opublikowano 15 sierpnia 20231 r Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Nie dość, że dzieci z domu dziecka, to jeszcze xboxa chce im kupić.
Opublikowano 15 sierpnia 20231 r W sumie racja, ale z drugiej strony jak maja plejke 3, to chociaż nadrobią gearsy, halo i forze + multiplatformowe gry. Zreszta dla dzieciaków liczy się minecraft, legosy, asasyn, need for speed, Call of duty… a to nie są exy
Opublikowano 15 sierpnia 20231 r Autor 2 minuty temu, SlimShady napisał: Nie dość, że dzieci z domu dziecka, to jeszcze xboxa chce im kupić. Lepszy Xbox niż chińczyk czy bierki.
Opublikowano 16 sierpnia 20231 r Chętnie się dorzucę jeśli jednak byś się zdecydował na jakąś zbiórkę finansową, bo niestety przesiadłem się na full cyfre i po prostu nie mam czym fizycznie wesprzeć. Idea zacna, bo zawsze fajniej umilić dzieciakom życie w bidulu niż wspierać zakupy growe użytkownika ofi.
Opublikowano 16 sierpnia 20231 r Mam w folii Forza Horizon 4 i Star Wars Upadły Zakon, a bez folii Call of Duty Cold War jeśli taką grę można im przekazać bo to jest od 18 lat. Także jak coś daj znać, adres na priv i postaram się jak najszybciej wysłać.
Opublikowano 16 sierpnia 20231 r Tak, jak chłopaki wyżej pisały, ustal Autorze tematu numer konta i lecimy, tak będzie najłatwiej. A kto ma jakieś gry adekwatne dla młodziaków, czy gadżety growe to zrobi się zbiórkę.
Opublikowano 16 sierpnia 20231 r Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dobra Panowie. Przede wszystkim dzięki za odzew!!! Robimy tak. Ustalam z dyrektorką co i jak (dziś nie ogarnąłem, jutro wyjeżdżam tak więc najbliżej w piątek mam nadzieję pogadać). Jak już będzie ustalone to skoro chcecie wtedy podam dane do wysyłki fantów i numer konta. Zbieram wszystko, robię zakupy, robie zdjecia wszytkiego i screeny z zakupów abyście widzieli co udało się zorganizować po czym dajemy dzieciakom trochę radochy w tym przejebanym życiu. Jesteśmy w kontakcie Panowie i miłego wieczorku!!! Edytowane 16 sierpnia 20231 r przez creatinfreak
Opublikowano 16 sierpnia 20231 r Od razu się cieplej robi na serduszku od takich akcji. Jeśli mogę coś doradzić to kilka padów i jakieś gierki na kilka osób żeby się tam nie zabili, albo nawet więcej niż jeden Xbox jak maja gdzie to podłączyć. btw A pamiętacie takiego typa co zbierał na swoje chore dziecko i zajebał cała kasę i nadal lata po forum z cieczka jakby nic się nie stało? Ja nie pamietam.
Opublikowano 16 sierpnia 20231 r 39 minut temu, creatinfreak napisał: Dobra Panowie. Przede wszystkim dzięki za odzew!!! Robimy tak. Ustalam z dyrektorką co i jak (dziś nie ogarnąłem, jutro wyjeżdżam tak więc najbliżej w piątek mam nadzieję pogadać). Jak już będzie ustalone to skoro chcecie wtedy podam dane do wysyłki fantów i numer konta. Zbieram wszystko, robię zakupy, robie zdjecia wszytkiego i screeny z zakupów abyście widzieli co udało się zorganizować po czym dajemy dzieciakom trochę radochy w tym przejebanym życiu. Jesteśmy w kontakcie Panowie i miłego wieczorku!!! Zagadaj o neta, to moze gamepassa bedzie mozna oplacic im np na jakis dluzszy czas, to beda mieli dostep do nowych gierek. Tez cos tam chetnie dorzuce jak ogarniesz temat. Moze jakis sklep sprzeda nam cos dla dzieciakow z rabatem @Dave Czezky
Opublikowano 16 sierpnia 20231 r Autor No mam zamiar przynajmniej dwa pady, a jak się uda to i cztery. Na bank chce ogarnąć Fifę, NBA i może UFC (chociaż nie wiem czy to wychowawcze ). Zapytam jak tam u nich z tv, internetem itd. Jak się uzbiera jakaś sumka i jeżeli mają możliwość to i może ogarniemy dwie konsole.
Opublikowano 16 sierpnia 20231 r Dla dziewczynek i młodszych dzieci dobry byłby kinect i gry typu Just dance. Poza tym koniecznie Overcooked i pewnie gry z serii Lego.
Opublikowano 16 sierpnia 20231 r 1 godzinę temu, Ukukuki napisał: Super inicjatywa, chętnie dorzucę cegiełkę. Nazywasz Decka "cegiełką"?
Opublikowano 17 sierpnia 20231 r Na początek ustal jak z formalnościami i mimo wszystko jakiś numer konta, bo to jednak będzie najwygodniejsza metoda, żeby więcej chętnych się dorzuciło, na początek do konsoli i kilku zróżnicowanych gier, czy większej ilości padów. Natomiast w kolejnych tygodniach, czy nawet miesiącach, można młodym co jakiś czas uzupełniać kolejne gry/tytuły, jeśli stwierdzisz, że pomysł był strzałem w dziesiątkę. Myślę, że też fajnie będzie, jak zobaczą, że się o nich pamięta. Wtedy faktycznie okazyjny zakup, czy darowizna od forumowiczów byłyby fajne, jednocześnie bez presji czasu, ani zarzuceniem ich wszystkim na raz. Oczywiście na miarę swoich własnych możliwości, żeby też nie przesadzić w drugą stronę. Tak czy inaczej, fajna akcja, również wspomogę. Tylko uważaj, żeby młodziaki się za bardzo nie wciągnęły i przestały na dwór wychodzić.
Opublikowano 17 sierpnia 20231 r 15 godzin temu, Shen napisał: Zagadaj o neta, to moze gamepassa bedzie mozna oplacic im np na jakis dluzszy czas, to beda mieli dostep do nowych gierek. Tez cos tam chetnie dorzuce jak ogarniesz temat. Moze jakis sklep sprzeda nam cos dla dzieciakow z rabatem @Dave Czezky spoks
Opublikowano 18 sierpnia 20231 r Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Panowie, sprawa wygląda następująco. Byłem dziś w domu dziecka (tu macie namiary https://www.domydziecka.org/placowka,1166.html ) i tak, śmiało można przyjść, podarować dzieciakom konsole. Mają jeden tv na świetlicy i dostęp do internetu tak więc jedna konsola wystarczy. Na stałe jest tam chyba trzech chłopaków, dwie dziewczyny i są dochodzący z mosu. Zgadzam się na zbiórkę pieniędzy skoro chcecie. Żeby moje dane nie latały tu po forum każdego chętnego prosiłbym o prywatną wiadomość i tam wyśle wszelkie dane czy to do przelewu/ blika/ wysyłki fantów. Zobaczymy ile uzbieramy i może pokusimy się o series x albo one i switcha. @Suavek @Kmiot @Ukukuki @adasiulko @Shen @MichAelis @Crazy Horse @Bzduras @Dud.ek @Soban @grzybiarz Edytowane 18 sierpnia 20231 r przez creatinfreak
Opublikowano 18 sierpnia 20231 r Autor Już dwa bliki doszły niektórzy wzięli adres do wysyłki. Jesteście zajebiści!!! Wstępnie na olx mam zaklepaną one s za 500zł, mam się odezwać w tygodniu. Ruszyła maszyna Edytowane 18 sierpnia 20231 r przez creatinfreak
Opublikowano 18 sierpnia 20231 r Aktualnie groszem nie śmierdzę ale coś tam mogę przelać także dawaj dane.