Opublikowano 28 listopada 20231 r Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Listopadowy numer dostępny - 1 grudnia (piątek) Prenumerata - wysyłka - 29 listopada (środa) Cena magazynu - 24,99 zł. (116 stron) Zbliżamy się z kopyta do końca roku, a tym samym podsumowań i analiz minionych 12 miesięcy. Zanim jednak rozsiądziemy się wygodnie przy choince skończymy zapewne jeszcze przynajmniej kilka gier. A wybór nowości - jak to w jesiennym okresie wydawniczym – jest duży. W 315 numerze znajdziecie blisko 50 recenzji! W tym takie głośne tytuły jak Alan Wake 2 (wraz ze streszczeniem fabuły pierwszej części), Call of Duty: Modern Warfare III, RoboCop: Rogue City, Super Mario RPG czy mniejsze perełki pokroju Jusant czy The Talos Principle 2. Patronite PSX Extreme Tematy numeru mamy dwa – w pierwszym opowiemy Wam szczegółowo historię konsoli Dreamcast, z ciekawymi, mało znanymi wątkami, która obchodzi obecnie swoje 25-lecie. I nadal wydawane są na nią gry. W drugim artykule związanym z okładką numeru prześledzimy losy serii Fallout – od jej początków, sukcesów, największych kryzysów, po premierę Fallouta 76, który przez 5 lat na rynku przeszedł drogę podobną do Cyberpunka 2077 od CD Projekt RED. I dziś jest zupełnie inną grą niż te 5 nieszczęsnych lat temu, co zresztą też sprawdzamy. Publicystyka jak co miesiąc dostarcza tematy zarówno związane z grami wideo, jak i gdzieś z ich pogranicza. Przeanalizowaliśmy jak używki i narkotyki portretowane są we współczesnych cyfrowych światach i jak zaopatruje się na to PEGI. Okazuje się, że sporo jest tu nieścisłości. Postanowiliśmy też zebrać wirtualne nagrobki postawione w grach, które upamiętniają zmarłych graczy oraz deweloperów. Część z tych historii autentycznie wyciska łzy z oczu. W kończącym się właśnie roku obchodziliśmy też setną rocznicę początków kina, jakie znamy dzisiaj. Tak, mowa o Disneyu. Jak zaczynał Walt Disney, jaki wkład w sukces amerykańskiego giganta miał Steve Jobs z Apple i które gry najlepiej oddają klimat i ducha animacji ze słynnej wytwórni filmowej? O tym wszystkim dowiecie się z bieżącego numeru. Premiera growego Robocopa stworzonego rękoma Polaków zachęciła nas z kolei na przejażdżkę popkulturowym rollercoasterem. Biomechaniczni stróżowie prawa, androidalni detektywi, wszelkie RoboCopy, cybergliny, techpolicjanci – było tego naprawdę sporo, tak w filmach jak i grach. Komodo z kolei sprawdził dla Was jak prezentuje się Silent Hill Ascension – interaktywny horror, który okazuje się nie być taki „straszny” jak go malują. A do tego zbieramy też nieco informacji o nadchodzącej ekranizacji Silent Hilla 2. W numerze przybliżamy też sylwetkę tchórza z Asgardu, boga z mitologii nordyckiej – Lokiego - którego historia z komiksów mocno różni się od tego, co Disney przedstawił nam w filmach i serialu. A jakby na deser mamy dla Was kulisy powstania jednej z najważniejszych gier na PlayStation 4 – Metal Gear Solid 4. A Hideo Kojima wcale nie miał być jej reżyserem. Miłej lektury i możecie już chyba skrobać te listy do Mikołaja. Jako że kolejny numer będzie już po Świętach – pozostaje życzyć Wam wesołych i spokojnych świąt. Nadrabiajcie zaległości, bo w tym roku było co nadrabiać. Niech Moc, tfu, niech Kevin będzie z Wami! PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE! TEMAT NUMERU Kompletna historia Fallouta Dreamcast – konsola jak ze snu CO NOWEGO Still Wakes the Deep Robots at Midnight Princess Peach: Showtime! Test - Miyoo Mini Plus SILENT HILL: Ascension RECENZJE Alan Wake 2 EA Sports WRC EA Sports UFC 5 Call of Duty: Modern Warfare III Super Mario RPG Like a Dragon Gaiden RoboCop: Rogue City Warm Snow Astlibra Revision Football Manager 2024 Dungeons 4 Jumanji: Wild Adventures Jusant The Lord of the Rings: Return to Moria Tales of Arise: Beyond the Dawn Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 The Talos Principle II Headbangers Rhythm Royale Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections Gargoyles Remastered Postal: Brain Damaged WarioWare: Move It! Smerfy 2 - Więzień Zielonego Kamienia Sociable Soccer 24 Quantum Error Star Ocean: The Second Story R The Last Faith Let's Sing 2024 Persona 5 Tactica Song of Nunu: A League of Legends Story Achilles: Legends Untold The 7th Guest VR Journey to Foundation VR My Time at Sandrock Inescapable Asterix & Obelix: Slap them All! 2 Flashback 2 Jagged Alliance 3 The Invincible Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin The Gap Fashion Dreamer Air Twister Just Dance 2024 Crymachina Tennis On-Court Virche Evermore - Error: Salvation Overpass 2 Vampire: The Masquerade - Justice World of Horror HARDKOR Alan Wake - streszczenie fabuły O stanie permanentnego roztargnienia – surrealizmie Z Myszką przez wiek(i) Używki oczami wyobraźni Cyfrowe Mogiły Loki - tchórz z Asgardu RETRO Retrocenzja Cyberglina - Transhumanizm w walce ze zbrodnią Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots - granice narracji FELIETONY Fabularna tawerna [Zax] Savepoint [Michał Walkiewicz] Dwóch zgryźliwych tetryków [Mielu / Marcellus] Na piechotę [Piechota] Od gracza dla graczy [Mazzi] Okiem maniaka [Roger] STAŁE RUBRYKI Co nowego Ohayo Nippon Dobre, bo polskie Hyde Park Headshot MyszaQ lubi Region Filmowy B.A.K.A. - Bardzo Ambitny Kącik Anime Comix Zone Komiks - Śledziu Graczpospolita Listy Patronite W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl lub posty w tym temacie. Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na naszym profilu facebookowym Edytowane 28 listopada 20231 r przez Roger
Opublikowano 28 listopada 20231 r Cudowna wiadomość, że zaraz nowe PE. A w nim temat mojej jednej z ulubionych konsol, oraz jednej z ulubionych gier, czyli MGS4. Jaram się, a dopiero zacząłem czytać numer o PS2. Ale na nadmiar dobroci nie ma co marudzić.
Opublikowano 28 listopada 20231 r Okladeczka może się podobać, ale z mojej perspektywy jest troche na.srane, ale to może dlatego ze nie lubie vaultboya. Ten komiks od Kmiota to mógłby ukazać się kiedys na ramach szmatlawca.
Opublikowano 28 listopada 20231 r To nie będzie nr z kalendarzem? Będzie chociaż kalendarz w następnym numerze?
Opublikowano 28 listopada 20231 r 12 godzin temu, Roger napisał: na deser mamy dla Was kulisy powstania jednej z najważniejszych gier na PlayStation 4 – Metal Gear Solid 4. A Hideo Kojima wcale nie miał być jej reżyserem. To była bardzo ważna gra na PlayStation 4, dlatego ukazała się na PlayStation 3
Opublikowano 28 listopada 20231 r 8 godzin temu, Look4z napisał: To nie będzie nr z kalendarzem? Będzie chociaż kalendarz w następnym numerze? Kalendarz będzie w styczniowym numerze, czyli w połowie marca.
Opublikowano 29 listopada 20231 r 11 godzin temu, Pix napisał: To była bardzo ważna gra na PlayStation 4, dlatego ukazała się na PlayStation 3 Kupię ze względu na tego MGS4 ale z tym PS4 to faktycznie niezły babol ciekawe czy tak poszło do druku.
Opublikowano 29 listopada 20231 r 20 godzin temu, oFi napisał: Ten komiks od Kmiota to mógłby ukazać się kiedys na ramach szmatlawca. @Roger? @Kmiot? Ja jestem za.
Opublikowano 29 listopada 20231 r 2 godziny temu, triboy napisał: @Roger? @Kmiot? Ja jestem za. Tylko narysujcie go od nowa, zostawiając jedynie dymki takie same, bo dęmbski was do sądu poda Edytowane 29 listopada 20231 r przez oFi
Opublikowano 30 listopada 20231 r W sumie autorami komiksu Kmiota jesteśmy my wszyscy- ale można by dać do numeru.
Opublikowano 30 listopada 20231 r 10 godzin temu, Benson napisał: Kiedy pdf do pobrania dla prenumeratorów? Podbijam, bo jeszcze nie mogę pobrać pdfa. Od 315 wchodzę w nową prenumeratę, a na etykiecie zawsze miałem, że prenumerata kończy się na numerze 314. Wprawdzie mam maila z Idea Ahead z potwierdzeniem, że mam do 326, ale wiadomo, jak to z nimi wygląda...
Opublikowano 1 grudnia 20231 r I już mam. Będzie co czytać na weekendzie. Edytowane 1 grudnia 20231 r przez Mantis
Opublikowano 1 grudnia 20231 r a przypomnijcie mi kalendarze zawsze były w grudniowym czy styczniowym numerze?
Opublikowano 1 grudnia 20231 r Ooo, historia Fallouta. A więc wreszcie się dowiem, kiedy wskoczy next-gen upgrade do "czwóreczki", prawda? Spoiler Prawda?
Opublikowano 1 grudnia 20231 r 2 godziny temu, Brolin napisał: Gdzie pdf ja siem pytam. W sumie to dołączam się do pytania