Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Quick menu też dostało nowe funkcje, można włączyć NFC. Chyba też w zakładce z danymi w pamięci pojawił się podział na kolory, nie pamiętam czy to było wcześniej.

• Odpowiedzi 8,5 tys.
  • Wyświetleń 573,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

FE Three Hopes ponoć daje radę, najpierw 60 fps w patchu, a teraz 1080 z Docked NSW1, trzeba będzie obadać.

Opublikowano
22 minuty temu, Mari4n napisał(a):

Quick menu też dostało nowe funkcje, można włączyć NFC. Chyba też w zakładce z danymi w pamięci pojawił się podział na kolory, nie pamiętam czy to było wcześniej.

Kolorki też nowość, nie było wcześniej.

Opublikowano

Kilka przykładowych usprawnień.

Krab ładnie na tym zyskał. notbad

Aż sprawdzę sobie zaraz Dark Souls.

Opublikowano

No wyostrzone te gierki, tekst ostry etc. Szkoda, że jeszcze nie dali 60fps )

Sprawdzone Shin Megami Tensei V Vengeance, Triangle Strategy, Fire Emblem Three Houses, Diablo 2 Resurrected i Little Noah

Doom Eternal też trzeba obadać, ale jeszcze nie czas, na tak duży plik do pobrania D

Edytowane przez beardo0

Opublikowano

Niezły ten update. Patrzyłem w Need for Speed i różnica jest zauważalna od razu w detalach aut czy nawet ostrości HUD.

IMG_3299.jpeg

IMG_3300.jpeg

Opublikowano

Batmany AA i AC wyglądają WYKURWIŚCIE. AK trochę lepiej, ale tam aliasing okrutny xd

Opublikowano
2 godziny temu, Mustang napisał(a):

Niezły ten update. Patrzyłem w Need for Speed i różnica jest zauważalna od razu w detalach aut czy nawet ostrości HUD.

IMG_3299.jpeg

IMG_3300.jpeg

Dokładnie wczoraj odpaliłem tego NFSa. Nareszcie da się grać, porządna rozdziałka, wcześniej była ciągle tragedia. Odpaliłem też LM3 i jestem pod wielkim wrażeniem! Widać różnicę gołym okiem, jeszcze został mi Wiedźmin 3 do sprawdzenia.

Opublikowano

Teraz to już podwójnie szkoda, że taki paździerzowy ekran wsadzili do tego Switcha...

Opublikowano

Nawet lepsza, bo praktycznie każda gra z pierwszego Switcha skorzysta z takiego boosta.

Opublikowano
27 minut temu, bartiz napisał(a):

Teraz to już podwójnie szkoda, że taki paździerzowy ekran wsadzili do tego Switcha...

Żadna szkoda. Nintendo wrzuci za jakiś czas OLEDA i wiara się rzuci i kupi drugi raz tą samą konsole. Później będą teksty, że trzeba się przesiąść bo jest PRZEPAŚĆ XD Ale spoko, że coś się dzieje i beta testerzy switcha 2 mają jakąś podjarke.

Opublikowano
27 minut temu, Bzduras napisał(a):

Nawet lepsza, bo praktycznie każda gra z pierwszego Switcha skorzysta z takiego boosta.

no tyle, ze z PSSR gry w trybie quality które chodiły w 30 fpsach nagle chodzą w 60 na PRO, szkoda, że nie jest tak na Nintendo i nadal trzeba grać z zablokowanym klatkarzem ; /

Opublikowano
35 minut temu, Masamune napisał(a):

Ta aktualizacja to prawie jak PSSR2 rofl

Przecież jest lepsza bo widać gołym okiem a nie jakieś haluny jak z pssr2 xd

Opublikowano
1 minutę temu, easye napisał(a):

no tyle, ze z PSSR gry w trybie quality które chodiły w 30 fpsach nagle chodzą w 60 na PRO, szkoda, że nie jest tak na Nintendo i nadal trzeba grać z zablokowanym klatkarzem ; /

Chodziło mi o to, że gra musi mieć zaimplementowane PSSR żeby skorzystać z upgrejdu jaki daje aktualizacja systemu, plus chyba tam nie ma frame-gena i nagle z 30fps w PSSR1 nie zrobi się 60fps w PSSR2. Tutaj masz katalog tysięcy gierek, które na małym ekranie wyglądają lepiej od kopa, jest to znacznie przepastniejsza biblioteka która skorzysta z aktualizacji OSu konsolety.

Opublikowano

No ale są gry które nie mają PSSR w ogóle jak np Metal Eden, Tales Of Arise i jeszcze jakaś której teraz nie pamiętam, a sprawdzałem wczoraj ^^ i chodzą nagle w 60, gdzie w tych samych trybach na bazowym PS5 w 30, no ale rozumiem tu od początku były robione 2 tryby.

Mimo wszystko mogliby zmusić jakoś tych producentów do odblokowania frameratu…

Opublikowano

Nie no zupełnie nie chciałem tutaj ujmować aktualizacji Nintendo, po prostu wajb jest ten sam dog

Opublikowano
1 godzinę temu, easye napisał(a):

chodzą nagle w 60, gdzie w tych samych trybach na bazowym PS5 w 30

To jest chyba grubo napisane marketingiem niebieskich ;). Jak CPU wydala to na podstwowym jest i tryb 60fps performance i 30 fps Quality i zwykle tryb Perfomance w prosiaku nie jest tym samym trybem co quality w noobie(szczególnie jeżeli aplikuje inny upscaller, ale i moc GPU prosiaka to ok 1,5x nooba a nie 2x), więc no...

A jak CPU nie wydala to nie będzie 60 ani tu ani tu :).

Edytowane przez Kangus

Opublikowano

Kiedy trzeba jebać N to trzeba, ale za ten update to szacunek proszę państwa gigabeta

Opublikowano
27 minut temu, Kangus napisał(a):

To jest chyba grubo napisane marketingiem niebieskich ;). Jak CPU wydala to na podstwowym jest i tryb 60fps performance i 30 fps Quality i zwykle tryb Perfomance w prosiaku nie jest tym samym trybem co quality w noobie(szczególnie jeżeli aplikuje inny upscaller, ale i moc GPU prosiaka to ok 1,5x nooba a nie 2x), więc no...

A jak CPU nie wydala to nie będzie 60 ani tu ani tu :).

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.

Tryb Quality w tych grach na PS5 Slim chodzi w 30 fpsach.

Na PRO ustawiasz też tryb Quality i masz 60 fpsow z grafiką. To zapewne nie jedyne gry co tak działają, po prostu je sprawdziłem!

Nie mają też PSSR!

Opublikowano

Jasny gwint teraz komputerowcy z playstation lab nawet tutaj zawitali )

Opublikowano
33 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Jasny gwint teraz komputerowcy z playstation lab nawet tutaj zawitali )

Ostatni bastion własnie upadl.

Opublikowano

To gierki z S1 wyglądają teraz lepiej tylko na hanheldzie, czy w tv mode też? SKOMPLIKOWANA TA BRANŻA.

Opublikowano

Teraz na handheldzie wyglądają tak samo jak wcześniej wyglądały tylko w doku