Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
1 godzinę temu, Pupcio napisał(a):

Trzeba skończyć każdą gre z jakiejś serii żeby być fanem?? Dla mnie okaryna jest niegrywalna. Miałem 3 podejścia mimo że lubie starocie i raczej ogrywam je regularnie, tak tutaj nie ma szans żebym przebrnął przez te tortury

Ta okaryna ma być przebudowa od zera i, dodatkowo nowa Zelda 2d w 2027 na silniku echoes

• Odpowiedzi 8,7 tys.
  • Wyświetleń 611,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

Ja czekam na 2d metroida od Hiszpanów, nawet jakby miał to być remake starocia

I liczę, że fire emblem tegoroczny mega dostarczy, nawet jak wizualnie to dalej ten brzydki silnik z s1

Opublikowano
4 godziny temu, Pupcio napisał(a):

Trzeba skończyć każdą gre z jakiejś serii żeby być fanem?? Dla mnie okaryna jest niegrywalna. Miałem 3 podejścia mimo że lubie starocie i raczej ogrywam je regularnie, tak tutaj nie ma szans żebym przebrnął przez te tortury

Pipcio

Opublikowano
4 godziny temu, Pupcio napisał(a):

Wersja 3DS super grywalna, na N64 nie ukończyłem i nawet by mi się nie chciało jak jest ta superior wersja.

Opublikowano

Dokładnie, dopóki nie wyjdzie ten remake OoT, to ogrywanie wersji 3DS jest tym domyślnym wyborem. Na emulatorze podbija się rozdziałkę, można wgrać lepsze tekstury, a do tego obowiązkowo fix na sterowanie kamerą.

Opublikowano

OoT to wg wielu jedna z najwazniejszych gier w historii gamingu ktora na luzie mozna ograc na 3ds, gdzie wyeliminowano problemy, ktore mogly wkurzac na N64. Nie znac tej gry i nazywać siebie graczem, to jakby nie obejrzec "ojca chrzestnego" nazywajac siebie kinomaniakiem.

Zwlaszcza, u kogos, kto uwaza sie za fana nintendo

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano

xD niezłe dyrdymały

Opublikowano
54 minuty temu, Pierre Deck napisał(a):

Zwlaszcza, u kogos, kto uwaza sie za fana nintendo

Ale Pupcio jest fanem Nintendo, tylko małymi literami ma dopisane "od 2017 przez półtorej roku do sprzedaży i od 2025".

Wtedy wszystko się zgadza

Opublikowano

Przyszedł i zielony wypłosz podgryzać jak zwykle rotfl

Martwy dział xboxa troche wyżej kochany )

Opublikowano

Rok temu ograłem OoT na N64, i nie miałem z grą większych problemów. Dla mnie była grywalna, z tym że gram w więcej staroci niż nowości

Opublikowano

Ja nigdy nie grałem bo oprócz switcha 1 i teraz 2 nie miałem Nintendo tylko szkoda że gra ma długość 2 godzin jak tak faktycznie będzie za tą cenę to naprawdę nie jestem w stanie tego pojąć jak nikt nie zbojkotuje tego

Opublikowano

To tytuł w stylu beat'upow albo shumpow czyli sam run na jednorazowe skończenie zajmuje chwilę, potem niby człowiek ma żyłować wyniki, bawić się poziomem trudności lub szukać alternatywnych odnóg ukończenia. Problem ze Nintendo wycenia to na 200pln gdzie z reguły podobne gierki kosztują ponad połowę taniej.

Opublikowano

Jak tak dalej pójdzie to jak s1 był idealny jak ktoś nie miał wii/wiiU, to S2 będzie ideałem dla kogoś kto nie miał / nie poznał N64 :)

Chociaż w sumie miałem n64, ograłem wszystkie klasyki, a i tak się jaram na myśl o „nowej” oKarynie (to samo mam jak myślę o „nowym” SM64)

Opublikowano

wyniki Nintendo do 31 marca:

Switch 2 - 19,86 mln

Mario Kart World - 14,70 mln

DK Bananza - 4,52 mln

Pokémon Z-A Switch 2 Edition - 3,94 mln

Pokopia - 2,41 mln

Kirby Air Raiders - 1,87 mln

Podali też aktualne wyniki trzech gier:

Pokopia ponad 4 mln

Pokémon Fire Red/Leaf Green ponad 4 mln

Tomodachi Life 3,8 mln w dwa tygodnie

Opublikowano

Nintendo przynajmniej zapowiada podwyżkę kilka miesięcy wcześniej, a nie tydzień czy dwa.

Opublikowano

Zawyżony zdecydowanie. Z drugiej strony każdy w MK coś tam pogra, nawet jeśli bez bundla niekoniecznie planował kupować grę.

Opublikowano

No ja bym nie kupił bez bundla tej perełki

Opublikowano

W 10 miesięcy sprzedali 20 mln konsol xd to jest jakieś ~70% sprzedaży xboxa który potrzebował na to ponad 4 lata xd

Opublikowano

Już pomijając fakt że Nintendo ma znacznie większą bazę użytkowników konsol, więc to normalne że będzie sprzedawać się lepiej. To trudno to porównywać to do sprzedaży XSX i S, który jeszcze w 2023 był najszybciej sprzedającą konsolą MS w historii. Ale potem, aby osiągnąć wymagane przez M$ cele, postanowił sabotować własną konsolę, ograniczając produkcję.

Ani Nintendo, ani żaden inny producent konsoli, nigdy wcześniej tego zrobił i nigdy prawdopodobnie już nie powtórzy czegoś tak głupiego. By dla krótkoterminowych zysków samemu ograniczyć sprzedaż własnych konsol.