Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Switch 2 wyszedł 5 dni temu. Można porównać, jasne. Co konkretnie chcesz porównać? Tę jedną grę, która wyszła i na Switcha 2 i na Decka? I na podstawie tej jednej gry określić co jest mocniejsze?

Ale czemu nie porównywać do innych konsol? Na tym się opiera większość kanałów YT bo to jest fun i wiele można się dowiedzieć z takich porównań, między innymi która wersja chodzi na jakich ustawieniach graficznych, jak wygląda sprawa aliasingu itp. Ja lubię porównania i dalej będę to robił czy ci się to podoba czy nie.

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Wyświetleń 244,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
  • Autor

Ale widzę, że narracja hejterów się krystalizuje. Tak ten sprzęt będzie oceniany w zależności od punktu siedzenia.

9wpq89.jpg

Opublikowano
3 minutes ago, GearsUp said:

Ale czemu nie porównywać do innych konsol? Na tym się opiera większość kanałów YT bo to jest fun i wiele można się dowiedzieć z takich porównań, między innymi która wersja chodzi na jakich ustawieniach graficznych, jak wygląda sprawa aliasingu itp. Ja lubię porównania i dalej będę to robił czy ci się to podoba czy nie.

No spoko, porównuj. Tylko danych masz żałośnie mało i wyciągając wnioski z tego po prostu się ośmieszasz. To tak jak na podstawie portu Bayonetty na X360 i PS3 stwierdziłbyś, że 360 jest o wiele potężniejsza od PS3. Idiotyzm. Jedyne co wynika z porównania Cyberpunka na Decka do Cyberpunka na Switcha to to, że na Switchu wygląda lepiej. Jak się okaże, że Elden Ring (albo inna gra) na Decku będzie chodziła i wyglądała lepiej to co powiesz? Że jednak Deck mocniejszy? Czy będziesz marudził na słaby port?

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Jak się okaże, że Elden Ring (albo inna gra) na Decku będzie chodziła i wyglądała lepiej to co powiesz? Że jednak Deck mocniejszy? Czy będziesz marudził na słaby port?

Się okaże. Może nawet napiszę wtedy, że lepiej ogrywać Eldenka przenośnie na SD gigabeta

Opublikowano
2 minutes ago, GearsUp said:

Się okaże. Może nawet napiszę wtedy, że lepiej ogrywać Eldenka przenośnie na SD gigabeta

I co z tego będzie wynikać?

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Homelander napisał(a):

I co z tego będzie wynikać?

Że 3 letni Steam Deck czyli sprzęt z 2022 roku jest mocniejszy od Switcha 2 czyli sprzętu z 2021 roku.

Czyli jednak technika idzie do przodu. W przypadku Cyberpunka nie pykło. leo

Opublikowano

A wiadomo kiedy AMD opracowało procesor dla Steam Decka bo mi wychodzi na to, że w 2021 skoro SD zadebiutował w 2022.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Krzysztof93 napisał(a):

A wiadomo kiedy AMD opracowało procesor dla Steam Decka bo mi wychodzi na to, że w 2021 skoro SD zadebiutował w 2022.

40 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

Czy zostało już udowodnione, że 3 letni Steam Deck za 1900 PLN jest trochę słabszy od 5 dniowej świeżo debiutującej konsolki za 2200 PLN?

Czyli jak sam widzisz porównania tych dwóch sprzętów mają wiele sensu.

Opublikowano

Tylko, że nic się nie zmieniło w kwestii tego, że konsolka o Nintendo debiutowała 5 dni temu a Steam Deck 3 lata temu. I nadal nikt nikomu łaski nie robi, że specjalnie przygotowany port 5 letniej gry na konkretną konsolę mającą swoją premierę 5 dni temu działa lepiej niż na 3 letnim komputerku.

Opublikowano

Nic się nie zmieniło nic

Screenshot_2025-05-17-14-46-02-28_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, Krzysztof93 napisał(a):

Tylko, że nic się nie zmieniło w kwestii tego, że konsolka o Nintendo debiutowała 5 dni temu a Steam Deck 3 lata temu. I nadal nikt nikomu łaski nie robi, że specjalnie przygotowany port 5 letniej gry na konkretną konsolę mającą swoją premierę 5 dni temu działa lepiej niż na 3 letnim komputerku.

Wychodzi na to, że lepiej wypuścić sprzęt starszy technologicznie ale dopieszczony trochę później niż nowszy technologicznie ale niedopracowany w pośpiechu czego świetnym przykładem jest PS5 Pro.

Opublikowano

Ile można nawalać takie CW w jednym temacie.

W dziale Switcha 2 to można by załatwić góra dwoma postami, jeden z tym filmikiem, drugim jako odpowiedź: "strasznie naciągany filmik, koleś krzyczy w tytule że działa ŹLE ale konkretnie źle jak porównuje do ogromnych sprzętów więc no tak, w porównaniu do nich są takie miejsca, gdzie działa źle, ale odkrył, zero realnych porównań całej gry i sensownych dla Switcha" i w sumie tyle maksymalnie jest treści w tej nawalance na poziomie Probierz-Lewandowski.

Góóóra można by coś dodać o tym powalająco szwabskim akcencie nie zostawiającym wątpliwości, że mówimy o villainie z First Light, ale to by był maks merytoryki do wyciągnięcia z tego "tematu".

Opublikowano

Proszę użytkownika gearsup o zaprzestanie zaczynania,nie sprowokowanym, pięć razy dziennie steam deck vs switch2 wars

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Daffy napisał(a):

Proszę użytkownika gearsup o zaprzestanie zaczynania,nie sprowokowanym, pięć razy dziennie steam deck vs switch2 wars

Jeszcze trochę i dołączy ROG Ally Xbox. Cóż to będą za porównania. Grać w 10 klatkach więcej na Xboxie czy w 10 mniej ale godzinę dłużej

Opublikowano

Ten droższy Rog Ally Xbox to będzie miał specyfikację o jakiejś switch3 pewnie będzie mógł pomarzyć

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Daffy napisał(a):

Ten droższy Rog Ally Xbox to będzie miał specyfikację o jakiejś switch3 pewnie będzie mógł pomarzyć

I dalej na FSR poniżej 4. Klateczki będą ale czy image quality dowiezie? To jest prawdziwe pytanie

Opublikowano
Teraz, GearsUp napisał(a):

I dalej na FSR poniżej 4. Klateczki będą ale czy image quality dowiezie? To jest prawdziwe pytanie

FSR i DLSS to upacallery których używasz jak sprzęt jest za słaby. Ten bardziej wypasiony Xbox będzie większość gier odpalał albo natywnie albo z minimalnym FSR przez najbliższe kilka lat.

Opublikowano

Streszcze wam dwie strony ostatnie;

Nintendo 5 dni temu wydało sprzęt starszy od Steam Decka

Cyberpunk lepiej niż Ps5, dlss, a Steam Deck 19fps

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

Ten bardziej wypasiony Xbox będzie większość gier odpalał albo natywnie

Czyli z TAA? @tjery XD

Opublikowano

Kupiony :) Pierwsze wrażenie pozytywne :) Czuć że Nintendo aż tak mocno nie oszczędzało na "materiałach" :) Teraz transfer danych/gier, a potem FAST i MKW :D

Opublikowano

Zaraz idę do kibla to wszystko wam o Cyberpuniu powiem. Będzie to czas testów z immersyjnym HD Plum.

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Bzduras napisał(a):

Zaraz idę do kibla to wszystko wam o Cyberpuniu powiem. Będzie to czas testów z immersyjnym HD Plum.

Ogoliłeś uda żeby bardziej precyzyjnie celować myszką?

Opublikowano
21 godzin temu, roivas napisał(a):

No ale warto się OLEDa pozbywać za 5zł jak bateria trzyma 15 minut?

Są Mii normalnie do tworzenia w systemie Switcha 2, bo tego nie reklamowali i nie wiem? W Mario Karcie można grać swoim Mii?

650zl za oleda kupionego pod koniec 2021. Poszedł w pół godziny.

990 chyba na Ali był. Także spoko, a jak gry działają na dwójce, to nie wiem po co mają mi stać dwa docki za tv.