Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Wyświetleń 280,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
  • Autor
Nintendo Life
No image preview

Nightdive Studios & Atari Announce Physical Edition of Re...

What? No knife?

Fajne wydanie się szykuje, do tej pory te gry były wydane przez limited run

turok-physical-bundle.large.jpg

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
1 godzinę temu, Daffy napisał(a):

Ciekawe ile trzeba wydać za pc żeby mieć ten sam komfort.

Przy tej samej jakości? Pewnie z 8 zł.

Godzinę temu, Emtebe napisał(a):

tego wykolejeńca.

3 razy mnie już obraziłeś w kilka h. Cóż, dostaniesz prezent jak @Rozi i się nauczysz kultury :)

1 godzinę temu, creatinfreak napisał(a):

Trochę zabawne jest to, że nawet gdyby tam był hiper OLED, 240hz, 2000 nitów, to i tak by tego nie kupił. Miał switch oled i nawet jednej gry nie skończył. Co nie@PiPoLiNiO ?

Napisał typ co kupuję switch 10 razy i po miesiącu sprzedaje :)

Opublikowano

Konsola leżała w Docku kilkanaście dni. Dziś chce odpalić, wyciągam i nic. Wciskam guzik i nic. Trzymam guzik i nic. Podpinam zasilacz i… nic.

Wyczytałem na str Nintnedo żebym przytrzymał power 20s. Odpaliło. Dziwne.

Opublikowano

Szanowni koledzy, pytanie, wybieram sie na zakupy do RPA (The Hundred Line Last Defense Academy u nas 275zl, u nich ok. 175... skandal! teraz jest jeszcze promka 10%), czy wiążą się z tym jakieś problemy? Gdzies czytałem że w niektorych przypadkach DLC i aktualizacje musza byc sciagane z tego samego regionu gdzie gra byla kupiona?

Opublikowano

W sumie to nie przychodzi mi nic innego do głowy.

Mało gier ma nawet osobny region tak naprawdę (jeśli są po angielsku, japońskie wersje często mają), no ale są takie, jak Splatoon. Oprócz niekompatybilności DLC, gry mogą mieć też różne potencjalne różnice, związane np. ze zmianami tłumaczenia, "cenzurą" czy dostosowaniem jakichś elementów regionalnie. Poza Japonią to dość rzadkie.

The Hundred Line ma regiony, pokazuje mi że moja kopia fizyczna jest USA (gra nie wyszła fizycznie w Europie), ale czy to będzie miało znaczenie do czegokolwiek, tego nie wiem. Angielski ogólnie chyba zawsze jest, poza Japonią, gdzie często gry nie mają angielskiego.

To tak, to się może zdarzyć. Co jeszcze... karty podarunkowe, nie zrealizują się na inny kraj. Pre-ordery, kody, może raczej też trzeba wybrać mając ten sam kraj. Załadowane środki typu "40 zł" będą do wykorzystania tylko tam, gdzie płacisz w złotówkach, itd. No ale takowych nie masz.

Gry zarezerwowane na dany region i jego wymagające do działania to chyba wyłącznie apki użytkowe, np. jakieś tam japońskie do streamingu mogą działać tylko z ustawionym kontem na Japonię, chyba nie ma takich gier.

A poza tym, nie słyszałem. Jak możesz kupić grę, to chyba po prostu ją masz i chodzi i tyle.

Największy problem z takim korsarstwem po morzach to chyba po prostu móc kupić, od czasu premiery Switcha w większości tanich krajów wprowadzono ograniczenia metod płatności itp. by to ukrócić.

Opublikowano

Aktualizacje normalnie się pobierają, mam Metroida Dread ze Stanów i update się pobrał. Nie wiem jak jest z DLC, ale gdzieś czytałem że można kupić tylko z regionu gry

Opublikowano

Tak oficjalnie mówi Nintendo, ale w praktyce rzadko tak jest, zazwyczaj DLC też działa cały czas.

Opublikowano

Switch 2 jest moją pierwszą konsolą od Nintendo, oprócz oczywistych gier od N takich jak Zelda czy wszelakie Mariany to jakie gry z e-shopu byście polecili? Widziałem, że Fast Fusion jest fajne, a coś jeszcze w co sympatycznie się gra?

Opublikowano

Zależy jakie gatunki lubisz. Zawsze polecam Fire Emblem, jestem wielkim fanem, taktyczne RPG, jak jesteś poważnym człowiekiem to Three Houses, a jak lugisz głupotki anime to Engage. Poza tym Astral Chain, swietny slasher od Platinum. Jesli lubisz JRPGi to seria Xenoblade jest must have. Polecam zajrzeć do dzialu Switcha 1 i do tematu top ten (czy jakoś tak), może coś wylapiesz ciekawego dla siebie.