Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 45,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A tu całość ekipy - sami zwyczajni ludzie, żadnych ulańców i kolorowłosych they/themów - tamto zostało w Ubisofcie.

• Patrzcie co znalazłem :)

• Mniej więcej dwie godzinki za mną i o ile z początku podchodziłem do tych "9/10" i Waszych spustów z lekką rezerwą, tak teraz nie mam już żadnych wątpliwości co do tej gry: to naprawdę będzie konkretn

Opublikowano

W sumie ten cały pierwszy akt, który się skończył:

Spoiler

Dobrze się tak stało, bo nie mogłem patrzeć na ryja tego Gustawa, jakiś taki pizduś zjebuś, co ma pizdowate serce do tych lasek i w ogóle, jebany miękiszon. Już lepszy jest ten Verson.

Opublikowano
58 minut temu, Faka napisał(a):

W sumie ten cały pierwszy akt, który się skończył:

Spoiler

Dobrze się tak stało, bo nie mogłem patrzeć na ryja tego Gustawa, jakiś taki pizduś zjebuś, co ma pizdowate serce do tych lasek i w ogóle, jebany miękiszon. Już lepszy jest ten Verson.

Mocne słowa z ust wyborcy Trzaskowskiego.

Jakby ktoś się bał, że zjebie build albo oszczędza te itemki do resetu, to nie ma potrzeby, lecą z normalnych mobów i można to farmić.

Opublikowano

Ja pierdolę XD weź ty się lecz, piszę o postaci i fabule, a ty wpierdalasz politykę polską, co ma chuja wspólnego z tematem o grze.

Opublikowano

Ledwo zacząłem grać i już żałuję, że muszę w majówkę pracować. :( Nie będę oryginalny i tylko powtórzę to, co niemal wszyscy, że gra jest rewelacyjna.

W ogóle ten design świata i lokacji w połączeniu z muzyką... banderas

Spoiler

Clair Obscur_ Expedition 33_20250428193904.jpg

Clair Obscur_ Expedition 33_20250428204508.jpg

Clair Obscur_ Expedition 33_20250428204511.jpg

Clair Obscur_ Expedition 33_20250428210334.jpg

Clair Obscur_ Expedition 33_20250428211838.jpg

Clair Obscur_ Expedition 33_20250428211840.jpg

Jak to wygląda i brzmi! Nie mogę wyjść z podziwu. A zakładam, że im dalej, tym będzie jeszcze lepiej. Zapowiada się mocno bezproduktywny tydzień spędzony głównie przy konsoli.

Opublikowano

Doszedlem do wioski Korokow, dostalem 2 razy wpierdol od bossa, ale i tak jest w pyte. Dalej 10/10 gigachadNajwieksza robote chyba robi muzyka. Dalej nie moge wyjac z podziwu jak zajebiscie jest dobrana i wykonana. I jeszcze polskie napisy, gdzie takie Konami, czy Square po tylu latach dalej wywalone jajca na polskich graczy.

Opublikowano
9 godzin temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Xbox dał grze rozgłos, zapłacił za wydanie w XGP

O, to już dopisujemy xboxa do tego sukcesu i tego ze ta gra jest taka taka dobra? Dzięki xboxa. Ślepej kurze ziarno. XD

Jest szansa żeby docenić tą produkcje NIE PIERDOLENIEM. Temat dobrze się czytało i razem przechodziło gre od premiery. Do momentu aż wpadły boty.

Opublikowano

Dziś się dowiedziałem o gierce dopiero, tak to jest jak się unika soszjal media xd

Trzeba gejm pas odkurzyć widzę, ale najpierw skończę Robokopa.

Opublikowano

No tak gier powstaje tyle w tym momencie, że nie da się wszystkiego śledzić na bieżąco.

7 godzin temu, LiŚciu napisał(a):

O, to już dopisujemy xboxa do tego sukcesu i tego ze ta gra jest taka taka dobra? Dzięki xboxa. Ślepej kurze ziarno. XD

no trafiło im się jak ślepej kurze ziarno, bo przecież sami tej gry nie zrobili. Dali tylko kasę i promocję. Już tak jest że sukces ma wielu ojców. I na pewno obok takich hitów nie raz trafi do usługi jakiś crap, bo tak to jest z inwestycjami. Raz wyjdzie lepiej, raz gorzej.

Ale całe to jak to mówisz pierdolenie zaczęło się tylko od tego, że GP to obraza dla twórców. Co już zostało wyjaśnione, że skoro sami się na to zgodzili, dostają za to pieniądze, to nie jest to żadna obraza. Gracze czasami chcą być świętsi od papieża i mądrzejsi od samych twórców co jest dla nich dobre, a co złe.

Opublikowano

Matko Boska, nawet w temacie potencjalnego GOTY, gdzie wszyscy jarają się ogrywaną grą i opisują zachwyty nad nią, musicie bronic swojego kawałka plastiku, walczyć o wyższość jednej formy dystrybucji produktu nad drugim. Ktoś uważa, że tylko zakup gry pozwala na pełnie doświadczenie produkcji, niech tak będzie, to jego odczucia. Ktoś inny, ogrywa grę w abonamencie, który sumiennie opłaca, też dobrze, jego sprawa. Nie mam zamiaru wnikać w kogoś prywatną sytuacje i czy w danym czasie może sobie pozwolić na wydawanie pieniędzy na swoje hobby, czy ma ważniejsze wydatki. Ale już jakiej próby uskuteczniania tutaj teorii, że ktoś jest gorszym graczem bo ogrywa w gamepassie, że tak grając obraża twórców, twórców którzy sami podpisani umowę z MS i zgodzili się na taka formę dystrybucji pokazuje jakieś niesamowite zacietrzewienie w walce o swój kawałek plastiku jest chore.

Edytowane przez tedi007

Opublikowano

Forumki, mam pierwszy bug. XSX (może to przez edycję Złodziejską?), audio francuskie, tekst polski i kiedy wchodzę na ekran postaci to zamiast Lune widzę Ż O N K A. pepegasm

W ogóle tchnęła mnie refleksja, że Francuzi naprawdę potrafią w sztukę - wszystko w tej grze jest takie plastyczne, postaci nienachalnie piekne/przystojne, muzyka wręcz baśniowa. Końcowa scena przed samą ekspedycją nawet lekko mnie wzruszyła pomimo tego, że postaci znamy na dobrą sprawę od kilku minut.

Naprawdę potrafią Francuzi pięknie opowiadać o miłości, widziałem to Haven, widzę to w COE33. Cudowne uczucie. wub

Opublikowano

No nie, te dyskusje GP vs zakup to naprawdę można prowadzić gdzieś indziej. Nie godzi się w temacie prawdziwego mesjasza odpierdalać takiej maniany.

Ten OST przy walkach banderas Tyle różnych motywów chyba w jRPG nie słyszałem jeszcze, przeważnie Battle Theme jest jeden przez całą grę, a tutaj nawet w obrębie tej samej lokacji muzyka podczas starcia może być różna. A Lumiere to by się nadawało na Eurowizję na spokojnie.

Opublikowano
7 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Forumki, mam pierwszy bug. XSX (może to przez edycję Złodziejską?), audio francuskie, tekst polski i kiedy wchodzę na ekran postaci to zamiast Lune widzę Ż O N K A. pepegasm

To u mnie się przydarzył podobny bug, tylko ze Sciel pepegasm

Opublikowano

Gołe stoopki to kolejny dowód na to, że ci ludzie doskonale zdają sobie sprawę z potrzeb graczy i wiedzą jak je zaspokoić boomer Rozwalają mnie też odniesienia do memów typu "This is fine" albo "I'm speed", kiedy Esquie nabiera rozpędu. Coś pięknego.

Btw, wczoraj wpadła do mnie dziewczyna i na chwilę jej odpaliłem gierkę, żeby zobaczyła czym się jaram, bo od kilku dni non stop jej pierdoliłem o tym przez telefon. Musiałem wyłączyć po 5 minutach, bo się zaryczała jak weszła scena z

spoiler z początku gry

Gommage

Stwierdziła, że ta gra nie jest na jej nerwy. Później jej włączyłem jeszcze finałową cutscenkę z pierwszego aktu na dobitkę kekw

Opublikowano

Qrwa no wspaniała jest ta gra, szkoda, że skończyłem już 33 lata jakiś czas temu, bo byłaby większa immersja.

Opublikowano

To pograne hehe. Po 4 godzinach grania spencer mi wyjebał sejwa. Uczcie się na moich błędach i nigdy nie grajcie w gry z usługi xbox gamepass

Opublikowano

Szkoda bo rzeczywiście bardzo fajna gra, no ale nie mam ochoty grać od nowa bez pewności że jutro znowu zobacze ekran bez możliwości kontunuacji gry z wczoraj. Kiedyś się kupi działającą wersje

Opublikowano

Laptop nie wyrobił? boomer Gram se naprzemiennie na PC i konsoli, save żyje i ma się dobrze.

Opublikowano

Ale tak serio, nie rozumiem czemu nie dali możliwości robienia manualnych save'ów. Jakoś nie mam zaufania do tego systemu auto i zawsze się trochę cykam że mi też padnie któryś z nowszych zapisów i będę musiał powtarzać większy fragment gry. Poza tym fajnie byłoby wrócić do niektórych momentów i powtórzyć jakąś zajebistą walkę z bossem albo cutscenkę

spoiler drugi akt

Może ktoś powiedzieć temu kompozytorowi, żeby już się uspokoił? obama gayos pepegasm