Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Są jeszcze przecież ramy gatunku. Toy Story vs Scarface. Możesz powiedzieć, że coś jest lepsze, ale dziwnie je ze sobą zestawiać. To jak z przeliczaniem gier na godziny, Inside gówno, bo nie 300 h jak w Crimson Desert, ale obie celują w coś innego.

• Odpowiedzi 63
  • Wyświetleń 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• SpacierShark123
    SpacierShark123

Jedno jest pewne jak widzę 10/10 od IGN to pewniak że gra jest średniakiem ale to granic możliwości przeładowanym DEI/WOKE i innymi chorobami mentalnymi. Wydaje mi się że w dzisiejszych czasach nie ma

• Licznik pokazuje mi dwie godziny, więc jestem dopiero w połowie, ale już teraz wiem, że Mixtape zostanie ze mną dłużej, niż mógłbym się tego spodziewać. Soundtrack wybitny, być może najlepszy od czasó

• Skończyłem wczoraj w lekko ponad 3h (na liczniku 3:45 jakoś, ale powtarzałem już kilka chapterów pod achievementy). To taki bardziej interaktywny film niż gra: chodzimy po pokoju -> wybieramy przed

Opublikowano

Piękny ból dupy o gierkę wideo za 50złbanderas

A to jeszcze nie koniec. Jeszcze będzie masa nagród branżowych na koniec roku.

Opublikowano
19 minut temu, Observer napisał(a):

To na (pipi) te oceny jak 9 jest potem lepsze od 10? Po to są oceny żeby coś konkretnego mowiły, a jak ktoś nie potrafi obiektywnie ocenić gier to niech nie daje ocen.

wtf.gif

Wiesz co, od początku istnienia konceptu krytyki ludzie oceniają dzieła sztuki według kryteriów adekwatnych do ich gatunku i założeń estetycznych. Porównywanie Wiedźmina 3 do Mixtape'u jest tak samo absurdalne, jak krytykowanie surrealizmu za brak realizmu, ocenianie komedii jako dramatu albo czepianie się dzieł fantasy o brak zgodności historycznej. Zero sensu. W grach te wszystkie różnice są eksponowane jeszcze bardziej, bo dochodzą unikatowe zmienne: rozmach, budżet, gameplay czy nawet długość rozgrywki. Tylko że to nie są wartości estetyczne, to są cechy. A dzieła sztuki ocenia się nie po cechach, tylko po tym, jak dobrze realizują swoje cele projektowe. Celem Wieśka było stworzenie wypchanego angażującymi aktywnościami otwartego świata fantasy. Zrobili to za(pipi)iście, bo dysponowali wtedy najlepszymi narzędziami: mieli autorski silnik, studio od mocapu, infrastrukturę produkcyjną i wieloletnie know-how. Rozumiem porównywać tę grę do AC, bo to podobna skala działań i podobna grupa odbiorców, ale żeby używać tych samych kryteriów po to, aby zjechać taki zajawkowy projekcik jak Mixtape... dziwne, że trzeba to w ogóle tłumaczyć. D

Opublikowano
  • Autor

Z przekłamań dodalbym jeszcze, że bohaterka ma bezprzewodowe słuchawki, każdy wie że takich wówczas nie było

Opublikowano

Godzinę temu, ASX napisał(a):

Ja sam nie przyznałbym mixtape 10/10

Ale czy ktoś mówi że Mixtape jest lepsze od 99,99% w historii? Oburzasz się na coś co nie miejsca

Każda gra jest oceniana indywidualnie, w ramach innej konwencji i gatunku jaki reprezentuje i przez różnych ludzi. Porównania ocen zupełnie różnych gier reprezentujących inne gatunki jak Wiedźmin 3 i E33, do tego tytułu nie mają żadnego sensu.

Mixtape mozna porównywać co najwyżej do innych filmowych symulatorów chodzenia jak Life is Strange czy gierek Davida Cage'a. To specyficzny gatunek, nie każdemu taka konwencja ograniczonego gameplayu musi się podobać, ale jeśli komuś się podoba i przyznał wysoką ocenę to co w tym złego?

Naprawdę gracze poświecaja zdecydowanie zbyt dużą wagę do recenzji.

Gracze nie. Tylko oni. Dla typowego gracza to jest kompletna oczywistość co mówisz, o czym tu gadać.

Dla mnie, nie wiem, Omori jest 10/10 a GTA nie jest, no i chuj z tego? Każda jedna osoba na świecie ma lubić dokładnie tak samo dokładnie tę samą gierkę? Po chuja? Jak miękkim i skundlonym potulniasem trzeba być, żeby nawet jak się samemu kupuje produkt do rozrywki to czuć przymus, że ma ci się każdy jeden podobać każdy dokładnie tak samo, jak większość mówi?

Opublikowano

Ja tam chętnie ogram, lubię czasami gierki pokroju Life is Strange, czy hitu roku poprzedniego Dispatch, te gry z reguły mają bardzo wysokie oceny, jak story dowozi, nie wiem o co ta burza.

Opublikowano

No coś tam z kasetą jest nie tak. Prawicowi hejterzy nie lubią tego.

Opublikowano

Okazało się że jest za mało lgbt do czepiania więc trzeba sie łapać złego modelu kasety Coolface

Opublikowano
2 godziny temu, Masorz napisał(a):

Ja "pograłem" z półtorej godziny może no i 6/10 można dać póki co.

chyba nie działa na ciebie magia dżoj diwiżyn

Opublikowano

Skończone, przy okazji kupione na Steam bo aż żal grać “za darmo” w gamepass. Na minus jedynie to, że jak już wrzucali te mini gry to mogło być ich więcej ale i tak piękna nostalgiczna podróż. Świetny tytuł do którego będę wracać tak jak i do artful escape

Opublikowano

Miałem brać, ale na szczęście X poratował mnie tym filmikiem z taśmą. Trzeba być czujnym jednak.

Opublikowano

Steam 93% od graczy, gra została skrzywdzona przez Openciritc, tam tylko 92%.