Skocz do zawartości

Mafia: The Old Country

Featured Replies

Opublikowano

• Odpowiedzi 128
  • Wyświetleń 8,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czekam mocno. Jak mi brakuje takich krótkich, ale intensywnych giereczek z czasów ps3/360. Żadnych rozwleczonych zadań pobocznych w bezdusznym openworldzie

• Ostatnio remake jedynki, teraz prequel(pewne ze znanymi postaciami w ich latach młodości). Trochę bezpiecznie, bo nie chcą ruszyć do przodu(i gdzieś tam rzucić rękawic GTA VI, nawet jeśli to od zawsze

Opublikowano

Zastanawiam się jak to będzie wyglądało jeśli chodzi o fury, bo wtedy praktycznie ich nie było, tym bardziej na jakimś wypizdowie we Włoszech. Czy nagną trochę realia, żeby lepiej się grało, czy pójdą bardziej w konie.

Opublikowano

na pierwszym trailerze , teaserze chyba była samochód.

mega brawa za setting, coś świeżego, ciekawego. chciałbym żeby był mesjasz ale 3 to dla mnie spierdolina a i rimejk był tylko dobry. czekam ale bez podjarki póki co 

Opublikowano

Byle nie zboczyli z tego "linear" i nie zapodali osiemnastu takich samych kryjówek gangów do wyczyszczenia.

Co ja gadam, w remake'u nawet free roam cieszy tak jak w 2002 roku. Dawać więcej tego strzelania. Konie? Młodziutki Don Salieri jako woźnica? Robimy to.

Opublikowano

Dopiero obejrzałem trailer i ciary wjechały na plecy! Coś czuję że to będzie dooobre. Przeciekawy setting, zupełnie nieeksplorowany wcześniej. Sądząc po samochodach widocznych w trailerze, to okolice 1910-1920 roku. Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy, bo ekipa pokazała już przy remake'u oryginalnej Mafii że kuma czaczę i nie zajmuje się tematem przez przypadek.

Opublikowano

Wygląda obłędnie, połączenie świetnego klimatu z ciekawym settingiem i miejmy nadzieję wciągającą fabułą. Jaram się niesamowicie!

Opublikowano

Może tutaj faktycznie inne czasy ale wyobrażam sobie taką mafię ze zniszczeniami z beam ng :banderas:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mafia: The Old Country - The Tea...
No image preview

Mafia: The Old Country - The Team Behind Mafia: The Old C...

Get a first look at gameplay, a behind-the-scenes peek at Hangar 13's development, and join us for a dev Q&A!

PAX 8 maja, a release 8 sierpnia (wyciekło komuś na hiszpańskim Steam).

Opublikowano
1 godzinę temu, PiotrekP napisał(a):

Klimatem się pewnie obroni, pytanie tylko jak z gameplayem wyjdzie.

Zobaczymy, wszystko delikatnie lepsze niż Mafia 3 i będzie super, może być dobry rok dla fanów gier akcji z samochodami w tle :D.

W ogóle to zapowiadali powrót do korzeni i rdzeń rozgrywki to ma być misja fabularna, a nie przechwytywanie dzielnic, zobaczymy, czy nie kłamali :).

Opublikowano

Wogóle ma tu być otwarty świat w stylu jedynki? Czy tylko małe huby na czas misji? Bo chyba tylko o tym drugim wspominali.

Opublikowano

Podobno ma być liniówka z różnymi lokacjami ale ciężko mi w to uwierzyć do końca. Zobaczymy jak pokażą więcej.

Opublikowano
14 minut temu, suteq napisał(a):

Podobno ma być liniówka z różnymi lokacjami ale ciężko mi w to uwierzyć do końca. Zobaczymy jak pokażą więcej.

Pewnie dowiemy się 8 maja, bo na razie to powrót do korzeni może oznaczać, że będzie free roam, ale po prostu nie będzie zbieractwa mandatory pomiędzy mięskiem fabularnym.

Opublikowano
2 godziny temu, Rozi napisał(a):

Tutaj akurat wolałbym open world ze zwiedzaniem pięknej Sycylii.

Mogą zrobić coś w stylu Free ride jak w oryginalnej jedynce.

Opublikowano

Dwójka też miała open-world, ale nie była sandboxem, bo świat był pozbawiony jakichś aktywności, więc służył jedynie za tło przemieszczania się z punktu A do B - w sumie takie rozwiązanie byłoby nawet spoko, ale mimo wszystko chciałbym, żeby było co robić w tak pięknym settingu, jak Sycylia.

Opublikowano

Czemu nie?
Ważne, żeby nie było ich po 50. Jak byłoby po 5 np to luzik - coś jak w Horizon Zero Dawn w porównaniu do ubisofciaków - 7 żyrafów na całą mapę kontra 50 punktów synchronizacji mapy w Assasinach.

Opublikowano
6 minut temu, PiotrekP napisał(a):

I kolejne generyczne aktywności pojedź->zabij/zniszcz/ukradnij->wróć?

Si, mogą być, tylko nie takie jak w Mafii 3, wystarczy cokolwiek totalnie opcjonalnego.

Opublikowano

Dwójka to był ideał w tym temacie: coś tam można było porobić (garaże, chyba też jakieś żarcie na mieście), pozwiedzać, dojechać do celu na różne sposoby, ale brak było gównoaktywności i ogromniastej, męczącej mapy.

Opublikowano

Na różne sposoby to nie bardzo, bo tylko autami się jeździło. Już wolę samą fabułę, ale dłuższą. W dwójce sporo z tego pokazali w jednym dłuższym filmiku zamiast dać w misjach.

Póki co niech jakikolwiek normalny gameplay pokażą.

Opublikowano
4 godziny temu, Wredny napisał(a):

Czemu nie?
Ważne, żeby nie było ich po 50. Jak byłoby po 5 np to luzik - coś jak w Horizon Zero Dawn w porównaniu do ubisofciaków - 7 żyrafów na całą mapę kontra 50 punktów synchronizacji mapy w Assasinach.

Dokładnie, poboczne zawsze w tego typu grach będą polegały na schemacie, ale można zrobić schemat jak w trójce, czyli mega nudne i powtarzalne przejmowanie terenów na wzór czyszczenia "fortec" w Assasins Creed, a można to zrobić tak jak w GTA V, gdzie misje dla nieznajomych mimo ogólnie powtarzalnego schematu nie dawały uczucia jebania jak wół po polu w kółko tego samego, dobra otoczka fabularna, trochę urozmaicenia i już z misji przynieś podaj pozamiataj robi się coś fajnego.

Opublikowano
4 minuty temu, kotlet_schabowy napisał(a):

Pisząc "na różne sposoby" miałem na myśli dowolną drogę, jak to w open worldach.

No tu się zgodzę, zupełnie czymś innym jest tryb freeroam poza normalną gra, a zupełnie czymś innym możliwość zwiedzania całości mapy pomiędzy wykonywaniem misji. Trochę nie rozumiem z czym tu devi mają problem, wystarczy naśladować GTA z przełożeniem na klimaty sycylijskiej mafii, nie muszą wymyślać koła na nowo.

Opublikowano
5 godzin temu, tjery napisał(a):

Trochę nie rozumiem z czym tu devi mają problem, wystarczy naśladować GTA

Ogólnie się zgadzam, ale ten fragment mnie rozbawił. ;) Z czym mają problem? No nie wiem, może nie mają miliarda dolców budżetu? ;)