Opublikowano 21 maja21 maj Ta gra będzie albo mega chuyowa albo najlepszą rzeczą jaka się przydażyła człowiekowi od czasów wynalezienia koła. Zapowiada się kosmicznie.
Opublikowano 14 sierpnia14 sie GematsuCrimson Desert delayed to Q1 2026Pearl Abyss has delayed open-world action adventure game Crimson Desert from its previously planned late 2025 release window to Q1 2026.Niestety, obsuwa. Ale lepiej tak niż z babolami, chociaż tym razem powodem, który podali, nie jest szlifowanie produktu.
Opublikowano 14 sierpnia14 sie Gra podoba mi się fhui, ale boję się, że na premierę będzie powtórka z W3 i tego jak działało na poprzedniej generacji
Opublikowano 14 sierpnia14 sie Nie stawiają tego na UE5 więc albo będzie gites albo klapa totalna niemniej ja również czekam ale ten rok nabity ostro grami więc może wylatywać na przyszły rok.
Opublikowano 15 sierpnia15 sie Obejrzałem połowę, ręka powędrowała na kroczę… ban na nowe materiały i czekanko
Opublikowano 15 sierpnia15 sie Godzinę temu, Square napisał(a):A coś tam jest takiego, że można wątpić?Patrząc po tym jak w tej generacji producenci opierdalają się, to po prostu nie mam za dużo zaufania do materiałów promocyjnych.
Opublikowano 15 sierpnia15 sie YouTube pokazuje 4K60fps, ja widzę mocarne 2K30 fps. Nic nadzwyczajnego, kolejny ubisofciak, oby była fajna sieczka. Zazdroszczę optymizmu.
Opublikowano 15 sierpnia15 sie Nie no, efekty i fizyka czytane chyba w samym GPU są dość wyjebane jak na open worlda. Zmiana oświetlenia w trakcie dnia z roproszeniem Rayleigha, woda, odbicia, mgła, powiewanie materiałów, oczywiście ray tracing, dobra jakość odległych horyzontów. Jest trochę smaczków jak reakcja wody na lód czy drewna na ogień. Wygląda trochę jakby chcieli zrobić Wiedźmina 3 bez scenariusza, co może brzmieć ciekawie dla niektórych. Ale z tego co rozumiem, to ta gra trochę celowo ma być takim "defaultowym asysasynem", bo ma głównie po prostu zmonetyzować silnik, na którym później Koreańczycy zrobią o wiele więcej gier. Więc jest to nieco bezpieczny, oczywisty przepis, ot zróbmy wiedźmina asasyna eldena odnosząc się do naszego MMORPG-a. Natomiast silnik posłuży do nieco bardziej oryginalnych produkcji studia, jak Doke V i Plan 8, które pewnie wyjdą kilka lat później (DokeV, po tym szalonym zwiastunie, "nieco" się opóźniło i jednak nie wyszło w 2022 roku, obecnie planowana data do okolice 2027-2028).
Opublikowano 24 września24 wrz Grało się w Black Desert na premiere, specjalnie nawet kompa składałem. Widać, że ten sam dev i silnik, bo gra wygląda identycznie. Na początku to nawet miało być mmo i prequel Black Desert.Było tam sporo fajnych mechanik poza walką, ciekawe czy coś z tego znajdzie się w Crimson Desert. Kupię na pewno, ale czy na premiere to się zobaczy.
Opublikowano 24 września24 wrz Black Desert też grałem sporo, może nie tyle co w ESO ale ogarnąłem mechaniki, ekonomię, zbudowałem statek, dotarłem do pustyni, wbiłem nawet platynę! Ale już na PS5 bo na czwórce granie to była mordęga. Konsola po prostu nie ogarniała tej gry. Sesje na PS5 wspominam miło, zwłaszcza pomysłową ekonomię. Ale Crimson póki co mnie nie przekonuje, mam przeczucie że technicznie będzie wiele do poprawy tuż po premierze. Zatem day one nie ale później napewno zagram.
Opublikowano 24 września24 wrz Teraz, SebaSan1981 napisał(a):. Sesje na PS5 wspominam miło, zwłaszcza pomysłową ekonomię. Nawet myślałem, żeby z ciekawości odpalić bo jest chyba f2p teraz, ale da rade na padzie? Gra nie był robiona z myślą o konsolach.
Opublikowano 24 września24 wrz Da radę spokojnie. Sterowanie i nawigacja po menusach są łatwe do ogarnięcia. No i na PS5 Black Desert chodzi o niebo lepiej niż na poprzedniczce. Choć oczywiście są doczytywania detali w tle ale nie jest to tak uciążliwe.
Opublikowano 25 września25 wrz Mi się mocno podoba to co widzę i mega czekam na ten tytuł. Niby nic nadzwyczajnego tam nie widać ale jakoś tak ciągnie mnie do tej gierki. Wjedzie w sam raz przed GTA VI.
Opublikowano 30 września30 wrz W sklepach już się pojawiają preordery. Edycja ze steelbookiem 265zł, deluxe 340zł, kolekcjonerka 1150zł.
Opublikowano 7 października7 paź Downgorad w porównaniu z pierwszymi pokazami, ale rozgrywka tak mi się podoba, że już mam preorder.
Opublikowano 7 października7 paź Strasznie mnie jakoś wewnętrznie ciągnie do tej gierki i również, jak tylko pojawił się preorder, zamówiłem z miejsca. Będzie dobry szpil