Opublikowano środa o 10:281 dzień Nie pierwszy raz się redaktorzyny kompromitują. Wieksząść też jedzie na kontrowersji przy głośnych tytułach. Już daje 100 procent, że przy GTA 6 ktoś da 5/10 dla rozgłosu. Już nie wspominając o tym, że większość robi recki gier po 2h i kopiuje i sprawdza w necie co inni piszą żeby potem podobnie napisać.
Opublikowano środa o 10:461 dzień 16 minut temu, Donatello1991 napisał(a):Nie pierwszy raz się redaktorzyny kompromitują. Wieksząść też jedzie na kontrowersji przy głośnych tytułach. Już daje 100 procent, że przy GTA 6 ktoś da 5/10 dla rozgłosu.Już nie wspominając o tym, że większość robi recki gier po 2h i kopiuje i sprawdza w necie co inni piszą żeby potem podobnie napisać.No tak to jest.To tak jak w Zeldzie nikt nie napisze brak fabuły lepszy niż "slaba", a nagrane dialogi gorsze niż niemy bełkot z japońskich RPG . Ciary!:)
Opublikowano środa o 10:491 dzień Te 67/100 (czy okolice) patrząc na średnią 80/100 to przecież niezbyt duże odstępstwo i nie określił bym ją jako kontrowersyjną. To już Death Stranding 2 dostał bardziej kontrowersyjną ocenę.
Opublikowano środa o 10:501 dzień 1 minutę temu, łom napisał(a):Te 67/100 (czy okolice) patrząc na średnią 80/100 to przecież niezbyt duże odstępstwo i nie określił bym ją jako kontrowersyjną. To już Death Stranding 2 dostał bardziej kontrowersyjną ocenę.Przy grach to akurat między 65 a 80 to jest ogromna różnica xD.
Opublikowano środa o 10:531 dzień Na pewno nie większa niż przy 70 a 90.Edit: aż sprawdziłem CD dostał 27 ocen 90/100 lub wyżej i 27 ocen 70/100 lub niżej, więc ta ocena jest tak samo kontrowersyjna jak wszystko powyżej 9/10, a jedyne 'sprawiedliwe' oceny powinny być w przedziale 75-89/100. Edytowane środa o 10:581 dzień przez łom
Opublikowano środa o 10:551 dzień 1 minutę temu, łom napisał(a):Na pewno nie większa niż przy 70 a 90.Gracze często wszystko ponizej 7 oceniają jako gówno, tak jest od zarania dziejów.
Opublikowano środa o 11:011 dzień To też śmieszna kwestia, bo jednocześnie każdy chce wykorzystania pełnej skali ocen ale płacze jak ktoś da za niską/wysoką ocenę która na papierze nadal jest pozytywna lub w najgorszym wypadku średnia+.
Opublikowano środa o 11:161 dzień 23 minuty temu, łom napisał(a):Na pewno nie większa niż przy 70 a 90.Edit: aż sprawdziłem CD dostał 27 ocen 90/100 lub wyżej i 27 ocen 70/100 lub niżej, więc ta ocena jest tak samo kontrowersyjna jak wszystko powyżej 9/10, a jedyne 'sprawiedliwe' oceny powinny być w przedziale 75-89/100.Ma to sens, jak gra jest jakaś to częściej ma oceny inne niż 8.
Opublikowano środa o 11:421 dzień Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.
Opublikowano środa o 11:521 dzień Chyba nawet 30 minut nie wytrzymałem w demie Skull & Bones, a oni chyba jakoś 8h oferowali. KoszmAAAArek. Podejrzewam, że Crimson Desert więcej wsparcia dostało w tydzień od premiery niż Skull & Bones w kilka lat.
Opublikowano środa o 11:531 dzień 1 godzinę temu, Alastor84 napisał(a):Za to "drewnianym" grom Bethesdy daje przeważnie 9 :) Ma swój "świat" :) Przecież te wszystkie gry Bethesdy takie dopracowane i wybitne są...chlip chlip, jak on mógł. Trzeba było zapytać się na forum jaką ocene może wystawić.
Opublikowano środa o 12:021 dzień Cyferki recenzentów nie mają żadnego znaczenia. Ale za to 4M sprzedane mają wymowę, nie to co jakieś 6 czy 7/10 od pseudoznawców z internetów.
Opublikowano środa o 14:041 dzień Ciekawe ile z tego pogoniono na portale aukcyjne po 2h gry, bo "nie tego oczekiwałem"Swoją drogą, decyzja o zakupieRecenzja gry w PSX (albo gdziekolwiek indziej): Komentarze w jej temacie na forumku:
Opublikowano środa o 21:001 dzień Ale chapter 4 to jednak niezłe guano było. Ja pierdziele, nie wiem kto to projektował. Raz, zawody łucznicze, gdzie npc strzela do tarczy z szybkością błyskawicy, gdzie nawet nie ma czasu wycelować, ale zrobiłem to na patencie z YT, bo chyba konsolę z padem wyjebałbym przez okno, a potem jeszcze całe to zadanie związane z Scholastone. Dostanie się tam, boss, wspinaczka, ja pierdziele. Żadnych podpowiedzi, nic nie wytłumaczone. Całość musiałem przejść na YT, bo z tydzień bym nad tym siedział. Zlepek wszystkich, najgorszych rzeczy w jednym chapterze. Mam nadzieję, że dalej nie będzie już takiej kumulacji wkurwiających i irytujących rzeczy.
Opublikowano środa o 23:131 dzień 2 godziny temu, bebbop napisał(a):Mam nadzieję, że dalej nie będzie już takiej kumulacji wkurwiających i irytujących rzeczy.Piąty lepszy, fajny boss i dobrą broń dropi.Niektóre misje poboczne to jest jebany kryminał, mam teraz przez pół mapy jechać powozem, który jedzie wolniej, niż mój koń idzie z jakimiś jebanymi workami pieprzu. Idę spać, bo się wkurwiłem.Widzę, że nie jestem sam, nawet nie wiem czy jest sens to kończyć teraz, bo w tamtym regionie mnie strażnicy atakują https://www.reddit.com/r/CrimsonDesert/comments/1s3y5iu/a_bag_of_pepper_quest_the_worst_wagon_ride_of_my/
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Wczoraj ruszyłem po minerały i skóry, co skończyło się spotkaniem trzech grup bandytów i dotarciem do ich obozu. Śmierć zebrała swoje żniwo, obładowałem się pod korek, potem powrót do miasta i dalsze ulepszenie ekwipunku. Nie ruszam póki co fabuły w tym trzecim rozdziale. No i znalazłem ten domek w obozie gdzie można spać i go dekorować.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Ja dotarłem do trzeciego rozdziału, bo chcę ten obóz mieć w końcu, zwłaszcza, że zbieram różne towary czy elementy do dekoracji i potem nie mam co z nimi zrobić. Wklepałem też kody na ten ekwipunek dodawany do gry i kurde, mogłem od razu z nimi grać. Nie dlatego, że są takie zajebiste, tylko dlatego, że teraz to nie są dużo lepsze niż to co sam znalazłem i ulepszyłem ;) Nie lubię ułatwiaczy na początku gry, a ponieważ jest to zbroja płytowa, to założyłem, że będzie miała za dobre statystyki dla n00ba i nie chciałem w niej biegać.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Gra ma mocne wzrosty poziomu trudności w story, nic nie do przejścia, ale wymaga albo megaskilla, albo odpowiedniego przygotowania tzn. tony żarcia i bolasów. Jestem już w 10.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. @DarkStar ja to samo i pakuję póki co w nią ulepszenia. Daje radę, teraz potrzebuję już artefaktów, i trzy kolejne na zdrowie (mam 675). Potem zobaczę co dalej.Łuk jakiś lepszy mi się trafił co bazowy miał +2 od tego co był. Medaliony i pierścienie mi się zdublowały, więc też można było je wykorzystać jako ulepszenie.Parę osób już się tu chwaliło jakimś armorem w takim ciemniejszym kolorze, co chyba za wodospadem był.Ja zostaję póki co w 3 chapterze, lecę dalej odkrywać mapę na obszarze z którego dzwon mi mgłę usunął.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. armor to i tak kosmetyka, obrone kazdy ma taki sam, a skille mozna przekladac
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 19 minut temu, Shen napisał(a):armor to i tak kosmetyka, obrone kazdy ma taki sam, a skille mozna przekladacI tak i nie, bo niektórych elementów pancerza z różnych setów nie możesz ulepszać - na starcie mają bazowo wyższą obronę/atak z jakimś buffem, ale docelowo nie podniesiesz poziomu więc na dluższą metę będą mieć gorsze staty.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. W dniu 1.04.2026 o 09:01, Shen napisał(a):Nie wiem skąd się biorą tacy ludzie i jeszcze się uważają za znawców gier. PE? Od dawna nie szanuje.No ale czy skłamał?
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. nie czytałem recki, ale przez 30h nie miałem żadnego buga, fabuła jest znacznie lepsza niż w niejednym krapie, które dostają wyższe noty, a interfejs i sterowanie (jak na tyle mechanik) jest po tych paru aktualizacjach w miarę ogarnięty, no ale każdy ma prawo do swojej opinii.Z ciekawości, co było minusem w leczeniu?