Opublikowano środa o 10:282 dni Nie pierwszy raz się redaktorzyny kompromitują. Wieksząść też jedzie na kontrowersji przy głośnych tytułach. Już daje 100 procent, że przy GTA 6 ktoś da 5/10 dla rozgłosu. Już nie wspominając o tym, że większość robi recki gier po 2h i kopiuje i sprawdza w necie co inni piszą żeby potem podobnie napisać.
Opublikowano środa o 10:462 dni 16 minut temu, Donatello1991 napisał(a):Nie pierwszy raz się redaktorzyny kompromitują. Wieksząść też jedzie na kontrowersji przy głośnych tytułach. Już daje 100 procent, że przy GTA 6 ktoś da 5/10 dla rozgłosu.Już nie wspominając o tym, że większość robi recki gier po 2h i kopiuje i sprawdza w necie co inni piszą żeby potem podobnie napisać.No tak to jest.To tak jak w Zeldzie nikt nie napisze brak fabuły lepszy niż "slaba", a nagrane dialogi gorsze niż niemy bełkot z japońskich RPG . Ciary!:)
Opublikowano środa o 10:492 dni Te 67/100 (czy okolice) patrząc na średnią 80/100 to przecież niezbyt duże odstępstwo i nie określił bym ją jako kontrowersyjną. To już Death Stranding 2 dostał bardziej kontrowersyjną ocenę.
Opublikowano środa o 10:502 dni 1 minutę temu, łom napisał(a):Te 67/100 (czy okolice) patrząc na średnią 80/100 to przecież niezbyt duże odstępstwo i nie określił bym ją jako kontrowersyjną. To już Death Stranding 2 dostał bardziej kontrowersyjną ocenę.Przy grach to akurat między 65 a 80 to jest ogromna różnica xD.
Opublikowano środa o 10:532 dni Na pewno nie większa niż przy 70 a 90.Edit: aż sprawdziłem CD dostał 27 ocen 90/100 lub wyżej i 27 ocen 70/100 lub niżej, więc ta ocena jest tak samo kontrowersyjna jak wszystko powyżej 9/10, a jedyne 'sprawiedliwe' oceny powinny być w przedziale 75-89/100. Edytowane środa o 10:582 dni przez łom
Opublikowano środa o 10:552 dni 1 minutę temu, łom napisał(a):Na pewno nie większa niż przy 70 a 90.Gracze często wszystko ponizej 7 oceniają jako gówno, tak jest od zarania dziejów.
Opublikowano środa o 11:012 dni To też śmieszna kwestia, bo jednocześnie każdy chce wykorzystania pełnej skali ocen ale płacze jak ktoś da za niską/wysoką ocenę która na papierze nadal jest pozytywna lub w najgorszym wypadku średnia+.
Opublikowano środa o 11:162 dni 23 minuty temu, łom napisał(a):Na pewno nie większa niż przy 70 a 90.Edit: aż sprawdziłem CD dostał 27 ocen 90/100 lub wyżej i 27 ocen 70/100 lub niżej, więc ta ocena jest tak samo kontrowersyjna jak wszystko powyżej 9/10, a jedyne 'sprawiedliwe' oceny powinny być w przedziale 75-89/100.Ma to sens, jak gra jest jakaś to częściej ma oceny inne niż 8.
Opublikowano środa o 11:422 dni Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.
Opublikowano środa o 11:521 dzień Chyba nawet 30 minut nie wytrzymałem w demie Skull & Bones, a oni chyba jakoś 8h oferowali. KoszmAAAArek. Podejrzewam, że Crimson Desert więcej wsparcia dostało w tydzień od premiery niż Skull & Bones w kilka lat.
Opublikowano środa o 11:531 dzień 1 godzinę temu, Alastor84 napisał(a):Za to "drewnianym" grom Bethesdy daje przeważnie 9 :) Ma swój "świat" :) Przecież te wszystkie gry Bethesdy takie dopracowane i wybitne są...chlip chlip, jak on mógł. Trzeba było zapytać się na forum jaką ocene może wystawić.
Opublikowano środa o 12:021 dzień Cyferki recenzentów nie mają żadnego znaczenia. Ale za to 4M sprzedane mają wymowę, nie to co jakieś 6 czy 7/10 od pseudoznawców z internetów.
Opublikowano środa o 14:041 dzień Ciekawe ile z tego pogoniono na portale aukcyjne po 2h gry, bo "nie tego oczekiwałem"Swoją drogą, decyzja o zakupieRecenzja gry w PSX (albo gdziekolwiek indziej): Komentarze w jej temacie na forumku:
Opublikowano środa o 21:001 dzień Ale chapter 4 to jednak niezłe guano było. Ja pierdziele, nie wiem kto to projektował. Raz, zawody łucznicze, gdzie npc strzela do tarczy z szybkością błyskawicy, gdzie nawet nie ma czasu wycelować, ale zrobiłem to na patencie z YT, bo chyba konsolę z padem wyjebałbym przez okno, a potem jeszcze całe to zadanie związane z Scholastone. Dostanie się tam, boss, wspinaczka, ja pierdziele. Żadnych podpowiedzi, nic nie wytłumaczone. Całość musiałem przejść na YT, bo z tydzień bym nad tym siedział. Zlepek wszystkich, najgorszych rzeczy w jednym chapterze. Mam nadzieję, że dalej nie będzie już takiej kumulacji wkurwiających i irytujących rzeczy.
Opublikowano środa o 23:131 dzień 2 godziny temu, bebbop napisał(a):Mam nadzieję, że dalej nie będzie już takiej kumulacji wkurwiających i irytujących rzeczy.Piąty lepszy, fajny boss i dobrą broń dropi.Niektóre misje poboczne to jest jebany kryminał, mam teraz przez pół mapy jechać powozem, który jedzie wolniej, niż mój koń idzie z jakimiś jebanymi workami pieprzu. Idę spać, bo się wkurwiłem.Widzę, że nie jestem sam, nawet nie wiem czy jest sens to kończyć teraz, bo w tamtym regionie mnie strażnicy atakują https://www.reddit.com/r/CrimsonDesert/comments/1s3y5iu/a_bag_of_pepper_quest_the_worst_wagon_ride_of_my/
Opublikowano wczoraj o 03:42 1 dzień Wczoraj ruszyłem po minerały i skóry, co skończyło się spotkaniem trzech grup bandytów i dotarciem do ich obozu. Śmierć zebrała swoje żniwo, obładowałem się pod korek, potem powrót do miasta i dalsze ulepszenie ekwipunku. Nie ruszam póki co fabuły w tym trzecim rozdziale. No i znalazłem ten domek w obozie gdzie można spać i go dekorować.
Opublikowano wczoraj o 05:47 1 dzień Ja dotarłem do trzeciego rozdziału, bo chcę ten obóz mieć w końcu, zwłaszcza, że zbieram różne towary czy elementy do dekoracji i potem nie mam co z nimi zrobić. Wklepałem też kody na ten ekwipunek dodawany do gry i kurde, mogłem od razu z nimi grać. Nie dlatego, że są takie zajebiste, tylko dlatego, że teraz to nie są dużo lepsze niż to co sam znalazłem i ulepszyłem ;) Nie lubię ułatwiaczy na początku gry, a ponieważ jest to zbroja płytowa, to założyłem, że będzie miała za dobre statystyki dla n00ba i nie chciałem w niej biegać.
Opublikowano wczoraj o 05:47 1 dzień Gra ma mocne wzrosty poziomu trudności w story, nic nie do przejścia, ale wymaga albo megaskilla, albo odpowiedniego przygotowania tzn. tony żarcia i bolasów. Jestem już w 10.
Opublikowano wczoraj o 07:13 1 dzień @DarkStar ja to samo i pakuję póki co w nią ulepszenia. Daje radę, teraz potrzebuję już artefaktów, i trzy kolejne na zdrowie (mam 675). Potem zobaczę co dalej.Łuk jakiś lepszy mi się trafił co bazowy miał +2 od tego co był. Medaliony i pierścienie mi się zdublowały, więc też można było je wykorzystać jako ulepszenie.Parę osób już się tu chwaliło jakimś armorem w takim ciemniejszym kolorze, co chyba za wodospadem był.Ja zostaję póki co w 3 chapterze, lecę dalej odkrywać mapę na obszarze z którego dzwon mi mgłę usunął.
Opublikowano wczoraj o 07:23 1 dzień armor to i tak kosmetyka, obrone kazdy ma taki sam, a skille mozna przekladac
Opublikowano wczoraj o 07:44 1 dzień 19 minut temu, Shen napisał(a):armor to i tak kosmetyka, obrone kazdy ma taki sam, a skille mozna przekladacI tak i nie, bo niektórych elementów pancerza z różnych setów nie możesz ulepszać - na starcie mają bazowo wyższą obronę/atak z jakimś buffem, ale docelowo nie podniesiesz poziomu więc na dluższą metę będą mieć gorsze staty.
Opublikowano wczoraj o 09:08 1 dzień W dniu 1.04.2026 o 09:01, Shen napisał(a):Nie wiem skąd się biorą tacy ludzie i jeszcze się uważają za znawców gier. PE? Od dawna nie szanuje.No ale czy skłamał?
Opublikowano wczoraj o 09:28 1 dzień nie czytałem recki, ale przez 30h nie miałem żadnego buga, fabuła jest znacznie lepsza niż w niejednym krapie, które dostają wyższe noty, a interfejs i sterowanie (jak na tyle mechanik) jest po tych paru aktualizacjach w miarę ogarnięty, no ale każdy ma prawo do swojej opinii.Z ciekawości, co było minusem w leczeniu?