Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 11 minut temu, Rozi napisał(a):Was pojebało z tymi "bezpiecznymi sequelami" i "dużymi DLC". Już to słyszę przy kolejnej kontynuacji. Mieli zrobić wyścigi, czy RTSa? O co tu chodzi?Generalnie się zgadzam, że przecież koła na nowo nie wymyślą. Po prostu kiedyś takie podobne sequele wychodziły do gier które można bylo skończyć po 15h, a zrobienie takiej produkcji to 2 lata. A teraz dlubia juz prawie 6 lat, plus poprzedniczka to gra na 50h, więc można zrozumieć sytuację, że może więcej zmian by się przydało.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Znowu, ocena bardzo subiektywna, uwielbiam klimaty post-apo i sci-fi, do tego fabularnie H3 będzie na pewno bogata w akcje i zwroty. Mechanika walki też wg mnie bogatsza, podobnie jak ilość przeciwników ich różnorodność.No nie ma co porównywać dla mnie. GoY będzie wspaniałym daniem gdy poczuje się głód.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 9 minut temu, Homelander napisał(a):To przecież dopiero druga część, a nie piąta czy szósta. Chcielibyście rewolucji co tytuł? Zresztą, jak jest bezpieczny sequel rozwijający formułę to źle. Jak Naughty Dog robi nowe IP to też źle, bo to nie TLoU3 albo Uncharted kolejne. Nigdy się nikogo nie zadowoliProblem z tym że produkcja trwa tak długo że po 5 latach można by się spodziewać może nie rewolucji ale jakichś większych zmian (tak jak pisałem dla mnie najważniejsze jest aby poprawili AI przeciwników i zwiększyli interakcję z otoczeniem). Spójrz na to z innej strony w czasach PS1/2/3 w niektórych seriach różnica w rozgrywce jaka zachodziła w przeciągu 5 lat była czasami kolosalna mimo tego że w międzyczasie wychodziły też bezpieczne sequele danej gry (np. SSX>SSX3, Burnout 2 > Paradise, GTA3 > SA czy nawet od tych samych twórców Sly1 > Sly 3).
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Ghost of Tsushima 1.5Oczywiście się ogra, bo gry dziejące się w Japonii zawsze w serduszku. No i motyw zemsty, który bardzo lubię. Mam nadzieje że fajnie to poprowadzą.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 14 minut temu, Rtooj napisał(a):Trochę jak Zelda totk, gdzie też mapka to największy problem.Ty ale tutaj to masz nową mapę w DS2 tak samo a nie dlc BOTW
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Też otoczenien w grze całkowicie ogranicza chyba postęp wizualny. Te łąki i wioski w got wyglądały już kosmicznie. Świątynia w złotych liściach, miasteczko wśród wodospadów. Ciężko tu zrobić upgrade bez bawienia się w kosmiczne czary mary i np. baśniowe miasteczka.2 minuty temu, messer88 napisał(a):Ty ale tutaj to masz nową mapę w DS2 tak samo a nie dlc BOTWTOTK miał nową mapę w piwnicy :)
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Nie no to zależy czego się oczekuje, to sequel. Mechanik nowych za dużo nie ma, efektu zaskoczenia też. Historia jedynki przecież za wybitna nie była też. Tu też się cudów nie spodziewam. Ale nadal to najlepszy assin ever. Wczuwa, muzyczka, faaajne walki, trochę irytujące postacie z "nowoczesnośćią", ale taką spoko, do przełknięcia. Ja tam (mimo braku czasu) wezmę. No mapa wygląda podobnie, wiadomix, że nie jest to prawie kopia jak totk, ale nie jest to też sysndrom totk, bo tam za to nowości w stosunku do botw byłą tona. Ogólnie jaranko małe jest. Jeszcze w tym roku trochę fajnych gierek wyjdzie, GoY, SH f, Bananza chcociażby. Mniam.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Yotei DLC, ToTK DLC, Death Stranding 2 DLC, Doom Dark Ages DLC, Spiderman 2 DLC, Ragnarok DLC, Mario Kart World DLC, Asasyn DLC, Tony Hawk 3+4 DLC, ale weź zrób na ostro jak w TLOU2 to chcą jak w jedynce, a zaproponuj Intergalactic to chcą Uncharted 5 bez łysej baby i płacz na 50 stron. Ładnie się w dupach poprzewracało GRACZOM, akceptowalne minimum to co rok rewolucja jak z 2D do 3D
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 26 minutes ago, messer88 said:Ty ale tutaj to masz nową mapę w DS2 tak samo a nie dlc BOTWJak napisać, że nie grałeś w TotK nie pisząc tego29 minutes ago, łom said:Problem z tym że produkcja trwa tak długo że po 5 latach można by się spodziewać może nie rewolucji ale jakichś większych zmian (tak jak pisałem dla mnie najważniejsze jest aby poprawili AI przeciwników i zwiększyli interakcję z otoczeniem). Spójrz na to z innej strony w czasach PS1/2/3 w niektórych seriach różnica w rozgrywce jaka zachodziła w przeciągu 5 lat była czasami kolosalna mimo tego że w międzyczasie wychodziły też bezpieczne sequele danej gry (np. SSX>SSX3, Burnout 2 > Paradise, GTA3 > SA czy nawet od tych samych twórców Sly1 > Sly 3).W czasach 5/6/7 generacji konsol gry robiło się o wiele krócej, taniej i szybciej. Nie ma w ogóle co porównywać tamtych czasów do dzisiejszych. A co do samego Ghosta to jestem spokojny, że to nie będzie kalka z inną fabułą i skórką protagonisty. Spokojnie
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 5 minut temu, messer88 napisał(a):Dark ages to niestety nie jest dlc do Eternala.Niektórych stać na nowe pomysły a innych na duże DLC i to odróżnia artystę od rzemieślnika.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. O kurcze, zapomniałem, że zaraz mija termin przydatności do spożycia! Chyba pora złożyć licencję zagrajmerska.A jak ktoś nie rozumie, że jest różnica między artystą który próbuje różnych rzeczy, z różnym czasem skutkiem, a wyrobnikiem co maluje lekko inny kąt tego samego landszaftu i nudzi to dość szybko to jest debilem niegodnym dyskusji. Pozdrawiam.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Wiadomo byku Doom może i super ale stworki w wowie się same nie zabiją.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. wygląda ładnie i spodoba mi się bardzo styl graficzny który podobnie jak pierwowzór, nie celuje w realizm, ale taką malarskość kolorów
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Będzie grane Ta sama gadka jak z Ragnarokiem,że to samo i mamy kolejne dlc.System walki jest tak świetne zaprojektowany i przystępny,że z przyjemnością znowu będę masakrował.Nie oczekiwałem rewolucji.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 7 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):A jak ktoś nie rozumie, że jest różnica między artystą który próbuje różnych rzeczy, z różnym czasem skutkiem, a wyrobnikiem co maluje lekko inny kąt tego samego landszaftu i nudzi to dość szybko to jest debilem niegodnym dyskusji. Pozdrawiam.a ja to bym chciał czasami dostać zwykły porządny sequel i mam nadzieję, że taki będzie Baba Wojownik
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Trochę w obronie @Paolo de Vesir stanę i powiem, że nie ma obowiązku kończenia natychmiast wszystkich gier, które uznaje się za świetne. Co to w ogóle za wyznacznik? Mam na liście pełno genialnych gier, które czekają na swoją kolej z tego czy innego powodu. I tak, może stworki w WoWie sięsame nie zabiją. Bo jak ma ochotę na WoWa to cokolwiek to innym grom ujmuje? Jak teraz odłożyłem arcyzajebistego God of War i tnęw Starcrafta 2 kolejny raz. Bo chcę. Zergi same się nie zabiją
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 1 minutę temu, Krzysztof93 napisał(a):a ja to bym chciał czasami dostać zwykły porządny sequel i mam nadzieję, że taki będzie Baba WojownikW sumie wszystko rozbija się o oczekiwania jak to już pisano w temacie. Czasem “zwykły, porządny sequel” daje Silent Hill 3 a czasem Spidermana 2. U mnie hype zerowy, bo jedynkę napędzała mi postać Jina. Może laska będzie miała tyle chłodu w sobie, że cofnę te słowa, ale nie mam oczekiwań.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 1 minutę temu, Homelander napisał(a):Trochę w obronie @Paolo de Vesir stanę i powiem, że nie ma obowiązku kończenia natychmiast wszystkich gier, które uznaje się za świetne. Co to w ogóle za wyznacznik? Mam na liście pełno genialnych gier, które czekają na swoją kolej z tego czy innego powodu. I tak, może stworki w WoWie sięsame nie zabiją. Bo jak ma ochotę na WoWa to cokolwiek to innym grom ujmuje? Jak teraz odłożyłem arcyzajebistego God of War i tnęw Starcrafta 2 kolejny raz. Bo chcę. Zergi same się nie zabijąTylko wtedy nie piszesz po całym forum jaka ta gra jest dobra, niesamowita, cudowna. Lepiej jednak ją przejść najpierw.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 2 minuty temu, Rozi napisał(a):Tylko wtedy nie piszesz po całym forum jaka ta gra jest dobra, niesamowita, cudowna. Lepiej jednak ją przejść najpierw.co za łeb xdd Liczę ze w temacie DHL simulator rozmawiają tylko ci którzy grę skończyli.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 1 minute ago, Rozi said:Tylko wtedy nie piszesz po całym forum jaka ta gra jest dobra, niesamowita, cudowna. Lepiej jednak ją przejść najpierw. Trochę tak trochę nie. Mam te parę godzin w God of War, mam parę godzin w Resident Evil 2. Nie skończyłem jeszcze żadnej z nich, ale wiem, że obydwie są dobre, niesamowite, cudowne. Chociaż zawsze warto dodać, że to opinia po ograniu 2, 4, czy 6 godzin
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Widze, ze juz standardzik forumka wjeżdża i hype z nami chuj z wami, a tucznik jedzie w wagoniku konduktora.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 12 minut temu, Homelander napisał(a):W czasach 5/6/7 generacji konsol gry robiło się o wiele krócej, taniej i szybciej. Nie ma w ogóle co porównywać tamtych czasów do dzisiejszych. A co do samego Ghosta to jestem spokojny, że to nie będzie kalka z inną fabułą i skórką protagonisty. SpokojnieBył dobry balans między zasobami przeznaczonymi na oprawę a gameplay, a teraz żeby zrobić jeszcze większy i piękniejszy świat (a i tak już są komentarze że GoY wygląda średnio bo nie ma przeskoku względem GoT) dodatkowo wypełniony znajdźkami/subquestami to gdzieś trzeba było zagrać bezpiecznie. Mam nadzieję że się mylę i GoY to będzie mniejsza gra względem GoT a nie jeszcze bardziej napompowana.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a):U mnie hype zerowy, bo jedynkę napędzała mi postać Jina. Może laska będzie miała tyle chłodu w sobie, że cofnę te słowa, ale nie mam oczekiwań.No mi się marzy babsko z Blue Eye Samurai mają gotowca na babę z mieczem.2 minuty temu, Rozi napisał(a):Tylko wtedy nie piszesz po całym forum jaka ta gra jest dobra, niesamowita, cudowna. Lepiej jednak ją przejść najpierw.Nie wiem jak Paolo ale ja też porzuciłem Dark Ages i jestem wręcz pewny, że już nie wrócę