Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ghost of Yōtei

Featured Replies

Opublikowano

Tak był ten świstek o GoT. Ogólnie wykorzystanie pada do kucia, malowania czy rozpalania ognisk, to świetny patent.

• Odpowiedzi 835
  • Wyświetleń 56,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To jest właśnie efekt tego całego DEI i woke. Z normalnych ludzi robi rasistów i seksistów. 10 lat temu nawet nikomu by powieka nie drgnęła na to, że główną bohaterką jest babka. A dzięki tym cudownym

• boże, nie mogę się doczekać tych komentarzy przegrywów bo gramy babą w grze video xD      edit: oho, już są, pyszności  

• Marzyłbym by specjalnie dla takich makdrajwów były w grze sytuacje niekomfortowe przy których takie jednostki uciekają do innego pokoju chowając namiocik przed znajomymi Zdecydowanie syndrom ukr

Opublikowano

Czy jest widoczna różnica graficzna między 60fps a 60fp2s?

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

Widziałem jakiś urywek Kiszkaa - ten człowiek jest odklejony totalnie mówiąc, że gra na podstawowym ps5 wygląda jak gowno pawel Gierka jest śliczna jak na standardy konsolowe, top pod względem wizualnym artstyle. Na prosiaku to w ogóle

Już musi wyglądać ;o

Opublikowano

Artystycznie jest piękna gra, jedyne co jest brzydkie i słabo wygląda to woda. Byłem na plaży i fale to :/

Opublikowano

Na oledzie właśnie bardziej szczypie te 30 klatek, no dla mnie niegrywalne, w 60 jest w porządku.

Ale gra jest po prostu rewelacyjna, wczoraj nie mogłem się oderwać. Też mam mocne skojarzenia z RDR2 grając w to. W ogóle dobrze, że nie ma tutaj już na każdym rogu patroli wrogów, w GOT mnie to wkurzało, że gdzie nie wyjadę to już ktoś jest, już przycisk prowokacji, przeszkadzało to w takiej spokojnej eksploracji, tutaj jest to dużo lepiej wyważone. Walka jest kapitalnie zrobiona, teraz mam też dwie katany, jak się tym walczy obama

Opublikowano
2 minuty temu, messer33 napisał(a):

Artystycznie jest piękna gra, jedyne co jest brzydkie i słabo wygląda to woda. Byłem na plaży i fale to :/

Pamiętacie narzekania na wodę w pierwszym Horizonie i to jak ją poprawili w dwójce? Tutaj niewiele się różni od Tsushimy. Wiem że nie taki budżet (FW według google to 212mln $) Z drugiej strony zbyt często jej oglądać chyba nie będziemy.

Opublikowano
25 minutes ago, Starh said:

Widziałem jakiś urywek Kiszkaa

Weź na wszelki wypadek prysznic

Opublikowano
Co znaczy oryginalne audio? Ta gra powstała w USA.
Tak, ale akcja dzieje się w Japonii. Tam, zdaje się, mówią po japońsku. Stąd użyłem przymiotnika "oryginalne".
Opublikowano

Jest synchronizacja do japońskiej ścieżki? W GoT dodali dopiero w wersji PS5.

Opublikowano

Czy jest jeszcze jakaś inna gra oprócz Astro botow która tak idealnie wykorzystuje haptyczne wibracje? 😇

PS. Włączcie sobie kontrast dramatyczny - jak dla mnie o wiele lepsze kolory i bardziej ostry obraz. Przynajmniej na oled

Edytowane przez aset

Opublikowano
41 minut temu, Square napisał(a):

Jest synchronizacja do japońskiej ścieżki? W GoT dodali dopiero w wersji PS5.

Jest, wydaje mi się, że chyba nawet do polskiej jest - pewnie jakieś AI to ogarnia.

Opublikowano
1 godzinę temu, Wredny napisał(a):

Jest, wydaje mi się, że chyba nawet do polskiej jest - pewnie jakieś AI to ogarnia.

O to nie wiedziałem nawet, wreszcie dobre użycie nadludzkiej inteligencji.

Opublikowano

Zdobyłem 2 katany i faktycznie fajnie się tak walczy.

Z tego co widzę to mapa mniejsza niż w Tsushimie, nie wiem po co tak ściemniać z tym niedostępnym terenem. Chyba, że planują część rozszerzyć w jakimś DLC.

Opublikowano
11 godzin temu, PiotrekP napisał(a):

Zdobyłem 2 katany i faktycznie fajnie się tak walczy.

Z tego co widzę to mapa mniejsza niż w Tsushimie, nie wiem po co tak ściemniać z tym niedostępnym terenem. Chyba, że planują część rozszerzyć w jakimś DLC.

giphy.gif

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Ten westernowy klimat w stylu Tarantino robi robotę tutaj od początku.

Graficznie jednak duży przeskok jest, nie było tego widać na pokazach.

Gram w trybie RT 60 na Pro, no i nie powiedziałbym, że widziałem lepiej wyglądającą grę na tej konsoli, chociaż technicznie AC Shadows taką jest, to jest ten art direction tej gry to jest kosmos no i ta fenomenalna oledowa czerń.

1 minutę temu, Nemesis napisał(a):

giphy.gif

No rejczel, chyba, że to ukłon w stronę RDR2 xD.

Opublikowano

W Shadows nie grałem ale graficznie drugi Horizon też nadal wysoko stoi.

Szkoda że da się za każdym razem uciąć delikwentowi rąsi, nogi albo głowy. Albo odblokować takie finiszery. Póki co kilka amputacji jednak zrobiłem.

Opublikowano
6 minut temu, PiotrekP napisał(a):

W Shadows nie grałem ale graficznie drugi Horizon też nadal wysoko stoi.

Szkoda że da się za każdym razem uciąć delikwentowi rąsi, nogi albo głowy. Albo odblokować takie finiszery. Póki co kilka amputacji jednak zrobiłem.

Zapomniałem o FW, ale to jeszcze grałem na amatorze i po premierze ten tryb perf tam był średni, potem poprawili. Techlogicznie Horizon i DS2 też oczywiscie klasa, ale w krajobrazy i art direction to Sucker Punch umie najlepiej.

Opublikowano

Gram kilka godzin i jak na razie mam dwie uwagi. Pierwsza dotyczy oprawy graficznej. Gra jest piękna i widoki potrafią zachwycić a ja robię screena za screenem ale ,,realistyczna'’ grafika w Assassin's creed shadows przemawiała do mnie bardziej. Tam miało się wrażenie, że oglądamy prawdziwy świat a w GoY przez tą stylizowaną grafikę widać, że to gierka wideo. Druga rzecz to brak fabularnych npców i jakiś rozbudowanych historii z nimi związanych. Czegoś w stylu opowieści Yuny, Masako i innych z Ghost of Tsushima. Jak na razie jedyni npce, których spotkałem to kartograf i laska, która sprzedała mi łuk. Trochę biednie jak na zapowiadane wilcze stado, które tworzymy. Przez to gra wydaje się trochę pusta.

Opublikowano

Właśnie, zapomniałem o tych zadaniach z GoT. Tam to był fajny ciąg questów u tych postaci. To stado to chyba będą zwykli imienni handlarze itp.