Opublikowano wczoraj o 08:03 1 dzień Tak był ten świstek o GoT. Ogólnie wykorzystanie pada do kucia, malowania czy rozpalania ognisk, to świetny patent.
Opublikowano wczoraj o 09:12 1 dzień Dwa szybkie z bieda PS5. Gracie z tym "dramatycznym" kontrastem?
Opublikowano wczoraj o 09:49 1 dzień Czy jest widoczna różnica graficzna między 60fps a 60fp2s? Edytowane wczoraj o 09:49 1 dzień przez Rtooj
Opublikowano wczoraj o 09:52 1 dzień 2 minuty temu, Rtooj napisał(a):Czy jest widoczna różnica graficzna między 60fps a 60fp2s?Między 30fps? Jest lekka. Ale nie warta świeczki.
Opublikowano wczoraj o 10:09 1 dzień Jakbym miał oleda to bym grał na tym RT, a tak to zostaję przy 60fps.
Opublikowano wczoraj o 10:44 1 dzień Widziałem jakiś urywek Kiszkaa - ten człowiek jest odklejony totalnie mówiąc, że gra na podstawowym ps5 wygląda jak gowno Gierka jest śliczna jak na standardy konsolowe, top pod względem wizualnym artstyle. Na prosiaku to w ogóleJuż musi wyglądać ;o
Opublikowano wczoraj o 10:48 1 dzień Artystycznie jest piękna gra, jedyne co jest brzydkie i słabo wygląda to woda. Byłem na plaży i fale to :/
Opublikowano wczoraj o 10:48 1 dzień Na oledzie właśnie bardziej szczypie te 30 klatek, no dla mnie niegrywalne, w 60 jest w porządku. Ale gra jest po prostu rewelacyjna, wczoraj nie mogłem się oderwać. Też mam mocne skojarzenia z RDR2 grając w to. W ogóle dobrze, że nie ma tutaj już na każdym rogu patroli wrogów, w GOT mnie to wkurzało, że gdzie nie wyjadę to już ktoś jest, już przycisk prowokacji, przeszkadzało to w takiej spokojnej eksploracji, tutaj jest to dużo lepiej wyważone. Walka jest kapitalnie zrobiona, teraz mam też dwie katany, jak się tym walczy
Opublikowano wczoraj o 10:59 1 dzień 2 minuty temu, messer33 napisał(a):Artystycznie jest piękna gra, jedyne co jest brzydkie i słabo wygląda to woda. Byłem na plaży i fale to :/Pamiętacie narzekania na wodę w pierwszym Horizonie i to jak ją poprawili w dwójce? Tutaj niewiele się różni od Tsushimy. Wiem że nie taki budżet (FW według google to 212mln $) Z drugiej strony zbyt często jej oglądać chyba nie będziemy.
Opublikowano wczoraj o 11:10 1 dzień 25 minutes ago, Starh said:Widziałem jakiś urywek Kiszkaa Weź na wszelki wypadek prysznic
Opublikowano wczoraj o 11:47 1 dzień Co znaczy oryginalne audio? Ta gra powstała w USA.Tak, ale akcja dzieje się w Japonii. Tam, zdaje się, mówią po japońsku. Stąd użyłem przymiotnika "oryginalne".
Opublikowano wczoraj o 13:23 1 dzień Jest synchronizacja do japońskiej ścieżki? W GoT dodali dopiero w wersji PS5.
Opublikowano wczoraj o 13:57 1 dzień Czy jest jeszcze jakaś inna gra oprócz Astro botow która tak idealnie wykorzystuje haptyczne wibracje? 😇PS. Włączcie sobie kontrast dramatyczny - jak dla mnie o wiele lepsze kolory i bardziej ostry obraz. Przynajmniej na oled Edytowane wczoraj o 14:06 1 dzień przez aset
Opublikowano wczoraj o 14:05 1 dzień 41 minut temu, Square napisał(a):Jest synchronizacja do japońskiej ścieżki? W GoT dodali dopiero w wersji PS5.Jest, wydaje mi się, że chyba nawet do polskiej jest - pewnie jakieś AI to ogarnia.
Opublikowano wczoraj o 15:41 1 dzień 1 godzinę temu, Wredny napisał(a):Jest, wydaje mi się, że chyba nawet do polskiej jest - pewnie jakieś AI to ogarnia.O to nie wiedziałem nawet, wreszcie dobre użycie nadludzkiej inteligencji.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Zdobyłem 2 katany i faktycznie fajnie się tak walczy. Z tego co widzę to mapa mniejsza niż w Tsushimie, nie wiem po co tak ściemniać z tym niedostępnym terenem. Chyba, że planują część rozszerzyć w jakimś DLC.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 11 godzin temu, PiotrekP napisał(a):Zdobyłem 2 katany i faktycznie fajnie się tak walczy.Z tego co widzę to mapa mniejsza niż w Tsushimie, nie wiem po co tak ściemniać z tym niedostępnym terenem. Chyba, że planują część rozszerzyć w jakimś DLC. Edytowane 9 godzin temu9 godz. przez Nemesis
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Ten westernowy klimat w stylu Tarantino robi robotę tutaj od początku. Graficznie jednak duży przeskok jest, nie było tego widać na pokazach. Gram w trybie RT 60 na Pro, no i nie powiedziałbym, że widziałem lepiej wyglądającą grę na tej konsoli, chociaż technicznie AC Shadows taką jest, to jest ten art direction tej gry to jest kosmos no i ta fenomenalna oledowa czerń. 1 minutę temu, Nemesis napisał(a):No rejczel, chyba, że to ukłon w stronę RDR2 xD.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. W Shadows nie grałem ale graficznie drugi Horizon też nadal wysoko stoi.Szkoda że da się za każdym razem uciąć delikwentowi rąsi, nogi albo głowy. Albo odblokować takie finiszery. Póki co kilka amputacji jednak zrobiłem.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 6 minut temu, PiotrekP napisał(a):W Shadows nie grałem ale graficznie drugi Horizon też nadal wysoko stoi.Szkoda że da się za każdym razem uciąć delikwentowi rąsi, nogi albo głowy. Albo odblokować takie finiszery. Póki co kilka amputacji jednak zrobiłem.Zapomniałem o FW, ale to jeszcze grałem na amatorze i po premierze ten tryb perf tam był średni, potem poprawili. Techlogicznie Horizon i DS2 też oczywiscie klasa, ale w krajobrazy i art direction to Sucker Punch umie najlepiej.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Gram kilka godzin i jak na razie mam dwie uwagi. Pierwsza dotyczy oprawy graficznej. Gra jest piękna i widoki potrafią zachwycić a ja robię screena za screenem ale ,,realistyczna'’ grafika w Assassin's creed shadows przemawiała do mnie bardziej. Tam miało się wrażenie, że oglądamy prawdziwy świat a w GoY przez tą stylizowaną grafikę widać, że to gierka wideo. Druga rzecz to brak fabularnych npców i jakiś rozbudowanych historii z nimi związanych. Czegoś w stylu opowieści Yuny, Masako i innych z Ghost of Tsushima. Jak na razie jedyni npce, których spotkałem to kartograf i laska, która sprzedała mi łuk. Trochę biednie jak na zapowiadane wilcze stado, które tworzymy. Przez to gra wydaje się trochę pusta.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Właśnie, zapomniałem o tych zadaniach z GoT. Tam to był fajny ciąg questów u tych postaci. To stado to chyba będą zwykli imienni handlarze itp.