Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Onimusha: Way of the Sword

Featured Replies

Opublikowano

Onimusha zamówiona, ale tak jak @Schranz1985 pisał to niesamowity samograj w demku. Odpaliłem wczoraj po przejściu Mortal Shell, to grałem jedną ręką. Ale nostalgia wygrała i ogrywanie Onimushy za gówniaka te 25 lat temu. Niech pan Capcom zarabia.

• Odpowiedzi 457
  • Wyświetleń 29,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Takiej gry mi brakowało. Od dziecka uwielbiam kulturę Dalekiego Wschodu. Wychowałem się na takich filmach jak „Wejście smoka” czy seria „Pijany mistrz”. Jedną z pierwszych gier, w jakie grałem w życiu

• Czekaj, czekaj. Grasz na ez i zablokowałeś sie na bossie? Na pewno grasz na padzie? Tv włączony?

• jak coś gra będzie w Play Anywhere

Opublikowano

No też licze że na hardzie będą nieco agresywniejsi bo serio tutaj atakuje pojedyńczy stworek i to jeszcze tak jakby chciał ale musiał odczekać kilka sekund xD chociaż wydaje mi sie (tylko jedynke ograłem więc wiem tyle co nic) że w tej serii te zwykłe stwory to zawsze było takie mięso armatnie nad którym nie mamy sie zbytnio rozwodzić

Opublikowano

Czyli tak jak w każdej Onimushy, na początku łatwo, potem trudno.

Capcom ufam Tobie banderas

Opublikowano

Rozum kazał poczekać aż stanieje ale serduszko wzięło górę i złamałem się i zamówiłem pre-order. Specjalnie dla tej premiery odświeżyłem sobie 1-3 na PS2, (próbowałem jeszcze 4 przejść ale po latach już tak nie kręci jak kiedyś) więc nie ma co czekać i trzeba dać zarobić panom z Capcom i Perfect Blue!

Opublikowano

Nie grałem w oryginały ale teraz po oglądnięciu kilku recenzji co raz bardziej mi się podoba ta gierka.

Opublikowano

Czy to jest dobry sposób na ogranie jedynki czy lepiej jakiś emulator? Recenzje pozytywne.

No image preview

Save 50% on Onimusha: Warlords on Steam

Capcom’s riveting samurai adventure returns! This version includes the original game’s intense swordplay and dramatic revenge story, plus improved controls, widescreen display, a new soundtrack, and m

Opublikowano

Cenzura to dopiero w Onimusha 2, w jedynkę możesz wjeżdżać jak w masełko lapka Tylko nastaw się na max 3 godziny grania, bo więcej Ci ta przygoda nie zajmie.

Opublikowano

To namówił. Długość akurat bo gierek po sufit a czasu coraz mniej

Opublikowano
11 godzin temu, Josh napisał(a):

Tylko nastaw się na max 3 godziny grania, bo więcej Ci ta przygoda nie zajmie.

10 godzin temu, Chewie napisał(a):

To namówił. Długość akurat

Nie słuchaj Josha, bo to speedrunner i zna te gry na pamięć - ja mam 5h na liczniku i dopiero do czwartego bossa dotarłem D

image.png

Opublikowano
42 minuty temu, Wredny napisał(a):

ja mam 5h na liczniku i dopiero do czwartego bossa dotarłem

Daleko jeszcze?

https://howlongtobeat.com/game/6768

U siebie bym tak z dwie godziny jeszcze dorzucił, więc gra na 7,5h może. Ciężko powiedzieć.

Opublikowano

Czemu gracie w te okrojone wersje jedynki? Nie lepiej kupić oryginalnego Xboxa, telewizor crt i grę Genma Onimusha z nowymi mechanikami, trybami i lokacjami, kompletną definitywną wersje?

Opublikowano

Spojrzałem na steamie mam 6h a grałem ni to wolno ni szybko więc to 5h jak najbardziej realne. Jakiś czas temu próbowałem tej dwójki bo miałem plan że zanim siąde do nowej części to skończe chociaż 3 oryginalne no ale nie wiem, jedynka też mnie nie porwała jakoś niesamowicie i jak narazie to najlepiej bawiłem sie w demku way of the sword xD

Opublikowano

U mnie na odwrót: demko Way of the Sword mocno zgasiło mój entuzjazm co do gry, a ogranie wszystkich czterech części jeszcze bardziej mi uświadomiło różnice między nimi. Kupić się kupi i na pewno ogra bo uwielbiam slashery, o jakość też nie ma się co martwić, bo to Capgod, ale po tych wszystkich latach chyba jednak oczekiwałem czegoś innego.

Opublikowano
PowerPyx

Onimusha Way of the Sword Trophy Guide & Roadmap

Onimusha Way of the Sword Trophy Guide & Roadmap (Achievement Guide). A guide on how to get all trophies and achievements in Onimusha: Way of the Sword.

Całkiem wymagająca (7/10), okolice siedemdziesięciu godzin potrzebne do zdobycia.platinum

Wymagane dwa przejścia i – całe szczęście – nie można nic pominąć.

Może się skuszę. Właśnie instaluje. touche

Opublikowano

Liczyłem na coś trochę trudniejszego, ale Capcom już od dawna nie ma jaj robić naprawdę wymagających trofeów. Niech będzie jako ostatnia platyna w karierze platinum

Opublikowano
Godzinę temu, Sylvan Wielki napisał(a):

banderas

Nie ma nic o PC?

Opublikowano
Godzinę temu, messer33 napisał(a):

2 przejścia i 70h? to wcale nie taka krótka ta gra jak miała być.

No właśnie narzekają że za długa i powtarzalna.

Opublikowano

Steam zbiera oceny "Mieszane” - 61%. Podobno są crashe po odblokowaniu limitu klatek. Nie sprawdzałem, bo po co sobie psuć dzień. no

Nie chcę mówić, że gra ogólnie nie ma problemów, ale u mnie działa ( lol) bardzo dobrze - zero wywaleń, zero stutteru, zero bugów. Chodzi jak masełko z wszystkimi suwakami na max.
Z drugiej strony przy takiej oprawie graficznej nie powinno być inaczej. To nie UE5, tylko stary, poczciwy RE Engine.

Co do samej gry - początek mega wolny, ale interesujący. Fabuła też na razie jest OK, choć póki co to takie klasyczne: zło wydostało się skądś i trzeba je wytępić...D

I najważniejsze - walka. Oj tak, mega miodna i responsywna, ze świetnymi animacjami i finisherami. Jucha leci, kończyny odlatują. Tego właśnie oczekiwałem od gry "o samuraju”.

Szkoda tylko, że jak na razie nie daje mi ona zbytnio satysfakcji... Gram oczywiście na najwyższym poziomie trudności (1 z 2, lol) i jest niedorzecznie łatwo. Mam nadzieję, że później się rozkręci.

Opublikowano

tBGEsGe.jpeg

47cfXmQ.jpeg

cIds2Aq.jpeg

9rhcmzg.jpeg

LdDUTFL.jpeg

ji6cMOI.jpeg

Takiej gry mi brakowało.touche Od dziecka uwielbiam kulturę Dalekiego Wschodu. Wychowałem się na takich filmach jak „Wejście smoka” czy seria „Pijany mistrz”. Jedną z pierwszych gier, w jakie grałem w życiu, był Bruce Lee na Atari.yahoo
Do dziś pamiętam klimat „Ninja Scroll”, które widziałem jako nastolatek na kasecie VHS.ninja

Zwiedziłem kawał świata, a nadal uważam, że urlop w Japonii był tym najlepszym (zobaczyć na żywo te wszystkie pagody, Zamek Osaki – coś niebywałego).

A nowa Onimusha to wręcz esencja japońskości. Jak już wspomniałem ostatnio, miło wspominam tę serię jeszcze z czasów PS2. Aż dziw, że tyle lat przyszło nam czekać na kolejną jej część. Liczę na to, że sprzeda się w wielu milionach egzemplarzy i Capcom klepnie kolejną odsłonę za jakiś czas, bo jest bardzo dobrze.

Nie ma specjalnie co się rozpisywać. Większość z was grała w demo. System walki jest przyjemny w odbiorze. Animacje są szalenie efektowne i soczyste zarazem. W potyczkach jest jednak pewien problem – trzeci poziom trudności (Rzeź) odblokowuje się dopiero po ukończeniu gry, a te dwa bazowe są dyskusyjne.

Tryb fabuły daje nam podpowiedzi, którego przycisku użyć podczas ataku oponenta, dodatkowo nasz pasek zdrowia niemalże nie topnieje (standard). Natomiast ten nastawiony na akcję, cóż... Podstawowe walki są stanowczo za łatwe, a bossowie potrafią dać w kość. W efekcie doświadczony gracz będzie miał jakieś tam wyzwanie tylko pod koniec rozdziału, natomiast dla mniej wprawnych manualnie będzie podczas eksploracji łatwo, a przy bossie za ciężko.

Graficznie „Ścieżka miecza” nie ma się czego wstydzić. Jak zawsze z miejsca polecam włączyć tryb wydajności. Świetnie to hula.

A szkielet gry prezentuje się następująco: mamy swoją bazę wypadową, z której kierujemy się do danego regionu. Jest on nieduży, mamy mapę, a jakby tego było mało, są znaczniki i duszek wskazujący drogę (jak w Oblivion). Nie ma opcji się zgubić. Pokonujemy przeciwników, a na końcu czeka nas satysfakcjonujący pojedynek z szefem regionu.starwars Wracamy do bazy, ulepszamy postać, możemy wziąć udział w misjach specjalnych (powtórzyć walki z bossami, za co dostaniemy dodatkowe skórki), a w tak zwanym międzyczasie zamykamy szczeliny, z których wylatuje tałatajstwo. I tyle.

Całkiem intrygująco zapowiada się warstwa fabularna. Oczywiście to zapewne nie będzie poziom Spec Ops: The Line czy Ekspedycji 33, ale dzieje się i jest całkiem ciekawie.

Ogólnie, po kilku godzinach gry, jestem na tak i rekomenduję nową Onimuszę. W CapGods mają niesamowity rok. Kolejny z rzędu zresztą.
Teraz pozostaje czekać na nowego Residenta i, być może, kolejnego Devila.

PS Musashi da się lubić, a mimika jego twarzy jest obłędna.greeting

Edytowane przez Sylvan Wielki