Skocz do zawartości

Silent Hill: Początki - części 1-4

Featured Replies

Opublikowano

Jak mam zamówionego jeszcze snesa to silenta wysyłacie dopiero z nim w czerwcu dobrze pamiętam Perez?

• Odpowiedzi 417
  • Wyświetleń 24,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Łapcie kilka fotek, a ja ruszam z pakowaniem :)

• Silent Hill: Początki – części 1-4 - wydawnictwo specjalne redakcji magazynu PSX Extreme   Przedsprzedaż w promocyjnej cenie 49,99 zł potrwa do 11 maja. Od 12 maja regularna cena 59,99 zł. W

• KOMODO
    KOMODO

Autorzy mają płacone za znaki a nie za strony, więc dla nich interesem jest natrzaskać jak najwięcej a nie jak najmniej. To ja wymyśliłem mniejszą ilość znaków. Albo inaczej - wymyślił ją prasowy stan

Opublikowano
8 minut temu, Pupcio napisał(a):

Jak mam zamówionego jeszcze snesa to silenta wysyłacie dopiero z nim w czerwcu dobrze pamiętam Perez?

Tak jest, zgadza się. Przy takich combo zamówieniach termin wysyłki to ten najpóźniejszy, czyli tutaj okolice 20 czerwca.

A Silent ładnie, na teraz już 1350 wysyłek, a sztuk 1463.

Opublikowano

Szanowni, dzisiaj ostatni dzień przedsprzedaży. Aktualnie sytuacja ma się tak jak na załączonym obrazku:

sh_info.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, PiotrekP napisał(a):

@Perez kiedy jakieś fotki gotowych egzemplarzy?

Jak tylko dojadą :) Teraz trwa druk i cała oprawa - przy książce dluzej schodzi, bo twarda okładka i ogolnie wiecej elementow jak przy czasopismie. Niby max 20 maja mam miec dostawe.

Opublikowano
1 godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

Dziwne, najwięcej się sprzedało okładek z mordą baby. Zamówiłem SH3, rdza Silenta to jest to.

Po mojej stronie zero zdziwienia - zainteresowanie okładkami odzwierciedla popularność poszczególnych odsłon )

Opublikowano

Niby tak, ale ja osobiście mam już przesyt dwójką, więc chętnie wziąłbym inną okładkę. Problem w tym, że okładka z dwójką po prostu prezentuje się najbardziej estetycznie.

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie chujnia wszystkie 4 okładki, też wziąłem drugą bo mniejsze zło.

Opublikowano
Godzinę temu, Shen napisał(a):

Ogólnie chujnia wszystkie 4 okładki, też wziąłem drugą bo mniejsze zło.

(

obraz.png

Opublikowano

Przedsprzedaż naszej pierwszej książki zakończona. Jak zawsze ogromne dzięki za zainteresowanie i podziękowania dla @KOMODO za pomysł i realizację. Chyba że po wysyłce uznacie, że wyszło słabo to odwołuję podziękowania!

Finalnie zeszło 1732 egz.:

SH1 - 421
SH2 - 862
SH3 - 317

SH4 - 132

Jak łatwo zauważyć tylko ostatniego dnia zeszło ponad 130 egz. w stosunku do info, które wrzucałem rano. Dostawy spodziewamy się w przyszłym tygodniu, oczywiście będę informował :)

Opublikowano

Przepraszamy Komodo, staraliśmy się dobić do tych 2k żebyś dostał premie frog przy residenciku się uda na 100% więc już zaczynajboomer

Opublikowano

Spokojnie jeszcze dobije do tych 2 tysi. Wygląda na to, że cokolwiek Prezes wypuści to na te minimum 2 tysiące sprzedanych egzemplarzy może liczyć. Wychował sobie wiernych czytelników

Opublikowano
3 minuty temu, PiotrekP napisał(a):

Dobry stuff wypuszcza to schodzi.

No z tym dobrym to się okaże, gdy już do Was dotrze :D Zaraz będzie "eee, nie tego się spodziewałem"...

Natomiast sprzedażowo bardzo OK jak na taką nowość, wyższą cenę i jeszcze fakt, że to poświęcone jest jednej grze. Tu docelowo też rozmawiamy, aby z czasem pojawić się w stacjonarnych punktach z prasą, ale póki co najpierw dostawa z drukarni i wysyłki.

Opublikowano

Speciale ładnie się sprzedały, za chwilę kolejny, następne w planach. Gdyby to było złe, to by nie było. To trochę inny projekt, ale czy gdyby nie sukcesy powyższych, to robilibyście coś takiego? Tzn pisaliście, że od dawna chcieliście, ale tutaj większe ryzyko finansowe chyba.

Opublikowano
22 godziny temu, KOMODO napisał(a):

Po mojej stronie zero zdziwienia - zainteresowanie okładkami odzwierciedla popularność poszczególnych odsłon )

No, niezupełnie - SH1 sprzedał się w 2 mln egz. a dwójka w 1 (na przekór popularności dwóch pierwszych odsłon, Wasz album z okładką z SH2 dwukrotnie przebił sprzedażą ten z coverem z jedynki; sama gra była o połowę mniej popularna) no chyba, że oryginalną dwójkę liczysz razem z rimejkiem (w takim przypadku byłoby to łącznie 3 mln sztuk i wówczas faktycznie SH1 zostałby pokonany, choć w mojej opinii liczenie oryginału z rimejkiem jako jednej spójnej całości a nie dwóch oddzielnych szpil byłoby dość pokrętne pod względem logiki) ponadto The Room sprzedał się nieco lepiej od trójki (nad czym ubolewam, jako że SH3 oceniam o stopień wyżej) czyli także odwrotnie, niż wygląda sytuacja z Waszymi okładkami.

Opublikowano

Ehhh.... popularność poszczególnych części ma mało wspólnego ze sprzedażą bo może z 20% osób które kupiły kiedyś SH nadal interesuje się grami. Już lepiej spojrzeć na ilość wystawionych ocen w MC i tam mamy SH2 (2200) > SH1 (1200) > SH3 (840) > SH4 (520) co praktycznie idealnie pokrywa się z ilością sprzedanych okładek.

Opublikowano
54 minuty temu, Nomen dubium napisał(a):

No, niezupełnie - SH1 sprzedał się w 2 mln egz. a dwójka w 1 (na przekór popularności dwóch pierwszych odsłon, Wasz album z okładką z SH2 dwukrotnie przebił sprzedażą ten z coverem z jedynki; sama gra była o połowę mniej popularna) no chyba, że oryginalną dwójkę liczysz razem z rimejkiem (w takim przypadku byłoby to łącznie 3 mln sztuk i wówczas faktycznie SH1 zostałby pokonany, choć w mojej opinii liczenie oryginału z rimejkiem jako jednej spójnej całości a nie dwóch oddzielnych szpil byłoby dość pokrętne pod względem logiki) ponadto The Room sprzedał się nieco lepiej od trójki (nad czym ubolewam, jako że SH3 oceniam o stopień wyżej) czyli także odwrotnie, niż wygląda sytuacja z Waszymi okładkami.

Ale weź proszę stawiaj czasem kropki, bo się prawie udusiłem jak czytałem to jednym tchem sweat

44 minuty temu, łom napisał(a):

Ehhh.... popularność poszczególnych części ma mało wspólnego ze sprzedażą bo może z 20% osób które kupiły kiedyś SH nadal interesuje się grami. Już lepiej spojrzeć na ilość wystawionych ocen w MC i tam mamy SH2 (2200) > SH1 (1200) > SH3 (840) > SH4 (520) co praktycznie idealnie pokrywa się z ilością sprzedanych okładek.

Różnica w reckach SH i SH2 może też wynikać z tego, że jedynka wyszła przed startem metacritic dunno

Opublikowano
8 minut temu, triboy napisał(a):

Różnica w reckach SH i SH2 może też wynikać z tego, że jedynka wyszła przed startem metacritic dunno

User score chyba nie był od początku MC albo była czystka koło 2010 bo nie ma starszych ocen niż z 2010.

Opublikowano

Inicjacyjne wyniki sprzedaży jedno, wieloletni status drugie, przecież to oczywiste. Jak to, że pokolenia, które nazwały „dwójkę” horrorem wszech czasów, nadrabiały ją mniej szczytnymi metodami ^^