Skocz do zawartości

Silent Hill: Początki - części 1-4

Featured Replies

• Odpowiedzi 417
  • Wyświetleń 24,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Łapcie kilka fotek, a ja ruszam z pakowaniem :)

• Silent Hill: Początki – części 1-4 - wydawnictwo specjalne redakcji magazynu PSX Extreme   Przedsprzedaż w promocyjnej cenie 49,99 zł potrwa do 11 maja. Od 12 maja regularna cena 59,99 zł. W

• KOMODO
    KOMODO

Autorzy mają płacone za znaki a nie za strony, więc dla nich interesem jest natrzaskać jak najwięcej a nie jak najmniej. To ja wymyśliłem mniejszą ilość znaków. Albo inaczej - wymyślił ją prasowy stan

Opublikowano
7 minut temu, Jeez_PS napisał(a):

Zamówione day 1 a nawet nie nadane jeszcze beka

Za 15 minut kurier wbija, to daj znać - zdążę spakować :) Pewnie day1 i SH2 okładka - najliczniejszy zestaw.

Opublikowano
15 minut temu, Perez napisał(a):

Za 15 minut kurier wbija, to daj znać - zdążę spakować :) Pewnie day1 i SH2 okładka - najliczniejszy zestaw.

oczywiście ze ten :)

Opublikowano

Gorzej jak z dziećmi.

Wysyłka zamówionych egzemplarzy zaplanowana jest najpóźniej do 23 maja.

22 MAJA:

DLACZEGO JESZCZE NIE NADANE?!

Opublikowano
16 minut temu, Kmiot napisał(a):

Gorzej jak z dziećmi.

22 MAJA:

DLACZEGO JESZCZE NIE NADANE?!

Wincyj pierdół pisz na zgredów co miesiąc!

Opublikowano

Dopiero odebrane z paczkomatu :)

20250522_132345.jpg

Nadal ubolewam, że w stopce nie pojawił sie Myszaq, aczkolwiek po wstepnych oględzinach, w kwestii zawartości, jestem bardzo usatysfakcjonowany. Dobra robota panowie. :)

Opublikowano

image.png

Właśnie wpadło zamówienie, trzeba trochę podbić statystyki sprzedaży SH4 : )

Wszystkie okładki ładne, ale lada moment będę ogrywał pierwszy raz SH4 i tak mnie naszło akurat na ten egzemplarz.

Opublikowano

Moja od nocy utknęła w centrum logistycznym i nie ruszyła się z miejsca. Jednak ten mój patronat Jana Pawła 2 nie okazał się tak szczęśliwy jak myślałem.

Dajcie jakieś pierwsze wrażenia, ludzie. Jak ZAPACH?

Opublikowano

Zapach jest piękny. banderas Sam wstępnie tylko przeglądnąłem, tekstu o dziwo sporo. Na weekendzie się wezmę dopiero za czytanie.

Opublikowano

Pierwsze wrażenie bardzo spoko. Jeden róg przyszedł trochę obity ale nie na tyle żebym płakał. Może folia bąbelkowa by pomogła tego uniknąć?

A co do samego wydania to jestem zaskoczony ilością tekstu - spodziewałem się mniej a jest całkiem sporo. Duży format, fajna czerń. Ogólnie nabrałem ochoty zagrać w silencika :)

Czytać zamierzam powoli i napawać się każda stroną.

Opublikowano
  • Autor

Też już mam, wydanie pierwsza klasa, jak w poważnych wydawnictwach komiksowych. Nie wiem tylko czy czytać, bo grałem tylko w jedynke, Origins i Shattered Memories9da2d834-ede7-4c18-b268-5cca85c6c123.PNG

Czekam na kolejne publikacje w tym formacie.

Opublikowano
W dniu 14.05.2025 o 15:52, łom napisał(a):

Głupszych przykładów nie mogłeś wybrać.

Panie, nie obrażej pan, dobre?

Seria SH nie jest ani kontrowersyjna ani bardzo popularna, jak ktoś po 2010 wystawił ocenę którejkolwiek części to znaczy że był tym tytułem faktycznie zainteresowany a nie wpakował 0 aby polecieć za review bombingiem lub 10 aby zrobić tego przeciwieństwo (bo pewnie 80% ocen TLOU2 tak wygladała). Z resztą nie gadamy ogólnie gierkach tylko konkretnie serii SH więc co tu robi TLOU i CoD? Patrząc na losowe tytuły można znaleźć nieskończoną ilość przykładów i potwierdzających i zaprzeczających temu co napisałem.

Że TLoU 2 stanowi skrajny przykład review bombingu to ja doskonale wiem, i nic głupiego w tym przykładzie nie widzę - sekcja User Score tej produkcji na MetaCriticu świetnie ukazuje to, że niekoniecznie ilość ocen od użytkowników tej stronki odzwierciedla faktyczną popularność poszczególnych gier, bo nieraz rozchodzi się o nieco inne kwestie, takie jak np. chęć dania upustu negatywnym emocjom... Poza tym, jakie to ma w ogóle znaczenie czy przykład tego akurat tytułu jest trafny czy nie, skoro - jak sam wyżej przyznałeś - da się znaleźć mnóstwo innych, które obalałyby teorię o sekcji User Score na Meta jako najlepszym wyznaczniku poziomu zainteresowania, jakim cieszy się dana gierka? A że nie przytoczyłem jako przykładu szpil z uniwersum SH to chyba (jak widzę niekoniecznie...) oczywiste - przecież, o czym również sam wcześniej pisałeś, liczba ocen od użytkowników MetaKritika akurat w przypadku tej sagi pokrywa się z obecną popularnością poszczególnych części, nie byłby to zatem żaden kontrargument i musiałem poszukać czegoś innego.

No i myślę że gdyby miały wyjść dwie książki jedna na temat CoD BO II a druga na temat TLOU2 to jednak TLOU2 cieszył by się większym zainteresowaniem

Jasne że tak, ale niekoniecznie z takiej przyczyny, że TLoU Part II ma więcej fanów - ot, po prostu Black Ops II nie stoi fabułą (ta jest prosta jak w większości FPS'ów, w związku z czym w ew. specjalu mu poświęconym nie bardzo byłoby o czym pisać) tylko czystą frajdą z gameplay'u, TLoU II natomiast z uwagi na głębszy i bardziej złożony scenariusz dawałby felietonistom większe pole do popisu w tym względzie, no i co istotne gier z serii CoD wyszło mnóstwo (ogólnie od tego typu shooterów pierwszoosobowych dosłownie się roi) i w większości są do siebie dosyć podobne, a TLoU ukazał się jak dotąd w ledwie dwóch odsłonach, które są (fabularnie, nie gameplay'owo) może nie jedyne w swoim rodzaju, ale na pewno wyraziste.

Opublikowano

ale czcionka jest zabójcza w sensie bez lunety się nie obejdzie. nie wiem czy to tylko takie wrażenie w albumie czy jest mniejsza niż w szmatławcu

Opublikowano
  • Autor

Czcionka jest ok, jak ktoś narzeka, to znak, że czas sobie sprawić okulary.

Opublikowano

Font na pewno nie mniejszy niż w magazynie, co najwyżej inny. Właśnie z racji tego, że mieliśmy więcej miejsca to prosiłem grafika, aby to trochę zwiększył, też chyba interlinia ciut większa, żeby właśnie nie upychać na siłę.

Opublikowano

Zaczyna się.

Arcywróg starych graczy i czytelników.

9uxt1x.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, sph! napisał(a):

Jakbyście tak jeszcze odkryli kiedyś justowanie tekstu, to może by to zaczęło wyglądać.

Serio gadaliśmy o tym na etapie składu i gremialnie uznaliśmy, że nie odkrywamy justowania D. Do lewej!

Opublikowano

Dotarło i do mnie i jako wieloletni fan SH jestem z miejsca absolutnie zakochany. Zamierzam łyknąć całość przez weekend.

Zapach jest jak się należy. Od strony wizualnej prezentuje się pięknie i profesjonalnie - zasługuje na honorowe miejsce na półce. Przede wszystkim jednak masa ciekawej zawartości, napisana przez pasjonatów i przy okazji moich ulubionych tekściarzy Szmatławca. Będzie czytania!

PS Na stronie z autorami rozśmieszyło mnie, że na fotkach wszyscy wyglądają jak na łożu śmierci, z wyjątkiem Rogera, który prezentuje się jak giga CHAD, który najpierw daje po mordzie, a potem zadaje pytania

Opublikowano

Przejrzałem póki co na szybko i wizualnie jest to absolutny top. Okładka, papier, proporcje tekst/grafika - świetnie się to prezentuje. O treść jestem spokojny, będzie co czytać w weekend. Czekam na kolejne wydania tego typu, dawać mnie MGSa pany redaktory)IMG_20250523_202130.jpg