Opublikowano 15 maja15 maj Beka z tego ze nikt tutaj nie gada o tym ze kupi jak potanieje bo wszyscy wiedza jak jest i nikt nie musi nic pisac
Opublikowano 15 maja15 maj 9 minut temu, Sven Froost napisał(a):Beka z tego ze nikt tutaj nie gada o tym ze kupi jak potanieje bo wszyscy wiedza jak jest i nikt nie musi nic pisacZnowu się sprzeda 150 milionów Switchy przez FOMO
Opublikowano 15 maja15 maj 26 minut temu, GearsUp napisał(a):DLA CIEBIE to nie będzie sprzęt premium.DLA MNIE jako jedyna konsola/handheld posiadająca DLSSa będzie sprzętem premium.No ale to jest oczywiste, każdy pisze posty ze swojej perspektywy.
Opublikowano 15 maja15 maj Godzinę temu, GearsUp napisał(a):W tej cenie nie znajdziesz lepszego sprzętu przenośnego.Nie no, są te anbernici i retroidy co odpalają nawet gry ze switcha czy ps2, także za mniej - baza gier większa i oled.
Opublikowano 15 maja15 maj Godzinę temu, GearsUp napisał(a):W tej cenie nie znajdziesz lepszego sprzętu przenośnego.Chujowo czyli rozumiem gorzej od SD, którego każdy chwali za działanie gier. Poczekajmy na porównania, wtedy będzie można powiedzieć coś więcejLepszy sprzęt czyli jaki? Co dla ciebie jest skalą lepszosci?Co do dlss, podobnie jak przy fsr są tego różne wersje. Każda wersja ma różne tryby w grach. Patrząc na gameplaye z pokazów cyberpunka to dlss tam jest ustawiony na jakiś mocny tryb performance bo artefakty były mocno widoczne.
Opublikowano 15 maja15 maj Artefakty są tylko przy fsr. Masakra grać na najgorszej formie upscalera na rynku no ale cóż można i tak w tzw trybie ziemniaka.
Opublikowano 15 maja15 maj Teraz, Daffy napisał(a):Fatalnie prezentują się te tylko światła samochodu :(
Opublikowano 15 maja15 maj 4 minuty temu, Daffy napisał(a):Lepszy sprzęt czyli jaki? Co dla ciebie jest skalą lepszosci?Chodzi chyba o tą słynną magię Edytowane 15 maja15 maj przez UberAdi
Opublikowano 15 maja15 maj Nie napisałem skąd u mnie FOMO, a to dość istotny szczegół. Nie, nie chodzi o to, że "wszyscy" będą mieć i dyskutować. Chodzi o sztucznie wytworzoną ograniczoną dostępność konsoli (dlatego napisałem o PTSD z premiery PS5). Przed 2020 rokiem jak się zdecydowałem na zakup sprzętu gejmingowego, to sobie jechałem do elektromarketu, brałem go z półki, płaciłem i wychodziłem, aby udać się do domu i grać. Teraz towarzyszy mi obawa, że za kilka miesięcy pojawi się coś, w co naprawdę będę chciał zagrać, być może kilka tytułów, ale Switch będzie wyprzedany, albo będzie jeszcze droższy. Stąd się bierze moje FOMO. Gdyby było normalnie, jak dawniej, to bym go nie kupił na premierę.
Opublikowano 15 maja15 maj 27 minut temu, Daffy napisał(a):Fatalnie prezentują się te tylko światła samochodu :(Ależ będzie grańsko w najlepszą przenośną wersję Cymbergaja Nintendo LifeCyberpunk 2077 On Switch 2 Is "Best Way" To Play Handheld...It's breathtakingPełna gra + DLC w formie fizycznej, najlepszy upscaler z możliwych na rynku, hybrydowość, port dopieszczony przez samych devów. Paluszki lizać
Opublikowano 15 maja15 maj 12 minut temu, Pupcio napisał(a):Nie ważne skąd się to bierze, trzeba walczyć z czymś takim xDJak najbardziej się zgadzam. Sam jak czytam to co napisałem, to sobie myślę, że głupi jestem.Teraz, GearsUp napisał(a):Pełna gra + DLC w formie fizycznej, najlepszy upscaler z możliwych na rynku, hybrydowość, port dopieszczony przez samych devów. Paluszki lizaćTo się zgadza. W kategorii potato mode to faktycznie powinna być najlepsza wersja. Jak nie masz dużego sprzętu do Cyberpunka, to życzę dobrej zabawy na Switchu :)
Opublikowano 15 maja15 maj 7 minut temu, DarkStar napisał(a):Jak najbardziej się zgadzam. Sam jak czytam to co napisałem, to sobie myślę, że głupi jestem.To co napisałeś jest normalną rzeczą, sam tak mam z niektórymi grami Switcha ale stąd właśnie się bierze to całe FOMO, że bardzo czegoś chcemy. S2 nie zniknie nagle z rynku, nie powinno go zabraknąć, będą wychodziły inne iteracje sprzętu (może nawet z lepszymi bebechami) a mimo to chcesz go już teraz. To, że bardzo chcemy coś posiadać w swoim życiu świadczy o tym, że uważamy że coś jest fajne, warte posiadania.
Opublikowano 15 maja15 maj Uff, czuję się jak po walce z bossem w Dark Souls!Rozsądek wziął górę, ale ciężko było. Będę czekał na jakieś gry dla mnie, a ewentualnie na rewizję sprzętu.Trochę niewygodne to, ale szybko przetwarzają zgłoszenie. Nie można wybrać preordera z listy zamówień. Musisz podać nr zamówienia, email, na który było składane zamówienie oraz kod pocztowy, na który jest planowana dostawa, a także napisać krótką wiadomość z błaganiem o anulowanie zamówienia przedpremierowego. A potem czekać na weryfikację i ESKALACJĘ do innego działu firmy. Tymczasem w Amazonie klikasz "cancel" i jeżeli chcesz, to możesz podać jakiś powód z listy rozwijalnej.Pomogło mi jeszcze dziś jak zobaczyłem zestawienie gier retro JRPG, które mam od lat w backlogu i które mogę ograć na swoim Steam Decku OLED ❤️ bez wydawania pieniędzy Edytowane 15 maja15 maj przez DarkStar wzmianka o Decku
Opublikowano 15 maja15 maj 16 minut temu, DarkStar napisał(a):Pomogło mi jeszcze dziś jak zobaczyłem zestawienie gier retro JRPG, które mam od lat w backlogu i które mogę ograć na swoim Steam Decku OLED ❤️ bez wydawania pieniędzyTrochę będzie szarpało bez VRR ale życzę dobrej zabawy na Steam Decku OLED :)
Opublikowano 17 maja17 maj Warto brać switcha 2 w tym bundle z Mario kart? Nie zamierzam grać online w tego karta a go nie sprzedam raczej, a do tego no zero innych gier na premierę. Do jutra widzę że jest opcja wziąć na empiku z 10% cashbacku. Nie miałem switcha 1 (tzn kiedyś miałem ale tylko pograłem w Mario Odyssey I sprzedałem). Ta gra ma jakoś sens na singlu czy to raczej głównie multi, granie na splicie trochę jak mortal czy Tekken ?
Opublikowano 17 maja17 maj Jak nie grasz online to Mario Kart moze Ci sie szybko znudzic. Jak nic innego nie widzisz dla siebie to olej i poczekaj na kupno konsoli az bedzie wiecej gier dla Ciebie.
Opublikowano 17 maja17 maj 3 godziny temu, Xoltro napisał(a):Warto brać switcha 2 w tym bundle z Mario kart? Nie zamierzam grać online w tego karta a go nie sprzedam raczej, a do tego no zero innych gier na premierę. Do jutra widzę że jest opcja wziąć na empiku z 10% cashbacku. Nie miałem switcha 1 (tzn kiedyś miałem ale tylko pograłem w Mario Odyssey I sprzedałem). Ta gra ma jakoś sens na singlu czy to raczej głównie multi, granie na splicie trochę jak mortal czy Tekken ?Daj se jeszcze tak z 4 lata.
Opublikowano 17 maja17 maj 4 godziny temu, Xoltro napisał(a):Warto brać switcha 2 w tym bundle z Mario kart?Ja pierw wziąłem bez4 godziny temu, Xoltro napisał(a):Nie miałem switcha 1to możesz kupić bez bundla i ograć coś ze switch 1. Mario będzie na Olx chwilę po premierze
Opublikowano 18 maja18 maj Fomo czy nie, lubię ten vibe premiery i unboxing w dniu premiery. W złotej erze konsol nie mogłem sobie na to pozwolić, więc uwielbiałem w czasopismach wtedy czytać i oglądać obcowanie z nowym sprzętem. Konsola mnie nie powaliła, nie zaskoczyła, nie ma niczego co by mnie wyrzuciło z papci. Nie chce mi się też czekać na obniżkę o 200zł czy tam 3 lata na wersje z oled. Szkoda że DK nie będzie, ale do lipca zleci. Backlog potężny mam. Przy cenie 900zł za Switcha oled na ali nie wiem czy jest sens sprzedawać tego oleda, bo ile dostanę za kilkuletnią konsole? 500zł?
Opublikowano 18 maja18 maj Właśnie kupiłem na empiku golasa (przed chwilą dodali, więc pewnie ktoś porezygnowal). Po cashbacku (promocja do 18.05 więc jak chce stad skorzystać to chyba najwyższa pora) na zenie wyszło mi za łącznie 1969 zł. Cena chyba okej. Teraz co tu kupić na start do grania... Edytowane 18 maja18 maj przez Xoltro
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Nintendo wzięło wczoraj kasę za preordera. Ponad dwie stówki taniej to zbyt dobry deal żeby brać z polskiego sklepu, nawet jeśli nie przyjdzie w dniu premiery (aż tak mi na Mario nie zależy).
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Nie wiem czy taki dobry, szczególnie jak później trzeba będzie odsyłać w razie chęci zwrotu, czy gwarancji nie wiadomo gdzie zamiast podjechać do jakiegokolwiek sklepu i rzucić przez ladę.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Czy to taki duży problem? Kupuję masę elektroniki a tylko dwa razy w życiu skorzystałem z gwarancji i to w latach 2005-2010.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a):Czy to taki duży problem?pewnie nie, ale trochę spokojniejszy czlowiek sie robi. Chociaż dwie stowki za taki "spokój" to trochę drogo. Kwestia żeby było na premierę i mniej zabawy z potencjalną gwarancją u mnie przeważyły, ale no boli ta świadomość że polskie sklepy nas ruchają...