Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Dobra dobra nie zesrajta się, trochę was chciałem strollować. Po obejrzeniu gameplayu utwierdzam się, że to jednak zmuła jak inne części. A i jakby co sam też gram w gierki i rozumiem różnice między graniem a oglądaniem jak ktoś gra ;)
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Też ukończyłem i rewelacja. Nie ma się do czego nawet przyjebać ( no dobra HDR ). To jaki zaciesz wpadał co jakiś czas to głowa mała co odwalili. No masakra. Pograłem około godzinki drugi raz i ten początek to już miażdży jajca. Grałem, a letko w porach i tak było i będzie w sekwencji z Grace. Tak po ukończeniu to chyba nawet nie miałbym za złe gdyby z Leonem to jednak były tylko krótki sekwencje. No, ale że jednak nie tylko to był istny rozpierdziel ( i będzie ) i GOTY.Czas gry jak dla mnie idealny. Patrząc na to, że jeszcze ze 2 razy na pewno skończę. 10/10, a jakimś wielkim fanem RE nie jestem. W sumie tylko w 6 gier grałem XD
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Dobra, dobra, nie pierdol - chciałeś troszkę atencji szczając na to, co akurat inni chwalą w danym momencie. No hard feelings, ale idź pyknąć w coś innego w tak zwanym międzyczasie.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 4 minuty temu, Symeon_88 napisał(a):Dobra dobra nie zesrajta się, trochę was chciałem strollować. Po obejrzeniu gameplayu utwierdzam się, że to jednak zmuła jak inne części. A i jakby co sam też gram w gierki i rozumiem różnice między graniem a oglądaniem jak ktoś gra ;)Dlaczego zmuła? Akurat ta część dowozi akcyjnie i fabularnie zajebiście.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jasne jasne pykam sobie w co innego i dobrze się bawie. Zawsze jednak bardziej bawi mnie jak graczyki się spuszczają nad jakąś grą, a jak ktoś skrytykuje to odrazu oburzenie i rzucanie klaunami ;)
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ale ty nie krytykujesz tej gry tylko pierdolisz głupoty dla zasady i jeszcze coś szczekasz
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Krytykuje za to że jest tak samo nudna jak pozostałe części. Powtarzalne sekwencje i tanie jump scary. Zmulone cut scenki, które mają niby budować napięcie a powodują ziewanie. Grafa niby fajna, ale te plastikowe gęby wytrącają z immersji. Bla bla bla nie będe tu pisał referatu. A glupoty to może sam pierdolisz i szczekasz forumowy burku.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Znalazłem wczoraj ciekawy dodatek do broni Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez Rtooj
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Też właśnie miałem tego buga, strasznie to wybijało z klimatu. Wczytanie sejwa pomagało na jakiś czas, ale dopiero później się uspokoiło na dobre
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Widać dość częste, też to miałem i tylko w okolicach od składania detonatora. Na plecach też się pierniczyło.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Przerwa na kolację, już mnie oczy bolą Cudne są te smaczki dla fanów, śmiechłem w tym garażu ośrodkaSpojler drobnyjak mi nagle buldożer wyjechał ze ściany. A było wcześniej ostrzeżenie na scianie o pracach budowlanych.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Finał bardzo fajny i totalnie niespodziewany ostatni boss, kopara mi opadła jak to zobaczyłem. Niesamowity fan service jakiego w grze wideo nie widziałem od czasu MGS4. Widać, że Capcom za punkt honoru postawił sobie, aby spełnić nasze najskrytsze fantazje. Zabrakło chyba tylko, żeby Nakanishi osobiście odwiedził każdego z nas i zwalił każdemu po kolei konia dla pełnej stysfakcji.Chciałoby się mocniej rozpisać, ale co tu można jeszcze dodać co nie zostało już powiedziane? Muza nieco ciągnie całość w dół (nie że jest jakaś słaba, po prostu to nie jest poziom soundtracków z klasycznych Residentów), u Leona jest za dużo chodzonka momentami, ten jeden fragment na który narzekałem wcześniej to spokojnie mogli zrobić jako cutscenkę, walki z szefkami dosyć standardowe ("strzel i zrób unik", zabrakło mi tu wykorzystania elementów otoczenia albo jakichś ciekawych gimmicków jak np. wyrzutni min podczas walki z Nemesisem w RE3R), no i gdzie do chooya podziała sięspoilerADA? Jakim cudem zrobili pełnoprawne RE z Leonem i nie pojawiła się nasza femme fatale?? To co, widzimy się dopiero w RE12 jak już Wong i Kennedy będą mieć po 70 lat? Dziwne, może będzie w DLCAle poza tym to i tak najlepszy nowy Resident od czasu RE4 i potężny powrót do korzeni jeżeli chodzi o klimat i lokacje. Za gnoja, kiedy jeszcze straszyły nas piksele to o takim Residencie mogliśmy tylko śnić. Leciutko daję 9+/10, nie sądzę że na tej generacji przeżyję jeszcze coś podobnego. Teraz od razu wjeżdża tryb hard i pewnie jeszcze ze 20 kolejnych przejść zanim płytka poleci na półkę. Ciekawe, w którym kierunku teraz ruszą fabułę jak wreszciespoilerThe Connections, czyli de facto Umbrella 2.0wyszło z cienia. Nie sądzę, że po Requiem znowu odwalą jakiś filler jak RE7 i 8, tylko pójdą za ciosem i pociągną dalej ich wątek. Mam nadzieję, że przekonamy się o tym szybciej niż za 5 lat, chociaż kolejne remaki pewnie spowolnią proces powstania kolejnej pełnoprawnej odsłony.Jakieś teorie na temat tego czemuspoilerZeno wyglądał jak Wesker? Jakiś klon? Kurde, byłem przekonany przez cały czas, że to sam Albert, ale przecież nie wskrzesiliby go tylko po to, żeby na końcu tak głupio go zabić xD Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez Josh
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 30 minut temu, Symeon_88 napisał(a):Kurczę odpaliłem sobie to na yt jak Corle gra, przygotowalem lubrykant i chusteczki no ale nie mogę. Beka już po 15 minutach. Serio kogoś ta gra przeraża? Może małe dzieci albo stare babcie. I te okropne plastikowe gęby postaci...Ty no mnie takie rzeczy od zawsze straszą, mimo że jestem dorosłym facetem to mam taką wyobraźnię a nie inną i siedzi mi to w głowie potem po skończeniu np. filmu czy serialu z gatunku horroru.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ja też przerwę robię, bo już dupa boli od siedzenia, jak po jakimś gang bangu od zmutowanych tubylców rodem z murzyńskiej wioski w RE5.Po pierwszej połowie gry dałbym 9/10. No ale piszecie, że druga połowa też dowozi mocno, więc finalnie może będzie dycha. Z goty 2026 się nie będę rozpędzał, bo jeszcze trochę gier wyjdzie w tym roku, ale w top 3 będzie na pewno.
Opublikowano 50 minut temu50 min 47 minut temu, Rtooj napisał(a):Znalazłem wczoraj ciekawy dodatek do broniMam to samo przy tym gnacie
Opublikowano 45 minut temu45 min Gram na Ps5 pro z kamerą tpp u obu postaci i ten pissuar 2.0 to miał być taki cud a tymczasem na włosach Grace nadal są jakieś szumy czy artefakty. No nie tak to miało być.
Opublikowano 42 minuty temu42 min 2 minuty temu, Michu_M napisał(a):Gram na Ps5 pro z kamerą tpp u obu postaci i ten pissuar 2.0 to miał być taki cud a tymczasem na włosach Grace nadal są jakieś szumy czy artefakty. No nie tak to miało być.Na PC też mam takie wrażenie, ale jak usunąłem ziarno to wydaje się lepiej, albo mi sie wydaje.
Opublikowano 7 minut temu7 min 6 godzin temu, Czezare napisał(a):Aż przyjemnie Was poczytać jak spektakularnie branzlujecie się grając w tę gręJa na kwintylion procent również zagram, ale...jeszcze nie teraz. Główne powody są dwa. Po pierwsze Wielce Szanowny Pan Capcom obdarował niedawno polskich graczy kinową polonizacją RE4 i RE8. Postanowiłem zatem z tego skorzystać. Najpierw niedawno zagrałem i ukończyłem RE8 zupełnie nie rozumiejąc narzekań i sapania niektórych przedpiśców odnośnie tej gry. Dla mnie to znakomity i rasowy rezydent bez dwóch zdań, no ale wiadomo...gusta itd, itp...Teraz zaś przechodzę bodaj po raz trzeci najwybitniejszego (IMO) rezydenta tj RE4 i bawię się znowu przepysznie! Gdybym więc teraz zagrał w Requiem to nie mam pewności czy nie doznałbym przesytu. Jest takie podobno kociewskie przysłowie: "Co za dużo to nawet świnia nie zeżre". No właśnie...Drugim powodem jest to, że ograniczone środki finansowe pragnę przeznaczyć na drugą tegoroczną grę Capcomu tj Pragmatę. Wiadomo, RE to growy blockbuster z gigantyczną bazą akolitów, natomiast Pragmata to nowość, która nie wiadomo jak sobie poradzi na rynku. Ja zamierzam pomóc...To ciekawe co piszesz o przesycie. Ja w ciągu miesiąca skończyłem Wiochę, oba scenariusze RE2, RE3 i w Requiem wszedłem na premierę i nie czuję przesytu.