Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wrześniowy numer dostępny od 4 września (czwartek)Prenumerata pocztowa wysyłka 1 września (poniedziałek)Patronite i prenumeraty InPost wysyłka 3 września (środa)Cena magazynu - 24,99 zł (124 stron) Roger: Tradycji stało się zadość i kolejny już rok zawitaliśmy sporą ekipą na targi gamescom w Kolonii. Trzeba przyznać, że tym razem gier AAA czekających na ogranie było sporo, a na miejscu dopisały też polskie firmy, które przywiozły ze sobą kilka wyczekiwanych produkcji. Nie wszystko udało nam się ograć, ale na kolejnych stronach czekają na Was wrażenia choćby z takich tytułów jak Pragmata, Resident Evil Requiem, Ninja Gaiden 4, Onimusha: Way of the Sword, The Blood of Dawnwalker, 007 First Light, Pokémon Legends Z-A czy Gothic Remake. Łącznie przygotowaliśmy dla Was raport z obcowania z ponad 25 grami. A to nie wszystko w temacie playtestów, bo mamy też wrażenia Butchera, który pojechał na specjalny event szóstego Battlefielda, oraz Kaliego, który zachwycił się Where Winds Meet.Obrodziło też na koniec lata w recenzje. Dzięki temu mogliśmy przetestować dla Was takie hity jak Mafia: The Old Country, Hell is Us, Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, Cronos: The New Dawn, Kirby and the Forgotten Land czy Gears of War: Reloaded. Tutaj również rzucę liczbą, bo w numerze mamy blisko 30 recenzji. Zdecydowanie jest więc w co grać, a przecież najgorętszy, jesienny okres dopiero przed nami.W publicystyce również gorąco – piszemy, czym jest data mining, czyli o kopaniu w informacjach, które miały pozostać ukryte w grze. Przy okazji premiery nowej Mafii wspominamy, jak narodziła się i rozkwitła sycylijska przestępczość zorganizowana, a będzie też o tym, jak twórcy gier używają snu, by zaprząc go w gameplayowe ramy i niekoniecznie wykorzystywać tylko jako środek regenerujący zdrowie po drzemce w okolicznym hotelu czy gospodzie.Z kolei w dziale Retro zabieramy Was do fascynującego świata Oddworlda, którego uniwersum miało być znacznie większe, a skasowanych gier jest więcej niż tych, które trafiły na rynek. Niektóre to prawdziwe perełki i wielka szkoda, że zostały zakopane. Kubica tym razem wziął na warsztat kulisy powstania Final Fantasy V, w którym wiele elementów kojarzonych do dziś z serią pojawiło się pierwszy raz, a Adamus podkręca atmosferę, przedstawiając arcyciekawą historię marki The Evil Within, za którą odpowiadał ojciec Resident Evil. Z kolei dla fanów superbohaterów przygotowaliśmy materiał o perypetiach Supermana w kontekście filmów i gier. Z tymi drugimi zdecydowanie nie miał po drodze.Z racji tego, że numer pęka w szwach, musieliśmy zwiększyć jego objętość o osiem stron, ale nikt chyba z tego powodu nie będzie płakał, prawda? Miłej lektury! zamów numer w sklepie PSX Extremezamów numer na AllegroTEMAT NUMERUgamescom 2025 HARDKORData miningSenność w grachMafia sycylijska RETRORetrocenzja – Deathtrap DungeonOddworld jakiego nie znacie!Final Fantasy VThe Evil WithinSuperman – kiedy człowiek zaczął latać FELIETONYSuper Pisario [Michał Pisarski]Fabularna tawerna [Zax]Savepoint [Michał Walkiewicz]Dwóch zgryźliwych tetryków [Mielu / Marcellus]Na piechotę [Piechota]Od gracza dla graczy [Mazzi]Okiem maniaka [Roger] STAŁE RUBRYKIPrenumerataCo nowegoOhayo NipponDobre, bo polskieHyde ParkHeadshotMyszaq lubiRegion FilmowyComix ZoneBardzo Ambitny Kącik AnimeGraczpospolitaGłos LuduPatroniteListy GRYCO NOWEGOLight of MotiramLittle Nightmares IIIWindstorm: The Legend of KhiimoriPLAYTESTYBattlefield 6Where Winds MeetGAMESCOM007: First LightAnno 117: Pax RomanaClive Barker’s Hellraiser: RevivalDirective 8020Gothic RemakeI Hate This PlaceJohn Carpenter’s Toxic CommandoKeeperLEGO Batman: Dziedzictwo Mrocznego RycerzaNinja Gaiden 4Onimusha: Way of the SwordPainkillerPhantom Blade ZeroPokémon Legends: ZAPragmataProject Motor RacingReanimalResident Evil RequiemScreamerSilent Hill fSonic Racing: CrossWorldsSpongeBob SquarePants: Titans of the TideThe Blood of DawnwalkerThe Outer Worlds 2Turok: OriginsVampire: The Masquerade – Bloodlines 2 RECENZJECronos: The New DawnDead TakeDear me, I was…DemonschoolDrag x DriveEchoes of the EndGears of War: ReloadedHell is UsHide The CorpseHirogamiIwakura AriaKirby and the Forgotten Land – Switch 2 EditionMafia: The Old CountryMetal Gear Solid Delta: Snake EaterMidnight Murder ClubNinja Gaiden: RageboundReady or NotSengoku DynastySenua’s Saga: Hellblade II EnhancedShinobi: Art of VengeanceShuten OrderSpy DropsStory of Seasons: Grand BazaarThe House of the Dead 2: RemakeThe KnightlingUFO 50Wheel World W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą prenumerat, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na sklep@psxextreme.pl lub posty w tym temacie.Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na: Facebooku, Instagramie i X/Twitterze.Gwoli uzupełnienia zapowiedzi:124 strony wyjątkowo, bo i reklam ciut więcej + gamescom zrobił swojewysyłki do paczkomatów wyjątkowo w środę, a nie poniedziałek - idzie jesień, idą embargaPDF również wpadnie w czwartek z samego rana na premierę
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Numer świetnie się zapowiada(a kiedy się źle zapowiadał?) tylko ta okładka jakaś taka meh meh.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. O kuhwa! Ta okładka to tragedia i czyste zło. Nic się na niej nie zgadza, zmieńcie póki czas :) 1/10A numer jak zawsze bogaty w treści które mnie interesują.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Retrocenzja. No tego to się nie spodziewałem, myślałem że Summoner to był dziwny wybór a tu Deathtrap Dungeon. Dajcie przynajmniej jakieś arty promocyjne do recki xd
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Autor Gwoli uzupełnienia zapowiedzi:124 strony wyjątkowo, bo i reklam ciut więcej + gamescom zrobił swojewysyłki do paczkomatów wyjątkowo w środę, a nie poniedziałek - idzie jesień, idą embargaPDF również wpadnie w czwartek z samego rana na premierę4 minuty temu, aux napisał(a):O kuhwa! Ta okładka to tragedia i czyste zło. Nic się na niej nie zgadza, zmieńcie póki czas :) 1/10A numer jak zawsze bogaty w treści które mnie interesują.Rozumiem Cię aux, mi też brakuje FIFY na okładce...
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 56 minut temu, Perez napisał(a):Rozumiem Cię aux, mi też brakuje FIFY na okładce...Żebyś wiedział że brakuje :) Tęskno mi do czasów gdy Fifa była Fifą, szmatławiec pisał tylko o konsolach, a w Gears of War można było zagrać tylko na X360...
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 2 minuty temu, aux napisał(a):Żebyś wiedział że brakuje :) Tęskno mi do czasów gdy Fifa była Fifą, szmatławiec pisał tylko o konsolach, a w Gears of War można było zagrać tylko na X360...To se newraci;)
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Mi brakuje verbatimów, jedna dyszka i człowiek miał najnowszy hit na plejstejszyn. A nie jakieś 3 i pół bomby za ledwo działający bez paczy bezduszny korporacyjny produktW każdym razie numer (oprócz okładki) zapowiada się nieźle. Fajnie z Cronosem udało Wam się trafić na premierę. Pewnie Komodo recenzuje. Do tego Final Kubica V i Evil Adamus jako dania główne. No i gamescom oczywiście. Szczerze mówiąc nie śledzę nigdy tych wszystkich newsów z targów, więc zawsze fajnie mieć to elegancko zebrane w ikstrimie.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Okładka kontrowersyjna, ale za nią zapłaciły co najmniej dwie firmy, także dla wydawnictwa może i dobrze. Czekam na listonosza.31 minut temu, Pix napisał(a):Mi brakuje verbatimów, jedna dyszka i człowiek miał najnowszy hit na plejstejszyn. A nie jakieś 3 i pół bomby za ledwo działający bez paczy bezduszny korporacyjny produkt Ile? Na ŁKSie płaciło się 30 zł, ale dostawało się profesjonalną okładkę wydrukowaną na najtańszym Brotherze z lewym tuszem. Piękne czasy.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Okładki sprzętowe mogą mieć swój urok, ale ta zdecydowanie go nie ma.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 8 minut temu, TomciooPL napisał(a):Okładka kontrowersyjna, ale za nią zapłaciły co najmniej dwie firmy, także dla wydawnictwa może i dobrze. Czekam na listonosza.Ile? Na ŁKSie płaciło się 30 zł, ale dostawało się profesjonalną okładkę wydrukowaną na najtańszym Brotherze z lewym tuszem. Piękne czasy.A to nie, u mnie taniej było, ale dostawałem grę w cienkim plastikowym pudełku, który łamał się po kilku otwarciach. Ewentualnie w papierowym opakowaniu.Do tego mocno mgliste, niejasne opisy gatunku danej gry. Pamiętam, że przy jednym tytule był opis "platformówka oczmi". Wtedy wtf, dopiero po latach domyśliłem się, że to musiało chodzić o platformówkę z widokiem z pierwszej osoby. Nigdy jej nie wziąłem.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Jak zwykle nowy numer na horyzoncie, a mi jeszcze połowa publicystyki została do przeczytania. Głowa boli od tego dobrobytu.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Godzinę temu, tannerpl napisał(a):Masakra, jeszcze to logo gog com na środku, a po lewej drugie 😅No tam z lewej to jest gog mod właśnie widzę. Ale okładka taka, a w numerze zero o modach do goga czy ogólnie i samym „temacie z okładki”.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. W Gdańsku we Wrzeszczu płaciło się 30zł za verbatimy. Chlop dawal spod lady płytę a na stole leżały tylko obrazki w folii, bo policja łapała ich za handel piratami jak byly na wierzchu.Okladka za to schludna, już nie będę musiał mario przyklejać tym razem.Syn już zapytał czy już mu konsole z okladki zamówiłem, bo minecrafta by sobie chetnie w łóżeczku pograł czy coś.A ja jemu jeszcze lekcje bede odrabiał. Niezły z niego chochlik gawędziarz
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Dostawcy gier na ŁKS stali jakościom - nawet znalazło się wówczas miejsce na wersję Soul Reaver po polsku, gdzie w rolę lektora wcielał się gość z mocno wschodnim akcentem.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. No cóż kto płaci ten dostaje okładkę... Dobrze że chociaż bije z niej futuryzm.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Ależ się cieszę na retro recenzję Deathtrap Dungeon. Ta gra prześladuje mnie odkąd dostałem pierwsze CD-Action w 2002 roku i ta gierka była pełniakiem. Kiedyś ją przejdę (a przynajmniej spróbuję).
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Okładka brzydka, ale póki są chętni, żeby za nią płacić to jakoś przeżyje.Kubica widzę się wziął za jedną z bardziej nielubianych odsłon Final Fantasy. Moja ulubiona rubryka od dawna. Dajcie mu reaktywować kącik rpg.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Był tu chyba nie raz temat o okładce jako najlepszej stronie reklamowej.