Opublikowano wczoraj o 05:46 1 dzień Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wrześniowy numer dostępny od 4 września (czwartek)Prenumerata pocztowa wysyłka 1 września (poniedziałek)Patronite i prenumeraty InPost wysyłka 3 września (środa)Cena magazynu - 24,99 zł (124 stron) Roger: Tradycji stało się zadość i kolejny już rok zawitaliśmy sporą ekipą na targi gamescom w Kolonii. Trzeba przyznać, że tym razem gier AAA czekających na ogranie było sporo, a na miejscu dopisały też polskie firmy, które przywiozły ze sobą kilka wyczekiwanych produkcji. Nie wszystko udało nam się ograć, ale na kolejnych stronach czekają na Was wrażenia choćby z takich tytułów jak Pragmata, Resident Evil Requiem, Ninja Gaiden 4, Onimusha: Way of the Sword, The Blood of Dawnwalker, 007 First Light, Pokémon Legends Z-A czy Gothic Remake. Łącznie przygotowaliśmy dla Was raport z obcowania z ponad 25 grami. A to nie wszystko w temacie playtestów, bo mamy też wrażenia Butchera, który pojechał na specjalny event szóstego Battlefielda, oraz Kaliego, który zachwycił się Where Winds Meet.Obrodziło też na koniec lata w recenzje. Dzięki temu mogliśmy przetestować dla Was takie hity jak Mafia: The Old Country, Hell is Us, Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, Cronos: The New Dawn, Kirby and the Forgotten Land czy Gears of War: Reloaded. Tutaj również rzucę liczbą, bo w numerze mamy blisko 30 recenzji. Zdecydowanie jest więc w co grać, a przecież najgorętszy, jesienny okres dopiero przed nami.W publicystyce również gorąco – piszemy, czym jest data mining, czyli o kopaniu w informacjach, które miały pozostać ukryte w grze. Przy okazji premiery nowej Mafii wspominamy, jak narodziła się i rozkwitła sycylijska przestępczość zorganizowana, a będzie też o tym, jak twórcy gier używają snu, by zaprząc go w gameplayowe ramy i niekoniecznie wykorzystywać tylko jako środek regenerujący zdrowie po drzemce w okolicznym hotelu czy gospodzie.Z kolei w dziale Retro zabieramy Was do fascynującego świata Oddworlda, którego uniwersum miało być znacznie większe, a skasowanych gier jest więcej niż tych, które trafiły na rynek. Niektóre to prawdziwe perełki i wielka szkoda, że zostały zakopane. Kubica tym razem wziął na warsztat kulisy powstania Final Fantasy V, w którym wiele elementów kojarzonych do dziś z serią pojawiło się pierwszy raz, a Adamus podkręca atmosferę, przedstawiając arcyciekawą historię marki The Evil Within, za którą odpowiadał ojciec Resident Evil. Z kolei dla fanów superbohaterów przygotowaliśmy materiał o perypetiach Supermana w kontekście filmów i gier. Z tymi drugimi zdecydowanie nie miał po drodze.Z racji tego, że numer pęka w szwach, musieliśmy zwiększyć jego objętość o osiem stron, ale nikt chyba z tego powodu nie będzie płakał, prawda? Miłej lektury! zamów numer w sklepie PSX Extremezamów numer na AllegroTEMAT NUMERUgamescom 2025 HARDKORData miningSenność w grachMafia sycylijska RETRORetrocenzja – Deathtrap DungeonOddworld jakiego nie znacie!Final Fantasy VThe Evil WithinSuperman – kiedy człowiek zaczął latać FELIETONYSuper Pisario [Michał Pisarski]Fabularna tawerna [Zax]Savepoint [Michał Walkiewicz]Dwóch zgryźliwych tetryków [Mielu / Marcellus]Na piechotę [Piechota]Od gracza dla graczy [Mazzi]Okiem maniaka [Roger] STAŁE RUBRYKIPrenumerataCo nowegoOhayo NipponDobre, bo polskieHyde ParkHeadshotMyszaq lubiRegion FilmowyComix ZoneBardzo Ambitny Kącik AnimeGraczpospolitaGłos LuduPatroniteListy GRYCO NOWEGOLight of MotiramLittle Nightmares IIIWindstorm: The Legend of KhiimoriPLAYTESTYBattlefield 6Where Winds MeetGAMESCOM007: First LightAnno 117: Pax RomanaClive Barker’s Hellraiser: RevivalDirective 8020Gothic RemakeI Hate This PlaceJohn Carpenter’s Toxic CommandoKeeperLEGO Batman: Dziedzictwo Mrocznego RycerzaNinja Gaiden 4Onimusha: Way of the SwordPainkillerPhantom Blade ZeroPokémon Legends: ZAPragmataProject Motor RacingReanimalResident Evil RequiemScreamerSilent Hill fSonic Racing: CrossWorldsSpongeBob SquarePants: Titans of the TideThe Blood of DawnwalkerThe Outer Worlds 2Turok: OriginsVampire: The Masquerade – Bloodlines 2 RECENZJECronos: The New DawnDead TakeDear me, I was…DemonschoolDrag x DriveEchoes of the EndGears of War: ReloadedHell is UsHide The CorpseHirogamiIwakura AriaKirby and the Forgotten Land – Switch 2 EditionMafia: The Old CountryMetal Gear Solid Delta: Snake EaterMidnight Murder ClubNinja Gaiden: RageboundReady or NotSengoku DynastySenua’s Saga: Hellblade II EnhancedShinobi: Art of VengeanceShuten OrderSpy DropsStory of Seasons: Grand BazaarThe House of the Dead 2: RemakeThe KnightlingUFO 50Wheel World W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą prenumerat, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na sklep@psxextreme.pl lub posty w tym temacie.Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na: Facebooku, Instagramie i X/Twitterze.Gwoli uzupełnienia zapowiedzi:124 strony wyjątkowo, bo i reklam ciut więcej + gamescom zrobił swojewysyłki do paczkomatów wyjątkowo w środę, a nie poniedziałek - idzie jesień, idą embargaPDF również wpadnie w czwartek z samego rana na premierę
Opublikowano wczoraj o 05:59 1 dzień Numer świetnie się zapowiada(a kiedy się źle zapowiadał?) tylko ta okładka jakaś taka meh meh.
Opublikowano wczoraj o 06:12 1 dzień O kuhwa! Ta okładka to tragedia i czyste zło. Nic się na niej nie zgadza, zmieńcie póki czas :) 1/10A numer jak zawsze bogaty w treści które mnie interesują.
Opublikowano wczoraj o 06:15 1 dzień Retrocenzja. No tego to się nie spodziewałem, myślałem że Summoner to był dziwny wybór a tu Deathtrap Dungeon. Dajcie przynajmniej jakieś arty promocyjne do recki xd
Opublikowano wczoraj o 06:15 1 dzień Autor Gwoli uzupełnienia zapowiedzi:124 strony wyjątkowo, bo i reklam ciut więcej + gamescom zrobił swojewysyłki do paczkomatów wyjątkowo w środę, a nie poniedziałek - idzie jesień, idą embargaPDF również wpadnie w czwartek z samego rana na premierę4 minuty temu, aux napisał(a):O kuhwa! Ta okładka to tragedia i czyste zło. Nic się na niej nie zgadza, zmieńcie póki czas :) 1/10A numer jak zawsze bogaty w treści które mnie interesują.Rozumiem Cię aux, mi też brakuje FIFY na okładce...
Opublikowano wczoraj o 07:14 1 dzień 56 minut temu, Perez napisał(a):Rozumiem Cię aux, mi też brakuje FIFY na okładce...Żebyś wiedział że brakuje :) Tęskno mi do czasów gdy Fifa była Fifą, szmatławiec pisał tylko o konsolach, a w Gears of War można było zagrać tylko na X360...
Opublikowano wczoraj o 07:17 1 dzień 2 minuty temu, aux napisał(a):Żebyś wiedział że brakuje :) Tęskno mi do czasów gdy Fifa była Fifą, szmatławiec pisał tylko o konsolach, a w Gears of War można było zagrać tylko na X360...To se newraci;)
Opublikowano wczoraj o 07:29 1 dzień Mi brakuje verbatimów, jedna dyszka i człowiek miał najnowszy hit na plejstejszyn. A nie jakieś 3 i pół bomby za ledwo działający bez paczy bezduszny korporacyjny produktW każdym razie numer (oprócz okładki) zapowiada się nieźle. Fajnie z Cronosem udało Wam się trafić na premierę. Pewnie Komodo recenzuje. Do tego Final Kubica V i Evil Adamus jako dania główne. No i gamescom oczywiście. Szczerze mówiąc nie śledzę nigdy tych wszystkich newsów z targów, więc zawsze fajnie mieć to elegancko zebrane w ikstrimie.
Opublikowano wczoraj o 08:02 1 dzień Okładka kontrowersyjna, ale za nią zapłaciły co najmniej dwie firmy, także dla wydawnictwa może i dobrze. Czekam na listonosza.31 minut temu, Pix napisał(a):Mi brakuje verbatimów, jedna dyszka i człowiek miał najnowszy hit na plejstejszyn. A nie jakieś 3 i pół bomby za ledwo działający bez paczy bezduszny korporacyjny produkt Ile? Na ŁKSie płaciło się 30 zł, ale dostawało się profesjonalną okładkę wydrukowaną na najtańszym Brotherze z lewym tuszem. Piękne czasy.
Opublikowano wczoraj o 08:03 1 dzień Okładki sprzętowe mogą mieć swój urok, ale ta zdecydowanie go nie ma.
Opublikowano wczoraj o 08:15 1 dzień 8 minut temu, TomciooPL napisał(a):Okładka kontrowersyjna, ale za nią zapłaciły co najmniej dwie firmy, także dla wydawnictwa może i dobrze. Czekam na listonosza.Ile? Na ŁKSie płaciło się 30 zł, ale dostawało się profesjonalną okładkę wydrukowaną na najtańszym Brotherze z lewym tuszem. Piękne czasy.A to nie, u mnie taniej było, ale dostawałem grę w cienkim plastikowym pudełku, który łamał się po kilku otwarciach. Ewentualnie w papierowym opakowaniu.Do tego mocno mgliste, niejasne opisy gatunku danej gry. Pamiętam, że przy jednym tytule był opis "platformówka oczmi". Wtedy wtf, dopiero po latach domyśliłem się, że to musiało chodzić o platformówkę z widokiem z pierwszej osoby. Nigdy jej nie wziąłem.
Opublikowano wczoraj o 08:53 1 dzień Jak zwykle nowy numer na horyzoncie, a mi jeszcze połowa publicystyki została do przeczytania. Głowa boli od tego dobrobytu.
Opublikowano wczoraj o 09:11 1 dzień Godzinę temu, tannerpl napisał(a):Masakra, jeszcze to logo gog com na środku, a po lewej drugie 😅No tam z lewej to jest gog mod właśnie widzę. Ale okładka taka, a w numerze zero o modach do goga czy ogólnie i samym „temacie z okładki”.
Opublikowano wczoraj o 09:13 1 dzień W Gdańsku we Wrzeszczu płaciło się 30zł za verbatimy. Chlop dawal spod lady płytę a na stole leżały tylko obrazki w folii, bo policja łapała ich za handel piratami jak byly na wierzchu.Okladka za to schludna, już nie będę musiał mario przyklejać tym razem.Syn już zapytał czy już mu konsole z okladki zamówiłem, bo minecrafta by sobie chetnie w łóżeczku pograł czy coś.A ja jemu jeszcze lekcje bede odrabiał. Niezły z niego chochlik gawędziarz
Opublikowano wczoraj o 09:21 1 dzień Dostawcy gier na ŁKS stali jakościom - nawet znalazło się wówczas miejsce na wersję Soul Reaver po polsku, gdzie w rolę lektora wcielał się gość z mocno wschodnim akcentem.
Opublikowano wczoraj o 09:39 1 dzień No cóż kto płaci ten dostaje okładkę... Dobrze że chociaż bije z niej futuryzm.
Opublikowano wczoraj o 09:46 1 dzień Ależ się cieszę na retro recenzję Deathtrap Dungeon. Ta gra prześladuje mnie odkąd dostałem pierwsze CD-Action w 2002 roku i ta gierka była pełniakiem. Kiedyś ją przejdę (a przynajmniej spróbuję).
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Okładka brzydka, ale póki są chętni, żeby za nią płacić to jakoś przeżyje.Kubica widzę się wziął za jedną z bardziej nielubianych odsłon Final Fantasy. Moja ulubiona rubryka od dawna. Dajcie mu reaktywować kącik rpg.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Był tu chyba nie raz temat o okładce jako najlepszej stronie reklamowej.