Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX EXTREME 336

Featured Replies

Opublikowano
20 godzin temu, Mejm napisał(a):

Ja tak mam po kazdym tekscie Piechoty. Nawet jesli znam material zrodlowy.

I za to też dziękuję przy okazji, bo znaczy, że wciąż bywam sobą i jeszcze nie wypaliłem się do końca! 

• Odpowiedzi 137
  • Wyświetleń 7,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ale tu pusto, za dużo tych wydawnictw i ludzie się porozchodzili po różnych tematach. Z tego co się orientuję, to zapewne w ten weekend wleci recenzja Pana Kmiota, więc to ostatni moment, żeby napisać

• Dobra, poproszę o trochę przestrzeni, bo mam coś do przekazania. Temat okładki łaskawie przemilczę. Jedynie dobór kolorystyki sprawia, że nie określę jej totalną porażką. Ale zasłona milczenia i tak

• Dobra to i ja spróbuję napisać kilka słów. Celowo nie czytałem recenzji Kmiota, żeby się nie zasugerować. Nie opiszę niektórych tekstów bo zwyczajnie nie zdążyłem jeszcze przeczytać, spróbuję w najbli

Opublikowano

Kochaniec tak ladnie napisal o Bloodborne, ze az mi sie zachcialo spac… tzn. grac. zzZzz

Opublikowano

Szkoda ze ta relacja z gamescom taka biedna. Zawsze było kilka stron o przygodach z nim zwiazanych a tu tylko jedna strona.

Opublikowano

No pisanie o pluciu z wieży Eiffla to już było. Nie chciałbym czytać jak to znowu hardcorowo było, chlanie rzyganie i inne takie pierdy.

Opublikowano

To już nie czasy rzygania i plucia. Teraz to najwyżej było o tym, że Monika zrobiła chłopcom na śniadanie przepyszną jajecznicę na boczusiu i cebulce.

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, Pix napisał(a):

To już nie czasy rzygania i plucia. Teraz to najwyżej było o tym, że Monika zrobiła chłopcom na śniadanie przepyszną jajecznicę na boczusiu i cebulce.

Też i to średnio, bo cholesterol, nadwaga etc. ;) Bardziej jakieś fit śniadanie tuż po 5 kilometrowym spacerze o 6 rano.

Opublikowano

No przecież Roger pisał, że zero alkoholu i energoli, to jakiego jeszcze większego hardkoru oczekiwać?

Wszystko pamięta i miał nawet czas napisać sporo tekstów.

A Monika to już pewne schowana do pawlacza. Przyda się dopiero za rok.

Opublikowano

Ale czasami fajnie poczytac o takich pierdolach na luzie. Nie ciagle same fakty bo glowa eksploduje. Ja ciagle nie bylem na gamescomie. Ale mogli napisac czy byly hostessy i czy fajne czy takie z niebieskimi wlosami i 90-90-90. Kilku ich tam bylo i czasami te przygody i przezycia sa ciekawsze od tych gier. Jakie stanowiska, jakie gadzety dawali. Mozna bylo z 4 strony machnac. To samo malutko bylo z Tokio. Konsolka tez byl i mogl cos dodac. Sam jade za miesiac do japonii ale nie wybieram sie do nintendoworld. Mam bilety do universal studios i ciagle mam nadzieje na ghibli studio.

Opublikowano
2 godziny temu, Jontek80 napisał(a):

Ale czasami fajnie poczytac o takich pierdolach na luzie. Nie ciagle same fakty bo glowa eksploduje. Ja ciagle nie bylem na gamescomie. Ale mogli napisac czy byly hostessy i czy fajne czy takie z niebieskimi wlosami i 90-90-90. Kilku ich tam bylo i czasami te przygody i przezycia sa ciekawsze od tych gier. Jakie stanowiska, jakie gadzety dawali. Mozna bylo z 4 strony machnac. To samo malutko bylo z Tokio. Konsolka tez byl i mogl cos dodac. Sam jade za miesiac do japonii ale nie wybieram sie do nintendoworld. Mam bilety do universal studios i ciagle mam nadzieje na ghibli studio.

4 godziny temu, Jontek80 napisał(a):

Szkoda ze ta relacja z gamescom taka biedna. Zawsze było kilka stron o przygodach z nim zwiazanych a tu tylko jedna strona.

W tym roku autentycznie były to najspokojniejsze targi, nie licząc arabów bijących się pod hotelem. Ja zdrowotnie średnio, więc o 21 kładłem się spać, żeby mieć siły na cały następny dzień, nie było większych fuckupów, wszystko udało się ogarnąć, hotel, przejazd, pokazy, imprezy w większości odpuściliśmy, bo było zamknięcie, więc nie ma co na siłę wymyślać przygód :) Za to gdy udało się naprawdę fajnie ograć, to chyba gamescom, gdzie ogarnąłem najwięcej pokazów do PSX i PPE.

Opublikowano

Nie oczekujcie, że chlopy + Monika w średnim wieku będą spuszczać bomby w kiblu hotelowym lub szukać cyców obiektywem na gamescomie. Nie zakrzywiajmy rzeczywistości.

Hostessy zniknęły juz dawno i teraz można oglądać jedynie cosplay.

TGS z tego co pamiętam również ograniczył hostessy do minimum, ale za to cosplay daje radę.

Opublikowano
45 minut temu, oFi napisał(a):

Monika w średnim wieku

Oj, bo się Monika zdenerwuje frog

Opublikowano

Numer przeczytany od deski do deski.

Zajebisty numer.

Relacja z targow top, fajnie ,ze poswieciliscie na to wydarzenie sporo miejsca, dzieki temu nadchodzace gierki zostaly elegancko opisane, a nie tylko wspomniane, o to chodzi

Opublikowano

Jest zapowiedź nowego numeru, więc to już musztarda po obiedzie, no ale obiecałem sobie, że nadrobię zaległości i opiszę co ostatnio pominąłem:

Oddworld/Komodo - daję plusa za tekst, nie powiem, zadziałał sentyment do Abe’a i uwaga uwaga - Strangera - to jedna z bardziej pamiętnych dla mnie gier z pierwszego x-klocka. Nie miałem pojęcia jak bardzo chcieli rozszerzać te uniwersum. 20 lat temu nie rozumiałem co ma wspólnego świat Abe’a z światem Strangera, teraz tym bardziej jestem w szoku.

Retro FF5/Kubica - ale ja lubię ten kącik wspominkowy z jRPG. Są takie gry, które wiem, że są klasykami, ale nigdy w nie nie zagram, bo przespałem ten moment/byłem za młody w czasie premiery. Dlatego z przyjemnością czytam co ten final wniósł do gatunku, jak pracowali twórcy, kim byli bohaterowie. Nawet spojlery mi w takiej sytuacji nie straszne. Tak samo przyjemnie czytało mi się o FF6, wydaje mi się, że był również Suikoden. Poproszę o więcej takich tekstów, a jeśli jakaś dobra dusza by mi napisała jakie jrpgi już były w kąciku, to byłbym skłonny kupić archiwalne numery dla niektórych serii.

Evil Within/Adamus - no i przeczytałem, lekko obawiając się spojlerów, bo nie grałem. No i super się czytało, uważam, że tekst jest bezspojlerowy w moim mniemaniu. Kiedyś spróbuję ograć, bardzo zachęcił autor do zapoznania się.

Superman/Ostasz - znajduję ciekawym, że kilka dni temu czytałem test Walkiewicza o Supermanie, tylko że w Tygodniku Powszechnym. I oba teksty przyjemne i wzajemnie się uzupełniające, nie miałem uczucia dejavu, plus tekst Ostasza mocniej zaakcentował temat gier.

Myszaq lubi - kolejna dawka przeglądu kinematografii, tym razem nie tylko horrory. Strefę gangsterów już mi kilka osób polecało, trzeba się zapoznać. Zniknięcia/Weapons - ze znajomymi robimy sobie co roku noc horrorów w listopadzie, także wrzucę ten film do puli do wyboru.

Region Filmowy/Sobek - powtórzyło się Weapons, także kolejna rekomendacja filmu.

BAKAKonsolite - no dałem w końcu szanse temu kącikowi, anime za bardzo nie oglądam, ale lubię wiedzieć co w trawie piszczy. Gachiakuta i Lord of Mysteries przyjąłem fakt istnienia do wiadomości, jak będzie okazja i czas, to się zapoznam.

Graczpospolita/Mazzi - kontroler z frytkami - nie powiem, rozbawił mnie ten news, ze świata dziwnych gadżetów. Streamer w RDR2 - no ciekawe ciekawe. Grająca mama - no ciekawe, ale trochę mniej. Nauka - tu się trochę zatrzymam, być może powtórzę po innych. Otóż podejrzewam, że Mazzi z lekkim przymróżeniem oka traktuje te różne badania mające pokazać granie w dobrym świetle, ale i tak nieco zabawne jest te usilne wyszukiwanie takich przeróżnych badań na popieranie grania. Z drugiej strony - doceniam, wcześniej nie wiedziałem o takim badaniu, a teraz wiem, więc PE nie tylko bawi, ale i uczy. A co do samych badań - nawet przymykając jedno oko i tak rażą mnie stwierdzenia typu: “badacze sprawdzali przez dwa lata ile czasu dzieci spędzają przed ekranem”. Ja wiem, że jest statystyka, modele itp., ale i tak cały ten wkład do badań opiera się na deklaracjach, czyli 11-latek wypełnia ankietę ile gra średnio teraz, a ile 2 lata temu. Dlatego takie badania raczej wielkiej kariery nie zrobią.

Głos ludu/Perez - przeczytane, ale nie mam pomysłu na komentarz. Fajnie, że jest strona poświęcona czytelnikom. Pamiętam pierwsze 10 lat forumka, wtedy zgredzi mieli totalnie wywalone na forumowiczów i z czasem chyba vice versa.

Listy - jestem lekko w szoku fascynacją HIVa do Nintendo. Zawsze kojarzył mi się jako antyfan. Z listów dał do myślenia ten o mechanikach na przykładzie Death Stranding 2 i porównaniu do filmów. Według mnie to wdzięczny temat na felieton, może któryś zgred podłapie?

No i tym sposobem dziękuję za uwagę, numer z dumą mogę określić jako przeczytany, do zobaczenia za parę tygodni w nr337.