Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Game Boy Extreme

Featured Replies

Opublikowano

Potwierdzone już przez wydawcę, że w grudniu Game Boy banderas

Moje życzenia co do okładek

Przechwytywanie.JPG

Przechwytywanie2.JPG

Przechwytywanie3.JPG

• Odpowiedzi 37
  • Wyświetleń 799
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gameboy Extreme Moja pierwsza niepodróbkowa konsola, zamieniłem się kiedyś ze znajomym za Pegazusa. Chciałem mieć gameboya od kiedy pamiętam, chyba jeszcze zanim pojawiły się pokemony, ale poksy spo

• GB + GBC. Z GBA już byśmy nie pomieścili się na 132 stronach.

• Więcej speciali w tym roku, niż cda zwykłych numerów :D

Opublikowano

GB + GBC. Z GBA już byśmy nie pomieścili się na 132 stronach.

Opublikowano

Limitowana okładka z Game Boyem we wszystkich wariantach kolorystycznych?

Opublikowano

Lepiej - zrobimy limitkę dla każdego koloru! ;) Wrzucajcie propozycje. Co prawda już jest plan na okładki i limitkę, ale do momentu zapowiedzi wszelkie sugestie mile widziane, a nuż może coś nieoczywistego się pojawi.

Opublikowano
  • Autor

Limitka z Game Boyem na okładce i tekst tylko na zielonym ekranie

Przechwytywanie.JPG

Opublikowano

Zróbcie przezroczystą okładkę, żeby było widać śrubki w środku.

Opublikowano

Wiem, że monotematycznie w obliczu książki, ale oprócz wspomnianej okładki w stylu samego GB może jeszcze:

1600.jpg

Pamiętam, że byłem pod ogromnym wrażeniem, jak to wyglądało i działało. Solidna (he-he) gierka.

Myslałem jeszcze zasugerować Tetris, ale potem do mnie dotarło, że to przecież od ruskich, więc może lepiej nie.

Opublikowano

Szkoda, że bez GBA. Z jednej strony szansa, że kiedyś ukaże się GBA Extreme, z drugiej to może być za dwa czy trzy lata... A liczyłem na okładkę z Golden Sun. W takim razie okładka koniecznie z Warioland

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Grześ napisał(a):

Szkoda, że bez GBA. Z jednej strony szansa, że kiedyś ukaże się GBA Extreme, z drugiej to może być za dwa czy trzy lata... A liczyłem na okładkę z Golden Sun. W takim razie okładka koniecznie z Warioland

GB ma tak bogatą biblioteke gier, że cieszy mnie osobiście ta decyzja.

Opublikowano
25 minut temu, Grześ napisał(a):

A właśnie chyba dobre połączenie - GB i GBC starocia 8bit razem, a GBA osobno.

Perez, może coś z tego:

https://store.nintendo.ie/en/game-boy-poster-set-000000000010011600

w dobie chińskich konsolek, to będzie dobry numer na uzupełnienie romów :)

Opublikowano

w 2002 dostałem pod choinkę od rodziców takiego wariata

2DBCECC4-DD92-4602-9B73-693E65175C40.jpg

A dwie najlepsze gry, które tam ogrywałem all the time:

HarryPotterPhilosopherGBCCover.png

pokemon-silver.webp

A tak to bardziej w moim serduszku GB Advance zawsze miał miejsce.

Opublikowano
  • Autor

Mi też coś tam zostało, ale wtedy człowiek nie myślał o kolekcjonowaniu, miałem komis w mieście, gdzie za 10zł można było gry na GB wymieniać, więc jak coś skończyłem, to szedłem na podmianke.

Szara konsola przywieziona przez ojca z lombaru w USA jakoś w 95-96 roku z 4 grami, Batman, Mortal Kombat, Killer Instinct i Alien vs Predator. To był szpan mieć przenośnego mortala wtedy, jak inni grali na pegazusach. Na całą szkołę tylko dwie osoby jeszcze miały GB to się też wymienialiśmy grami.

Żółty nówka kupiona w Polsce już później, coś tam grałem z siostrą po kablu, a potem do pokemonów się przydał.

Pokemon Red ojciec z USA przywiózł w 98, bo w Europie wyszły dopiero rok później, a przeczytałem jakąś zapowiedz, chyba w Neo+ i musiałem to kurwa mieć. Blue kupione już w Polsce, w Makro, pamiętam ten dzień jak dziś, jarałem się, że w końcu zbiorę 151 poksów.

Moja ulubiona Zelda, która przeszedłem dopiero kilka lat pozniej już na GBA, bo się zaciąłem na ostatnim instrumencie.

Pokemon Silver wiadomo, najlepsza generacja, do dziś pluje sobie w brode, że wyjebałem to piękne, srebrne pudełko.

20250914_143856.jpg

Opublikowano

Nigdy nie miałem game boya i zawsze zazdrościłem kolegom w szkole. Pamiętam jak wówczas mój najlepszy kumpel co miał nadzianych rodziców pożyczył mi GBA na dwa dni z jakimś crashem. Najlepsze 2 dni w życiu.

Opublikowano

To samo. W sumie to żadnej przenośnej nigdy nie miałem. GB czy PSP były poza zasięgiem finansowym. A potem zajawka minęła.

Opublikowano

Nigdy nie zrozumiem fenomenu zeld w 2d. W każdej generacji próbowałem w to grać z tym samym skutkiem porzucenia jej po dwóch godzinach grania.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, oFi napisał(a):

Nigdy nie zrozumiem fenomenu zeld w 2d. W każdej generacji próbowałem w to grać z tym samym skutkiem porzucenia jej po dwóch godzinach grania.

Ja nigdy nie rozumiałem fenomenu zeld w 3d. W każdej generacji próbowałem w to grać z tym samym skutkiem porzucenia jej po paru godzinach grania.

Za to links awakening, oracle of seasons/ages czy minish capbanderas

25 minut temu, PiotrekP napisał(a):

GB poza zasięgiem finansowym.

Używany GB jakieś 100-150zł w komisie w tamty czasach, podobnie jak pegazus, uzywane gry 20-30zł, jakiejs tragedii nie było. Gorzej było z GBA, kupiłem na premiere za ponad 500zł bez zadnej gry, dopiero potem pokemon ruby, final fantasy tactics 2 i golden sun wjechały.

Opublikowano

Doskonala wiadomosc. Z okladek tak mniej oczywistych gier niz Marian i Tetris to chcialbym zobaczyc projekt MGS Ghost Babel.

Opublikowano

Zróbcie 2 okładki z Pokemonami, Red i Blue, które są na ekranie Game Boya - z obu wystaje Link Cable, jeden z prawej, drugi z lewej strony, tak że przyłożone do siebie numery wyglądają na połączone.

Opublikowano

Z chęcią bym przywitał jakąś pixel artową okładkę jak Prince of Persia z PC Extreme albo coś w stylu Amiga Extreme (Sensible czy Flashback).

Opublikowano

Świetna wiadomość, przy czym cały czas liczę na Nintendo 64, bo ten numer o Xboxie to pierwszy, którego nie kupiłem ;)

Opublikowano

Fajnie. Jeśli chodzi o przenośniaki to najlepszy możliwy wybór.

@Perez kto rednaczuje i kto w składzie?

Opublikowano

Gameboy Extreme

rde45llrlj531-1695973549456.jpg

Moja pierwsza niepodróbkowa konsola, zamieniłem się kiedyś ze znajomym za Pegazusa. Chciałem mieć gameboya od kiedy pamiętam, chyba jeszcze zanim pojawiły się pokemony, ale poksy spotęgowały potrzebę posiadania tego sprzętu. Pierwszego mi ukradli, ale wtedy już miałem GBA, więc w sumie nic straconego. Musiałem zorganizować sobie zasilacz uniwersalny, bo tyle grałem, że za dużo szło na baterie.

Też się pochwalę, a co

IMG_20250914_175931.jpg

Fioletowego GBC też mam, tylko obecnie jest poza domem

IMG_20250914_180219.jpg

Do crystali mam teraz tylko pudełko i instrukcję (nie licząc chińskiej podróbki która o dziwo ma działający zegar, ale uruchomi się raz na 100), ale resztę dokupię w swoim czasie, a do silverów mam pudełko zamiennik