Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Potwierdzone już przez wydawcę, że w grudniu Game Boy Moje życzenia co do okładek
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Limitowana okładka z Game Boyem we wszystkich wariantach kolorystycznych?
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Lepiej - zrobimy limitkę dla każdego koloru! ;) Wrzucajcie propozycje. Co prawda już jest plan na okładki i limitkę, ale do momentu zapowiedzi wszelkie sugestie mile widziane, a nuż może coś nieoczywistego się pojawi.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Autor Limitka z Game Boyem na okładce i tekst tylko na zielonym ekranie
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Wiem, że monotematycznie w obliczu książki, ale oprócz wspomnianej okładki w stylu samego GB może jeszcze:Pamiętam, że byłem pod ogromnym wrażeniem, jak to wyglądało i działało. Solidna (he-he) gierka.Myslałem jeszcze zasugerować Tetris, ale potem do mnie dotarło, że to przecież od ruskich, więc może lepiej nie.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Szkoda, że bez GBA. Z jednej strony szansa, że kiedyś ukaże się GBA Extreme, z drugiej to może być za dwa czy trzy lata... A liczyłem na okładkę z Golden Sun. W takim razie okładka koniecznie z Warioland
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Autor 3 minuty temu, Grześ napisał(a):Szkoda, że bez GBA. Z jednej strony szansa, że kiedyś ukaże się GBA Extreme, z drugiej to może być za dwa czy trzy lata... A liczyłem na okładkę z Golden Sun. W takim razie okładka koniecznie z WariolandGB ma tak bogatą biblioteke gier, że cieszy mnie osobiście ta decyzja.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 25 minut temu, Grześ napisał(a):Szkoda, że bez GBA. Z jednej strony szansa, że kiedyś ukaże się GBA Extreme, z drugiej to może być za dwa czy trzy lata... A liczyłem na okładkę z Golden Sun. W takim razie okładka koniecznie z WariolandA właśnie chyba dobre połączenie - GB i GBC starocia 8bit razem, a GBA osobno. Perez, może coś z tego:https://store.nintendo.ie/en/game-boy-poster-set-000000000010011600w dobie chińskich konsolek, to będzie dobry numer na uzupełnienie romów :)
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. w 2002 dostałem pod choinkę od rodziców takiego wariataA dwie najlepsze gry, które tam ogrywałem all the time:A tak to bardziej w moim serduszku GB Advance zawsze miał miejsce.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Autor Mi też coś tam zostało, ale wtedy człowiek nie myślał o kolekcjonowaniu, miałem komis w mieście, gdzie za 10zł można było gry na GB wymieniać, więc jak coś skończyłem, to szedłem na podmianke. Szara konsola przywieziona przez ojca z lombaru w USA jakoś w 95-96 roku z 4 grami, Batman, Mortal Kombat, Killer Instinct i Alien vs Predator. To był szpan mieć przenośnego mortala wtedy, jak inni grali na pegazusach. Na całą szkołę tylko dwie osoby jeszcze miały GB to się też wymienialiśmy grami. Żółty nówka kupiona w Polsce już później, coś tam grałem z siostrą po kablu, a potem do pokemonów się przydał.Pokemon Red ojciec z USA przywiózł w 98, bo w Europie wyszły dopiero rok później, a przeczytałem jakąś zapowiedz, chyba w Neo+ i musiałem to kurwa mieć. Blue kupione już w Polsce, w Makro, pamiętam ten dzień jak dziś, jarałem się, że w końcu zbiorę 151 poksów. Moja ulubiona Zelda, która przeszedłem dopiero kilka lat pozniej już na GBA, bo się zaciąłem na ostatnim instrumencie.Pokemon Silver wiadomo, najlepsza generacja, do dziś pluje sobie w brode, że wyjebałem to piękne, srebrne pudełko.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Nigdy nie miałem game boya i zawsze zazdrościłem kolegom w szkole. Pamiętam jak wówczas mój najlepszy kumpel co miał nadzianych rodziców pożyczył mi GBA na dwa dni z jakimś crashem. Najlepsze 2 dni w życiu.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. To samo. W sumie to żadnej przenośnej nigdy nie miałem. GB czy PSP były poza zasięgiem finansowym. A potem zajawka minęła.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Nigdy nie zrozumiem fenomenu zeld w 2d. W każdej generacji próbowałem w to grać z tym samym skutkiem porzucenia jej po dwóch godzinach grania.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Autor 1 minutę temu, oFi napisał(a):Nigdy nie zrozumiem fenomenu zeld w 2d. W każdej generacji próbowałem w to grać z tym samym skutkiem porzucenia jej po dwóch godzinach grania.Ja nigdy nie rozumiałem fenomenu zeld w 3d. W każdej generacji próbowałem w to grać z tym samym skutkiem porzucenia jej po paru godzinach grania.Za to links awakening, oracle of seasons/ages czy minish cap25 minut temu, PiotrekP napisał(a): GB poza zasięgiem finansowym. Używany GB jakieś 100-150zł w komisie w tamty czasach, podobnie jak pegazus, uzywane gry 20-30zł, jakiejs tragedii nie było. Gorzej było z GBA, kupiłem na premiere za ponad 500zł bez zadnej gry, dopiero potem pokemon ruby, final fantasy tactics 2 i golden sun wjechały.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Tych speciali tyle, że zbieram lekturę na emeryturę bo pewnie wtedy zdążę to przeczytać xD
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Doskonala wiadomosc. Z okladek tak mniej oczywistych gier niz Marian i Tetris to chcialbym zobaczyc projekt MGS Ghost Babel.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Zróbcie 2 okładki z Pokemonami, Red i Blue, które są na ekranie Game Boya - z obu wystaje Link Cable, jeden z prawej, drugi z lewej strony, tak że przyłożone do siebie numery wyglądają na połączone.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Z chęcią bym przywitał jakąś pixel artową okładkę jak Prince of Persia z PC Extreme albo coś w stylu Amiga Extreme (Sensible czy Flashback).
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Świetna wiadomość, przy czym cały czas liczę na Nintendo 64, bo ten numer o Xboxie to pierwszy, którego nie kupiłem ;)
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Fajnie. Jeśli chodzi o przenośniaki to najlepszy możliwy wybór.@Perez kto rednaczuje i kto w składzie?
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Gameboy ExtremeMoja pierwsza niepodróbkowa konsola, zamieniłem się kiedyś ze znajomym za Pegazusa. Chciałem mieć gameboya od kiedy pamiętam, chyba jeszcze zanim pojawiły się pokemony, ale poksy spotęgowały potrzebę posiadania tego sprzętu. Pierwszego mi ukradli, ale wtedy już miałem GBA, więc w sumie nic straconego. Musiałem zorganizować sobie zasilacz uniwersalny, bo tyle grałem, że za dużo szło na baterie.Też się pochwalę, a coFioletowego GBC też mam, tylko obecnie jest poza domemDo crystali mam teraz tylko pudełko i instrukcję (nie licząc chińskiej podróbki która o dziwo ma działający zegar, ale uruchomi się raz na 100), ale resztę dokupię w swoim czasie, a do silverów mam pudełko zamiennik