Opublikowano czwartek o 11:394 dni Czcionka w paru problematycznych miejscach powiększona, a to zawsze trzeba spropsować.
Opublikowano czwartek o 11:554 dni 16 minut temu, kazetwu napisał(a):Podoba mi się estetyczna reklama prenumeraty, o niebo lepsza, niż poprzedniaRzeczywiscie ladna. Nasuwaja sie delikatne skojarzenia z rycerska stylowka From Software
Opublikowano czwartek o 11:594 dni Zaraz się okaże, że Perez to w sumie Romka nie potrzebuje, bo może sam zająć się oprawą graficzną.
Opublikowano czwartek o 12:444 dni Autor 44 minuty temu, Kmiot napisał(a):Zaraz się okaże, że Perez to w sumie Romka nie potrzebuje, bo może sam zająć się oprawą graficzną.15 lat obserwowania Romka nie poszło w las!
Opublikowano piątek o 21:052 dni Mam i ja. A że w empiku było coś jeszcze, to wziąłem od razu komplecik.
Opublikowano sobota o 15:572 dni Niby człowiek czyta forum, niby wchodzi na strony i niby śledzi YT ale o polskich patchach Resident Evil 4 Remake i Village dowiedziałem się dopiero z PSX Extreme
Opublikowano sobota o 21:291 dzień Pierwsze co zrobiłem to wszedłem zobaczyć reklamę prenumeraty. I oczom nie wierzę. Klimatyczna jak diabli. Oby Romek się zainspirował i takim dobrym layoutem poprawił swój minimalizm. :)
Opublikowano wczoraj o 13:08 1 dzień Resident Requiem- wirus-T-> wirus T (bez myślnika) bardziej różne->rożniejsze bardziej autentycznemu->autentyczniejszemu A słowo zombie zostało spolonizowane co najmniej w 1998 r. jako zombiak i jako takie ładnie się odmienia.Reanimal - quasiotwartymi-> Poprawnie od tego roku!Dragon Quest - Eniksa->Enixa najbardziej przystępnych-> najprzystępniejszych funkcje QoL - och kurna, nie dość, że angielski termin ciągle mało zrozumiały, to jeszcze zastępujemy go skrótemPlanet of Lana 2 - bardziej eleganckim->elegantszym poprzedniczka była (...) projektem - skoro ją wydano to przestała być projektem, może być produktem albo czymkolwiek innymMario Tennis - kompana sterowanego przez komputer-> konsolę!Fighting Force - nie znajdziemy nic więcej->niczego wiecej wyłącznie na emulatorze PSOne->PSXYakuza - Yoshitace Mine'owi-> zakładam, że bohater jest Japończykiem i jego nazwisko jest japońskie, więc Mine będzie w tym przypadku nieodmienne A poza tym hardkorowa recka, pewnie świetna z punktu widzenia osoby zaznajomionej z serią, ale dla laika to jak czytanie podręcznika do fizyki atomowej.High on Life - podczas prac nad prequelem - eee, pierwsza częśc to nie prequel Prequel to kontynuacja (dzieło, produkt, które powstało po produkcie oryginalnym), ale przedstawia wydarzenia wcześniejsze niż oryginał. "Ogniem i mieczem" nie jest prequelem "Potopu".Star Trek - Borgowie -> Borg (to kolektyw)Gear club - wydany rok wcześniej na mobilki -> jednak lepiej urządzenia przenośneQuake 2 na PSXa - Już wtedy mnie ta wersja odpychała jak ubogi krewny wersji piecowej. Pierwszy Quake na Saturna to był port! Pomysł na dobry tekst (albo cykl) - Mistrzowie kodu. O grach i konwersjach, które nie miały prawa działać. Pierwszy Doom, kkrieger, Rendering Ranger, RE 2 na N64, Battle for Naboo na N64, SFA 2 na SNESa, Quake właśnie.Region filmowy - Bad Boysów-> Bad Boys (i dwie literki zaoszczędzone!) Silent Hill - oprawiony projekt -> skoro film już jest na ekranach, to już nie jest projektem No i nie zgodzę się, że bohaterka Drag Me to Hell była niegrzeczna.Komiks: X-Menów -> X-Men (kolejne dwie literki zaoszczędzone)Nadal błędy ze składem/łamaniem tekstu i gdzieniegdzie pojawia się np. 1998 r., gdzie [r.] pojawia się na początku następnego wiersza.
Opublikowano wczoraj o 13:52 1 dzień Po zamknięciu Bluepoint games liczyłem na artykuł o uśmierconych przez Sony studiach typu London Studio, Psygnosis itd. Może ktoś się kiedyś podejmie tego tematu?
Opublikowano wczoraj o 14:00 1 dzień Pan Jutrzen nie wyłapał kluczowego błędu. Ural, Hanka Mostowiak była bohaterką M jak Miłość, a nie Klanu!
Opublikowano wczoraj o 15:49 1 dzień Mam wrażenie, że Roger w co drugim tekście wspomina o giełdach i kupowaniu gier na stadionie dziesięciolecia. Nie wiem czy mi się tylko wydaje czy jestem na tym punkcie przeczulony, bo raz w życiu dostałem wielką paczkę gier na PSX kupionych na tym okropnym stadionie. Któregoś dnia wujek, który pojechał do Warszawy do pracy, zadzwonił i zapytał jakie bym chciał gry, a potem cały dzień chodził po stoiskach i szukał. Gdy je przywiózł nie mogłem uwierzyć własnym oczom, ale moja radość nie potrwała długo. Większości tytułów nie dało się w ogóle uruchomić, te które dało się uruchomić były głównie po rosyjsku albo japońsku, a reszta nie była tym czym miała być, np. w pudełku z okładką NBA Live 03 była płyta z natłoczonym napisem NHL 03 a po uruchomieniu okazało się, że jest to demo Fify 2003... Zamiast Finala Fantasy grałem w łowienie ryb, a zamiast Drivera 2 głowiłem się jak uruchomić Digimon World 3, który był po japońsku. Mam te skarby do dzisiaj, a zasmuconej miny świętej pamięci wujka, który chyba poczuł się oszukany i zawiedziony, nie zapomnę nigdy. Z tego powodu nie rozumiem kompletnie ludzi, którzy z sentymentem wspominają zakupy na tym PRLowskim gruzie od oszustów sprzedających niedziałające kopie i ludzi którzy wspominają te badziewne ruskie tłoki (ostatnio wyświetliło mi się kilka materiałów na YT o tym fenomenie).
Opublikowano wczoraj o 17:28 1 dzień 4 godziny temu, Jutrzen napisał(a):wyłącznie na emulatorze PSOne->PSXSamo Sony nie używa nigdy nazwy psx. Masz np ps one Classics
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Co nie zmienia faktu, że akurat PS One to nazwa konkretnego modelu pierwszego PlayStation.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Manor leaks z recenzji numeru:Powoli wychodzą brudne fakty na temat Komoda, o czym donosi Mazzi. Czekamy na rozwój sytuacji. Ostatnio widziałem jak Adamus cieszy się graniem w Reanimal. Sprawdzam kto pisał recenzję: Komodo. Wszystko się potwierdza. O RE:R to już nawet nie ma co wspominać. Czyżby wrogie przejęcie sekcji recenzji? Oczywiście sam zainteresowany sprawy nie komentuje, tylko pisze o jakichś niszowych filmidłach.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Też mnie trochę rozśmieszyło, że Komodo zaklepuje 2 lata wstecz recki wszystkich najlepiej zapowiadających się gier. Cwaniaczek.Ale niech recenzuje. Czytając teksty naszego wiecznego praktykanta zawsze czuję, że chłopak recenzuje zgodnie z własnym sumieniem i nigdy nic nie zawyża i nie zaniża.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ha, mam juz tylko 341 do nadrobienia, a jeszcze nie ma 342. Aż się człowiek obawia. Na szczęście cyfra już jest prawilnie.Btw jak specjale z allegro to cyfry się nie dostanie?